Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
Egy kicsit OFF-olok..de sürgős lenne a segítség. Ilyen hibával még nem találkoztam, vista alatt, rendszer betöltésekor kék képernyő, kiír pár dolgot, majd elindit egy memory dump writing-ot 0-100%-ig felpörög, és újraindul a gépem, néha már a win alatt is csinálja. Aki tud valamit erről, vagy tud segiteni az dobjon rám egy PÜ-t.
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem egy ct4830-as van, ezzel valahogy nem az igazi, mondjuk a live 24bitesem hiányzik igazán egy olyat még majd beszerzek, annak nekem nagyon tetszett a hangja.

Szerk.: Penyus simán, sőt van még egykét cucc amit félretettem, csak sok minden összejött mostanság, de ami késik nem múlik.

-
snake1977
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Ezzel a kx-es driverrel nekem nagyon össze vissza ment a kártyám pl. winamp eq mozgott de hang semmi, bárhova is állitottam a kimenetet, filmek alatt szintén, játékban viszont gond nélkül ment, de a végén egy creative uni driverrel használtam vista alatt, itt csak pl. a mikrofont nem tudtam némítani, de a kx-el sem. Lehet marad egy sima SB 128, ha ennyire driverszegény ez a platform.
SLI hang, ez nagyon tetszet

-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
Cső skacok

Rég jártam itt...kell valakinek ingyé egy isa-s Yamaha hangkari?
Meg van még p1 procc, stb. elvihető... csak gyere érte el Tárnokra
-
snake1977
őstag
Egy javaslat neked DBob, a 386-oshoz, mivel másképp látja a cache memókat két különböző program, probáld megmozgatni őket hogy tuti ne legyen kontakt hiba, majd átjumperelgetni, először 64k-ra, majd 128-ra, végül 256-ra, hasonló cipőben jártam annak idején, a dx40-esem csiga tempóval ment még turbó alatt is, pedig elég kellett hogy legyen a command&conquer-hez, trident kártyát használtam, előtte realtek volt ami tényleg lassú volt, haver sx-én 33-asán jobban ment a game mint nálam, végül ehhez a hibához érkeztem el, valamiért (jó kérdés mitől..) csak akkor volt hajlandó normálisan menni a gép, ha 256-ra állítottam a cache méretét a jumperolás szerint, pedig 128k volt csak rajta, átjumperolás után is 128-at irt ki minden program, de utána rendesen futott már a C&C is.
Szerk.: Ha nem jutsz semmire, van egy elfekvő dx40-es lapom ramokkal, ajándékba áttolom neked ha BP-en járok.
-
snake1977
őstag
Tuningban gazdag, fagyásmentes, békés, boldog új évet kívánok a topik, és a PH csapatának! Örülök hogy ide tartozhatok, jó arcokat ismertem meg itt, és sokat tanultam, jövőre ugyanitt! B.ú.é.k.!

-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
Valakinek esetleg egy ilyen pcmcia bluetooth?

-
snake1977
őstag
válasz
frescho
üzenetére
A norton disk doctor-át nagyon sokat használtam, de akkor még főleg a floppy lemezekhez,sok játék rar file-ja menekült meg vele, meg a régi 5'25-ös dupla magas seagate 80megás vinyómhoz, ezen heti 1-2x hazavágta magát a fat tábla, izgalmas volt amikor command & conquer-eztem, és a néhány pályával a vége előtt a gép lefagy majd reset után nem talált op rendszert
néha megjavitotta az ndd de általában újra kellett húzni a dos-t, mondjuk csak 1 hónapig szenvedtem ezzel, utána vettem egy 270 megás használt "szörnyeteget", gyors és halk volt, csak a bad sectorok nőttek rajta gyorsan, 3 hónapig élt a szörnyeteg..azután évekig nem vettem használt vinyót 
-
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Kissebb vinyóknál érdemes használni a smartdrv.exe-t dos alatt, megnöveli rendesen a hdd sebességét, én smartdrv.exe 2000 -el inditok. Win98-nál már azt hiszem alapból volt gyorsítótárazás, talán 95 alatt is, de ezt nem tudom biztosan. Amikor dos navigatort használtam és sok száz file-t töröltem, akkor jól jött a smartdrv, meg NC alatt is, nem törölt 10percekig a hdd hanem pikk pakk letolta amit kellett.
-
snake1977
őstag
Amikor én vettem az mx460-ast akkor kezdett bejönni ez a széria talán 1-2 hónapja volt nálunk forgalomban, még emlékszem 23ezer forint volt ez a kinai noname LITE verzió, az asus mx440-es volt 27ezer na annyi pénzem akkor nem volt már
Viszont a 8500-as verte magasan, 3d mark 2000-el teszteltünk meg 2001-el, és sok volt a különbség, mert a 2001-ben a gef2 gts csinált 3000 pont körül, és a 8500 ati meg azt hiszem közel rávert 40-50%-ot, kár hogy nem emlékszem már pontosan. Az mx460 lite, meg kicsivel volt csak jobb a gts-nél, bár lehet beleszólt erősen a cpu limit, mivel egy 1000-es tualatin volt meghúzva 1,5ghz környékén, speciel a memóriára emlékszem konkrétan, egy 128megás 133mhz-es Hynix volt, ami elment 160mhz körül, ezt a haver span egyből lehúzta tőlem, adott érte 256mb 100mhz-es sd-t, akkor ez nagyon jó biznisz volt 
Yutani 8500-asom volt nem is olyan rég, de akkor még nem ph-ztam aktívan, igy nem tartottam meg, az csak egy szimpla videó kártya volt nekem, akkor még nem néztem hogy mennyire gyakori e vagy sem.

-
snake1977
őstag
Gratulálok a teszthez, nagyon kimerítő, összetett volt!

Ha jól emlékszem az aTi 8500-as kártyája a gef 3-as korszak közepe-végén a gef 4 titánok körül jött ki, egy ilyen tesztet is megnéznék egyszer!
Annak idején egy noname kínai gef4 mx 460 lite kódnevü csodával mérte össze a haverom tuningolt tualatin proci alatt,és tusl-2c lappal, a 8500-as magasan verte a gef 4-es, és egy elsa GTS-t, igaz ez utobbi csak 32megás volt, mig a másik két kari 64mega rammal küzdött.
Jó kis móka volt, de az eredményekre abszolut nem emlékszem csak hogy az aTi elhúzott a másik kettőtől rendesen.
-
-
snake1977
őstag
Bacsis
marad két db p3-as lap slot1-es procival, megy két alap vga, ezeket még ki akarom tuningolni, szétfeszelni a procikat ha lehet
De tényleg, átrendeztem a szobát ma, és kajak nem tudom sehova tenni ezeket már, meg bele is untam kicsit a gyűjtésbe.
No meg Zsolt haverom 1-2-3 hetente hoz pár darabot, szóval lesz utánpótlás pár hónap múlva, majd azok is mennek selejtezésre
Gratulálok az Phenom tuninghoz, szépen meghúztad

-
snake1977
őstag
Cimbim, háát ha a nullát leveszed akkor stimmel a méret
1giga alatt van :-)DBob készitettem egy tesztet, a logouton, ott láthatod quake timedemo alatt mit produkál, szerintem meglepően jó ahhoz képest hogy "buta" egy videókártya, teszteket olvastam róla, néhol rendesen lemarad a v3 3000-től néhol pedig csak 3-5fps különbséggel lassabb. Érdekes egy konstrukció az már biztos, és ha jól emlékszem SG ramos, nem sd-s.
-
snake1977
őstag
Hali skacok, úgy alakult hogy helyhiány végett legfőképp,megszabadulok a gyüjteményemtől. Lomtalanitás indul

Egy lista, a teljesség igénye nélkül:
7db S3 trio 64, 64v+, V2DX (pci) 1-2mb
1db Spea video7 (trio 64v+ chippes) 2mb
1db s3 vision 868 (valami régi edo elötti chippel) (pci)
1db Cirrus logic 5446 (pci) 2mb
2db s3 virge (pci) 2-4mb
1db Alliance ProMotion 3D 4mb
2db ati rage 2c (agp) 2mb
1db riva 128 (pci) 4mb
1db 3dfx velocity v100 (agp) 8mb
1db asus v3400 16mb (tnt) tv in out, hátlap nélkül (agp)
1db voodoo rush hátlap nélkül (pci) 6mb
1db voodoo 1 kábellel (pci) 4mb
2db sound blaster 128 (pci)1db 5ALI61-es lap 450MHz-es k6-2 procival
2db 386dx 40-es lap memóriákkal
1db 486dx4-100mhz amd proci SV8B
2db mmx 166 és 233mhz p1 intel
1db kerámia tokos mmx 166 mhz intel
2db kerámiatokos p1, 75mhz és 166mhz
2db s370 tokos celeron 433mhz
1db s370 tokos celeron 400mhz
1db s370 tokos fcpga celeron 600/128/66/1.7v SL4PB
1db slot1 p2 266mhz/512/66
1db slot1 p2 celeron 333/128/66
1db IBM lap 1200MHz-es Tualatin (celeron) procival, gyári IBM házban táp és egyéb nélkül
pár db kissebb kapacitású hdd,plusz egy marék 16-64 megás sd ram, edo ramok és egyéb apróságok.
Mindegyik cucc tesztelve, müködőképes.Plusz egy Amiga 500-as nem túl szép állapotban, de müködőképesen, táp nélkül sajnos, de teszteltem megy rendesen.

Csak egyben eladó, vagy elcserélem sata-s vinyóra, vagy bármire aminek az én gépem hasznát veszi.
-
-
snake1977
őstag
Van itt minden, fanatikus számtechmérnökök, kibicek, megszállott gyüjtők, teszterek, és üzletemberek, modderek, tuningolók, és nem utolsó sorban én is itt vagyok LOL

-
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ehh, pénteken adtam el 3db-ot itt a ph-n.
Akkor mostmár beirom milyen cuccaim vannak hátha kell valakinek.
1db. laptop combo drive (teszteletlen)
1db. Anycom compact flash kártya helyére illeszkedő bluetooth (ez elvileg pocket pc-hez is jó)
1db Anycom bluetooth printer modul (ennek nincs meg a külső tápja)
1db Abit BF6-os lap (még nem teszteltem, de akitől hoztam annál müködött)
1db Asus P2B-DS lap (ez egyenlőre jegelve Ranagol-nak)
1db 5ALI61-es lap+450Mhz-es K6-2/AFX procival
1db p3-as intel chipsetes slot1-es lap+550-es p3-as proci
Valószínüleg megválok a processzor készletemtől is, ha valaki egyben elviszi jutányos áron, beleuntam a gyüjtögetésbe.
Ha valakit érdekel valami jelezze. -
snake1977
őstag
Helyes, majd irsz a logoutba egy cikket "20perc alatt megyógyultam zenére" cimmel, mondjuk gondolkodtam egy "Talpra magyar" versidézeten is erősen.

Rézmozsár? Beledobok pár memóriát azt lesz belőle chip(s)
Darthsun olvasgatom a totyikot 1-2-3 naponta, de a nagyok dolgába nem tudok beleszólni, meg kibickedni nem is akarok, főleg mikor Ákos_f, Yutani, meg te nyomjátok az ipart, csak lesek, leskelődök, de hát ez a kezdők privilégiuma.

-
snake1977
őstag
Bacsis el ne teleportáld magad a túlvilágra, na majd EZ a három bige feldob és új életet lehel beléd..ha nem akkor béke poraidra

Ja akkor jelzem, kihagytál a végrendeletedből, a lekvár licensét ha rámhagynád...sztem ez éri a legtöbbet
Na gyógyulgassál, a whiskey jó toroköblitésre, viccen kívül, a paprika pálesz meg kihoz mindent és a zorrodat is tiszticcsa! 
-
snake1977
őstag
Először is boldog mikulásosos napot, meg sok csokit mindenkibe

Másodsorban van egy ilyen cucosom, Asus P2B-DS
az enyém is igy néz ki, még nem teszteltem, csak a postolásig, 2db 400 p2-es proci van benne. Szóval tiétek az elsőbbség, akit érdekel az bombázzon meg valami ajánlattal, van p3-as procim is de abból 2db egyforma sajnos nincs. 450-500-550-667-esek.
Ha nem kell senkinek megy ki a hirdetésekhez. -
snake1977
őstag
Tomato volt az első p1-es lapom, valami TX-es fedőnevü cucc volt, zsír újan vettem még a a Ready computers-nél
Használt 75Mhz-es p1-es procival futott és sosem bántam meg, jó vétel volt
Utána Soyo tipusu volt, de az kevésbé volt megbizható, nem úgy mint a Tomato 
-
snake1977
őstag
Annyit talán próbálj meg hogy ha van másik gyári bios a Palit kártyához, ird bele, nekem a régi sapphire x1950pro-m csinált hasonlót, gép restart majd venti maxon pörgött a win betöltése után is, egy idő után meg ahogy restartolt a gép feka képernyő és ennyi, a win inditó hangja bejött de semmi képet nem adott. Az új bios-al meggyógyult teljesen, csak inditásnál pörgött fel 2-3mp-ig a ventije maxra utána faintos volt. Egy próbát talán megér.. Asszem a tehcpowerup-on van mindenféle bios ami gyári.

-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Időközben kipróbáltam, sajnos ezzel sem megy ugyanaz a hiba, itt valószinüleg valami komolyabb összeférhetetlenség lesz, mert a program által inditott ablakos módban sem megy, a vendort átirva. Ez már vagy driver, vagy komolyabb programozási tétel lesz, utobbit tartom valószinünek, egyszerüen kihagyták ennek a szériának a támogatását, pedig egy vacak 6800gt-n is megy, nálam a benchmark amig ki nem fagy 48-51 fps-t produkált, a pro kártyámmal pedig pont 10fps-el kevesebbet, szerintem ez több mint elég ahhoz hogy fusson, egy szó mint száz..a Capcom beletenyerelt sok ember köztük az én lelkivilágomba is ezzel az idióta húzásával.. Bocs a hosszú off-ért,ez volt az utso, a témát hanyagolom.

-
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
A kérdésem lényege a második felében rejlik, amire viszont nem irtatok, a vendort és az id-t kéne átirjam, hogy ne X szériás radeonnak lássa a kártyát. Az sm3.0 támogatás meg elirtam 4.0-ás kellene de az dx 10-es lenne már, bár nem tartom valószinünek hogy bármi is emulálja. A lényeg: ne x1950xt-nek lássa a kártyám az a bizonyos játék.

Szerk: kevertem a 3.0-át a 4.0-ával. -
snake1977
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Olyan programról nem tudsz véletlenül ami sm3-at is emulál, de legalábbis a vendort és id-t át lehet vele javitani? A resident evil 5 nem hajlandó X szériás radeonon menni, ahhoz nagyon jó lenne ha mondjuk 8600gt-nek, vagy HD2600-nak látná az x1950xt.met

-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
Ez most nagyon offos lesz..
Mi lehet a probléma, bekapcs gomb megnyom, nem kapcsol be elsőre, elveszi a táptól az áramot, kis szünet majd megpróbál elindulni, nem tendencia jelleggel csinálja a gép, van amikor elsőre indul van amikor szenved és 2-3-ikra indul be azaz az elején igy ki-be kapcsolgat, tápot már cseréltem, lehuztam az odd-okat, kivettem a videókarit, alaplapival is ugyanez van. Valami ötlet?Kevésbé off, épp szerelgetem össze a k6-2-esem, win98-at vagy ME-t kap majd, lassan tényleg meg kéne ejteni egy multiplayeres játékot.

-
snake1977
őstag
Azért ez nagyon szép eredmény
Én is arra tippelek hogy valami limit be lészen állitva a lapba, biztonsági mechanizmusként talán hogy élből túl magas fsb-t ne fogadjon el, vagy a feszültséget veszi vissza a nem normális értéknél.
Nekem is sikerült új memóriákkal és új táppal feljebb tornáznom a prockómat egy hangyányival [link] de 252-es fsb felett már nem tölt be a windows, valami file-t nem talál. A proci az új táppal (én ennek tudom be) kevésbé melegszik.
-
snake1977
őstag
A leírása szerint pIII coppermine-t elviszi, kár hogy a tualatinokat nem, azt hittem ez a chipset már támogatja. Egyébként az oldalon akadnak érdekességek, pl. 5ALI61-es lap 500Mhz-es k6-2-essel 990ft-ért..igaz az már elkelt, de megeshet hogy feltünik egykét okosság, én mindenesetre elmentettem, hátha lesz egy k6-III bagóért..

-
snake1977
őstag
Na EZ komolyság, 5,5k-ért nem is rossz a dual fcpga

-
snake1977
őstag
s754-es 3100-as sempron proci érdekel valakit? Ma hozzámvágták alaplapostól, de nem akar indulni...bár lehet csak a ddr1-es memóriám nem müködik, mert egy p4-esben sem volt hajlandó elindulni.
-
snake1977
őstag
Szimpla PSX játékokhoz elég egy 2,5-3ghz-es p4, legalább 512 ram, és 6600gt vagy jobb videókari, nekem 3000+ a64-en ment simán egy 7600GT mellett a psx 1-es játékok zöme, a plug in-nek nagyon sokat jelentenek, több fajta d3d vezérlő plug-in is kijött, némelyik közt akár 50% sebesség különbséget is tapasztaltam, ráadásul hab a tortán hogy többféle hang vezérlő plug-in is van, van amelyikkel tök süket pl.. csak audigy karikhoz jó, de ezt elfelejtik feltüntetni. Ha nem találnál megfelelő ps1 emut, csak dobj egy privit és küldök egy normálisat. / A psx 2-es emukat meg felejtsd el, ahhoz ahogy irták izom gép kell, és ráadásul nem is nagyon vannak fejlesztve az emulátorok, hogy kissebb gépigényt támasszanak. Például a gépemen a tekken 4 kb produkál 10-15fps-t és úgy 2-3 perc után óhatatlanul kifagy, van amikor előbb is, eredeti dvd romról játszva, na és a játékoknak csak elenyésző része fut bugok nélkül.
-
snake1977
őstag
Ha az Aida nem látja, lehet elhalálozott a kártya
Remélem az everest mutat valamit, csak használ valami megszakitást, vagy mutat hardver azonositót.
Azért nézd meg minden slotban, nekem a vga játszott olyat hogy nem ment csak 2 slotban a 386-os gépben, a maradék 3-ban meg sem nyikkant.Én kajak meglepődtem, stb kártya compaq cimkével, és hangzatos nitro 64V jelöléssel, nagyon LoL

-
snake1977
őstag
Legújabb szerzeményem, Penyus ilyened van már?
Ha beteszed valami p2-es lapba azt a kártyát és rátolsz egy Sandra-t úgy sem mutat semmilyen hardver azonosítót?SC-ben átlag vagyok, vagy kicsit jobb talán, de formába kell hozzam magam.
8 player az már komoly meccs lenne, szerintem majd hétvégén, vagy jövőhéten össze lehetne hozni egy ilyen Hamachi-s okoságot, ha van kedve a többieknek is, szerintem legalább 3-4 fővel érdemes multit kezdeni, akkor lesz izgalmas.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snake1977
őstag
Kipihente magát a BE6-II-es
Az abit lapok egyébként érzékenyek az elemre, nekem nem indult el amikor olyan elem volt benne ami le volt merülve már. 
Ranagol én vagy 3éve nem SC-ztem, multiban sosem toltam még, de ki kéne próbálni majd ha lesz egy kis szabadidőm, talán Bacsis is benne lenne, meg még mások
Multiban hányan tolhatjuk egyszerre? -
snake1977
őstag
Én tesco-ban vettem öcsémnek fagyállót, asszem elég óccsó volt, 5literes kiszerelésben, minusz 20 fok volt ráirva de annyit szerintem nem bir el. Az ötleted ötletes, kár hogy nálunk nem nagyon van olyan mint az amcsiknál, bemész a benzinkútra és veszel egy zsák jégkockát pite áron
Sebaj, majd télen kiteszel egy vödört 1/3-ig vizzel egy üres flakonnal a közepén, reggelre meg kész is a profi hütés 
-
snake1977
őstag
Köszönöm a szivélyes invitálást

Woooow rendesen meghúztad a kis prescottot
Mekkora a hütőtartályod? Egy jó nagy veder kéne, meg 1,5 literes pille palackokban lefagyasztani vizet, és beleállitani a fagyállós vizbe, igy mondjuk 3-4 ilyen "jégakku" tovább hidegen tarthatná a fagyállót. Csak öltözz melegen a müvelethez
Maximum RESPECT
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Itanium: te irtad hogy nem hallani róla, házon belüli konkurencia volt, én leirtam mit tudok róla, azaz annyit hogy évekkel ezelőtt olvastam hogy lesz majd.
Új technológia: rebesgetnek valami sejt, illetve virus alapú dolgot, talán ha ez megvalósul lehet az "új" technológia. Egyébként valami olyanra gondoltam ami nem feltétlenül a mostani technológiára épül, ha jól emlékszem volt annak idején más alapon müködő processzor is mint a x86. A Moore törvény érdekes dolog, majd ha eljut odáig hogy nem éri meg az előállitási költség a teljesitményt hosszú távon sem, és ez nem feltétlenül az atomi szinten lesz majd (DarthSun), akkor nem tud hova növekedni már, talán más módon fogják áttervezni, ahogy eddig is változott folyamatosan a magok mérete, strukturája.
Nem, nem vagyok programozó, átlag felhasználó vagyok, aki nem érti hogy az egyik game ami nem szebb a másiknál miért közel 30-40%-al gyorsabb ugyanazon a konfiguráción.
Ha a egy játék sebességéről beszélünk, akkor pl. a demo-hoz képest mitől lett gyorsabb a teljes verzió ha nem az optimalizálástól? Gondolom te nem játékokat optimalizálsz.Laikusként ennyit gondolok ezekről a dolgokról, és nem szaporitanám az offolást, köszi Ákos, az új szemlélet és meglátásmódod miatt.

-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Néhányra emlékszem, de ezek egyike sem jelentett potenciális veszélyt a "nagyokra", az Ageia kártyái méregdrágák voltak, társkártyának legalábbis. A technológiára időben lecsapott az nVidia, azt hiszem ha jól tudom a hybrid sli rendszerek nagyrészben erre hajaznak.(?)
Megnéztem a ClearSpeed oldalát, wow nem piskóta sávszélességeket irnak chipen belül.
Az Itanium-ról hallottam, de minimálisat, csak emlegetés szintjén évekkel ezelőtt valamelyik pc-s magazinban, igazából gőzöm sincs mi lett volna belőle ha elkezdik komolyan fejleszteni, vagy meg is tették talán más név alatt? Úgy vélem a nagyok mellett nagyon nehéz labdába rúgni, és versenyképes árakon bármit is kihozni a piacra, mivel a kis vállalatok egyszerüen nem tudnak kis mennyiségben költséghatékonyan termelni, a nagy mennyiséghez pedig nagy tőke is kell.
A csíkszélesség ahogy csökken egyre több cpu mag kap helyet egy processzoron belül, efelé orientálódik el pillanatnyilag a piac. Én bízom benne hogy hamarosan valaki feldob egy új technológiát, ami forradalmasitja ezt az egészet, számomra furcsa hogy lassan 8-16 magnál járunk, de igazán kiugróan látványos sebességnövekedést egyenlőre nem tapasztalni, értem ezt arra hogy kettő-négy magos rendszerekhez képest a sebesség nem duplázódik 8 magnál, csak nő x százalékkal, ott az i7, nem olcsó, de most a legjobb, viszont nagyon kevés dolog használja ki igazán.
Annak idején még emlékszem a játékipar is arról szólt a hőskorszakban, ki mennyire tudta optimalizálni a dolgait, nem volt mindegy hogy elfut egy 386-486-oson vagy mindjárt Pentium kell hozzá, ma már ez nincs ennyire kiélezve, ott a legújabb NFS Shift, mig a Race driver the Grid hasonló grafika mellett 1280*1024-ben elfut nálam addig az EA új játéka 800*600-ban is be beszaggat. Egyre komolyabb hardvereket kell venni, sokmagos procikat, de...nem használjuk ki a bennük rejlő lehetőségeket, csak az izomerejüket, és ebből én laikusként arra következtetek, hogy előbb utóbb elérünk egy olyan szintet ahonnan nem lesz lehetséges a továbblépés csak teljes architektúra váltás után.
Vagy a mai programozók megtanulnak optimalizálni végre.
Bocs a hosszú OFF-ért. -
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Gondoltam hogy nem csak az intel használja...de jelenleg az i7-ben müködik a legjobban ezekszerint, amig nem jön egy következő jobb architektúra, intel vagy amd fronton.
Milyen érdekes, hogy leredukálódott a mezőny, mind cpu mind gpu terén, már nincs annyi versenyző mint 10 éve, vagy nVidia, vagy aTi, intel vagy amd. Nem is tudom mi történne ha hirtelen megjelenne egy potenciális harmadik fél, újszerü megoldásokkal..kár hogy ilyen fordulatokra csak egy jó könyvben vagy filmben lehet számítani.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Kívülállóként ez az "átverés" olybá tünik hogy a processzorban van némi "intelligencia" ergo ha mindig monoton a sor és ugyanazok az adatok akkor miért ne "ugrana" ha előre tud olvasni ekkora utasitást, igaz igy megkerüli a tesztet, de a gyakorlatban úgy hiszem ez jóval meggyorsitja az aktuális folyamatot. Jól értelmezem laikusként?
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Most találtam egy orosz oldalon patchet a játékhoz, elvileg a motion blur, és valami fractálos izét javit ki, holnap kipróbálom hogy müködik e. Mondjuk ennek örülök, az oroszoknál azért müködik a "csináld magad" mozgalom...
Mint nálunk a hőskorszakban...
Egyébként csodálkoztam hogy nem megy, mert ha 37-41fps-t produkált nálam amig le nem fagyott, 1024*768 full grafikán akkor csak nem lehet kevés a hardverem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snake1977
őstag
Hja, pont ezért megyek a falnak, a HD2400pro messze nem nyújt olyan teljesitményt mint az x1950pro, a directx 10-es feature-ök meg ugye xp alatt kilőve, akkor mi a fenének lett belőle xp alatt futó verzió ami dx9-es? Most vegyek egy nVidia karit hogy elfusson?
Lenyügöző a marketing politikája a Capcomnak...

-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Erre ha ráteszem az 50% -ot pluszban, amit Oliverda linkelt, akkor is nyerő az intel, de mögötte Bacsis "elavult" konfigja lépked. Nincs komolyabb rálátásom a témára, de tippem szerint egy film tömöritésénél az intel keményen elhúz, késleltetés ide vagy oda, de ennek ára van. Éppen ezért érzem úgy hogy ha a késleltetést nézem ez az oldschool konfig azért csak ott van a szeren. Vagy fogalmazzunk úgy ár/teljesítmény arányához képest ragyogóan produkált Bacsis gépe.
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Ákos én az árát is kritizálnám, átlag felhasználó sosem fogja kihasználni a képességeit az i7-nek, viszont a Bacsis féle viszonyitásban az átlag konfig picit odatett neki memória késleltetésben, a belső cache tény jóval gyorsabb, de ez már egész más architektúrára épül, új megoldásokkal, ennyi erővel egy CRAY-hez is lehetne hasonlitani egy 286-ost, nálam a konklúzió nem a teljes fikázás, hanem annyi hogy "régi seprü is tud jól seperni" és ócccsó...
Ranagol, a legfrissebbet használom!! Nem csak nekem nem megy x1950-el.
Penyus öö szerintem nem egy játékra gondolunk, ez még nagyon friss game.

-
snake1977
őstag
Na az már meredek, gondolom jórészt az amd beépitett memóriavezérlőnek köszönhető, de akkoris az i7 szégyene ez az eredmény, vagy az alátolt alaplapé

Más téma, kicsit lehidaltam mikor feldobtam a Resident Evil 5-öt, nem hajlandó müködni x1950 pro-s radeonnal, állitólag csak a HD szériát támogatja 2400-tól, na ez szerintem kész röhej, a tesztig eljutottam, 37-41fps-t tolt az első 5-10mp alatt, utána d3derror.... üzivel leállt, és már a teszt sem indul el, poénnak azt tartom hogy a HD2400-ast simán elveri a kártyám, a HD2600pro-val van egy szinten. Wáááá kényszeritik ránk az új hardvereket
Valakinek hasonló tapasztalata van? -
snake1977
őstag
Milyen vezérlőd van hozzá? Nekem van egy ilyen kis aranyos jószág [link]

-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Köszi a felvilágoítást Ákos!
Nem tudom, igazából beruházni nem akarok, mert 4400+ x2-es amd-től nem lesz jobb, és egyéb perifériám se nagyon van hogy érdemes legyen összehozni egy komplett gépet, de köszönöm az ajánlatod!
478.-as lapom van, és procim is, de kondicserés lesz a lap, mindenféle tuning nélkül volt használva egy Asrock, bár nem vagyok biztos benne hogy életre fog utána kelni, jelenleg bekapcsol, kikapcsol, proci melegszik, de nem csipog, és képet sem ad. Figyeljétek a kondikat a fotón.
Bacsis! Az Abit lapjaiban pedig mindig is nagy volt a tuning potenciál, a 0.1v droppolást durvának tartom, a bios lehetett a ludas vagy egyéb?
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
A srác ilyen procit:
Specification Intel(R) Pentium(R) M processor 1600MHz
Package Socket 479 mPGA (platform ID = 5h)
CPUID 6.9.5
Extended CPUID 6.9
Brand ID 22
Core Stepping B1
Technology 0.13 um
Core Speed 598.1 MHz (6.0 x 99.7 MHz)cserélne le az enyémre, bár az enyém mPga 479-esben volt, a cpu finder szerint micro fcpga 478-as 1.8ghz 400fsb 2mb L2 cache (intel SL7EN).
Mondjuk úgy néz ki nem lesz belőle semmi, mert nem biztos ő sem a dologban. Igy ha itt a totyikban kell valakinek a cpu, nagyon baráti áron megválok tőle, mivel számomra használhatatlan.
Egy gyors kérdés még, ezeket a procikat szabványos asztali gépekben nem lehet használni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 12 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003, 100% Akkumulátor
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
találj ki jobb indokot, mondjuk nyomtatott áramkör függő vagy

Szóval kaptam egy ilyen gépezetet, csak nem tudom mire jó. 

ettől még Lenin is feltámad ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De tényleg, átrendeztem a szobát ma, és kajak nem tudom sehova tenni ezeket már, meg bele is untam kicsit a gyűjtésbe.
Használt 75Mhz-es p1-es procival futott és sosem bántam meg, jó vétel volt

Remélem az everest mutat valamit, csak használ valami megszakitást, vagy mutat hardver azonositót.