Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpower
tag
válasz
adam12221
üzenetére
ezt találtam. lehet sokat kell várni mivel már csak tárolt változatként létezik az oldal..
-
tpower
tag
-
tpower
tag
-
tpower
tag
ezt tessék meglesni...
-
tpower
tag
Pentium-m noti proci bütykölés

-
tpower
tag
válasz
zoltanz
üzenetére
P4 Northwood tuning, de ha megmondod mit akarsz modolni, könnyebb lenne
-
tpower
tag
ha valaki sokat akar tuningolni és nem megy tovább egy kis + kraft

-
tpower
tag
-
tpower
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
"256 KB-nál nagyobb CPU L2-cache kezelés XP alatt
A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2-cache-t, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkező processzoroknál mindig
megrögzötten csak 256 KB-ot lát. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy CPU-d mennyi L2-cache-sel rendelkezik és
természetesen ez több, mint 256 KB akkor tedd a következőket:- A Registry Editorral nyissuk meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement
- A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
- Válaszd a decimális típust.
- A mezőbe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban (512 vagy 1024).
- Újraindítás szükséges."ez lehet akkor sem ment rendesen. mindkét proci még jobban ment volna

-
tpower
tag
válasz
frescho
üzenetére
pont ez volt a lényeg, hogy akinek volt egy kb 2400+-os xp-je és többet akart (tuning nélkül) az cserélje le a lap+cpu+HÜTÉS kombót vagy csak a procit. sajna a prescott-oknak a gyári hűtés ha már egy kicsit is koszos volt már simán kikapcsolt a gép túlmelegedés miatt. az az x% plusz nem biztos hogy megérte akkoriban a súlyos 10e-ket.
speedfan nevü progival nf2-nél be lehetett állítani 2 state állapotot. nekem 2500+ bartonom volt némi kis plusz fesszel ment 2360-on igaz tt silent tower volt rajta és akkor az bizony már hangos volt, de netezéshez visszavette az fsb-t és a venti fordulatszámot. úgy meg elég halk volt -
tpower
tag
válasz
bacsis
üzenetére
lehet én nem tudom értelmesen leírni.
mindenki tudta, hogy az intel az erősebb. ezzel nem is volt gond. DE a tesztből kimaradt az a rész hogy HT NÉLKÜL. ez azért lett volna fontos, hogy kiderüljön mi is ez az újítás és mennyit hoz a konyhára. barton szegénykém nem tudott mit kezdeni a p4-el, de már az asztalon voltak a a64 tesztpéldányok. arra ment el a dinamit, bartonra csak kis puskapor maradt.
-
tpower
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
na pont ez a dolog ami érdekes lett volna a bacsis féle teszteben. ha már bemuntat egy új featurát akkor azt is meg kellett volna mutatnia egy plusz sávban, hogy azt kikapcsolva mekkora a különbség egy egymagos cpu és a bekapcsolt ht teljesítményhez képest.
bacsis: az fx összehasonlítása intel tök mindegy procijával nem marhaság. te is tudod hogy nem 8 magos hanem csak 4. a többi meg majdnem fele egy teljesértékű magnak. én személy szerint nem vennék fx-et még akkor sem ha ha az általad említett intel cpu azért nem mindenbe verte sz@rrá. szerintem ez a proci a nem jött össze szériát erősíti, de lehet csak egy köztes lécső lesz mint annó az intelnek is volt tech próbája.
pl. s423 vagy core solo és core duo. mivel itt látta mit kell csinálni meg is tette. nagyot szolt a c2d. amd- is megtette ezt már s754/s939 névvel. ha csak cégen belül kísérleteznének akkor 5 évente jönnének újdonságok. ha most körbelesel intel/amd fronton nem győzöd kapkodni a fejed mennyi new dolog jön. -
tpower
tag
na de most tényleg.
ezt nem HT NÉLKÜl kellett volna összehasonlítani???? -
tpower
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
"The Athlon XP 2100+ was outperformed by the P4/2200 only when it came to 'office performance'. In some disciplines not based on optimized software, the Athlon XP 2100+ even reached the level of a Pentium 4 at 2.4 GHz, which will not be introduced until early April. Don't forget that only using a Rambus platform will enable the Intel Pentium 4 to perform to the max."
-
tpower
tag
nekem ez a teszt nem tetszik

ddr vs rambus ????
via kt333? nem is dual ch ram ide vmi nf2 kellett volna
ez nem ép jó hozzáállás.ez úgy lett volna oksa ha nf2 vs intel csipsz, 2*256mb ddr dualban. a többi szerintem meg már mindegy.
mellesleg sosem szerettem a fenti oldalt....
-
tpower
tag
a nettó 100-at buktam

-
tpower
tag
szerintem sA/s478 vitában meg forduljunk bacsis kollegához, hogy rántson össze egy jó kis tesztet. neki biztos van minden szükséges cucc hozzá a tarsolyában

-
tpower
tag
tehát háromnyolcvanhatdéiksznegyven

hónapikog nyomtuk barátommal ketten a TIE Fighter-t. egyik ember a pita volt másik meg kezelte a bill-t. nem kevés fíííííling volt benne
TTD-vel is ilyen gépen játszottam először.trident 8900/1mb mindenre elég volt akkoriban
igaz 1024*768-ban csak 256 szín volt win 3.11-ben de akkor is nagyon karaj volt. -
tpower
tag
-
tpower
tag
-
tpower
tag
válasz
Yutani
üzenetére
nekem is pga vga-m volt rejtett ajtó mögött kis potikkal lehetett állítgatni. árát már nem tudom, de vmi 25e körül rémlik. együtt lett véve egy 520mb ide vinyóval. mekkora hely volt az akkor. mint most egy 1tb-os. akkor 30mb-os játékok voltak, most meg 30gb-os. pfff.... játékélményben a régiek jobbak voltak (saját vélemény)
-
tpower
tag
-
tpower
tag
és ha jól emlékszem i8085 van benne és nem i8086.
-
tpower
tag
na közben megtaláltam azt az őskövület hordozható ipari gépezetet.
csak 18kg
-
-
tpower
tag
válasz
Armagedown
üzenetére
szerintem ebben a kategóriában is inkább a 386-p1-ig retro utána meg inkább csak régi/elavult. de ez csak az én véleményem

-
tpower
tag
válasz
gabor0012
üzenetére
a brand gépnek meg van az az előnye, hogy bekapcsolod és megy. azok arra lettek tervezve, hogy nagyon sokáig tegyék a dolgukat beton stabilan. viszont ha van egy kartondoboznyi cuccod innen onnan az már mindjárt
sokkal érdekesebb mert te tudod eldöntetni mit mibe pakolsz. az hogy ez mennyire sikerül csak rajtad múlik. biztos bele fogsz futni sok érdekes dologba. régen mikor még nem mindenkinek volt nete nem volt más csak a próbálgatás, mert nem minden alaplapra volt rászitázva a beállítási lehetőségek, de mindent akkor sem biztos hogy megmutattak. aztán még akkor is bele lehetett futni a mégsem működnek együtt effektbe. a 486-os lapok többsége volt pláne úgy feliratozva, hogy a kézikönyvbe több oldalnyi beállítás ugye nem fér rá egy alaplapra. na és akkor még a bios, de majd úgyis rákapsz az ízére
-
tpower
tag
válasz
Armagedown
üzenetére
naaaaaaaaaaaagyon le van maradva a gf2mx

-
tpower
tag
-
tpower
tag
válasz
bacsis
üzenetére
itt is "2" van benne, igaz az összes 8500-ra
mellesleg mivel nézed?
gpu-z vagy atitool? -
tpower
tag
válasz
bacsis
üzenetére
ezen oldal szerint ugyanaz. leszámítva az órajelet...
-
tpower
tag
találkozott már valaki olyannal, hogy egy proci évekig tuningolva volt utána nem akart alapórajelen menni???
(cyrix pr333@400)
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
bírták is a tuningot rendesen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)