Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKriston01
tag
válasz
miresz
üzenetére
És még annyi kérdésem lenne, hogy esetleg tudnátok annyiban segíteni, hogy otthon (Magyarországom)
egy próba üzem erejéig összerakni a gépet valahol? Ugyanis se vinyóm nincs otthon se monitorom.
De szeretném annyira kipróbálni a rendszert legalább míg otthon vagyok, hogy működnek-e a cuccok (nem gyári hibásak) -
lee56
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Ööö azt azért tegyük hozzá hogy attól függ mennyire új alaplapot kap, igaz már hónapok óta kaphatóak az új FX-ek, de ha valami félretett pédányt kapna elavult BIOS-al akkor szaladhatna szegény még az eladott procija után, vagy egy kölcsön AM3-ast szerezni BIOS-frissítésre... Már olvastam ilyet, ha jól rémlik itt is, szóval én azt mondom jobb óvatosnak lenni, és leellenőrizni már a megvétel előtt ha lehet, főleg ha ilyen speciális a helyzet, nincs AMD-t áruló bolt
az egész országban pl.. 
-
DjKriston01
tag
válasz
miresz
üzenetére
Akkor az is kimarad, és akkor megáll 134000-ben

És ezt a konfigot csak összerakom és működik minden faszán, nem kell Bios-t frissítgetni meg ilyenek...
Ugyanis én kint élek Belgiumban, de febr 26-án megyek haza egy hétre, de összerakni csak itt fogom tudni, kár lenne ha valami nem klappolna és nem lenne gépem míg haza nem megyek.
Itt ugyanis nincs a környéken semmi shop ahol amdhez való cuccok lennének.
10 üzletből 10 csak Intellel foglalkozik. -
DjKriston01
tag
válasz
miresz
üzenetére
Kicsit érdekes ez a dolog, mert a mostani konfigomból adogatok el cuccokat, Phenom X4 955-öt adok el 15-ért és egy VTX hd 6850-et 20000-ért és ezen kívül lesz még 100000-em... tehát összesen 135000 ből kell megoldanom a proci cserét, az új vga-t még 8 gb ramot, új hűtést, esetleg egy új lapot.
De akkor a mostani lapomat egy 15-ért azért szeretném eladni.Egyébként csak játékra kell a gép, de 3d ben mert egy 3d hp monitorom van.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
miresz
üzenetére
Sajna ext. 3-ban csak auto, enable, disable opció van. Nekem meg egyáltalán nem veszi vissza a feszt ha a fent említett dolgok ki vannak kapcsolva.Bár lehet, hogy a régi bios az oka, még mindíg 1.4 van fent.Lusta vagyok frissíteni, na meg így sincs gondom vele, javítani meg csak piti dolgokat javítottak az új bijoszokban.
-
Exelsior
őstag
-
Yeffy
veterán
válasz
miresz
üzenetére
rendben, köszi miresz

egyebet nem kell állítanom? pl NB szorzó/fesz, LLC, ilyesmi?
szerk.: igen, sajnos éreztem, h nem éri meg...
csak kár, mert annyira jó haaaalk... nem is hallom alapból, h megy. ami meg nekem van, az meg zúg alapon is... -.-"de azért még megvárok egy-két véleményt, és azután adom vissza.
meg megkérdezem lehet a VGA topikban is, bár gondolom mindenki ezt mondja majd... -
MiklosSaS
nagyúr
-
ETOM
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Köszi, de 11 eredmény kelenne mert ez az új ez elég hulladék. Combined mínusz 1000 pont a 8120 4ghz-hez képest nálam elég hihetetlen. Szóval ebbe a tesztbe még nem bízok én sem. Vagy gtx 480 ennyivel szarabb combinedbe lehetséges. Mindegy a 11hez jobban tudok viszonyítani.

-
stratova
veterán
válasz
miresz
üzenetére
IceStorm Pysics pontszáma alapján még következtetni is lehetne a tesztelt Vishera órajelére
(csak poén, hogy pontszám/10 ~= CPU órajel)Ricshard444 kolléga tesztelte és általánosságban arra jutott, hogy egy HD 7970-nek kb. elég még a Core i7 920 4.0 GHz-en. Egykártyás rendszerhez egy megkergetett 4 modulos Vishera nem rossz
-
Motaba78
addikt
-
laca000
őstag
válasz
miresz
üzenetére
A problémám az, ezzel a Crysis 3-al, hogy, ha esetleg erősen hangzik is, de ötlettelen.
Konzolos, bugyuta, előre scriptelt jelenetek, a nagy tartalmatlan semmit adják el, jól becsomagolva..
Tényleg megöregedtem, vagy én nem tudom, de ezek a futurista b@romságok már nem jönnek be, igaz, azelőtt sem tetszettek túlságosan..
Azt is megkockáztatom, ha ma lennék 20éves, akkor sem tetszene
-
soultrapp
senior tag
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
miresz
üzenetére
Körülnézek még.
Esetleg az [x264 benchmark]VÁÓ új rang!

-
kovsol
titán
válasz
miresz
üzenetére
BF3 ban lehet konzolból maximalizálni az FPS -t vcync nélkül. Szerintem BFBC2 ben is lehet és akkor nem lesz mikró akadás se! Én is most dobtam fel amúgy a 13.2 -t az új kártya mellé. Most nekem is sima 7870 van.
Csak saját felelősséggel, intel procival mért!Elsőmérésem vele.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
miresz
üzenetére
Értem én, de
1. ki mondta, hogy ezt a programot használja?
2. mi az, hogy épp ellenkezőleg, egy szóval sem mondtam, hogy nem, sőt egyáltalán nem is tagadtam, csak állítottam
(#18300) Henker2
A Vishera melegedésén azért már sokat javítottak a Bulldozerhez képest.Mivel a mai játékok közül gyakorlatilag csak a BF3 motorja képes a 4-nél több magot kihasználni, de a legtöbb még mondjuk kettőnél tart, ott értelemszerűen jobban teljesít a 4 magos i5, magonként ugyanis erősebb, az FX-nek viszont kétszer annyi szál áll rendelkezésére.
-
RVR400
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Az a baj, hogy a netes tesztek alapján a szintetikus teszteken kívül a 6300 a 8150-nel van partiban (leginkább játszok), és itt ugye alapórajelekről van szó. Most ehhez képest a 6300 95W míg a 8150 125W, és ha még rátolok egy nagyobb tuningot a 6300-ra, akkor is bőven jól kijövök. Szóval számomra ezért nem ilyen egyértelmű a dolog. Még azért kutakodok tovább, hátha találok egy usermade tesztet is valahol a kettőről.
-
Motaba78
addikt
-
-
Yeffy
veterán
válasz
miresz
üzenetére
+ BomiBoogie: tényleg nem flémelni akartam, nem követem annyira a teszteket már egy ideje, valamint nem is renderelgetek, csak ugye az "átlag nép" fejében, illetve szerverek meg egyéb "Power User" használatnál mit hallasz/látsz legtöbb helyen? i7, i7, i7...
oszt' tessék...

köszi, nem ismerem ezt a programot, de úgy látom, szereti az FX-et...

ennek kifejezetten örülök, nagy AMD-s vagyok már régóta, ha bele fog férni a keretembe, megveszem a korábban általatok javasolt 8320-ast, ha nem, akkor meg marad a 6300.azt még nem kérdeztem, h akár a 8 magosra elég lesz a Ninja rev. 3-am?
remélem, nem nagyon forrófejű alapon/ 4 GHz alapfesz tuningon...
(többön úgyse fogom pörgetni, max egyszer megnézem, mi a vége... -
stratova
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Pardon?

Abban esetleg egyetértek, hogy sajnos itt nem szerepel min. fps ill. nem mindenki csinál olyan részletes méréseket, mint a techreport vagy frescho kolléga. Így pl. vicc kategória, hogy átlagban jobb értéket kap pl. Pentium G2120 mint FX-6100, holott egy HT nélküli i3 így fest és Crysis 2-nél sem lenne jobb a helyzete.
De az imént i5 és FX-6100 viszonyáról volt szó, abban hol lenne ferdítés?MrM94: úgy rémlik korábban volt direwolf kollégának olyan Hyper TX2 hűtője, ami bár nem egy kimondottan acélos darab manapság, de még volt rajta palást, így hűvösebben tartotta a VRM-et. Esetleg próbálhatnál aplikálni magára a VRM-re aktív hűtést.
-
MrM94
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Bizony en nagy marha voltam csak most vettem eszre,hogy ok elegge furan tesztelnek..Ez van bevettem a kefét tövig.Mivel más oldalt nemtaláltam ahol tesztelték volna igy ezalapjan dontottem,mivel regota szemezgettem a procc hutovel..
@pug azt nemlehet asszonytol kaptam verig lenne sertodve.

-
-
lee56
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Azért ebben se lehetsz biztos, lehet hogy még Steamroller-magos FX-eket is kapunk... DDR4-ig szerintem még bőven elfér a két vonal egymás mellett AM3+ és FM2. Főleg hogy akinek a CPU erő a fontosabb és nem sokat számít (még) az integrált grafika, aminek a kihasználása csak most kezdődik, kb ott tartunk ebben mint a dualcore korszak elején, amikor a programok 99%-a még mindíg csak egy magot használt.
Ezekhez a dolgokhoz (szoftverfejlesztés/optimalizálás) idő kell, méghozzá jó sok. Úgyhogy részemről legalábbis maradnék AM3+nál, amég megy az alaplapom, és még szeretnék bele valami FX-et is szerválni valamikor. 
(#17595) frescho : Ez igaz, de ezek is már határesetek, ha tuningolsz, vagy azt akarod hogy az általad is emlegetett "szuper" TC működjön, akkor már lehet kicsúsznak a TDP keretjükből, nem is kicsit. (Igaz TC-nél az APM megfogja, de annak meg ugráló teljesítmény lehet a vége)

Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az egész országban pl.. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)