Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
válasz #48613632 #6604 üzenetére
Ez is 76 GB, DLNA-n keresztül gyönyörűen lejátsza, csak az elindítás rettenet lassú. Ha Sambázok, akkor gyorsan indul el, de megáll félúton. Embyvel gyorsan indul és szépen lejátsza, de jobban szeretem a Kodit alapvetően (lehet ez idővel megváltozik).
Ami érdekes, hogy mérettől függetlenül lassan indít most a Kodi, egy sima 1-2GB-os fájl is ugyanolyan lassan kezdődik el. TV-ről, telefonról azonnal indul ugyanerről a DLNA kiszolgálóról (Plex van mögötte meg egy erős Windows PC)
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
-
blakey
titán
válasz skippper #6605 üzenetére
Plex DLNA szervere lassú, azt inkább ne használd? Egyáltalán minek DLNA, ha Kodi a lejátszó?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz skippper #6613 üzenetére
Az nem baj, de a DLNA részét el kell felejteni, pontosabban kikapcsolni. Én is Plex-et használok központi adatbázisnak, de a DLNA részét nem, arra ott van a Synology DLNA szervere, sokkal jobb. Kodi alól PKC-t használok, egyes eszközökön magát a Plex klienst, Infuse, MrMC szintén kezeli a Plexet, tehát DLNA-ra semmi szükség, az a része eléggé gyatra, csak szükségmegoldásnak jó, ha nincs más lehetőség.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
csibe1
addikt
válasz kokokka #6615 üzenetére
Látom magadra vetted, egészségedre.
Tudod van akinek bejön amit kap a pénzéért, és nem foglalkozik vele.
Viszont ha már fizetek érte akkor lehetnek elvárásaim, szerintem.
Talán nem egy nagy dolog a felirat testreszabahatósága, amit már sok évvel ezelőtt is meg lehetett oldani, már az Win Xp alatt is, pedig az nem most volt.
Aztán mégsem látni egyik streaming szolgáltatónál sem, mert nem elegen reklamálnak miatta. Mindenki csak bólogat nekik (béget ha jobban tetszik).
A Netflix is próbálkozik a korlátozásokkal, múltkor nem 10 ember mondta le emiatt az előfizetését Brazíliában.
Most rákeresve a Netflix-nél elindult valami: 2023. márc. 17.
[link]"Immár lehet állítani a szöveg méretét, ezen a téren három lehetőség áll rendelkezésre: kicsi, közepes, és nagy, valamint a betűk megjelenése is személyre szabható, kinek milyen betűtípust könnyebb olvasni. Az alapként beállított fehér betűk mellett most már van több stílusbéli opció is, ami még tovább könnyíti az olvashatóságot: Light (fekete szöveg – fehér háttér), Drop (fehér szöveg – fekete háttér) és Contrast (sárga szöveg – fekete háttér)."
A végén eljutunk még pár választható felirat színig.
A sárgát nem tudom, hogy miért gondolták jó ötletnek...[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
kokokka
őstag
Nem vettem magamra mert én nem "nem reklamálok" hanem nekem jó így a felirat része ahogy van. De csak hogy értsd: mi itt kivesézünk mindent, de a legtöbb felhasználó azt sem tudja, hogy léteznek ezek a fórumok, mert nem foglalkoznak a dolgokkal ilyen mélyen. Csak bedugja a sticket és használja. Nem érdekli a felirat színe, az se, hogy tud e HD hangokat vagy, hogy megfelelően vált e frekvenciát. Itt minket érdekel, de ugye nem hiszed, hogy mindenki itt van aki ilyen eszközt használ. A legtöbben csak betolják a TV-be és nézik a streameket. Karácsonykor eladtam 5db MAX-ot, egyik vevőt sem érdekelte semmilyen szinten az, hogy mit tud műszakilag a Stick. Minden esetben annyi volt a kérdés, hogy mennyire egyszerűen lehet használni streamre?
-
törölt tag
Angolszász nyelvterületen nincs számottevő igény a feliratkezelésre. Idegennyelvű filmek esetén pedig többnyire van égetett felirat. Ezen belül, a világon a legelterjedtebb 2. nyelv is az angol.
Mindezektől függetlenül, én értem a problémádat. nekem is vannak igényeim a feliratkezelésre, ezért is használok Kodit, szinte mindenhez. Az opensubtitles add-on tökéletes minden szempontból. Ezen felül, telepíthető (a Kodi) Stickre, és Kodi alá pedig a streaming szolgáltatók. Szóval egy kis csavarral lesz minden.
Ha ez így nem felel meg, akkor marad a hiszti, de hidd el, nem sokakat érdekel.
-
péjé
őstag
sziasztok,
esetleg vkinek hasznára válik:Ha olyan amazon sticket szereztek amihez nincs távirányító akkor az induló regisztrációt úgy tudjátok megcsinálni hogy egy USB-OTG kábellel egy usb billentyűzetet tudtok rákötni és így végig lehet csinálni. Mivel fent van már a wifi hálózaton innentől lehet irányítani az amazon appal, azzal meg rá lehet tenni egy BT távpiszkát ha nem akarjátok a telót használni.
-
CirrMee
addikt
USB hubot táp nélkülit, vagy tápost kell szerezni? OTG megvan, csak a pendrive és a LAN adapter is akadozik, ha a Firestick -re kerül.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
kmarci25
veterán
SkyShowtime-ról mondjatok pár szót nekem lécci! Van pár sorozat, film ami azon elérhető, de pl. a régiósításról nem találok semmi infót, amíg nem fizetek elő. Nagyságrendileg mennyi a feliratos/szinkronos tartalom? Alkalmazás egyszerűen tölthető, vagy ezzel is mókolni kell, mint az HBO Max-szal? Összességében milyen a felhasználói élmény?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Fandango
veterán
-
CirrMee
addikt
Ha sikerül végre beüzemelni (hubos OTG úgy tűnik nem volt jó választás), és lehet tárat növelni, át lehet oda költöztetni telepített programot? Kodinak nem ártana több hely.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
blakey
titán
válasz CirrMee #6632 üzenetére
Igen
-
blakey
titán
válasz CirrMee #6635 üzenetére
Némelyiket igen, azért lesz olyan amit nem lehet.
-
CirrMee
addikt
Momentán Kodinál sem találtam, azért kérdem.
Látni láttam az app kezelőben, csak OTG kábelt kell cserélnem, mert a mostanival használhatatlan a két rákötött eszköz.
Ha nem lehet átköltöztetni, akkor másik kérdés: telepítésnél ki lehet választani, hogy melyik tárolóra szeretném a Kodit telepíteni?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
blakey
titán
válasz CirrMee #6637 üzenetére
Kodi biztosan megosztható, nekem is úgy van. Költöztethető, mert költöztettem egyik verziót.
-
Mano66
senior tag
Megint frissült. [Kodi Omega 2023.03.29]
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Balerik
aktív tag
Hogyan lehet lejátszani akadozás nélkül azokat a filmeket amik VC-1 videó kodekkel vannak?
Elmúlik.
-
blakey
titán
válasz CirrMee #6649 üzenetére
Pontosabban korábban megjelentek olyan Blu-ray-ek, amik VC-1 kódolásúak, és akinek megvan, az már nem szerzi be AVC-ben. Nekem csak tesztfájljaim vannak VC-1-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest