Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
most fedeztem fel, hogy .de szállít ide is, hatalmas örömködések közepette (kicsit elkéstem, sebaj, mindig a co.uk oldalt nézem). regisztráltam és rendeltem is nagy gyorsan. a kérdésem az lenne, hogy nem jött sms a vásárálásról (visa netkártya), ami mindig azonnal megjön. hogy lehetséges ez? elböktem volna a kártyaszámot (nem ellenőriztem, csak rutinból beírtam mondjuk) - de terhelés nélkül meg hogy volt rendben a proceed? nem értem a dolgot
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #3050 üzenetére
igen, tudom, nem is értem, hogy siklottam el felette. lehet, hogy már találkoztam az infoval, csak vártam, hogy a co.uk is révbe érjen. mindegy, ez is apró öröm most igen, a szállítási akció szembe jött velem is, akkor figyeltem fel a német oldalra úgy alapvetően.
próbáltam, payment method edit menüben nem látom/módosíthatom, majd keresgélek még. 15-19 között írja az érkezést, ha a jövőhéten nem csippan, majd elkezdek kutakodni. köszi az infót!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
belefutottam egy késő rendelésbe. amazon.de-ről rendeltem Anker töltőt és kiegészítőket. elvileg nem USA szállítás, hanem német raktár (ezt utólag tudom ellenőrizni?), január 17-i határidővel, de még mindig nem érkezett meg. vám-áfa ügyben, ha jól vettem ki a német maileket, semmiféle megkeresés nem jött, csatoltak már vagy két hete egy számlát, ezen a héten meg két email is jött, többek között, hogy értékeljem a termékeket. UPS szállít, de nincs tracking... 39 eurót meghaladó volt éppen, így nem volt szállítási költség.
ilyenkor mi a teendő? köszönöm előre is, ha akad tipp.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #3412 üzenetére
azt hittem, hogy usa gyártás (még ha naiv is vagyok). teszek egy próbát, köszönöm. felettébb bosszantó, mert egy hónapos lassan rendelés.
más kérdés: egy barátom szokott rendelgetni hébe-hóba, hogy nem szereti a .de-t, mert lassan jön meg. bezzeg az angol mindig gyors. itt él, ide rendel: hogy lehet ez? azt mondta, hogy persze, van aminél jelzik, hogy nem szállítják, de sokszor mégis bejön. hogy lehetséges ez?
szerk.
csak olyan gombot látok, hogy "leave seller feedback", ez viszont nem direkt kapcsolat, hanem értékelés. úgy gondolnám, hogy nem ez kell nekem, vagy tévedek?
szerk. #2
a tracking alatt találtam egy ilyet, ezt érdemes megvárnom?
We’re sorry your parcel is late. If it hasn’t arrived by Wednesday, 25 Jan, please come back for more options.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #3414 üzenetére
nem feszengek, csak azt hittem, hogy ha 5-8 napot írnak standard shippingre és van egy 3 hetes megadott intervallum, akkor nem csúszik ennyit. csak rutintalanság. meg ugye a másik Anker kütyü, amit innen rendeltem (annyi a diffi, hogy a csúszós az Budaörs, munkahelyre, a másik Budapest, otthonra), konkrétan 4 munkanap alatt megjött.
okés, akkor folyt. köv., köszi
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #3416 üzenetére
csak nem biztató, hogy ilyen korrekt a dolog, de jobb lenne, ha holnap befutna. igazából a régi töltőket eladtam vagy két hete, most élek mindenen, ami usb-s, hogy ne haljanak le a kütyüim, bíztam a múltkori egy-hetes szállításban
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, tippre lenne szükségem. meg szeretnék rendelni s.o.s. egy csomagot Amazon.de-ről, Premium Delivery opcióval. sajna a használni kívánt kártyámon nincs épp adott keret, csak pár tízezerrel kevesebb. ma tudok utalni rá, ami holnap érkezik meg. így meg tudom rendelni vajon a cuccot most és ide fog érni keddig (ha azt írja a site, hogy 16-19 között érkezik).
köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
kérdés november 2-án rendeltem egy 3 részes pakkot, november 13-a visszaigazolták. 22 van és még mindig semmi, sajna tracking nincs, szóval csak azt látom, hogy dispatched, de nem delivered. ez ennyi, beleszaladtam már a karácsonyba?
ui.: németektől jön és nem volt résszállítás elvileg, küldték az üzit, hogy megindult.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #5094 üzenetére
köszönöm.
céghez kértem, az eddigi 3-4 csomag gond nélkül megjött (arról nem is beszélve, hogy eddig sosem hozta posta, mindig futár szállított se ide, se lakhelyre). így nem teljesen értem. azt sem tudom, hogy itt hol van a posta utánajárok mindenesetre...
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #5101 üzenetére
értem. köszi
reggel 7:30-tól este 20:00-ig van bent valaki, szóval nem nálunk akadt el... kiderítem akkor, hogy hol lehet ledobva a sarokba.
ui.:
trackinget minden esetben tudok kérni, jól rémlik? valami piti 1-3 eurós összeg azt hiszem, meg tudod erősíteni? ha igen, rá fogok szokni...
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
szokásos késedelmes témával szívok. rendeltem 4 terméket március 1 körül. még aznap visszaigazolták és szeparálták, egy dolgot külön küldtek hármat pedig utána. az első megjött március 9-én (a tervezet szerint), a másik pakk 12-re volt jelezve, de a mai napig nem jött meg.
nyomon-követés nincs, esélyem nincs ilyen irányból lenyomozni.
a helyzet az, hogy céghez rendelem (eddig minden megjött), de mint kiderült, az ügyintézőnk akkor veszi át, amikor a postafiók tartalmáért megy a postára, csupán ezt mellé adja a postai ügyintéző, mert ismeri a céget. én eddig a cég bejegyzett címére rendeltem (meg mindenki, mindent), ami egy ipari parkban van, tehát mindenképp postán landol a cucc.
elkallódhatott, vagy csak simán ilyen lassú?
köszönöm előre is, ha van tipp!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #6131 üzenetére
a kollegina heti 2-3x alkalommal jár lent és semmi, ezért lett gyanús. írok akkor az Amazonnak. azt hiszem nem is tudtam trackinget kérni, mert pont emiatt szerettem volna. (vagy béna voltam és nem találtam)
köszi radi, megint!
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #6131 üzenetére
mi a legcélszerűbb hivatalos útja, ha jelezni szeretném, hogy nem jött meg a csomag? az order fülön csak return/replace items gomb van és leave seller feedback, nem gondolom, hogy ezek megfelelnek, vagy tévedek?
egyelőre tárgytalan, elbújt a legördülő menü, bocsi
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
amazon.de rendelés kapcsán van gondom egy powerbankkel. 7 hónapos a rendelés, 3rd party seller-től van. a termék oldalán 18 hónap warranty period volt megadva, sajnos nagyon úgy néz ki, hogy beadta a kulcsot a cucc. egyszerűen nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne garanciát vagy visszaküldést intézni. returns centerből sem jutok előbbre, az eladóval se tudom felvenni a kapcsolatot, mintha el lenne dugva az összes lehetőség a legutolsó utáni apró betűs linkek után hattal, sehogy nem találok erre utaló segítséget.
valakinek volt már hasonló, de megoldott ügye?
köszi előre is
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
kicsit féloff kérdés. (épp lemondani készülök a gyengus hbo go-t és) felmerült bennem a váltás amazon prime-ra. nézegettem, hogy miket garantál, itthon van aki használja és tényleges előnyöket tud élvezni? ahogy néztem, a video és music mellett a nálunk érvényes szolgáltatások listája azért karcsú sajnos.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
reklamáltam egy hibás powerbank kapcsán, itteni segítség nyomán (ezúton is köszönöm), mivel 3rd party seller volt, refund-ot adna az amazon, de vissza kell küldenem a kütyüt. a csomagolás már rendben, de kaptam egy köteg papírt, hogy rögzítsem a dobozom és úgy adjam fel. annyit kértek csak, hogy lehetőleg ne a legdrágább carrier-t válasszam.
ha most én bemegyek commercial invoice-al és küldés részleteit tartalmazó papírokkal a postára, arra számítok, hogy azt se fogják tudni, hogy ezt eszik, vagy isszák, gondolom ki is akarják fizettetni majd a küldést. ezt az amazon utólag hogyan tudja megtéríteni? (mert hogy a visszaküldést is átvállalják elvileg) ilyen visszaküldéssel volt már valakinek dolga? ki hogy oldotta meg a leggyorsabban/egyszerűbben?
köszi előre is, ha van már valakinek ilyen tapasztalta és megosztja
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
miután eltűnt a 39 eur feletti ingyenes szállítás (.de-t használom) és rákerült 4 eur újabban, gondoltam megnézem a Prime szolgáltatást. a kíváncsiság miatt a .com oldalon kezdtem a free trialt, amiből a .de oldalon semmit nem láttam. ugye át is kellett jelentkeznem a fiókba.
elmagyarázná valaki az átjárást az oldalak között? a .com, a .de és a .co.uk között evidens a régiómtól függő áfa és vám szabályzat, illetve a szállítás dolgai, meg az eltérő kínálat. viszont így azt látom, hogy a Prime is külön van és ugye át kell jelentkezgetni. miért?
szorri a gagyi kérdésért, nem találtam meg a választ itt sem, meg Amazonon sem.
-
hoffman_
nagyúr
az Amazon szolgáltatásaiban itthon rendre csalódok, t***m tele van vele, hogy itthon semmi nem úgy működik, ahogy működhetne.
fyi
a Prime Video, a német verzióról előfizetve semmit nem hoz be. minden film ugyanúgy kint van az alkalmazásban, de miután indítja az ember bejön a lokációs probléma. az, hogy a filme 99%-a ilyen az már csak hab a tortán, de legalább akkor ne lennének kint a profilban, ha nem elérhetőek. értem én, hogy itthon korlátozottak a licencek, de ez más, itt nulla az elérhető tartalom, ami durva. nagyon bosszantó...
a szállítást még meglesem a hónapban, hátha ott pozitívan csalódok, de egyelőre Mo. botrányosan áll minden téren
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Williamgrant #6525 üzenetére
de. az, hogy kinek a hibája ez, az egy másik kérdés.
sepsi0:
köszi a tapasztalatot. nem értem ezeket sosem, szerintem simán megtérülne nyitni ezekre a régiókra is, pláne most, a streamek robbanásszerű térnyerése közben. csak ezért még vpn előfizut is csinálni, persze, kizárt. akkor majd nézem máshonnan a tartalmat, és ha hivatalosan elérhető, akkor megkapják a pénzem
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
egy fejhallgató erősítőt tervezek rendelni, megnéztem, hogy aktív .de szerveren futó Prime-al mi a helyzet, mivel a kütyü Prime pipás. ugyanúgy rájön itthonra 4eur szállítás. innentől kezdve az Amazon magyar oldal felé nyújtott szolgáltatása konvergál sajnos a zéróhoz
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
hiányos csomaggal és postával gyűlt meg a bajom, hogy célszerű kezdeni ilyen esetben a "kárrendezést"?
egy kv tampert rendeltem és egy dac/amp-ot a hét elején. a kv tömörítő valóban relatíve pici és nehéz, de azért furcsállom, hogy kicsúszott volna még ebből a hülye Amazonos dobozból is. tegnap reggel került át a német DHL-től az MPL-hez, addig ment a követés. szerintem kinyúlták belőle és nem kiesett... csak nem akarok rosszmájú lenni.
a bontásról csináltam videót.
vélemény?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
délelőtt óta nyűglödöm egy hardverrel. Kínából nincs csak fehérben, egyedül .com Amazon listázza, ami nekem kell. a német oldalon persze csak német kiosztás van.
bármi mód arra, hogy ezt Mo-ra postázzam? nem találok semmilyen lehetőséget vagy sellert. nincs is megoldás akkor, jól sejtem?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
segítsetek ki légyszi, mert kínomban már nem tudom mit csináljak, pedig olyan egyszerű a dolog
refund/return köröm van egy 3rd party cuccnál, amit az Amazonnak (.de) kell visszaküldenem. megkaptam a standard online return center doksit.
a return label) tiszta sor, ezen a feladási címem feltüntetem, az amazon címe rajta van, ez megy a csomagra + a vonatkozó vonalkód meg a csomagba.
van viszont két commercial invoice) mellékelve, amire azt írja, hogy az egyiket adjam a carriernek, a másikat pedig rakjam a csomagra.
hirtelen nem találtam olcsó nemzetközi futárt, postával akarom intézni. ebben az esetben mindkét invoice-t odaadom nekik aláírásra, majd az egyiket ők kezelik, a másikat pedig rakhatom a csomagra? kicsit bizalmatlan vagyok a postával, az évtizedes tapasztalataim szerint ez meghaladja a tudásukat.
valaki el tudna irányítani, hogy a mi jól működő szokás ilyenkor?
köszi előre is
ui.:
kéri a csomagba betenni az eredeti packing slip-et, viszont ilyen nem volt, csak a cucc volt benne, plusz a return okát is kéri - utóbbit megint csak nem tudom, hogy min kéne feltüntetni. ezekkel van értelme foglalkoznom?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #7123 üzenetére
némi kérdéses fejlemény: a hölgy elkért volna kb. 2500 forintot a csomagomért (cirka párszáz g), amiről nem kaptam volna semmit (se követés, se ajánlott, se elsőbbségi - feladóvevény sem). azt feltételezem, hogy ez így karcsú, kérdeztem a következő lépcsőt, ami 6000.
mivel Amazonék 8eur-t állnak, nem akarok visszaküldeni egy 30 euros kütyüt majdnem 20 euroért. erre valakinek alternatív megoldás?
jól sejtem egyáltalán, hogy az alap küldemény feladás tényleg nem elegendő?
-
hoffman_
nagyúr
válasz radi8tor #7125 üzenetére
nem deklaráltam, csak fel szerettem volna adni. rögtön pakolták a mérlegre és mondták a számokat. megnéztem a posta díjszabását nem rég, itt is az van, hogy nemzetközi elsőbbségi(!) kb. 2500 huf 500g-ig. csak nem tudtam, hogy feladható levélként is. (innentől kezdve nem értem, hogy miért lehet amúgy csokagként is feladni, és miért az az alapértelmezett...)
köszönöm, futok még egy kört!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest