Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- aquark: A legdrágább, nem antik és nem egyedi könyvek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ez a probléma csak a 4 lapkás Threadrippert érinti, nem? 24/32 mag. Ezt ajánlják HEDT gamer gépnek? Én azt hittem, az a 16 magnál megáll. a 2 lapkás Threadrippernek meg minden lapkára van memória elérése. Persze nyilván a memóriaelérés és késleltetések szempontjából még így is rosszabb, mint a 2700X, ami szintén rosszabb, mint az intel ring busa.
De azért azt valljuk be, hogy az intel HEDT procijainak teljesítményének kihasználását ugyanaz az ok akadályozta, ami azt is, hogy a 8 magos bulldozer származékok rendre lemaradtak a 4, 4/8 magos intelektől.
Láttam valamelik nap egy táblázatot, de nem találom.
De ez is elég jól mutatja: https://techreport.com/review/34192/intel-core-i9-9900k-cpu-reviewedHa az érték valamilyen "lokális elérés" késleltetése, akkor van hová fejlődni.
Ha azonban valamilyen átlagérték, ami a kellően jó késleltetésű lokális elérés mellett egybeméri a CCX-ek közötti kommunikációt, akkor ezen legjobb esetben is csak a CCX magszám emelése segíthet.Előbbi tűnik helyesnek, mert
itt és itt az 1db CCX-el rendelkező raven ridge is hasonló késleltetéssel éri el a memóriát.Ha nem függ össze a CPU frekvenciával, akkor szerintem ennek a késleltetésnek a javítása fontosabb lenne, mint a frekvencia növelése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest