- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Nem teljesen értem a kérdést. mármint az alapján, amely posztra válaszolva feltetted.
Ettől függetlenül én olvastem pro és kontra véleményeket.
Ezek között szerepel olyan, hogy
- az AMD nem fogja felborítani az ütemterveit, hiszen az oem gyártók épp arra építenek, hogy az ütemtervek stabilak és tarthatók.
- Ellenérv, hogy az OEM-ek örülnenek, hogy jobb terméket kapnak
- Ellenérv, hogy az OEM-ek nem örülnek egy kicsit később érkező, de jobb terméknek.Azt is mondják, hogy atekintetben, hogy az AMD mit használjon, a TSMC diktál. Tehát vagy gyártanak valamit 5nm-en, vagy elviszi más a kapacitást. Eközben az AMD-nek elvileg saját enhanced node.-ja van. Szóval nem tudom, hogy áll össze.
másik azt mondják, hogy a Milan tesztelés miatt nem lehet már borítani az asztalt. Ezért a Milan a tervezett 7nm-en készül, a Ryzen és a TR meg 5nm.
Szerintem ez azért nem valószínű, mert eddig épp az volt a chiplet előnye, hogy ki tudták válogatni a gyengébbb minőséget és el tudták adni Ryzenként. TEhát akkor hová teszik a gyengébb 7nm-es zen3 példányokat?Megint mások arra spekulálnak, hogy 5nm-en a Frontier alkatrészei készülnek majd.
Azt mondják, a Frontier egy egyedi zen3 design úgyis.Ha az AMD eddigi semi-custom (konzol) működéséből indulok ki, akkor esetleg egy olyat el tudok képzelni, hogy a Vermeer és a Milan (zen3) 7nm-en érkezik a megvásárolható piacra.
És lesz egy zen3+ jellegű chip, ami 5nm-en készül már majd a Frontierbe. Pár aprósággal felturbózva. Nem állítom az, de például olyasmivel, mint az SMT4. De mondom, nem mondom, hogy az, ez csak egy példa volt.
Aztán a Frontierbe érkező 5nm-es zen3+ban látott egyediségek csodák-csodájára visszaköszönnek majd a szintén 5nm-en gyártott zen4-ben, vagy valamelyik zen3-as apuban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Sorozatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest