- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- DraXoN: Budget kategória Xeon 2678v3 VS Ryzen R5 5600X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
joysefke #2809 üzenetére
Nem tudom pontosan, hogy az Apple-nek milyen előnye származna az Arm-ra váltásból azon kívül persze, hogy már most is van egy cpu tervező részlege, most is nagytételben gyártat és talán olcsóbbra jönne ki, mintha ilyen kapacitás mellett nem külsős komponenseket vásárolna elsősorban ugye notebookokba.
Ilyesmire gondolok, hogy spórolnának-e a szoftveren, ha nem kéne ARm-ra és x86-ra is fordítani, vagy ha átjárható lenne a telefon, tablet, noti, munkagép. (feltéve, hogy most nem az)
És valóban már be is jön egy érdekes kérdés, hogy csak a notikba? És lemond a 32 vagy 64 magos threadripperről? Vagy ugyanúgy meghagy egy törésvonalat az Arm és az x86 között, csak más termékskálán?
Amúgy akik arra tesznek, hogy az Apple váltani fog saját cpu-ra a nagyobb mobil eszközök esetén is abból indulnak ki, hogy milyen fejlődést járt be az Arm önmagában és különösen az Apple tervezőinek keze alatt: év 20-30% IPC és 5-10%-os frekvencia emelkedés.
1) Ha és amennyiben ez a fejlődési ütem megmarad
ÉS
2) Ha és amennyiben a harmadik féltől vásárolható x86 procik teljesítménye nem kezd el hasonló ütemben növekedniakkor ha most azonnal nem is, de 2-3 év múlva meglehet az a teljesítmény/üzemidő előny, amiért már - a usereknek is - megérné bevállalni a váltással járó kellemetlenségeket.
De nyilván ha valaki ilyesmit fontolgat, akkor az erre való felkészülést (tervezést) már most el kellene kezdeni.Én nem állítom, hogy erre nagy esély van (mivel azért úgy tűnik, az AMD diktál egy tempót és az intel is össze fogja szedni magát), de szerintem nem is zárható ki 2-3 éves távlatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Indulhat a hardverparti!
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Epic Games
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- DEll G15 5530
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest