Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
Tegnap telepítettem eredeti lemezről XP integ sp2-t.Csak a lan drivert raktam fel első körben,aztán telepítettem az sp3-at a Microsoft update oldalról.Aztán mindent ugyanúgy, ahogy szoktam, szokásos progik.A gondom az, hogy most nem akar egy csomó frissítést telepíteni,pedig készen állnak a telepítésre.Elkezdi az inicializálást,aztán közli, hogy a következő frissítéseket nem sikerült elintézni.
Ezt az ablakot dobja fl,akárhányszor próbálom telepíteni:http://kepfeltoltes.hu/080818/278445501friss_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Van valami 5letetek, hogy hogyan bírhatnám rá a frissítések telepítésére?
Köszi!
Dodo -
ádyz
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Hűtő felrakása alatt szépen letöröd a magnak valamelyik sarkát. -Lehet, itt ez a gond.

-
dangerzone
addikt
válasz
kagemini
üzenetére
Akkor memóriatesztet is futass le primeval, ne csak cpu-t. Esetleg még memtest 86-ot is lefuttathatsz.
Mivel nem 3d-s progik alatt ,sztem a videókártya nem lehet.
Procid neked is régi, alaplap is ,azok sem lehetnek már valami fittek.Nekem mikor ramhibám volt , akkor csinált hasonlókat, nekem még a winfos telepítéssel is gondjaim voltak.
Everest-et is feltehetsz esetleg, hogy figyeld a hőmérsékletet.
Sajnos az újraindulásokat nagyon sok minden okozhatja, ezért egyenként kell ellenőrizni a hardvereket, külön tesztekkel
-
kagemini
csendes tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Asus A7N8X Deluxe alaplap
AMD Athlon XP 2500+ proci
Thermalright SI 97 procihűtő, rajta North 92mm-s venti
Kingmax 2x1GB DDR 400 MHz RAM
ATI Radeon 9200 videókártya
Samsung vinyóElső alkalommal asszonykám iwiw-ezett és aközben, másodjára Nero8-al szenvedtem valamit és akkor.
BIOS-ban nagyjából minden defultban van beállítva, a proci 166x11-en van, memória jelenleg By Auto, így 333 MHz-en megy most. Az újrainduláskor By SPD volt, akkor 400 MHz-en ment.
BIOS szerint MB hője huszonx, CPU-jé 42 körül.A Prime95 most fut, eddig nem ír hibát.
Így ötlet? -
ádyz
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Memóriatesztet futtathatnál. SuperPI-t, Prime-ot, stb.
kagemini: Vagy lesarkaztad a CPU-t, vagy a memória rossz, vagy a hűtő van rajta rosszul.
-
kagemini
csendes tag
Sziasztok!
Újrahúztam a gépemre az XP-t, illetve vettem bele 2x1GB memóriát és új hűtőt is raktam fel a procira.
Már kétszer előfordult, hogy egy pillanat alatt újraindult a gép.Ötlet?
-
ádyz
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Hűtés?

Lehet melege van...

-
dangerzone
addikt
Ha a proci már a gyári órajelek mellett is újraindul 3dmark 05-alatt ,akkor az procihiba, vagy alaplaphiba lesz?

(még anno írtam erről a topikba, de azért újra közlök pár tényt:
-táp jó, mert más táppal is ugyanezt csinálja a gépem
-ramok jók, más rammal is ugynaezt csinálja a gépem
-vga jó
-procimon futtattam a prime 95- teszteket, gond nélkül lefutottak
-proci 1 évig húzva volt, semmi baja nem volt 2466 mhz-n, minden stabil volt, aztán úgy 3 hónapja kezdődtek a problémák, és kilépked , vagy újraindul 3d-s programoknál. Most a procimat már húzni sem tudom a gyári órajel fölé, mert nem bootol be ez a fosh.
a 3dmark05 egyedül 12.5*133=2200+-os órajelen futott le végig...) -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
* PROCI FSB, bocs
-
rapad
csendes tag
Üdv !
Segítségetekkel sikerült 1.83-on járatnom a Sempron 2600+ - t , (úgy tudom, neki ez az alap, szóval nem nagy szám.
A gond az, hogy másnap már újra csak 1100on van a BIOSban.
Ennek mi lehet az oka?
Lehet a hűtés?(van egy AMD venti a procin meg egy nemtommi a tápnál ez kevés?)köszönöm a segítséget
-
Savage5
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
50 celsius az az elméleti határ, aminél el kell gondolkozni egy jobb hűtési megoldáson. Jobb egy félvezetőt pár fokkal szobahőmérséklet fölött tartani, mint párral az elméleti maximum alatt (90-85 fok magtól függően). Azért elméleti ez is (hiába vannak ennyire hitelesítve a tranzisztorok), mert van olyan 2400+-om, ami megjárta jópár órán keresztül a 90+ celsiust (megdöglött ventilátor, alaplapi hővédelem kikapcsolva), mégis a mai napig üzemel szar hűtővel, 1.85V mellett 2300 Mhz-en. De volt olyan Palominom is, amit állandóan levágott a hővédelem nyáron (folyamatosan ment 65-70 fok környékén) és nem is húzott ki másfél évnél többet.
C3motox!: attól, hogy bebootol, még nem biztos, hogy stabil is. Érdemes már ezen az FSB-n is rányomni 24 órára, vagy legalább egy teljes éjszakára egy Prime95-öt (stress CPU). Ha hibázik, nem érdemes tovább erőlködni vele, vissza kell venni az órajelét.
-
C3motox!
csendes tag
válasz
dangerzone
üzenetére
de 143-mal is be bootolt
bár én hagyon ott ahol van jó ez így
-
C3motox!
csendes tag
válasz
dangerzone
üzenetére
1.8v-on van asszem
-
C3motox!
csendes tag
válasz
dangerzone
üzenetére
nekem most így 142fsb-n 47-fokos
-
Savage5
senior tag
válasz
C3motox!
üzenetére
Inkább tapogasd meg kézzel a bordát, vagy ha van digitális hőmérőd, tartsd oda pár percig a borda aljához közel. Vagy tedd fel a SpeedFan-t, Everest-et, mert ilyen wizardokban nem bízom (nem mintha ezekben jobban megbíznék).
A lényeg, hogy 50 celsius fölé ne nagyon menjen terhelés közben sem a processzor, és ne vidd 1.9V fölé a feszültséget. Ezt is csak akkor állítsd be, ha tényleg jó hűtőd van és van elől be, hátul ki légmozgás a házban. A chipseteddel az a gond, hogy nem tuningbajnok, sem az alaplap, amit építettek köré. VIA-knál az volt a legfőbb gond sokáig, hogy az FSB növelésével megnőtt az AGP frekvencia is, amit nem lehetett fixálni, legyen az 4x-es vagy az újabb, 8x-os foglalat. Bár az AMD chipről nincs saját tapasztalatom ezen a téren, de nem sok jót jósolok annak sem, ha egy VIA VT83C686B déli híddal eresztették össze... -
Savage5
senior tag
válasz
C3motox!
üzenetére
Privátos kérdésedre is válaszolva, felőlem folytathatjuk, bár még mindig szkeptikus vagyok a chipsetedre ránézve.
Azt jó lenne tudni, hogy az 1800+-osod milyen magra épül: Palomino vagy T-Bred A/B. Abból a szempontból nem mindegy, hogy mekkora feszültséget adhatsz neki, bár itt is érvényes a +-10%, ha az alaplap enged annyit.
Meg a másik nem mindegy, az az alaplapod, ezt is tudni kéne pontosan, hogy sima, Lite, vagy RAID-es, mert ha még nincs benne a "legújabb" BIOS, csak az alap, akkor bele kéne szerintem azt rakni, de utánanézek a lapodnak. -
Savage5
senior tag
válasz
C3motox!
üzenetére
Akkor még sajtold ki azt a kicsit is 144-ig!
Másrészről tényleg sok sikert hozzá, de sajnos nem fogsz szemmel láthatólag gyorsabb rendszert kapni ettől a pár megahertztől. 
greatchaos: ezen nekem is megakadt a szemem, de a chipseten is, mert szoftmenü ide vagy oda, fizikai korlátai lesznek a lappal.
Ezért írtam, hogy olcsóbb hús nélkül a leves, mégis ehető. Bár amikor nem tudtam aludni, mint most, bennem is bennem volt a kisördög, hogy kell az a pár mhz és álljunk neki éjszakázni. 
-
C3motox!
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
idáig is köszönöm
új vagyok még ebben szal nem tudom hogy/mennyi feszültséget adhatok neki 
-
C3motox!
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
akkor még kisajtolható belőle valami vagy hagyjam 140-en?
46-fokos ha az számít valamit -
greatchaos
addikt
-
Savage5
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Főleg amihez ez van írva: AMD761/VIA 686B, annál nagyon próbálkozni sem érdemes.

-
C3motox!
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
nem sajna nem megy 144-en
nem boot-ol be rendesen
-
C3motox!
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
300w-os codegen és 1gb ram
-
C3motox!
csendes tag
sziasztok!tudnátok nekem segíteni abban hogy az amd athlon xp 1800+-os procimat meddig tudnám húzni?
-
rapad
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
OK, köszönöm!
-
rapad
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
11x166on is megy 1833Mhz most az írja ki hogy 2600+
Egyébként van olyan lehetőség is hogy pl. 9x/15x-ös szorzó az mit takar?
-
kagemini
csendes tag
Légyszi, segítsetek.
2500+ -os procim van és Asus A7N8X alaplapom.
Kellene valami halk procihűtő venti, ami nem túl drága, és ÚJ.
Hol tudok ilyet beszerezni? -
rapad
csendes tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Most kiírta az Everest hogy 1700+ (1466MHz), eddig nem írt semmit
lehet hogy most csak hülyeségből írta ki.

-
c.zsolti
őstag
válasz
greatchaos
üzenetére
1800+ lock mentes alapfeszen ment kb. 11x166-on, 1.6V ~2200MHz (A7N8X)
2000+ lock mentes 9.5x200, de ennél többet magasabb fesszel sem ment (NF7)
2200+ 2200MHz (NF7) -
greatchaos
addikt
válasz
c.zsolti
üzenetére
de mennyi volt az aalp órajel, mert nem mindegy, hogy eg 1700+ (1500mhz) vagy egy 2200+ (1800mhz) -vel érted el... sőt, az 1600+ már csak 1400mhz. azok nem tudtak ennyit
az 1800+ és 2000+ viszon tuningos volt, főleg a 2000+-os, abból nekem szorzózár mentes volt, 2,2ghz-t tudott
-
rapad
csendes tag
AMD Athlon XP Thoroughbred-B
-
Monya78
veterán
"Ja értem akkor Sempron mert 256Kb "
Ez így nem teljesen igaz...bartonon kívűli XP procik is 256Kb-osok...Igen úgy tünik hogy az a igazi FSB órajel és a 11x200 azaz a 2200Mhz-et nem szereti... (mondjuk nem is csodálom)
Azt a 100-as értéket vidd fel 133fsb vagy 166fsb-re amelyiket bírja...
Szórzód úgy tünik lockos...Everest mit ír a proci tipusra?
-
rapad
csendes tag
válasz
c.zsolti
üzenetére
Ja értem akkor Sempron mert 256Kb
amúgy nekem Socket 462 van.1100(11x100) Mhzen fut, ezen szeretnék változtatni.
BIOSban (Phoenix LTD) feltettem a szozót 12,5re és mégis 1100at jelez az Everest, nem tudom miért áll vissza. Ha az External frequency-t felhúztam mondjuk 200ra akkor nem indult a winfos áramtalanítani kellett.(Az External freq. egyébként egyenlő az FSB falódi órajelével?)
kösz a segítséget
-
rapad
csendes tag
sziasztok!
Hogyan tudom megnézni milyen procim van?
CPU-Z azt irja Athlon XP de én ugy tudom Sempront raktak bele.

-
getyusz
csendes tag
Köszi a tippeket!
Most próbálgatom őket.... -
getyusz
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, A köv. lenne a problémám. van egy MSI KT4 Ultra alaplapom és van benne egy 2400+-os athlon proci de a BIOS csak 1800+-nak látja. Miért van ez ill. hogyan fogja látni a valós értéket?
előre is köszi. -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
2 óra mass effect után most nem lépett ki, pedig volt oylan nap, hogy 15 percenként kilépkedett hibaüzenettel...érdekes...nagyon érdekes...
Kiváncsi vagyok, hogy most mennyi ideig bírja hibázás nélkül... -
dangerzone
addikt
válasz
greatchaos
üzenetére
No...hát fejlemények.
-Tegnap este mindent alapra állítottam, és azon teszteltem. Self test lefutott, aztán torture tesrtnél mind3-at lefuttattam 1-1 óráig. Semmi hiba nem történt.
-Ma reggel meg procit felhúztam 2375 hmz-ig ,a procinak adtam 1,65 ről 1.85 V feszültséget, a ramokét megemeltem 2,6 ról 2,7 V ra. Ugyanezek a tesztek. Semmi hiba.
-Tegnap meg ugye írtam hogy óránként újraindul a gépem. Hát most ezt sem csinálja...Érdekes mindenesetre...
Most tolok egy kis Mass Effectet, egészen addig ,amíg ki nem lép újra a porgiból, aztán szerintem megint kezdődnek a problémák. Na, akkor futtatok megint egy prime-ot, azt meglássuk mi lészen.Na pusz pusz
-
Monya78
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Ez a probléma nálam is elő fordul néha:
"Alaplapom lehetne még esetleg ,mert néha csinál olyat a gép, hogy mikor bekapcsolom, minden venti 100%-on pörög, aztán nem bootol be a gép. Ilyenkor áramtalanítani kell, és újra elindítani."Inkább csak akkor amikor kimozdítom a helyéről a gépet, úgyhogy Én érintkezési hibára gondolok (legalábbis saját esetemben)
-
greatchaos
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
várom a fejleményeket
-
tomcsi23
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Hali!
Tápra azért ránéznék (csíf, csíf, de próba másikkal), mert ez egy tipikus táphiba, hogy indítasz, felpörögnek a dolgok, de nem indul.

-
dangerzone
addikt
válasz
greatchaos
üzenetére
Jah, most azt csinálom. Mindent alapra állítottam, aztán tolok egy prime-ot, meg még majd amit találok.

Köszi a hozzászólásaidat !

-
greatchaos
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
a helyedben azzal kezdenék, hogy alapon produkálódnak-e a hibajelenségek... - de ez csak az én véleményem
-
dangerzone
addikt
válasz
greatchaos
üzenetére
prime-t akkor megpróbálom
-wintelepítéskor nem volt gubanc
-vga-nál volt túlhajtáskor újraindulás (670@1580-nál, addig megy , főleg 600@1390-en ,ahogy most is van) , de ez most más
-túlmelegedés nincs, everest alapján legalábbis, meg alaplap sem forró tapintásra -
greatchaos
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
én nem annak hívnám...
- procit prime95-tel tudod tesztelni
- ram, ha hibás beleszokott fagyni a win telepítésbe (még ha memtest jónak is mutatja)
- esetlegesen az újraindulást okozhatja a vga túlhajtása is
- esetlegesen egyszerű túlmelegedés -
dangerzone
addikt
válasz
greatchaos
üzenetére
Amúgy a procihiba okozhat újraindulást?
-
greatchaos
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
cpu tuning nélkül is kipróbálnám, hiszen lehet látja már a fehér fényt
ha a ram alapfeszen tuning nélkül hibázik, akkor ő lesz a ludas
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Megszállt a gép szelleme. Nem tudom mi lehet a gépemmel. Kb 4 hónapja a 3dmark tesztek közben újraindult a gép. 2 hónapja a játékokból is kilépked, hogy a program hibát észlelt ezért leállt blabla. Múltkor már msn-em, meg mozillám is befagyott ilyen üzenettel. Ma meg már újraindulgat a gépem óránként. Nem tudom mi a baja.
--Tápra én nem gyanakszom, hiszen már 7 hónapos 400w-os chieftech, és nem voltak vele problémák.
--Procim húzva volt 2083 ról 2466 mhz-ra, 1.65 ről 1.85 re emelt feszültséggel. 1 évig stabil volt.
--Alaplapom lehetne még esetleg ,mert néha csinál olyat a gép, hogy mikor bekapcsolom, minden venti 100%-on pörög, aztán nem bootol be a gép. Ilyenkor áramtalanítani kell, és újra elindítani. De alaplapot nemtom hogy ellenőrizhetnék le.
--Ramjaim, hát azok megint érdekesek. Memtest -et lefuttatva először csomó hibát talált. Aztán külön futtattam le a rammodulokat, akkor 0 hiba volt. Aztán emeltem egy kis feszt 2,6-ról 2.7 ra (ddr1) , az időzítéseket megnöveltem picit, és akkor megint nem talált egy hibát sem.
--Winfos újratelepítéssel már próbálkoztam, szal az sem téma.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Savage5
senior tag
válasz
homarci
üzenetére
Az XP mindenképp jobb, mert:
- a 2500+-os Sempron 166-os FSB-vel, 10.5-ös szorzóval megy 1750 Mhz-et 256 KB másodszintű gyorsítótárral,
- a 2800+ meg jobb esetben Barton magos (512 KB L2), 166x12.5=2083 Mhz paraméterekkel, rosszabb esetben meg TBred-B magos, szintén 166-os FSB-vel, de a maga 13.5-ös szorzója miatt 2250 Mhz-en jár, az meg +500 Mhz többlet a Sempronnal szemben. -
homarci
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb proci?
-AMD Sempron 2500+ (socket A)
-AMD Athlon XP 2800+ (socket A)
Illetve kb mennyivel jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
- Apple MacBook Air 13" M3 (2024) 16GB / 256GB asztroszürke
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

új vagyok még ebben szal nem tudom hogy/mennyi feszültséget adhatok neki 

mellé