- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
azért jobb kerülni eszt a szteroidott
inkább menjetek usszodába ,sóbarlangba, vagy gyogyszer Xyzal
-
concret_hp
addikt
mi mindent lehet tudni erről a szerről?
nekem is elég sok bajom van allergia miatt, nekem az orrom folyik állandóan
#50 mondjuk amikor egy évben 4-5 hónapod telik úgy, hogy egyik napról a másikra ott tartasz hogy egy délután elfogy egy fél csomag papírzsepi, meg hasonlók akkor sokmindent bevállalsz ám
és hiába van olyan légzésfunkciós grafikonom, amin az orvos igen komolyan elcsodálkozik, h ilyen panaszokkal lehetséges (5,8literes tüdő pl. míg az átlag 4l körül van, stb.) hiába úszok akármennyit, vagy sportolok ármi mást, ezen nem segít
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Egyik volt kollégám(most 38 éves), már soxor beadatta magának(most már minden évben,eleinte 2-3 évente)).
Szal én maradok ennél. Mire 38 éves leszek az még 13 év, addig csak meglesz az ellenszere ennek a betegségnek is -
george11
addikt
Én kb. 10 éve vagyok allergiás. Szedtem már rá minden elképzelhető dolgot, bogyót,spray-t, port télleg mindent, és gyakorlatilag semmi sem használt. A csalántea/kamilla stb kiestek,mert azokra is allergiás vagyok
(huszonvalahány dologra). Ezt tetézi még az ételallergia,nem tudják megmondani a dokik, hogy melyik összetevőre vagyok allerigiás.
3 éve elegem lett az egészből,mert létezni nem tudtam. Beadattam magamnak a sokat szidott Diprofos(ha jól írtam) nevű injectiót. Azóta semmit sem szedek, és gyakorlaital évente 2-3 nap vagyok szarul. Egyébként reggel tüsszögök egy sort,és annyi.
Nemtudom ki-mit hallott erről a injectióról(az orvosok kézzel-lábbal ellenzik),mert károsítja a májat asszem.
Azért érdekes lenne utánnaszámolni, mostmár negyedik éve nem szedek semmit.
-Melyik lehet a károsabb a Diprofos, vagy a 4 év alatt beszedett/befújt gyógyszer ?
Meg azt mondják,még,hogy egyre gyakrabban kell beadatni az injectót, hogy hatása legyen,meghogy hűdekáros.... Ellenben vannak olyan asztmások, akik hetene 3-4 ilyet kapnak, és én az egy darab után már negyedik éve gyakorlatilag tünetmentes vagyok.
Ehh jó hosszúra sikerült
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
Tegnap voltam dokinál alergiaambulancián ,új teszt és mondtam hogy az ismer gyogyszerek rajtam nem segitenek, felirt egy újat és ma semmi bajom
a neve: Xyzal -
nRu3
addikt
válasz
AMD Power #38 üzenetére
A sós nedves levegő az tényleg jót tesz. PL: lehet menni sóbarlangba van Budakalászon a hév melet, 1pedig van obudán a szentedrei uton florián tér közelében. régeben jártam és tényleg segit kitisztitja a nyálkahártyát rendesen és szinte tünetmentesen lehet élni csak sajnos sűrün kéne ahoz járni ,amire nincs idöm
-
Lortech
addikt
válasz
AMD Power #36 üzenetére
Hm, éppen ezeket szedem én is, bár a zyrtecet csak akkor, ha nagyon tele van a hőcipőm, ventolin stimmel, az mindig nálam van. Régebben serevent szedtem, annál jobb gyógyszerem nem volt, két puff és egész napra tünetmentes voltam, legalábbis ami az aszthmát illeti, mindenképpen.
-
God Vazzeg
veterán
Jött egy árpa a szememen, úgy nézek ki mint akinek bevertek egyet
Ez lehet allergia?
Valakinek volt már ilyen? Gyógymód ötletek?
-
Lortech
addikt
Aszthmás vagyok két és fél éves koromtól (asthma bronchiale), 3-4 allergénre ''4kereszt'' erősséggel (főként házipor, poratka), a többire - nem tudom épp hány van-, 1-2-3+ erősséggel, ez évente változik, hogy éppen mi jön ki, gabona, fű
, állatszőrök, penész, különféle virágporok, és ami épp adódik. Már nem is érdekel túlzottan, hogy teleszúrkáljanak allergia teszten, rég voltam már, nem idegesítem magam vele.
Reggelente úgy kelek, hogy ömlik a fejemből a ******, gyakran éjszaka is felébredek emiatt. Kifújom az orrom, még szinte abba sem hagyom, máris kezdhetem előről. Megszoktam, már nem nagyon tud érdekelni az egész, ha nagyon rosszul vagyok -- viszkető orr, arcbőr, fájó szem (ki tudnám kaparni néha), szűnni nem akaró tüsszögés, nehéz légzés idegesítenek leginkább--, bedobok valamit, de amúgy már belefáradtam ezekbe a dolgokba. -
Daneey
tag
-
Daneey
tag
Én most mentem el az orvoshoz, nem bírtam tovább. Augusztusi kezdettel szeptember 20-áig, olyan katasztrófálisan érzem magam, h hihetetlen. Egyérszt reggelente megőrülök, mikor viszket a szájpadlásom + folyik az orrom. És ráadásul ha egyszer megvakarom a szemem, már olyan ingert érzek még egy kis vakarásra...
De elegem volt, elmentem orvoshoz. Súlyos allergiát állapítottak meg, majdnem minden növényre 1-2 +-san allergiás vagyok (aki nem tudná, a'sszem 4 + van; a legnagyobb a legsúlyosabb), kivéve a házi por.
Szedek egy orrspray-t, szemcseppet, plusz Claritine-t esténként, és mit mondjak: bevált. Ez az orrspray egyszerűen hihetetlen: bespray-zek vele, és egyszerűen elmúlik a váladékképződés! Azt hallottam, csak kiszárítja za orrnyálkahártyát, és az orrdugulást nem szünteti meg, mint oly' sok orrcsepp. A neve: Taleum (az EGIS gyártja)
Ezekkel a segédeszközökkel én most meglepően jól érzem magam, csak napi 10-20 irrfújáson esek keresztül; nem pedig 50-en! -
nRu3
addikt
Álitolag most országosan aktivaban irtják a parlagfüvet, csak nem látom hogy hol
Mert mindenhol budapesten olyan szép méteres bokrok virágoznak vesztünkre
-
pomix
tag
Én is alergiás vagyok! Szerencsére nálam még csak kezdeti, így segít a gyógyszer(telfast) valamennyire!
Nálam úgy kezdődött, hogy egyszercsak elkezdtem tüsszögni, meg folyt az orrom meg nehezen vettem a levegőt meg viszketett a szemem! Először csak egy hónapban kb egyszer jelentkezett, mejd egyre sűrűbben! Majd elmentem allergiavizsgálatra és kiderült, hogy allergiás vagyok a háziprovatkára! Felírták a gyógyszert, de nem nagyon használt! Aztán nem tudom hogy van-e összefüggés közte, de mindig reggel vettem be, mejd egyszer elfelejtettem bevenni és csak este jutott eszembe! Másnap szinte nem volt semmi bajom! Persze akkor reggel is elfelejtettem bevenni, de este bevettem! Akkor ráálltam arra hogy este lefekvés előtt veszem be és így legalább érezhetően használ valamit a bogyó, de ez se tökéletes, mert még így is néha előjön! Szóval nem tudom hogy másnál számít-e az, hogy mikor veszi be, de nálam számít! -
Judyt
tag
Ez a példa mondjuk egy tengerimalaccal:
3 évig volt tengerimalacunk,előtte semmi gond nem volt,aztán egyik napról a másikra apum befulladt kegyetlenül,mondták ha egy napot vár az allergiavizsgálattal akkor a mentő viszi el.Kiderült hogy a szörmókunkra lett allergiás.
Gondolom kell egy idő míg telítődik az emberben. -
Judyt
tag
Nekem 2 éve jött elő az allergia előtte soha semmilyen panaszom nem volt.
Főleg a nyárfa szösz tett be,azóta toklász,parlagfű stb...
Én egy homeopátiás készítményt szedek Histamin a neve és nekem nagyon használt. -
zfarkas
senior tag
Érdekes módon én minden szarra allergiás vagyok, kivéve a parlagfüvet.
És ha elő is jönnek a tünetek, akkor sem nagyon durvák a reakcióim. Kicsit folyik az orrom, tüsszögök és viszket a szemem.
Azután jött csak elő az allergiám, miután abbahagytam a dohányzást. -
oceanearth
őstag
én egész évben a hét midnennapján életem végig gyógyszert kell szedjek az allergiámra, ugyanis nem tudják mitől van. ha nem szedek gyógyszert csalánkiütések jelennek meg rajtam és baszottul viszketnek. úgyhogy higgyétek nekem el nem egy nagy dolgo bevenni azt a kurva gyógyszert.
-
Vigneau
félisten
Érdekes, egyelőre semmi. Tavaly ilyenkor majd' megdöglöttem a prüszköléstől. Vagy most még ubiszezon van?
-
$
tag
Szevasztok!
Én is allergiás voltam a parlagfűre, és leírom, hogy hogyan tettem tünetmentessé magamat.
Nagyon egyszerű az egész, minden reggel megiszom egy bögre fagyasztott csalánteát, és semmi bajom egész nap(Gyógyszerektől annyi esélyem volt meggyógyulni, mint három lábú sünnek átmenni a hatsávos autópályán
)
Tehát ajánlom mindenkinek a csalánteát, nekem segített! -
Aki allergiás (mint én) annak ajánlom figyelmébe ezt a készüléket Bővebben: link kb. 2 hete használom és már az első 2 napban látványosan javult a helyzet, sokkal kevesebb tüsszögés és orrfújás/orrfolyás.
-
sharpapa
senior tag
Szerencsére nekem nincs az égvilágon semmi allergiám leszámíva a suliundort.
-
GodHeart
senior tag
én megmondom a frankót!
legalábbis megpróbálom
ha úgy táplálkozol, ami teljes mértékben egészséges, akkor megszűnik az alergia örökre! Ezt hidd L, tapasztatlat saját magamon! -
pitom
tag
Kifejezetten allergia szakrendelésen voltál? Milyen gyógyszert nyomtál? Már jóval a szezon előtt kell szedni a gyógyszert, már most is kéne szerintem. Prick teszt stb.
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
én most egyébként a halálomon vagyok a sok allergén miatt...
-ki akarom szedni a szemem
-ki akarom tépni a torkom+ szájpadlás
-le akarom vágni az órromat
+ annyit tüsszögök hogy nem bírom elviselni már így el az élet kb 5-6 éve van ez, btw asztmás is vagyok -
djtörök
senior tag
kérek minden embert, aki nem allergiás és teheti az írtsa őket!!!
-
faster
nagyúr
-
djtörök
senior tag
Augusztus eleje óta tart és már nagyon kivagyok és kezd egyre jobban idegesíteni hogy állandóan be van tőle gyulladva a szeem, és folyik az orrom aludni se tudok,
voltam orvosnál, a gyógyszerek nem hatnak semmit, szedtem vitaminokat az se hat semmit
Akinek hasonló problémája van az kérem jelezze, ill ha tud vmi hatásos módot ellene akkor is!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest