Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #3305 üzenetére
Ma valahol olvastam egy véleményt,.hogy a Renoir azért bizonyítja, hogy nem teljesen igaz,.hogy az IO nem skálázódik.
Nem annyira jól skálázódik. Ami azt jelenti, hogy ahol más egységeknél 80%-os a tranzisztorsűrűség növekédése, ott az IO esetén 20-30%-os.Arra gondoltam, hogy ahol sokat nyerhet az amd az az epyc esetén az IO lapka
Az AT mérései alapján az TR esetén a 280W-os fogyasztásból 75W-ot az uncore emészt el.
[link]
És.ez csak egy 4 DDR4 csatornás 24 és 32 magos példány. El.tudom képzelni, hogy a 64 magos változat, ill az epyc esetén, vagy ahol a pcie4 ki van használva, ott akár a TDP fele is lehet az uncore12nm helyett 5nm az kisebb lapkát is eredményezne, és lényegesem alacsonyabb fogyasztást.
Ha csak Milanban gondolkodunk, akkor akár ki is termelné a drága gyártást.
Ha nem csak az epycben Milanban gondolkodunk, hanem a Vermeerben is, akkor az mondjuk egy 70mm2-es IO lapkát eredményezne. Az talán nem annyira nagy.
Mi előnye lenne? Hát haa igazak a pletykák, akkor a zen esetén a fabric speed korlátol. Ha jól tudom, akkor a Renoir esetén már különvált a ddr4 és a fabric frekvencia, 5nm-en esetleg lehet valamivel magasabb frekvenciát elérni,.ami javíthat a késleltetéseken.
Magyarázná, hogy hogy értelmezhető a 5nm a Vermeerre.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone iPad Apple watch készülékek szervize.
- Dell XPS 15 7590, 15,6" 4K IPS Touch, i7-9750H CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, GTX 1650 VGA, W11
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Synology Ds418j Nas
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3365, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest