Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• envagyok

veterán

válasz czundermák #119110 üzenetére

"teljesen felesleges volt kiadni s478-ra, az őskori tápkörök küzdenek vele, ha nem fullos lapban használod."
    Bizony, de még fullos lapban is előfordulhat probléma :(
    Egy 3.4-es prescottal szívtam pár éve p4c800 lappal.
    Elindult, de nem volt stabil. Nem véletlenül jött ki a p4c800-e...
    Ráadásul a prescott előnye egyedül a jobb húzhatóság, mert azonos órajelen nem hozott érzékelhető gyorsulást. Viszont ha húzod, az még egy pofon a vrm-nek.

• DarthSun

Ármester

válasz czundermák #119110 üzenetére

Hűtés : fullréz AeroCool S462- őn.
    Wattmérővel nem készítettem képmentést, de az amúgy sem hiteles, semmit nem mond, a wattmérőn akármilyen értéket fotózhatok, azt sehol nem fogadják el.
    A hiteles nickneves, dátumbélyegzős 3DMark képmentés az érvényes, azt elfogadják világversenyen is.
    Kézzel is néztem, brutálisak a különbségek, de nyilván a tapogatást sem fogadják el, ezt mindössze én állítom.
    Az Aida szenzorokról a képmentés már valamivel reálisabb, tudjuk hogy akár +-5fokot is eltérhet kalibrálás nélkül, de hát a Barton vagy 30 fokkal volt melegebb a Presinél, úgyhogy a vita itt is eleve kilőve.

Próbálj például egy 8 hőcsöves Alpenföhn Brocken-t a Prescotton - komolyan, most ennyire kezdőnek nézel, vagy nem olvastad a kapcsolódó hozzászólásaimat?
    TT SilentTower van a világbajnok P4- emen, a másik Prescotton pedig Asus Silent Knight.

+ a korabeli léghűtésekben keresendő megjegyzésedre - pont ezt mondom én is már rengeteg hsz- ban, azért maradt meg a Prescott kazán hiedelem, mert a megugrott TDP- hez kevés volt az akkori hűtő, meg eleve a házak is. Ha megnézed az itteni első linkemet, láthatod hogy a brutál teljesítményre tervezett Prescottomat már eleve alsótápos félmodern házba pakoltam, melyben elől hátul 12cm- es ventik dolgoznak. Tök ugyanaz a TDP, mint a R3800X esetén, és ugyanúgy modern szellőzésű ház kell hozzá. Persze belepakolják retró házba, a hurka stock stiftes hűtővel, aztán csodálkoznak hogy túlmelegszik.
    Tehát ítt a naptárazós körítés nem tartható.

Új hozzászólás Aktív témák