- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ez a probléma csak a 4 lapkás Threadrippert érinti, nem? 24/32 mag. Ezt ajánlják HEDT gamer gépnek? Én azt hittem, az a 16 magnál megáll. a 2 lapkás Threadrippernek meg minden lapkára van memória elérése. Persze nyilván a memóriaelérés és késleltetések szempontjából még így is rosszabb, mint a 2700X, ami szintén rosszabb, mint az intel ring busa.
De azért azt valljuk be, hogy az intel HEDT procijainak teljesítményének kihasználását ugyanaz az ok akadályozta, ami azt is, hogy a 8 magos bulldozer származékok rendre lemaradtak a 4, 4/8 magos intelektől.
Láttam valamelik nap egy táblázatot, de nem találom.
De ez is elég jól mutatja: https://techreport.com/review/34192/intel-core-i9-9900k-cpu-reviewedHa az érték valamilyen "lokális elérés" késleltetése, akkor van hová fejlődni.
Ha azonban valamilyen átlagérték, ami a kellően jó késleltetésű lokális elérés mellett egybeméri a CCX-ek közötti kommunikációt, akkor ezen legjobb esetben is csak a CCX magszám emelése segíthet.Előbbi tűnik helyesnek, mert
itt és itt az 1db CCX-el rendelkező raven ridge is hasonló késleltetéssel éri el a memóriát.Ha nem függ össze a CPU frekvenciával, akkor szerintem ennek a késleltetésnek a javítása fontosabb lenne, mint a frekvencia növelése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest