Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Apollo_21 #13938 üzenetére

Ööö a progik tényleg nem érnek semmit kb. De ha 50-60-at ír, akkor arra még rá lehet számolni pár dolgot, mert szvsz az csak a procit írja. Teljesítményből arányosan kalkulálva.

Nekem a régi rendszerem, C2D +9800GTX+ 140wattot evett IDLE! :D És ezt nem program mondta nekem, hanem egy fogyasztásmérő. Aztán ezért is vettem APU-t.
    Az új 5800k durván 40-45 wattot evett IDLE. De úgy, hogy ez komplett gép fogyasztásra értendő. Tehát van a gépemben 2db vinyó, 4db házventilátor egy 5,25-ös lcd kijelző. Ráadásul a tápom nem is 80+-os.

Viszont tuninggal drasztikusan emelkedhet a fogyasztás is. Főleg ha feszt is emel az ember. Márpedig azt a legtöbb esetben kell.

A fogyasztás anyagilag csak akkor számít igazán ha sokat használod. Ha csak leülsz napi 1-2 órára játszani, akkor tényleg nem számít, hogy 60 vagy 120 w-ot eszik a géped mert minimális lesz a többletfogyasztás havi szinten is nemhogy évin.

Viszont nálunk a gép ment átlag napi 16 órát! Mivel egyfajta multimédia központként szolgál, így ha felkeltünk az volt az első, hogy bekapcsolom a gépet. És az ment kb éjfélig, hajnali 1 ig. Ezért kellett nekem takarékosabb gép.
    Nekünk március óta van meg az APU-nk és idén jött az elszámolás. Közel havi 3500Ft-tal kell kevesebbet fizetnem idén villanyszámlát, mint tavaly! És ebben nincs benne a rezsicsökkentés. Ez kb csak az amennyit az új géppel spóroltunk.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés