Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
"a mi verzionkon csak 1 FDD kabelnek volt helye, szoval az max 2 FDD-t tudott kezelni
bar ketseg kivul 0-1-2-3 volt lehetoseg drive sorszamra"Értelek ez pontosan ígaz amit mondasz,régebben lehetett is venni 34eres szalagkábelt és hózzá is való kiss és nagyflpoppy-drivhez csatlakozó ajzatótókat.
A speccy-hez igen én is úgy vettem,hogy eredetíleg a szalagkábelén 3 csatlakozó sáva vólt.
A eggyikfelét a speccy-interfészen kialakitott sávra kellet csatlakoztatnúnk, és a másik két űres csatlakozóval lehetetett is akár kép floppyt rá csatlakóztatni és klubban síkerűlt is vennem még + 2 floppy-drivet és ezért kellet egy plúsz-hósszabkábel.
A floppy-drivekhez 4 darabhóz készítettem itthon a max 90centis 34eres szalagkábelt és csatlakózókat nekem kellet jó órientácíóval rá préselnem a kiss és nagyflpoppy-drivhez csatlakozó ajzatótókra a csatlakózóikat,ezután a 4 drivet jumpereltem,ezeket a 720-1,2-1.44 floppy drivekek is akkoriban még jumperel-hetően is gyártótták és később váltóztatakis rajta.A pc-n egyszerre csak 2 kőthető a belső interfészűkre, ami vagy 0-ás és 1-es beállitásúak és ezt egy kabelen egy csavarasással ódótták is meg,tehát mindkét meghajtót 1-es gyári beállitással árúlták és a csavarasással ódótták is meg,azt hogy nekeljen jumperelni,mert a kábelen a csavarasásnál-itt, fórditva van rápréselve a csatlakózó és végén ő az 1-es b: és elején a másik 1-es lesz az a: floppynk.
A régebbi alaplapoknak a biosban ez szóftveresen megfórdiható a sórrendje: a-b;b-a ra lehet így megcserélnűnk a sórrendet ,de ezt te is tudod és gondoltam arra hogy akik még nem találkóztan ilyen alaplapos gépekkel gonolom nekik is ez segítség. -
válasz
hobizoli
üzenetére
Az oroszok a legjobb programozók. Számtalan jó kis retró kiegészítőt töltötem le x86/64- hez ruszki oldalakról. És fertőzés sem volt, legalábbis AvastPro tisztának jelezte.
Nyilván a mai megítélés csak Putyin elvtársat hozza negatívra, az orosz polgárok nagyrésze nincs benne a buliban, főleg az utóbbi időben látszik ez. -
válasz
hobizoli
üzenetére
A floppy kabelek "standard" protokollja eseten 1 kabelen log az osszes floppy es a driveokat jumpereled. A PC-s floppy kabel kb. ugy eroszakolta ezt meg, hogy minden driveot 1-es drivenak kell jumperelni (sokon ott volt a jumper) es a kabelen van csavaras, ami a kabel veget "visszarakja" drive 0-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Házimozi haladó szinten
- Milyen routert?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen processzort vegyek?
- PlayStation 5
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
DarthSun