- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #3305 üzenetére
Ma valahol olvastam egy véleményt,.hogy a Renoir azért bizonyítja, hogy nem teljesen igaz,.hogy az IO nem skálázódik.
Nem annyira jól skálázódik. Ami azt jelenti, hogy ahol más egységeknél 80%-os a tranzisztorsűrűség növekédése, ott az IO esetén 20-30%-os.Arra gondoltam, hogy ahol sokat nyerhet az amd az az epyc esetén az IO lapka
Az AT mérései alapján az TR esetén a 280W-os fogyasztásból 75W-ot az uncore emészt el.
[link]
És.ez csak egy 4 DDR4 csatornás 24 és 32 magos példány. El.tudom képzelni, hogy a 64 magos változat, ill az epyc esetén, vagy ahol a pcie4 ki van használva, ott akár a TDP fele is lehet az uncore12nm helyett 5nm az kisebb lapkát is eredményezne, és lényegesem alacsonyabb fogyasztást.
Ha csak Milanban gondolkodunk, akkor akár ki is termelné a drága gyártást.
Ha nem csak az epycben Milanban gondolkodunk, hanem a Vermeerben is, akkor az mondjuk egy 70mm2-es IO lapkát eredményezne. Az talán nem annyira nagy.
Mi előnye lenne? Hát haa igazak a pletykák, akkor a zen esetén a fabric speed korlátol. Ha jól tudom, akkor a Renoir esetén már különvált a ddr4 és a fabric frekvencia, 5nm-en esetleg lehet valamivel magasabb frekvenciát elérni,.ami javíthat a késleltetéseken.
Magyarázná, hogy hogy értelmezhető a 5nm a Vermeerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest