- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
Alza szokott küldeni sms-t a jóváírásról?
Mert kaptam egy ilyen üzenetet:
Kedves Vasarlonk! Az e-mail cimedre jovairasi ertesitest kuldtunk. Ha nem kaptad meg az e-mailt, kerjuk vedd fel velunk a kapcsolatot.
De a hozzá tartozó telefonszám az passz, hogy kié google sem igazan tudja kié:+3670xxx9981
Igazán bele írhatná a küldő, hogy Ő ki
Mondjuk csak az alza-tól várok jováírást, de akkor is. -
törölt tag
Azt fontos tudni, hogy nem minden RTX videokártyához járt a Modern Warfare. Ha olyan típust választottál, amelyikhez járt, akkor ennek a számlán is látszania kell, illetve erről egy külön e-mailt is kapnod kellett, melynek a következő volt a címe:
"+ INGYEN PC játék Call of Duty Modern Warfare (2019) - Letölthető játékok az Alza.hu-n"Ezen kívül a rendelésről amit kaptál értesítést, amiben tételesen felsorolják, hogy miket rendeltél, abban is egy külön tételként szerepelnie kell ennek a játéknak (0 Ft-os összeggel, mivel ajándékba járt, de szerepelnie kell akkor is).
Ha ez mind stimmel, akkor egész egyszerűen csak küldd el ezeket az e-maileket/PDF-et nekik, és akkor látni fogják ők is, hogy valóban járt volna a játék a kártyádhoz. -
sb
veterán
válasz
Marosko #3743 üzenetére
Ugye?
Pedig már van ami meg lett oldva.Így visszagondolva nem volt annyira sima menet, kb. a fele elhasalt valahol a decemberi rendeléseknek.
Azóta azért javult az arány.
Tényleg úgy tűnik nekem, hogy békeidőben amikor megy rendesen az automata feldolgozás akkor minden oké. De ha valahol lehal akkor utána nehézkes visszabillenteni.
Lásd: rendszerből eltűnt rendelés. Vagy egy másik "nincs fizetve" rendelésem amit úgy sikerült "fizetve" státuszba továbblökni kérésre, hogy utána az automata kérte a fizetést újra.Meg becsúszott egy nem működő cucc is... az nem a rendszer hibája.
Ez van. -
sb
veterán
válasz
Piftuka #3741 üzenetére
Írtunk róla, hogy most decemberben több embernél sem ment a nyomkövetés. Már rég megjött a csomag mire látszott a rendszerben.
De korábban egyébként nem volt gond az MPL-es nyomkövetéssel. Több üzleti 1 napos csomagot adtam fel amit nagyon gyorsan kivisznek és mindig friss volt a státusza is. Max az átvétel/lezárás került be később amikor nap végén lezárta a postás vagy ki tudja.
Az eleje viszont úgy nézett ki, hogy feladtam pl 19 óra után a postán, este 23 körül már ott figyelt 2-3 státusz sor, reggel 7-re a szállítás és a beérkezés sorai és általában 7-9 között már az, hogy kivitte a kézbesítő. Szóval elég flottul ment.
@The DJ
Sajnos ahol az automata rendszer kisiklik ott nehezen hozzák egyenesbe. Nekem is van jó pár függő ügyem, sokszor válasz se jön de azért megoldják a végén...
Még van egy csomagból kimaradt tételem amit nem kompenzáltak, bár válaszoltak rá, hogy fogják...decemberben. Egy duplán fizetett cucc. Meg lesz egy garis termék is... ott sem jött válasz a levélre, de odáig előreléptünk, hogy már látszik a rendelésem - mivel az is totál eltűnt a rendszerükből. -
Piftuka
veterán
Melyik szállító cég hozta a csomagodat?
Azért kérdezem, mert az MPL csomag "nyomonkövetés" funkciója sajnos hibás!
Korábban is előfordult már, hogy miután megkaptam a csomagomat tőlük (nem ALZA-s rendelés!), csak azt követően voltak elérhetőek a csomag részletei.
Persze akkor már minek...?
Én mondjuk rendre meg is írtam az értékelésemben nekik, hogy dolgozhatnának a saját adatbázisukon, illetve ezen a felületen, mert így használhatatlan.
Talán egyszer majd csak megjavítják.... -
kisza25
félisten
Kaptál egy blokkot, annak az alján van egy kód, azt kell megadni az alza fiokodban a licenceknél, ha a szamlán esetleg az van, hogy kibontott/újszerű termék, akkor nem lesz hozzá játék, de olcsóbban kaptad...
Én is vettem 2 db terméket így, az egyik egy redmi 7 volt, amihez adtak 5eFt kupont, viszont az újszerűhöz nem volt kupon, de olcsóbb volt, nekem így megérte -
The DJ
addikt
Mekkora egy @!#% ez az Alza...
Novemberben rendeltem tőlük kb 200.000 forint értékben, kb egy teljes új konfigot. Egyrészt a rendelésem már akkor elcseszték, mert két részre szedték minden ok nélkül és mindkettőt egyszerre adták fel elvileg, de az egyik csomag nem ért ide. Természetesen így a meglévővel sem tudtam mit kezdeni, mert RAM meg SSD nélkül nehéz összerakni egy gépet. Nyögvenyelős, szinte lehetetlen levelezés, szerintük már a postánál van, szerintem meg nem, mert követőkód alapján még át se lett adva a csomag. Pár nap ideges várakozás után minden előjel nélkül befutott a pakk, megnyugodtam... volna...De sajnos a videókártyához járó Modern Warfare játék kulcsa csak nem akart megérkezni. Írtam a chaten. Másnap válasz, írjak nekik emailt. Írtam hát emailt. Semmi reakció. Írtam még egyet. Arra se. Az oldalon keresztül nyitottam reklamációt. Válasz: Nem lehet reklamálni, mert a csomag még NEM ért ide. Hülyék ezek? Nézem a rendeléseim és tényleg, továbbra is azt mutatja, hogy a megrendelés kiszállításának időpontja pontosítás alatt. Mi van?
A rendszerben még az látszik, hogy a novemberi rendelésem meg se kaptam, holott már rég dübörög a gép. Oké...
Pár hétre feladtam, de most megint ránéztem. Továbbra is ugyanaz a státusz. Megpróbálkoztam egy harmadik helyen írni nekik az oldalon keresztül. Erre 2 nap után csoda folytán érkezett emberi válasz: "A megrendelt videókártyához nem tartozik játék kulcs." Na persze... Visszaírtam, hogy lehet, hogy jelenleg már nem, de a rendelés pillanatában határozottan járt hozzá a Modern Warfare, nem vagyok hülye, tudom mit rendeltem. Kértem nézzenek utána. Ma válasz: "Akkor sem tartozott hozzá játék kulcs." Fel is ment bennem a pumpa...
Szóval ez ennyi, engedjem el, nem lesz játék kulcsom, a rendelésem azóta is be van ragadva, szerintem örökre így is marad. Elérni őket bármilyen csatornán LEHETETLEN, segíteni képtelenek vagy csak simán inkompetens az összes ügyfélszolgálatos. Én most nagyot csalódtam.
-
Piftuka
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3735 üzenetére
Igen, így értettem.
Viszont meg is jött a csomag!
Az ALZA és az MPL ismét gyors volt! Bravo! -
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Mennyire gyakori ez a hiba online bankártyás fizetés során?
"Sajnáljuk, de a fizetőkapu elutasította a fizetést."
Leadtam a megrendelésemet nemrég, és ezt dobta fel. Azóta többször is próbáltam fizetni, de mindig ez az eredménye.
(Természetesen a kártya, a számla rendben, a szükséges összeg is ott van a számlán.) -
zeus_2k14
senior tag
-
kisza25
félisten
-
törölt tag
válasz
kisza25 #3726 üzenetére
A postánál is van valami gond az biztos, mert én amit tegnap föladtam 1 napos küldeményt, még mindig nem jelzi a rendszerük, hogy átvették volna tőlem, holott már a címzettnek is meg kellett volna kapnia a mai napon (és akár az is lehet, hogy már meg is kapta, viszont a nyomkövető rendszer szerint még tőlem sem vette át a csomagot a posta, laza 1,5 napos csúszásban vannak eddig).
Illetve a január 8-án postán maradóként megérkezett csomagról a mai napig nem érkezett értesítés a postától, még jó, hogy személyesen bementem hozzájuk tegnap, mert már múlt hét óta ott volt a csomagom náluk. -
Üdv. Srácok már nincs ingyen házhozszállításos kupon?
-
törölt tag
Ticketet megnyitni tiz perc volt, az ugyintezes resze egy ora alatt megvolt utazassal egyutt. Ez idoben ugyanannyi mintha vadasznek egy megfelelo USB hubot es elmennek erte szemelyesen, de ettol ugye meg az eredeti keszulek szar marad. Plusz az, hogy a vezerlo melle cipeljek meg USB hubot is az nem legergonomikusabb dolog, foleg ha mondjuk laptopot cserelek es eppen elutaznek valahova.
-
Moby
veterán
válasz
#79563158 #3720 üzenetére
"az ajanlott megoldas az USB 2.0 hub hasznalata."
Tehát volt megoldás, de te órákat tettél az ügyintézésbe, vártál egy hónapot, majd keresel egy másik eszközt, amiről szintén nem tudsz majd semmit. Ez egy érdekes tanulság, és biztos vagyok benne, hogy jobban megérte, mint 600Ft-ért venni egy usb hubot
-
Zsizske
kezdő
Valaki tud alzahoz kupont? Vagy lesz ilyen kupon akcio mostanaban?
-
törölt tag
Tanulsagos sztori, arrol hogy miert nem szabad hagyni magunkat lerazatni:
Par honapja vettem egy M-Audio Keystation Mk3 MIDI vezerlot amit hasznalgattam is laptoppal, jellemzoen USB 2.0 portokkal. Nemsokkal kesobb vettem egy uj asztali gepet, amin mar minden USB 3.0 volt. Itt kezdodtek a problemak, bar az USB 3.0 visszafele kompatibilis, az eszkoz ilyen portokon megadta magat azonnal vagy legkesobb ket-harom percen belul. Utananeztem es masok is ugyanezt tapasztaltak, de mivel class compliant device ezert nincs hozza uj driver, az ajanlott megoldas az USB 2.0 hub hasznalata.
Ez a megoldas annyira nem tetszett, ugyhogy nyitottam ticketet es besetaltam leadni a cuccot. A panaszugyintezo kollega eloszor megprobalt meggyozni azzal, hogy ennek igy kell mukodnie, biztos ra is van irva, hogy USB 2.0, meg egyebkent is ez ket kulon sztenderd. Mondtam, hogy ez tok jo, de akkor rosszul implementaltak valamit, mert maga a sztenderd visszafele kompatibilis. Ezutan arrol probalt meggyozni, hogy inkabb adjam el, a szerviz ugyis visszakuldene, egy ilyen fasza controllert biztos el lehet sozni par ora alatt. Ez se tetszett, ugyhogy vegul rezignaltan kozolte, hogy ha engem nem zavar, hogy egy honapot all a szerviznel es aztan ugyanugy visszakapom akkor o bekuldi. Mondtam, hogy ez belefer, ha most elsetalok akkor biztos, hogy nem kapnam vissza a penzem, igy viszont legalabb van ra valami esely. (Egyebkent nem lett volna pofam elsunnyogni, hogy a keszulek nem megy USB3 alatt, ugyhogy 30-40%-ot biztos buktam volna az eladason.)
Kabe egy honap varakozas utan ma kaptam az emailt, hogy a panaszom jogos volt, visszakapom a teljes osszeget. A legszebb, hogy az emlitett vezerlot meg mindig arulja a legtobb hazai aruhaz. De szerencsere ez mar nem az en problemam, megyek is veszek valami fasza cuccot ami mukodik is.
-
törölt tag
válasz
bigdady #3718 üzenetére
Az simán lehet.
Tavalyelőtt a GLS-nél is volt egy helyettes futár felénk, aki vagy nem szkennelte be a csomagokat átvételkor, vagy beszkennelte ugyan, de nem továbbította egyből a rendszerükbe, hanem csak a nap végén. Az "igazi" futár viszont egyből átvételkor megcsinálta ezt csomagonként, és mire fölértem az emeletre, már látszott is a csomag a rendszerükben. -
törölt tag
válasz
bigdady #3716 üzenetére
Nekem a feladás után egy 10-15 perc elteltével már látszódni szoktak a csomagok mind postahivatalban történő feladás, mind csomagautomatás feladás esetén. Eleve kétszer viszik el a hivatalból is a csomagokat egy nap itt nálunk (Győr), és ha épp jókor voltam ott (közvetlenül az első elszállítás előtt), akkor volt, hogy még haza se értem, de már úton volt a csomag a PFÜ-be. Csomagautomatás feladásnál is azonnal bent van a rendszerben az adat, talán 5-10 perc mire autóval hazaérek, és addigra már biztosan látszik.
-
kisza25
félisten
Pont azért kérdezem, hogy a postánál van e valami hiába, mert decemberben volt gond vastagon a karácsony miatt,
Már a friss win 10 futott az ssd-n mikor jött az email a postáról, hogy csomagját átadtuk a futárnak szállításra
de most max a vissza küldések miatt lehet. Szóval, hogy szobrozak itthon, vagy ma úgysem jön még, persze holnap még nem tudok egész nap otthon várni, mert a mai napot átszerveztem -
sb
veterán
válasz
kisza25 #3708 üzenetére
Decemberben nekem is így jött ki a csomag.
Alzától jött az üzenet, hogy feladták, 2 nap múlva, mire egyáltalán bekerült a posta rendszerébe már itt volt a csomag.Nem tudom ez hogy jöhet össze ha felvették hivatalosan a csomagot, máskor/másnál hasonlóval sem találkoztam.
-
sb
veterán
válasz
kisza25 #3706 üzenetére
Engem is szombaton hívtak, hogy vegyem át sürgősen amit át se tudok venni.
De a kedvencem a témában a bankkártya visszaélés gyanú miatti Gránit Bank telefon.
Nyilván ez sürgős eset mert lenyúlhatják az összes pénzed ha ellopták a kártyaadataid... így jogos a 23:59-es telefon. Apró szépséghiba, hogy 2 nappal a vélt esetek után történt.
De, hogy nézzük a pozitív oldalát: ha tényleg gond lett volna akkor résen vannak éjjel-nappal, kis késéssel. -
kisza25
félisten
Sziasztok! nem tudjátok, van most valami a postai nyomkövetéssel, mert alza azt írja tegnap feladta, ma megkapom, nyomkövetésbe meg nincs semmi, nem található a csomag, a mai napot tegnapi üzenet miatt úgy szerveztem, hogy itthon legyek de ezek szerint ma nem fog jönni csomag, vagy a postánál lehet a hiba?
Az a bajom, hogy többször jártam úgy, hogy elöbb jött meg a csomag, mint az értesítés.
A másik, hogy miért van az, hogy egyszer tudok posta pontra rendelni, egyszer meg nincs is ilyen opció, csak házhoz -
boogie84
veterán
válasz
Marosko #3702 üzenetére
Haladás a témában:
1. mail:
Tisztelt Vásárlónk!
Az általad visszaküldött ... terméket elfogadtuk feldolgozásra reklamáció ... szám alatt. Az ügy menetéről e-mailben fogunk tájékoztatni.
2. mail:
Feldolgoztuk a következő panaszodat: reklamáció ....
A teljesítés módja: Pénzvisszafizetési jóváírási értesítés
3. Státusz:
Lezárva pénzvisszafizetési jóváírási értesítésselGyors, és információ teljes az Alza! Tőlem kapnap egy piros pontot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Direct One (műholdas és online TV)
- Politika
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest