Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz frescho #110065 üzenetére

Kipróbáltam. Nem lett több szabad memóriám bármit is mondtam ezeknek a programoknak. Elkezdtem nézegetni a memória térképet és sunyin becsapják az embert. Szóval ami látható, hogy Shadow nélkül egyértelmű a szitu.

Bekapcsolva a shadw-t nem változott semmit a mem kimenete, szóval nem hatotta meg semmi. De a RAM térkép már változott annyit, hogy nem ROM-ot ír ki, hanem HI-t a C000-C800 közötti tartományra. Szóval az a 32k terület ott van, de már tud integetni :)

De miaz a HI és lehet-e használni? Elvileg le vette róla a write protectet a progi, de mit írok felül, ha odaadom a RAM managernek?

Igen, ez a Trident ROM-ja bemásolva a memóriába. Szóval nem lett több szabad RAM, csak átnevezték és felül tudom írni ha akarom. Az már egy jó kérdés, hogy azután mit csinál a rendszer.

Ahol működik ez a módszer mutassatok már RAM térképet csodaprogramok előtt és utána, hogy mi változik. Lehet egyszerűen csak szar a BIOS és shadow aktiválásnál minden területet bejelöl foglaltank és bele kell rúgni, hogy feloldja? Ez a kis UMC deszka korrektul kezeli és csak azt jelöli be és a ROM helyére kerül a shadow. Na és ez a lényeg, hogy ROM vagy shadow, de mindegy melyik, mert attól a címtartományt foglalt.

https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák