Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #112387 üzenetére

Azt vettem észre, hogy a legritkábban CPU upgrade van, mind az ügyfélnél mind nálam. Emiatt mondjuk érdemesebb erősebb CPU-t venni, mert később úgysem cseréled, csak majd a komplett platformot.
    Egyébként ez volt az ami most egyből az I5-re vezetett (mégis mostanság foglalkozok az I7-re upgrade gondolatával) az I3 10100F helyett.

Szóval ha valakinek vettem egy Duront, az sem nagyon fejlesztett Atlon XP-re, esetleg úgy, hogy az olcsó frutti VIA-s lapot akkor méár egy NForce2-re upgradeljük már fel.
    Nekem pl a 1700+ -os Athlon XP-m három lapban is volt, míg fő gép volt : Soltek KT333, ASUS KT400 és ASUS NForce2 DLX. Jó, a tuningolhatóságának köszönhetően nem lett belőle 2004-2005 táján egy Barton 2500+@3200+. De úgy általában is megfigyeltem, hogy az emberek nem nagyon cseréltek CPU-t, max ha platformot váltottak.

"a sulinetes kotlák" - fúúúú... Imádtam a sulinetet. Főleg az elsőt*, nekem nagyon megtömte a zsebemet :D
    Ugyan sokan nem tőlem vettek gépet, de utána minden házhoz mehettem a Linuxot Windowsra cserélni jó pénzért, meg sokszor olyan bónuszokat hoztam el mint a 32-64MB-os pendrive amivel az akkori átlag emberek nem tudtak mit kezdeni, így ingyen ideadták. De a másik az, hogy sokan messze nem várták meg még az egy évet sem, hanem ok, kotla, bővítsük már fel, és akkor persze már én hozzam bele az új VGA/RAM/HDD akármit. Nem egy eset volt, hogy a végére csak a gépház maradt a gépből, belül mindent kicseréltem :D
    De akadt olyan is, aki elindult, hogy sulinetbe vesz már akkor egy gépet, aztán nem volt jogosult/nem tetszett neki ami volt, de ha már kitalálta, hogy vesz gépet, akkor vesz, és persze nálam kötött ki.

* A második sem volt rossz, azon is kerestem, meg csináltam pár gépet, DE sajnos ott már sokan nem a gépfejlesztést/új gépet látták benne, hanem laptopot, vagy digitális fényképezőt vettek.

Új hozzászólás Aktív témák