- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #3305 üzenetére
Ma valahol olvastam egy véleményt,.hogy a Renoir azért bizonyítja, hogy nem teljesen igaz,.hogy az IO nem skálázódik.
Nem annyira jól skálázódik. Ami azt jelenti, hogy ahol más egységeknél 80%-os a tranzisztorsűrűség növekédése, ott az IO esetén 20-30%-os.Arra gondoltam, hogy ahol sokat nyerhet az amd az az epyc esetén az IO lapka
Az AT mérései alapján az TR esetén a 280W-os fogyasztásból 75W-ot az uncore emészt el.
[link]
És.ez csak egy 4 DDR4 csatornás 24 és 32 magos példány. El.tudom képzelni, hogy a 64 magos változat, ill az epyc esetén, vagy ahol a pcie4 ki van használva, ott akár a TDP fele is lehet az uncore12nm helyett 5nm az kisebb lapkát is eredményezne, és lényegesem alacsonyabb fogyasztást.
Ha csak Milanban gondolkodunk, akkor akár ki is termelné a drága gyártást.
Ha nem csak az epycben Milanban gondolkodunk, hanem a Vermeerben is, akkor az mondjuk egy 70mm2-es IO lapkát eredményezne. Az talán nem annyira nagy.
Mi előnye lenne? Hát haa igazak a pletykák, akkor a zen esetén a fabric speed korlátol. Ha jól tudom, akkor a Renoir esetén már különvált a ddr4 és a fabric frekvencia, 5nm-en esetleg lehet valamivel magasabb frekvenciát elérni,.ami javíthat a késleltetéseken.
Magyarázná, hogy hogy értelmezhető a 5nm a Vermeerre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest