Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
windlord #3899 üzenetére
AZ a baj ez nem így működik. Szoktál bemenni boltba alkudozni? Ugye hogy nem? Ne várd már el a cigánykodást egy multitól. Nem fog alkudozni a kedvedért. Ő is ugyanúgy vásárolja mint Te. Az meg hogy kell-e a TV neked, hidd el nem hatja meg a forgalmazót
Na mindegy, én kiszálltam a témából, leírtam mindent amit le kellett a témával kapcsolatban. Vagy tudomásul veszed, vagy sírsz tovább. Egyébként semmi közöm az Alzához, mielőtt meg leszek gyanusítva.
-
Legutóbb egy figurával társalogtam SSD meghibásodásával kapcsolatban. Váltig állította, hogy meghibásodás esetén kötelező a forgalmazónak adatmentésre elvinni az adattárolót, és igenis ennek a költsége benne az ssd árában.
Kezdek kiégni.
Én is majd ha árokba hajtok az autómmal, beperelem az önkormányzatot, hogy minek ásott oda gödröt
-
Nem igazán értem a problémát. Visszakapod az eredeti árat, vagyis ingyen használtál egy TV-t fél évig. Ez a világ legjobb binzisze így. Összeraknám a két kezem, ha ilyen egyszerűen tudnék félévente gépet frissíteni. Egyébként mindenhol így megy, felesleges a fogyvédelemhez menni.
-
windlord
őstag
válasz
mike1334 #3890 üzenetére
Nem.
Ezt pont nem.De hivtam oket, az automata mar azt mondta, hogy atadtak a futarnak.
Azt mondta az ember felve, hogy fogalma sincs hol all az ugy. :)
Kertem a penzt, mert az ediginel most tobb garival megkapnam.
De nem zarta le az ugyet, mert "sok szalob fut az esemeny".
-
windlord
őstag
válasz
mike1334 #3887 üzenetére
22khuf a difi.
De a hozzaallasuk huzott fel, hogy megoldanak erobol.
Penzt vissza es kuss!Kivancsi vagyok mi lesz a vege.
Jo barhogy, max megveszem mashol ujra.
Sok helyen olcsobb mint naluk, de kb 10kval dragabb mint vettem naluk.Barhogyis lesz, azert ez a hozzaallas 2es ala...
-
z67
őstag
válasz
zolee1984 #3885 üzenetére
Jó. Majd várom a tapasztalatokat. A tanácsadáson kívül mire jutsz velük.
Próbáljuk ezt együtt értelmezni:
'Fogyasztóvédelmi hatóság
A fogyasztó bármilyen fogyasztóvédelmi probléma esetén a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat. A fogyasztóvédelmi hatóság kérelemre, vagy hivatalból eljár, vizsgálva ezzel a vállalkozás piaci magatartását fogyasztóvédelmi szempontból. A fogyasztó egyedi ügyét azonban a békéltető testület oldja meg, azaz a fogyasztóvédelmi hatóság ebben az esetben átteszi a kérelmező ügyét a békéltető testülethez.
Az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a járási hivatal. A fogyasztóvédelmi hatóság elérhetőségei megtalálhatóak a https://jarasinfo.gov.hu/ oldalon.'
De nyilván rátok ez így nem vonatkozik, nektek külön szabályokat írnak.
-
mike1334
veterán
válasz
windlord #3883 üzenetére
A jogosultnak sem kijavításhoz, sem kicseréléshez nincsen joga, ha mindkét természetbeni szavatossági jog teljesítése lehetetlen lenne, vagy a kötelezett számára ésszerűtlen nehézséget, aránytalan többletköltséget okozna.
Azt meg majd a bíróság eldönti, hogy aránytalan többletköltség-e az a 30e forint...vagy jófej az alza és hagyja.
-
z67
őstag
válasz
windlord #3883 üzenetére
Nincs olyan hogy fogyasztóvédelem. Békéltető Testületre keress rá. Nem hoz kötelező érvényű határozatot. A panaszolt dönti el annak veszi-e vagy csak ajánlásnak. Az IKEA pl. nálam nem vette kötelezőnek. A szankció: a teljes elzárkózás esetén a testület egy alig látható honlapon lehozza a cég nevét negatív vonatkozásban.
-
windlord
őstag
válasz
zolee1984 #3882 üzenetére
Kimondtak, hogy nem megeros nekik a csere, mert megdragult.
Kertem errol egy leirt kinyilatkoztatast, es jegyzokonyveztettem veluk egy panaszlevelet hazon belul, hogy az iras megkuldesevel en a fogyvedelemhez megyek.Kicsit zabos vagyok most rajuk, mert erobol at szeretnek nyomni, hogy kifizetnek es nincs valasztasom.
A garis ugyet ok lezartak, ezt is megpanaszoltam, mert nem fogadtam el. Semmit se.
Vicc ez most.
Meg az a gaz, hogy vettem hozza plusz 3 ev garanciat.
-
zolee1984
senior tag
válasz
windlord #3881 üzenetére
Na erre a szitura én is nagyon kíváncsi lennék.
Van pár cuccom amit "extra" akciósan zsákoltam náluk.
Aztán ha lehal esetleg nem sokra megyek az árával.
Ha megtennéd, hogy majd leírod mi lett a vége az jó lenne.
Köszi előre is.
Esetleg megkérdezhetnéd a fogyasztóvédelmet.
Biztos tudnának telefonon segíteni ezügyben.
Még tudnám neked esetleg ajánlani, hogy megmondod nekik akkor mész a fogyasztóvédelemhez.
Sztem ha sumákolnak ettől jobb belátásra térnek.
Annó az iponnal nekem bejött mikor szivattak. -
windlord
őstag
Vasaroltam az Alzatol egy tevet fel eve, kiegeszito garanciaval.
A teve elromlott, javithatatlan.
Az Alza forgalmazza ugyanezt a tipust, de jelenleg 30k - val dragabb.
Nem hajlandoak cserelni ugyanerre, mert kimondtak dragabb.
Kuldik a leveleket, hogy vissszautaljak a vetelarat, de nekem a teve kellene.
Azt nem hajlandoak kuldeni.
Kuldenenek egy masik tipust, de az nem fer el nekem.Mi a mozgasterem?
El kell fogadnom nekem ezt a falhozallitos tortenetet? -
czanga
őstag
Sziasztok!
Megrendeltem es ma atvettem az ajanlott RX 570 Pulse ITX kartyat, a ceg sajat csomagautomatajabol. A kartya doboza be sem volt csomagolva, tobb helyen szakadt volt a karton es ugy fest a gyari sapphire lezaro matrica is fel volt tepve..
Tovabba a kartya a regi SKU szamos, tehat 6000MHz a menoriak frekije.
most lesz veluk egy kellemes es felesleges korom..A kerdes, hogy telefon, chat, vagy email legyen a kezdo lepes? Hol segitokeszek?
-
KisApám
addikt
Van most valamim kupon az alza-nál? Ingyenes házhoz szállítás vagy bármi másra?
Vennék egy Botmixert. -
Sracok en millio folott koltottem naluk, de nem erzek vagyat ra hogy onnan vegyek meg barmit is, mivel baromi dragak. Arra jo volt hogy megismerjek egy masik kereskedelmi rendszert.
-
Amazonas
senior tag
válasz
Faterkam #3868 üzenetére
"A sűrű fillér jobb, mint a ritka forint." - ezen túlmenően, egy ilyen akció év vége előtti beragadt készletek kisöprésére is remek alkalom + az egész akciónak PR/reklámértéke is van, mert ha valaki először vásárolt ott emiatt és jó tapasztalatot szerzett velük, akkor később is potenciális vásárló lesz.
-
-
Crytek
nagyúr
Vajon ez a kuponos móka most év végén is lesz majd?
Az új xbox árát ha le lehetne csipni akár csak 15kval, már jó volna -
Genesisser
csendes tag
Sziasztok
Rendeltem egy mosógépet futárral fog jönni jelenleg azt látom hogy a várható kiszállítás ideje jövő hét szerda (ezt írta ki a honlap mint a legkorábbi szállítási idő).
Ha rákattintok az alza-tól kapott megrendelés azonosítóra akkor a várható szállítási idő jövő hét szerda 8:00-17:00.
Kaptam egy üzenetet rögtön a megrendelés után még aznap amiben ez van:
Örömmel tájékoztatjuk, hogy a XXXXXXXXX számú megrendelése (vagy a megrendelés egy része) kiszállításra kész. Megrendelését a Gebrüder Weiss fogja kiszállítani.
A várható kiszállítási időt és a csomagszámot a következő e-mailben/SMS-ben fogjuk Önnek elküldeni.
A kérdésem: mivel szerdán dolgozom és potyára nem akarok szabadnapot kivenni honnan tudom hogy mikor fog jönni a futár? Aki futárral rendelt már valamit hogy értesült? A csomagazonosítót (majd ha megkapom) kérdezzem le a futárcég honlapján és az alapján?
A megrendeléstől számítva kb mikor kapom meg a csomagazonosítót:A futár fel hív/küld sms-t aznap hogy mikor jönne. Mivel munkából jönnék el ezért lenne jó tudni illetve ha nem jó az időpont (pl reggel hozná) meg lehet vele beszélni hogy délután hozza?
Nektek mik a tapasztalataitok?
Köszi előre is
-
Mr.Pentele
csendes tag
Sziasztok!
Az Alza mikor szokta ténylegesen átadni a csomagot a Magyar Postának? 9:17-kor kaptam egy e-mailt a segito@alza.hu-ról, Információ a .... sz. rendelés kiszállításáról tárggyal. A linkre kattintva megnyitható a posta nyomkövetési oldala, viszont a kozponti.ertesites@posta.hu-ról nem kaptam még olyan értesítést, hogy Csomagküldeményt adtak fel Önnek...
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
E-mailes ügyfélszolgálat működik jelenleg az Alzánál? Eddig mindig ha írtam nekik, azonnal jött egy automatikus válasz e-mail, benne a megkeresésem referenciaszámával. Most viszont tegnap óta semmi automatikus üzenet sem az info@alza.hu, sem a segito@alza.hu-ról sem.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
zolee1984 #3857 üzenetére
Ismerősöm hasonlóan járt egy videókártyával aminek cirka 5 perc lett volna a szerelése csak garivesztés ugye ha te hozzányúlsz. 3 hónapig ültek rajta Iponék és még ő volt a köcsög amiért telefonálgat.
Arról nem is beszélve hogy eleve undorító a garanciaidejük. Olyan termékekre is 1 évet vállalnak amire mindenhol máshol 2-3 év a garancia.Cserébe nem is olcsóbbak, de van pofájuk prémium garancia címen plusz pénzértadni azt a olusz 1-2 évet...Egyszer egy kormány szettet vettem tőlük. Ott volt csak raktáron, 210k (volt máshol olcsóbb is csak nem raktáron) thrustmaster, mindenhol 2 év gyári garancia. Náluk 1 év volt kiírva.Rájuk irtama rendelés leadása után hogy biztos elírás mert mindenhol 2 év. Megkaptam hogy náluk nem, a beszállítójuk nem vállalja, +15k a +1 év gari.Visszaírtam hogy,ez esetben sztornó a megrendelés, mit ad isten seperc alatt jött a válasz hogy elnézést az általam rendelt terméket még egy régebbi beszállítójuk hozta így arra 2 év gari van....
Az olyan eseteket már meg sem említeném mikor árukeresőről kinézel náluk valamit, rányomsz, oldal megnyílik. Örömmel látod hogy tényleg annyi az ár, beteszed kosárba...Nézelődsz még kicsit pár percig, végzel rányomsz a kosár nézetre, erre drágább lett amit a kosárba tettél...
Egy undorító inkorrekt bagázs akiket érthetetlen módon sztároltak fel sokan.Biztos vannak problémákaz alzánál is. Mint mindenhol. De az elmúlt 20 évben messze a legkorrektebb ügyintézést kaptam tőlük bármi nyügöm volt, az áraik pedig mikor valóban akciósak teljesen korrektek, pláne hogy olyan cuccokra is 24 hó a gari amikre mindenhol 1 év....
-
boogie84
veterán
Nekem is pozitív tapasztalatom van velük. Sz.gép házat vettem dec végén, 31-én kiszállították. Mégsem jött be a ház, így elálltam a vásárlástól. Ami 3-4 munkanap volt és már a számlámon volt a pénzem.
Egyenlőre csak ez az egy tapasztalat, de ez pozitív! -
zolee1984
senior tag
válasz
BusinessGuy #3856 üzenetére
Ipon nekem egyszer 3 hónapig garizott egy lapot.
Többet nem vásárolok tőlük még akkor sem ha csak náluk lesz az a termék amit keresek.
Sztem is az alza jó webshop nagyon -
Faterkam
addikt
válasz
samujózsi #3851 üzenetére
Az 5e Ft-os Mi Band 4-nél én is nézegettem az oldalt. Egyszer volt, pár perc múlva elfogyott. Aztán megint lett, ekkor gyorsan megrendeltem. 2 nap múlva mehettem átvenni, kifizettem, átvettem. Szuper, gyári új volt! Szerintem űber korrektek voltak, mert ez az év végi hajrában volt! Részemről +1 jó pont az Alzának!
-
samujózsi
senior tag
Nem "az oldalt" nézegetem, csak kíváncsian várom, mikor fogynak ki a bicikli készletükből.
Eredeti szándékom az volt, hogy gyűjtök pár screenshotot és megkérdezem a GVH-t, mi a véleményük róla, de győzött a lustaság.
Kevés dolgot gyűlölök, ezek egyike a potenciális vásárlókat átverő kereskedő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- HP szerverek áron alul
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest