- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #33860 üzenetére
Jóvanna! Egy kissé rigolyás vagyok ezen a szinten. Alap konfigurációban nem keverek mindenféle alkatrészeket.
A SS7 lapomba maximum egy Matrox G200-at tennék bele, de inkább a G100 -at.
Az MX440-et egy -majdnem- passzív rendszerbe szeretném tenni, mondjuk egy hűvös, alulfeszelt Coppermine mellé.
Az egyetlen hely, ahol igazából óriási kompromisszumot lennék hajlandó tenni, az egy DOS OP rendszer SSD-n -> passzív, hangtalan DOS konfig.
A 768MB-nál majd sasolok, hogy ne legyen hiba, ha lesz, akkor lemegyek 512MB-ra, de elvileg a Win98 elfogadja a 1GB-ot is, csak most nem olyan lapot választottam, majd nézek egy 4 slotos BX lapot a Katmai mellé.
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #33855 üzenetére
Köszi, ez jó lesz kiindulásnak.
Igazából korai DirectX 7-ig szeretném használni.
DirectX 8 és 9 az már inkább volt az XP asztala.Ezen a gépen a MaxPayne lesz a maximum, efölött már ott van a WinXP konfig:
Abit NF7 2.0
Bartron 3000+
GlacialTech Igloo 2520
2GB
MSI FX5900
SB Live!Az a másik dilemmám, hogy a Asus V-7700 Deluxe -omat nem tudnám kihasználni, mivel az LCD nem tud olyan frissítési frekvenciákat, ami a 3D szemüveghez kellene, a sok Hz-es CRT-nek meg nincs hely.
Az MX440 meg nem "korhű" egy 600-as Katmai mellé.A Ti500 nem lenne rossz, de az meg DirectX 8.
Asszem kitolom a határokat a Win98 konfig:
Abit KT7A (barna)
1600+ (1400MHz) Palomino
768MB PC133
"Gyári" AMD hűtő
Asus V8200 Ti500 Pure 64MB
SB Live! (vagy előkeresem az AWE64-et)A ház meg a táp nem szokott korhű lenni, az inkább funkcionális nálam.
Optikai meghajtó és merevlemez meg van dögivel, az is mindegy. -
Ranagol_5
őstag
válasz
DarthSun #33845 üzenetére
Felrántottam a procit (szerencsére nagy osztóval dolgozik alapból a lap a ramokra) 3150Mhz-re, tehát 350Mhz pluszt adtam hozzá, ami hozott +5k pontot. Viszont ha 3,4Ghz-re húznám, akkor sem lenne meg az a +9ezer pont, ami még kéne, szóval nem értem, hogy mi lehet Ákosnál ennyivel jobb. Driver ennyi pontot nem adhat..
Szerk.: Köszi Gban, ezt nem is figyeltem.. Nekem 13.4 van fent most. Holnap délelőt kipróbálom.
-
Xelo5
csendes tag
válasz
DarthSun #33823 üzenetére
Kellet még bele +3 venti mert a 42c valójában csak a borda hője vagy az se igazán azóta megcsináltam most jól mér. internet mellett most 34.2c ami folyamatos 90-95% & megy a zene is. a DVD-lejátszás csak power dvd6-al megy jól bár néhol így is pattog a hangja. Tegnap még csinált olyanokat hogy nem tudtam menteni semmit de már elmult. A memóriára vissza térve fel ismerte ki is irta hogy 512MB van a gépben de mindig ugyan ott döglött meg nem tudta betüleni az egyik ilesztö sys filet azért gondoltam hogy halott a ram.
-
gban
veterán
válasz
DarthSun #33823 üzenetére
Nem a bios frissítés a fő gond, hanem hogy sosem tud írni a biosba a lap - vagy legalábbis azt hiszi.
Így meg nem frankó.
Korábban jó volt a bios tartalma, akkor se ment, másik lapban toltam rá a biost, hátha a tartalma sérült, de nem.
És nem chip hiba, másik chipnél is ezt írja ki.
Jó biosnál kikapcsoltam a, ESCD update-t, de mégis minden bootkor meg akarta csinálni.
Pedig a biosban egyértelmű disable volt. -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33811 üzenetére
Patchelten elképzelhető (sosem próbáltam, már egy 20Gb-os vinyót is kétfelé (8 (itt még optimális 4kb-os kluszterek vannak) +12 (itt már 8kb-osak, de ha az egészet egyben hagytam volna akkor 16kb lett volna egy egységes partíción)) osztok fat32-ön helytakarékosság végett), hivatalosan Fat32 32Gb-ot tud kezelni (a patch nem tudom meddig terjeszti ezt még ki), de sok értelme nincs az óriási kluszterek végett, mondjuk egy sok kis fájlból álló progi 4x-8x-or annyi helyet fog foglalni már egy 30-40Gb-os partíción is, nagyobbon csak még rosszabb a helyzet.
Amúgy bármilyen BX-es lapban tudod CL2-ön járatni a ramot, csak wpcredit/wpcrset kell hozzá Bx-es regiszter fájlal. -
válasz
DarthSun #33691 üzenetére
Patras-ban thesis-kent irtam egy atviteli gorbet rajzolo programot. Egy GUS-on alapult az egesz, persze ez limitalta a lehetosegeket, de akkoriban az is procizios szerkezetnek szamitott azok ozott, ami elerheto volt. Tob modon is tudott merni, az egyik FFT-n es feherzaj generatoron alapult. NA en ott tanultam sokat matekbol, viccse volt gorog-angol es angol-magyar szotarral turni a konyvet, amit a prof adott... Itthon is volt egy szuper konyv a hangkartyak programozasarol, az utso honapban postaztak ki, igy rohammunkaban irtam at a fel programot
-
Rive
veterán
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33678 üzenetére
Szép nagy fogás
- Persze jó a sima gombelem, igazából XT-nél csak a dátum/idő tárolásához kell
- ilyet még nem tapasztaltam, hogy bill nélkül nem indul, de nem elképzelhetetlen, lehet beállítás (jumper) kérdése
- Vinyó jól be van kábelezve/jumperelve? Bár az is lehet dög vagy csak újra kell low level formatálni, ha dos alól bebootolsz debuggal tudod előhívni az mfm vezérlő biosának ezen részét, de csak single density floppykat kezel az XT, jó hozzá az 1.44-es drive is 1.44-es lemezzel, csak 720-asra kell formázni (likat be kell ragasztani hozzá). -
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #33624 üzenetére
ezekszerint ott a tároló elektronika sajátossága meghatároz egy fix méretű allokálható egységet.
Nem... nem határoz meg semmit sem...
Át klónozhatsz te HDD-ről SSD-re simán bármit, sőt formázhatod az SD-t 512bájt/szektor mérettel, működni is fog, csak egyrészt lassabb lesz, másrészt rövidíti az élettartamot....
Hdd idézzem ide a Prohardveres cikkből a lényeget amiről beszélünk:Mi az az "alignálás"?
Az "alignálás" a magyarosított "partition alignmentből" származik, pontosabban így rövidítik a fórumozók. Magyarra lefordítva a partíciók helyes eltolásáról van szó. A következő a helyzet: a Windows 7 előtt kiadott operációs rendszerek és a különböző, particionálással foglalkozó programok egy merevlemez felparticionálásánál 63 szektornyi helyet biztosítanak az MBR-nek (Master Boot Record). Ez a terület az első partíció (általában C
előtt található. Lényegtelen, hogy mi is ez, a lényeg, hogy az első partíció elé 63 szektor kerül. 1 szektor 512 byte, tehát 63 szektor egyenlő 32 256 byte-tal, ami 31,5 kB. Ennyi hely marad a merevlemez kezdete és az első partíció kezdete között. Mint tudjuk, az SSD-ken a legkisebb olvasható/írható részegység a lap, ami (általában) 4 kB méretű. Ha az első partíció kezdete 31,5 kB-nál található, akkor az azt jelenti, hogy egy 4 kB-os adat kiírása miatt sok esetben két lapot kell majd kiírni/felülírni az SSD-n (ami egyben akár egész blokkok frissítését is magával vonhatja), és az SSD-k írásának mennyiségét jobb ha csökkentjük, mint ha növeljük. De ez nem csak az élettartamra nézve rossz, hanem a sebességre is hatással van, elvégre két darab 4 kB-os lap írása/felülírása biztosan lassabb, mint egyé.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #33612 üzenetére
Jajj gyerekek ácsi!
Nehogy nekiállj Ghostolni DOS-os Nortonnal
Ne felejtsük el, hogy míg a HDD-knek 512bájt/szektore van az SSD-knek meg 4k...olyan progi kell ami tud alignálni.
Tudja azt hogy úgy klónozzon, hogy szektorról szektorra de felismerje hogy SSD-d van és a szektor méretnek ne keverjen be.. Ileltve megcsinálja az alignálást, azaz eltolja a partíció kezdetét úgy, hogy az SSD-nek az megfelelő legyen...na iylent tuti nem tud a DOS-os Ghost
Igen, az EASEUS Partition Manager az jó erre a célra, én is azzal csináltam
Illetve Norton Ghost is jó de legalább a 15-ös kell hozzá -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33398 üzenetére
Hát nem sok olyan SS7 lap van amin 133-on képes alaplapi kessel egyáltalán bebootolni, a 120/124 is baromi ritka, szóval igen az akkor egy fehér holló lap ha tényleg megy az alaplapi kessel annyit, bár procitól is függ a dolog, egy Cyrix nyilván nem dolgoztatja annyira meg a memória alrendszert (így az L2 kesst sem) mint egy K6-2+/3+ vagy akárcsak egy iPMMX.
-
-
Sanchez638
addikt
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #33388 üzenetére
csíkos bácsi
van 8db Kingmax Colore Modul
És egy k6 III 400 és egy 450-es
Meg egy ilyen : SL634 (Intel Celeron 950 MHz) kupakos
-
The DJ
addikt
válasz
DarthSun #33375 üzenetére
Ejnye, úgy néz ki ez így nem fog menni, közben gugliztam és arra jutottam, hogy az összes Dell LPT-s külső floppy meghajtó csak Dell gépekben hajlandó üzemelni, mivel a drivere a bios chipbe lett integrálva. Fene. Azért még szétnézek a dobozban, hátha találok olyan külső floppyt amit észlelni fog a gép.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #33273 üzenetére
JÓ ez a topik.
Azt néztem valamelyik nap, hogy az sb live-nak volt digitális kimenete? A 3 tüskés felül az mi? Egyik cd bemenet, ez ok. A többi?
fx5200-am neke4m is volt. Öröm volt vele a doom 3.
Egyébként nem az a sorozat volt hírhedt arról, hogy a gyártó manimpulált a teszteredményekkel? A kártya direkt valami több eredményt prudukált 3d markban?
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33263 üzenetére
9800-at nekem sem sikerült egy SS7 lapban sem stabilizálni, már amelyikben egyáltalán elindult, viszont FX5900-al egyiknek sem volt gondja (ill az annál kisebb Nv-ekkel sem ofkorsz), Atiból a 8500/9000-9200 vonal amit még csont nélkül megeszik, az egy más kérdés, hogy már egy GF2-vel is procilimites lesz a rendszer.
bacsis: Amivel nagyon gyorsan fixen ki tudtam deríteni, hogy fagy vagy bugzik-e az sli SS7 alatt, az pl a 3Dmark2000 2. játéktesztje; az fagy, míg a Quake2 pl 1024-ben nem színhelyes, de voltak egyéb bugok/fagyik is (miközben más gémek/progik meg jól mentek) de ez a 2 amivel gyorsan ki tudtam szűrni és szomorúan leszűrni, hogy nem fog ez összejönni (közel egy tucat lap, jópár driver, op és bios állítgatás után), mondjuk ha van bent egy normálisabb agp kari (tnt2/g400/Rage128), akkor a Voodoo úgyis csak a glide-os gémekhez kell javarészt, azok meg egy V2-vel is nagyon jól futnak (egy 2. példány SS7 alatt amúgy sem sok gyorsulást hoz), egyedül ami hiányozhat az az 1024-es felbontás, de pl a korai glide-os gémek azt sem ismerik, szóval nem túlságosan nagy az a kompromisszum amit az egy V2-vel kötni kell az Sli-vel szemben egy ilyen rendszerben. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #33245 üzenetére
Az az érdekes, hogy amint betolom a második Voodoo2-t, már egyből a win 16 színbe tölt be, tehát még fel sinsc telepítve a Voodoo... persze jön be hogy új hardver és hogy adjak neki eszközillesztőt, de ha adok neki ha nem már is felkiáltójeles a VGA...
Tényleg kénytelen leszek másik lappal megpróbálni -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33227 üzenetére
Win 9x kompatibitási módban mennie kell, ha emlékeim nem csalnak (bár lehet mást is kell csinálni, de már régen fogalkoztam vele, de 2K és Xp alatt is biztos, hogy megy), most elővettem a K6-2+ V3 3000 gépet, amin a Win2000 van ha már szó volt róluk, hogy milyen random gémeket dobtam föl rá (20Gb-os Quantum lakik benne), most is onnan írok, Settlers 3 is rajta van 1.20-as verzió, ami lehet glide módban megy ofkorsz.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #33223 üzenetére
Giga alatt még megoldható könnyebben, de pl 15gbot annyira nem címezett meg, hogy a telepítőben elmentek a színek, majd kiírta, hogy elfogyott a ram. De vannak rá fájlmódosítások. Viszont azt se tudom fél gigánál több mire kellhet.
Max payne is xp patches, prince 3d is. De ugyanez van xp vista közt is. Prince sot nem szép nt6 alatt.
Amúgy nfs3 alatt a shader hogy lehet bekapcsolni? Utoljára intel extreme graphics 2 alatt volt szép. Nvidia gts450 xp kombóval csak sw render van. Most 3dfx wrapper van alátolva.Telláról vagyok, bocs az írásképért.
-
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33209 üzenetére
Szerencsés ember, az akkori átlag szutyok Acorp Tomató meg hasonló P1/6X86/K6/Cerkás gépeken nem igazán volt a megbízhatóság megtestesítője (főleg az első kiadás, az SE azért szódával elment, de az OSR2.1 volt szvsz a még legjobb 9x vonalon, különösen az akkori gépekre), visszasírtam a dost.
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33206 üzenetére
Xp semmivel sem jobb játékok terén mint 2000 (max az újabbaknál, de amikor aktuális oprendszerek voltak nem sok különbség volt köztük, max, hogy a 2000 kevesebb erőforrással is beérte és ment isás hálókarival is), mivel 1 az 1-ben arra épül (2K=NT5.0 XP=NT5.1), 9x-es játékokkal mind2-nek ugyanúgy lehet gondja, ami ugye 2000 kijövetelkor szembeötlőbb volt, talán ezért maradt meg így, de mint op a 2000 fényévekkel jobb volt a 98-nál, hányszor láttam a "dőljön hátra és lazítson" feliratot mikor bedőlt és újra kellett húzni, retro játékokhoz persze jó, de munkára
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #33183 üzenetére
akkor majd léci szavazzatok
rámerre a faja kis desktopra meg a retro feelingre.. mutassa meg a Win95 hogy oda tudja magát tenni a win8-al szemben is..
márű csak azért mert mert minél nagyobb a Windowsod "száma" annál újabb annál jobb: Win7-nél újabb a Win8 aminél újabb lesz a win10.... akkor ide most írjam hogy win95 -
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #33072 üzenetére
Jelenleg desktopon csak USB rackbe téve tudom megnézni, sajnos valahol eltűnt a mobil->desktop hdd adapterem. De az eredeti hdd-n egy telepített működő rendszer volt, el kellett volna indulnia, de nem tette. Megpróbáltam egy másik, 540 megás HDD-t telepített rendszerrel (DOS+Win3.11), amivel szintén elindult azelőtt, most azzal sem. Igazából csak az a kérdés, hogy lehetséges-e, hogy ez az SSD az átalakítóval tönkretette az alaplapi vezérlőt, a chipsetet, vagy csak BIOS szinten kavart meg valamit?
-
Armagedown
őstag
válasz
DarthSun #33070 üzenetére
A Geforce 2 MX 200 és Tnt 2 M64 is tudja az 1680x1050es felbontást, 1440x900at is, nekem a 64 mb videomemóriás verzió volt az mx 200ból és a 32 megás a tnt2ből.
A tnt2vel szaggattak a sima xvid videók is 1680x1050es felbontás mellett, 1440x900ban semmi gondja sem volt, a másik kártyának nem volt ilyen baja. -
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #33070 üzenetére
Nálam van egy V7700 (GeForce 2 GTS 32 mega) ami simán megy 16:9 full hd-ban, WinMe alatt. Ha jól emlékszem, egy 16 megás Matrox G400 is lazán vette ezt az akadályt Win95 alatt.
Lenne egy más jellegű gondom: kb egy éve szereztem egy retro Toshiba laptopot, Satellite Pro 410CDT a típusa. Paraméterei: Pentium 90 MHz, 40 mega RAM, 810 megás HDD, ESS hang, C&T video, 4x CD-ROM, külső floppy. A HDD-t akartam bővíteni, méghozzá SSD-vel, szereztem egy 8 gigás M-SATA SSD-t és egy átalakítót hozzá, kipróbáltam egy USB rackben, felismerte, lehetett formázni. A notebook "természetesen" nem ismerte föl, de a nagyobbik baj az, hogy ezután már a saját eredeti HDD-jét sem kezeli. Vagyis felpörög, de nem érzékeli a partíciót rajta. Az FDISK látja a lemezt particionálatlanként, úgy néz ki, mintha megcsinálná rajta a partíciót, de reboot után megint szűznek látja. A BIOS-ban természetesen semmit sem lehet állítani, sem látni, sem felismertetni, csak a boot sorrendjét lehet változtatni. Vajon tönkretettem az alaplapi vezérlőt azzal, hogy rádugtam az átalakítóval az SSD-t? Nagyon sajnálnám, mert a gép amúgy hibátlan, csodás TFT kijelzője van és még az akksi is teljesen jó, nem akartam elhinni, de másfél óra simán van benne.
-
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun #33068 üzenetére
Igen végig kéne próbálni, hogy melyik az a legkisebb vga ami még tudja a képarányt (ami leginkább vga bios függő), ha jól rémlik a Geforce6 és az Ati Xx00-es széria már tudja, lehet az 1 generációval korábbiak is (FX, 9xx0), sőt egy korábbi Matroxon (pl Parhelia) sem lepődnék meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest