Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD Brazos (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1201) mar_tin válasza vegyszer (#1198) üzenetére


mar_tin
tag

Nálam ugyanebben a házban, szinte ugyanezeket az értékeket produkálja, még úgy is, hogy maximumon pörgetem a ventit, igaz, hogy idle állapotban visszamegy 60-65 fokra a maghőmérséklet, 50-53 fokra meg a sima CPU, szintén AIDA szerint. (24 fokos szobahőmérséklet mellett.) De nekem ennél még rosszabb volt indítás után IDLE állapotban egyből elérte ezt a hőfokot, a borda leszedése után, és újrapasztázással értem le a jelenlegi állapotot.

Jelenleg én is gondolkodok egy nagyobb venti beszerelésén, de nem tudom, hogy egy teljes magas elférne e a CPU felett, lusta vagyok szétszedni, és leméricskélni. :)

(#1202) vegyszer válasza barkley (#1200) üzenetére


vegyszer
addikt



hideg gépet indítva, azonnal 100% procit terhelve...
(elbambultam a diagram eleje lemaradt, de egyenletes emelkedést mutatott...)
de ha minden igaz, lesz egy halk ventim rá, igaz fix 1000 rpm, 8 cm, és normál magas, de vagy a rácshoz, vagy a bordához egy csavarral lesz felfogatva :)) majd meglátjuk melyik válik be jobban...

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1203) vegyszer válasza mar_tin (#1201) üzenetére


vegyszer
addikt

ha neked is az LC POWER 1320 van, akkor vagy 4 cm + slim, vagy 8 cm normál...
bepróbáltan, nem fér el a kettő együtt...
bár azt, ami nekem van, bele sem raknám, 1700-at pörög az rpm-es venti, de nem jó a hangja...

az, hogy a bordára, vagy a rácsra rögzíteni jobb, meg majd kitapasztaljuk...
te a kébelekkel hogy fértél al a házban? én küzdöttem vele, pedig nincs is odd, és monst oda vannak behúzva a tyúkbelek. nem is tudom, merjek-e venni egyáltalán, nem érzem azt, hogy könnyem el tunmám onnan máshova vezetni őket.
a power led neked is éppen hogy csak világol? mondjuk én éppen örülök neki :C

neked/nálatok a feszkók mennyire stabilak?
mert az , hogy a proci fix 1,024V ot kap nem tudom jó-e, a 3,3 V nálam 3,296 V ami korrekt, az 5 V 5,537V ami nár nem kis eltérés, de hogy a 12 Vos ágon csak 10,640 V jön, nekem meglepő. vajon miért nem hozza (sem terhelve, sem nélküle) a névleges értéket?
vagy ez nem gáz, csak alaplapi/paneltáp sajátosság?
jelenthet/okozhat ez bármilyen problémát?

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1204) mar_tin válasza vegyszer (#1203) üzenetére


mar_tin
tag

Ha 8 centi normál befér akkor az már jó lesz, én a házhoz tervezném rögzíteni, vagy felülről lemezcsavarral. Vagy hosszú csavarral ami végigmegy a ventiházon, és anyával meg fixálom felül, majd még meglátom melyik lesz a jobb megoldás, de jelenleg még 8 centis venti sincs itthon azt is szereznem kéne előbb.
A kábelekkel én is szívtam rendesen, ODD -t már elég nehezen lehetne begyömöszölni, bár én a kábeleket a rögzítő keret alá tömtem be (meg egy kicsit a 2,5" -os HDD alá is). Az előlap felé menő kábelek (USB, előlapi audió) is az alaplapon vannak végigvezetve a memóriák meg a hűtőbordák között kanyarogva. ODD -t nem is tervezek bele amúgy, szóval nem gáz. Videó lejátszásra ott a PopcornHour C-200 annak a képminőségét meg se közelíti ez az AMD kütyü, főleg nem az SD->HD felméretezésnél, és még 720p -s anyagnál is meglátszik a különbség rendesen (pedig csak HD-Ready 1360x768 -as TV -re van kötve).
A feszültségek nálam is ilyenek 12V -> 10,64V, 5V -> 5,56V.
A többi stimmel, illetve a proci a terhelés függvényében 0.7-1,3v között kap legalábbis az AIDA szerint.

(#1205) madgie válasza mar_tin (#1204) üzenetére


madgie
titán

Ne idegelj, az átmeneti Popcorn Hour A-210 készlethiány miatt vettem Brazos-t... :(

(#1206) GerykO válasza madgie (#1205) üzenetére


GerykO
aktív tag

No para, abu említette valamelyik topikban, hogy hardveres támogatás van az upscale-re is. Szerintem az a képminőségdifferencia inkább utal user-errorra.

[ Szerkesztve ]

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1207) SzalaiG válasza gyiku (#1197) üzenetére


SzalaiG
addikt

Van már magyar leírás is: [link]

(#1208) freinds


freinds
csendes tag

sziasztok! van egy asrock E350M1-s mobom. a lapon be van forrasztva a consumer infrared csatlakozoja (CIR) es a bioszban lehet engedelyezni a funkciot. szeretnem hasznallni a pc taviranyitasahoz. milyen vevoegyseg es milyen tav kell hozza?

(#1209) barkley válasza vegyszer (#1202) üzenetére


barkley
csendes tag

Csináltam én is egy kb. 1.5 órás tesztet, az eredmény:

Közben ment egy full hd film, ill. masszív "netes kommunikáció" is. A merevlemez a legmelegebb a házban, ez abból adódik, hogy nincs szellőző körülötte, így nem nagyon mozog ott a levegő, ezt akarom lecserélni vmi kevésbé melegedőre. A wd green vinyóját néztem ki, de madgie tapasztalatai lehet eltántorítanak a dologtól.

Ami érdekes, hogy nálam a 12 V-os ágon még "rosszabb" a helyzet mint nálatok.

[ Szerkesztve ]

(#1210) mar_tin válasza GerykO (#1206) üzenetére


mar_tin
tag

MPC-HC -al, és XBMC -el próbáltam a lejátszást. XBMC esetén eleve nincs sok lehetőség DXVA2 -t kiválasztottam, a skálázásnál meg Lanczos 3 Fast van beállítva (de ez utóbbi is csak akkor él, ha nem DXVA módban dekódol).
MPC-HC -nál se sok minden van. Próbáltam az EVR, EVR Sync módot, a skálázást Bicubic -ra állítottam mást nem igen lehet. Illetve próbálkoztam még madVR -el is, h264 720p -nél a DXVA mód nem működik vele, ez sajnos csak szaggatáshoz vezet (a proci szoftveresen nem elég erős ehhez) a képminőséget nem tudtam megítélni. SD XVID videóknál még elég itt le is teszteltem, de minden beállítást a legjobbra véve sem ad olyan minőséget mint a Popcorn. Valahogy mosottak a színek, valamint kevesebb részlet jön ki, ez például jól látszik a szereplők hajánál, bőrénél illetve sok más helyen is. A Catalyst -ben semmit nem állítottam el, leszámítva a deinterlacet, mert az akár milyen módba állítva förtelmes remegő képet adott. Erre az MPC-HC blend deinterlace shadere működik még a legjobban. Persze ez is csak akkor van bekapcsolva, ha olyan videót nézek ahol kell (tipikusan mpeg2, h264 TV felvétel). Amúgy tesztelésnél a TV -n mindent ugyanúgy állítottam be mint a Popcornnál (HDMI bemenetenként külön megjegyzi a beállításokat a TV). Ha valakinek van még egyéb ötlete, akkor azt szívesen veszem.

(#1211) mar_tin


mar_tin
tag

Közbe buheráltam a hűtéssel is egy kicsit. Találtam itthon egy 80mm -es ventit. :) Ahogy Vegyszer mondta a gyári 4 cm -es ventivel együtt nem fér el szóval azt levettem. A házon lévő felső rácsra simán fel lehet csavarozni. A négyből két helyen tudtam megfogatni kicsit ferdén a másik kettő furat nem esik egybe a rácsozaton lévő egyik lyukkal sem. Úgy raktam be, hogy befele szívja a levegőt, mivel a Hi-Fi állványban felfele csak pár centi hely van, így most a két oldalt lévő szellőzőn nyomja ki a levegőt. Első indítás után visított a venti mint a fene, akkor jutott eszembe, hogy honnan való ez a dög a Synology CS407e NAS -ból vettem ki, mert nem lehetett meglenni mellette, azt nem tudom, hogy mennyit forog maximum, de minden eszközt simán túlharsog teljes gázon. A venti három vezetékes szemre ugyanolyan bekötésű mint a gyári (sárga-piros-fekete, vagy fekete-piros-sárga attól függően hogy honnan nézzük), viszont az alaplap nem olvassa ki a fordulatszámot sajnos. Első nekifutásra most Level2 -re állítottam ez még mindig zajosabb mint a gyári, viszont sokkal jobban is hűt. CPU 40 Fok, Alaplap 37 Fok, Mag hőmérséklet 58 fok 10 perc AIDA stabilitás teszt után. Terheletlenül a maghőmérséklet is 50 fok köré esik a többi nem igen változik.
Vagyis a dolog működőképes, csak vennem kell egy jóval halkabb típust.... :D

[ Szerkesztve ]

(#1212) Tomix24 válasza mar_tin (#1204) üzenetére


Tomix24
addikt

:( Nekem is Popi van, akkor azt mondod nem jó ötlet a váltás?

(#1213) zhagyma válasza freinds (#1208) üzenetére


zhagyma
őstag

Egy cipőben járunk. Jelenleg eddig jutottam. Normálisnak tűnő CIR vevő: [link]. A távirányító bármilyen Windows MCE kompatibilis lehet. Megjegyzem az ASRCOK E350M1 alaplapon az NCT5572D Nuvoton chip felel az IR kommunikációért.

(#1214) raidx válasza freinds (#1208) üzenetére


raidx
őstag

Töldsd le http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/qig/E350M1.pdf és az utolsó oldalon (144) mutatja, hogy lehet csatlakoztatni a CIR-t. Sajnos típus és hozzávaló távirányítóró szó sem esik. Annyit tudok még, hogy a lemezről telepíteni kell hozzá a vezérlő szoftvert. "CIR receiver driver ver:20091016"

Ilyen valamit kellene beszerezni: http://www.asrock.com/mb/spec/Card.asp?Model=Smart%20Remote

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#1215) vegyszer válasza mar_tin (#1211) üzenetére


vegyszer
addikt

ARCTIC F PWM 8 cm-es van itthon
én is leszedtem, a 4 cm-eset és láss csodát:

he ezt összeveted az 1202# poszt képével látszik a különbség

igaz, itt olyan hangja volt mint a zetornak, mert a 4 tűs csatlakozó csak 1780 ra vezérelte vissza.
a 3 tűs csati, ami a gyári vetit szabályozza ugyanúgy level 1 -en 1100 köré lövi be, de a hőfokok nem lettek ettől számottevően többek, kb 15-20 °C ak jobb, mint a gyári, de halkabbnak nem halkabb... de ami fontos, a hidegből a HDD is kap, nem is keveset, talán ez a legfontosabb.

de a teszt abszolúte pozitív...

szétszedés után kb 15-20 gyorskötöző rakott rendet a kábelek között,
már kulturált(abb) képet mutat belűről is.

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1216) freinds válasza vegyszer (#1215) üzenetére


freinds
csendes tag

ezt en is megtalaltam, de ez nem szerezheto be nalunk, legalabbis ahol idaig kerdeztem nem hallotak rola.

(#1217) vegyszer válasza freinds (#1216) üzenetére


vegyszer
addikt

mármit a ventt?
ezt kb 2 éve vettem, szerintem a gyártó arculatváltásának esett áldozatul...
nem is a leghalkabb, nem is a legjobb... de ingyen vót.
itt van belőle Arctic Cooling F8 PWM név alatt kell keresni, de van nála szebb, jobb, ami max 1000-ret az is bőven elég szerintem (az én házamban, alapul véve a fenti adatokat)...

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1218) freinds válasza vegyszer (#1217) üzenetére


freinds
csendes tag

bocs az a post raidxnak volt valasz, nem a tiedere, csak elnyomtam.

(#1219) nbalus2k


nbalus2k
csendes tag

Üdv!

Sikeresen beüzemeltem az E350M1-es lapkát és nagyjából meg is vagyok vele elégedve. Viszont olyan jellegű problémám van a lapkával amit többen is írtatok.

A gép melegszik. Hogy? Ötletem sincs, mert a gépet szétszedve az eszközök normális hőmérsékletét érzem (langyosak).

hdd ~30 C - rendben hőérzetre is
memória - iszonyat nagy hűtőbordák vannak rajta és szintén csak melegek
alaplap ~39 C - rendben
processzor ~50 C - viszont ezt nem érzem a bordákon + 49-50 között mozog és ennyi...
magonkénti hőmérséklet ~72 C - hát ezt meg végképp nem tudom hova tenni + 70-73 között mozog és szintén ennyi...

Processzor ventilátoron kívül van a gépben 2db venti egy 12cm + 8cm - es Scyte ezek is rendesen halkan pörögnek és rendesen érzem, hogy fújják ki a HIDEG levegőt.

Én is kapjam le a bordákat és pasztázzam újra valami rendes cuccal a dolgot? Tipp? Mert nonszensznek érzem, hogy alaplap és proci között 11 C és Processzor és Mag között 22 C !!! szerintem hallatlan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Még +1 kérdés a gép teljesen jó, viszont én azt tapasztaltam, hogy a gép processzora túl sokat "gondolkozik" és folyamatosan 30-40%-on megy és nem tudom, hogy mi, mert nem felhasználói alkalmazások. A felhasználói programok szerintem pedig szintén durván leterhelik pl.: uTorrent 10-30%között.

Erre valakinek 5let?

Köszi:
Bálint

(#1220) mar_tin válasza vegyszer (#1215) üzenetére


mar_tin
tag

Igen én is nagyjából ezeket az értékeket kapom, most már én is Level1 -en járatom így egy egész picit hangosabb mint a gyári venti, de ez már lehet, hogy csak rezonancia, majd teszek alá még egy rezgéscsillapító gumi keretet. Amúgy a hőmérséklet nem változott a Level2 -höz képest szóval ez így igen jó egyelőre marad így. Ja még korábban kérdezted, hogy a Power led nálam is halványan világít e. Igen csk szemből látszik akkor is csak éppen hogy, de ez pont jó így szerintem.

(#1221) vegyszer válasza mar_tin (#1220) üzenetére


vegyszer
addikt

én csekkoltam ,megfordítva jobb lesz e.
jobban világít.
amikor a gép ki van kapcsolva...
:W :W :W
menet közben pont nem ég

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1222) mar_tin válasza Tomix24 (#1212) üzenetére


mar_tin
tag

Képminőségben nem sikerült elérnem azt amit a Popcornon megszoktam. SD anyagoknál egyértelműen jobb a Popcorn, 720p -nél már kisebb a különbség, de ott is a Popcorn -t látom jobbnak, az fullhd -s filmek egyformák, de ezt a TV felbontása miatt nem tudom megítélni rendesen (csak 720p -t tud).

(#1223) vegyszer


vegyszer
addikt

Szervusztok!
Tudom a samsung topikba kellene megírni, de ott 5x kérdeztem rá, és annyit se szondtak vissza, hogy "köcsög, ha első 4 alkalommal is szartunk a kérdésedre, most miért tennénk másként???"
Az alábbi hibát tapasztalom a tv-men:
(32b530, 2009 novemberi)
Jellemzően pc-n adok neki jelet, HDMI kábelen keresztül.
TV-ként jóval ritkábban használom.
A probléma, néha csinált olyat, mint mikor az analóg monitornak rossz képfelbontás/frissítés adatokat ad meg az ember, szétesik a kép egyik pillanatról a másikra. Ezt csak HDMI-n kersztül tapasztaltam, kb 8x, de ebből 5 az elmúlt 24 órában jött elő.
azóta még vagy 4x, már az analóg képe is szétesett
nem reagált sem a tv távirányítójára, sem a kezelő gombokra
csak a táp lehúzása segített.
az utolsó ilyen akció után az digitális jelek képe erős zöld színekben pompázik (a HDMI és DVB-T is!!!), de az analóg tv, és a D-SUB-on ez nem tapasztalható... bár az is zöld lett, de az analóg tv képe színhelyes
viszont a menü, és a színteszt a digitális jelek esetén is jó színeket ad vissza.

Az bosszant most leginkább, hiába hívom a 06-80 SAMSUNG (7267864) telefonszámot, a hívott szám nem megfelelő üzenetet kapom...
Megváltozott a számunk, vagy már nem fizetik, hogy mobilról is hívhatóak legyenek?
vodás kártyásról hívnám őket...

A másik szívfájdalmam, amit még leírni sem merek igazán, mert lehet véletlen egybeesés, hogy az első ilyen jelenség a fusion második munkanapján jött elő... és már a voltok kérdésén kihatásán merengek, csinálhat-e az olyat, hogy elbabrálja a tv jelfeldolgozóját végérvényesen??? remélem csak véletlen egybeesés
:W :W :W

Kérdés: tapasztalt valaki hasonlót? Vagy bármi ötlet?
Lehet elszállt a digitális tunerben valami?

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1224) GerykO válasza vegyszer (#1223) üzenetére


GerykO
aktív tag

PC-n kívül bármi egyéb HDMI-s vagy DSUB-os jelforrásod van? Mert ha jól értettem akkor a fusion lapról használod, mindkét bemenetet, és lehet, hogy egy hibás lapot fogtál ki a fusionből, vagy a fusiont kéne kipróbálnod másik kijelzővel. Először ki kéne szűrnöd a hiba forrását...

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1225) zhagyma válasza vegyszer (#1223) üzenetére


zhagyma
őstag

Mindegyik HDMI porton csinálja? Esetleg E350M1 DVI-D -> TV HDMIx esetén is csinálja?

[ Szerkesztve ]

(#1226) vegyszer válasza zhagyma (#1225) üzenetére


vegyszer
addikt

Amin nekem van DVI->HDMI adapter az csak VGA-kon lévő DVI-re dugható, azt nem teszteltem. (vagyis a hd4200-ra nem ment rá, ide meg még nem próbáltam)
és mindhármon HDMI-nél ez a helyzet...
:O
a DVI->D-SUB-ot meg még nem gondoltam, ugyanis ha mindent lehúzok a tv-ről, és csak magában megy a DVB-T adás, akkor is zöld a képe.
A problémát a pc nélkül is képes reprezentálni, már...
:W :W :W
De hogy egy esetlegesen hibás lap leölje a tunert? reménykedem csak valami más lesz itt...
A hiba már a TVben van...
de átviszem szomszédhoz...

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1227) zsolt501 válasza vegyszer (#1226) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Nem lehet driver probléma vagy túlmelegedés?
A széteső képet és bezöldülést nálam régebben videó kártya esetén csinálta, amikor a rajta lévő memória kezdett meghalni.

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1228) zhagyma válasza vegyszer (#1226) üzenetére


zhagyma
őstag

Az DVI - DSUB adapter DVI-I kimenetre való (ezen kijön az analóg jel is plussz lábakon) az ASROCK E350M1 DVI-D kimenetre nem jó (nincsenek analóg jel lábak ezért nem megy bele). Ha a TV magában is csinálja, akkor biztosan a TV-ben lehet a baj. Talán az LVDS vezérlésben lehet a gond: az LCD panel 8 bites míg a TV digitális jelfoldogozó egysége 10 bites. Az alsó két bit meg eldobásra kerül a megjelenítésnél. Így elsőre gondolatra itt "dögölödik" valami ...

[ Szerkesztve ]

(#1229) zsolt501 válasza zhagyma (#1228) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Ez is meglehet, de én mind a két lehetőséget vizsgálnám.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1230) vegyszer válasza zsolt501 (#1227) üzenetére


vegyszer
addikt

ha túlmelegedés lenne, akkor egy egész éjjel mind a pc, mind a tv áramtalanítás után nem kéne, hogy produkálja.
ha a pc is volt a kiváltó ok, akkor is mára a hiba szerintem a tv-be költözött...

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1231) zhagyma válasza zsolt501 (#1229) üzenetére


zhagyma
őstag

Csak ötletelek a hibabehatároláshoz. Természtesen a próbálgatni kell, hogy melyik igazolódik vissza valamilyen módon.

vegyszer Azért izgat a téma, mivel nálam meg LE40B530 TV van ...

[ Szerkesztve ]

(#1232) GerykO válasza vegyszer (#1230) üzenetére


GerykO
aktív tag

És ha monitort dugsz a PC-re akkor is zöld a kép? Ha úgy nem, akkor az a TV hibája. Gugli segít Samsung ügyfélszolgálati számot találni. Ez esetben részvétem. :( Mondom, azt kéne még kipróbálni, hogy valami akármit, aminek HDMI kimenete is akad, azt rádugnmi a tv-re, hogy úgyis elzöldül-e. Ki kell szűrni, hol a hiba.

[ Szerkesztve ]

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1233) vegyszer válasza GerykO (#1232) üzenetére


vegyszer
addikt

ha semmi nincs rádugva, csak az antenna, akkor is zöld az antennáról lejövő digitális földfelszíni adás képe.
másik monitorom nincs. csak a LE32B530
másik pc-m sincs.
Az ügyfélszolgálatnak meg ezt adja ki a gugli.

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1234) d.tiborz


d.tiborz
aktív tag

Üdvözletem!
Nemrégen találtam Rátok, és örömmel olvastam végig a fórumot.
Két hete nekem is ilyen (ASRock E350M1) ketyerém működik otthon, nagyobb gépről váltottam, de nem bántam meg. A kezdeti bajok (nem indul, uefi szétesik) nekem is megvoltak, de 1.10-es biossal már semmi baja nincs. W7 Ulti 64 bit csodálatosan hasít, töltök le-fel, filmnézés, minden jáccik. Egyszóval: megérte! :C
Üdv
d.tiborz

(#1235) zhagyma válasza vegyszer (#1233) üzenetére


zhagyma
őstag

Írj egy email-t a samunak: Elérhetőség -> email

(#1236) madgie


madgie
titán

Megjött a Rii Mini-m, most tőt, este megtesztelgetem, de jónak tűnik a kicsike :)

(#1237) vegyszer válasza zhagyma (#1235) üzenetére


vegyszer
addikt

köszi, ezt tegnap megtettem, de még nem dolgozták fel...

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1238) zsolt501 válasza vegyszer (#1237) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Valahonnan nem tudsz ideiglenesen egy monitort szerezni hogy azzal miként működik?

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#1239) adorjant válasza d.tiborz (#1234) üzenetére


adorjant
senior tag

Miről váltottál?
Én is gondolkodok,hogy kipróbálnám elsőszámú gépként...Mostanában egyre kevesebbet van kihasználva az asztalim ereje,meg különben is jön a tavasz,nem sokat leszek otthon :)

[ Szerkesztve ]

(#1240) d.tiborz válasza adorjant (#1239) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

ASRock K10N78FullHD HSLI alaplap, AMD Athlon 64 X2 6000+ proci, 2x2GB RAM, 400W táp, Asus Vintage ház. És plusz 2 db venti.
Nem használtam ki, letöltéshez nem kell 3GHz proci.

(#1241) Nudlee válasza vegyszer (#1223) üzenetére


Nudlee
aktív tag

Nekem egy B550 -re van dugva (HDMI -vel) a gép...tökéletesen megy. Próbálj meg a tv -n egy fw. frissítést (vagy resetet a szervíz menüből)...hátha.

(#1242) vegyszer válasza Nudlee (#1241) üzenetére


vegyszer
addikt

nincs újabb frömver.
De a szerviz menüs reszet leírását meg nem találom...

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1243) Nudlee válasza vegyszer (#1221) üzenetére


Nudlee
aktív tag

A pw. led "+" kábelét a helyére a "-" kábelt a dummy -ra (ami GND)...itt pár tized volttal nagyobb a feszültség. A pw. led halványan igaz de helyesen fog üzemelni.

(#1244) Nudlee válasza vegyszer (#1242) üzenetére


Nudlee
aktív tag

Akkor próbáld meg (ha engedi) a meglévő fw -t újra tenni.

Szervíz menü elvileg: "press mute, 1,8, 2, power and when the tv turns on you will see the service menu". Minden beállítás veszni fog a szervíz menüből való kilépés után!!

[ Szerkesztve ]

(#1245) adorjant válasza d.tiborz (#1240) üzenetére


adorjant
senior tag

Többnyire nekem is csak pötyögés megy a gépen,néha egy kis videószerkesztés (egyik kameránk viszont firewire csatis...szóval egy kártyát is vennem kellene...) De éppen kibírom azt a várakozást,amennyivel ez lassabban végezne...
Cserébe piszok olcsó lenne a váltás...

(#1246) Nudlee válasza Nudlee (#1244) üzenetére


Nudlee
aktív tag

Még ez is lehet: "With the TV in standby, press the {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} buttons on the remote. The buttons have to be pressed quickly".
Az előző kód az amcsi verzióhoz volt azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

(#1247) Nudlee válasza adorjant (#1245) üzenetére


Nudlee
aktív tag

Asus E35M1-M (mATX)... van rajta firewire ;)

(#1248) adorjant válasza Nudlee (#1247) üzenetére


adorjant
senior tag

Igen,bár azért kicsit lélektani ár fölött van nekem,igaz az LPT kivezetés nálam óriási pirospont,kiváltana egy másik itthoni gépet...
Ha jól olvastam,akkor a Brazosnál már mehet egyidőben két digitális kimenet? Mert ez alapfeltétel lenne dvi-on monitor,plusz hdmi-n a tévé...

(#1249) d.tiborz válasza adorjant (#1248) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

Igen, variálhatod: D-SUB+DVI, D-SUB+HDMI, DVI+HDMI
Mindhárom egyszerre nem.

(#1250) Nudlee válasza adorjant (#1248) üzenetére


Nudlee
aktív tag

Szerintem az 5K felárat megérik az említett extrák (amennyiben kihasználok őket, és nem kifejezetten ITX -re "gyúrsz"). Én pl. vettem a "nagy" PC -m hez USB->LPT átalakítót (nincs rajta párhuzamos kivezetés) és nem működik a HP nyomtatómmal. Kidobtam 3,5K -t.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD Brazos (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.