Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alvaro

senior tag

válasz lee56 #6452 üzenetére

Nem semmit találtam, csak semmi összevethetőt - viszont volt, ahol írták, hogy igen, gyönge DosBox alatt, sőt, elemezték is, hogy miért. De hogy mennyire gyönge, arra vonatkozó infót nem sikerült összebugásznom. Ezért lenne jó, ha valaki tudná tesztelni, főleg, ha egy más jellegű processzorral is össze lehetne vetni.

Sajnos az általános egyszálú tesztek sem mondanak sokat, mert elég speciális a kód jellege, JIT fordító, értelmező, emulált 80 bites FPU, mindez összevissza... és sajnos nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy clock-to-clock gyengébb legyen, hiába újabb. Bár az osztott FPU itt semmit nem számít, kicsit hasonló a helyzet, mint régen a P4-gyel (bár ezt itt most csúnya káromkodásnak érzem :)) ), kapott egy hosszú pipeline-t, és egyéb furcsaságokat. A P4 konkrétan siralmas volt akkoriban DosBox alatt egy korabeli Athlonhoz képest.

Két teljesen külön helyen találtam egyébként két Quake1 tesztet egy-egy processzorral, sajnos a körülményeikről semmit nem tudok, de az alapján az Ivy i7 hasonló órajelen kb. a dupláját hozta a Trinitynek. Ez nem túl biztató :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés