Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz carl18 #6316 üzenetére

"az évek folyamán szereztek piaci részesedés az szépen csökkenhet még."

+ "Az i3-12100 és i5-12400 igen jó lett, erős ár/érték aránnyal. Ezek ellen nem tudom, mit akarnak majd egy vágott Renoir-al."

Nem biztos, hogy akarnak valamit kezdeni, nem biztos, hogy a piaci részesedés érdekli őket. Rövidtávon nyilván meg van kötve a kezük és ha elmegy a legyártott cucc drágábban is, akkor szerintem le fogják szarni a DIY piacot, de talán még az OEM-eket is.

Valamikor az időben vagy volt, vagy most van, vagy a jövőben lehet majd egy döntési helyzet, amikor el kell majd dönteniük, hogy a rendelkezésükre álló N7-es kapacitást tartják, esetleg bővítenek és kiszolgálják az alacsonyabb árú szegmenseket is, vagy mivel ott alacsony a margó és rontja a statisztikát, elengedik.

Én csak a süketelést nem bírom. Zen2-t el tudták adni $100-200-ért. Persze lehet, hogy az selejt volt, most meg nincs selejt. (mellesleg 3600-ból szerintem túl sok ment el ahhoz, hogy az selejt legyen) De az akkor se áll össze, hogy chiplet-packaging költsége miatt nem. Ez süketelés. Akkor mondják azt, hogy a genya TSMC ma már 2x annyiért állítja elő ugyanazt, mint 2 éve. Ezt még esetleg el is hinném.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés