- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Aktív témák
-
jeges
senior tag
no igen, olyan cégnél, ahol kapcsolatot köll tartani ügyfelekkel vagy tulajdonossal, tárgyalásra, találkozókra járni, ott fokozott elvárás a ''megfelelő'' öltözködés, és ez szvsz így is van rendjén.
általába' ha az ember fia szeretne megjelenni valahol, és jó benyomást kelteni, akkó' öltönybe' megyen, és ez nem feltétlen munkahelytől vagy életkortól függ. :U -
faster
nagyúr
Programozónál - rendszergazdánál megfelelő, kivéve, ha egy banknál jelentkezik.
Szerk: Egyébként a cégtől is függ, mit várnak el. Egy kis webdesign cégnél lazábbak a követelmények, mint egy General Electricnél, de a túlöltözöttségből nem szokott probléma lenni.
[Szerkesztve] -
-
faster
nagyúr
Több, mint 5 cégnél dolgoztam már. Sajnos, vagy nem sajnos, igenis a ruházat árulkodik az emberről. És a főnökeim sosem utasítottak el valakit azért, mert öltönyben jött, azért viszont már volt beszólás, hogy ''oké, hogy programozó, de azért normálisabban is öltözhetett volna egy interjúra''. tetszik, nem tetszik, ez van, ilyenek a főnökök.
-
e-biza
őstag
köszönöm a válaszokat, végülis - izzadékonyságom miatt is - maradtam egy szürke rövidújju ingnél, egy fekete szövetnadrágnál, egy szürke hozentroglinál, nyakkendö nuku és egy a nadrágnál világosabb zakonál.
mégegyszer,köszi mindenkinek. -
tildy
nagyúr
Nem a ruha teszi az embert.Minek ez az álarc ha mindenki tudja, mi van mögötte??? Én úgy gondolom, hogy bár sok helyen az öltöny az elvárás, szeritem szerencsésebb egy jól megválasztott, egyénhez illő, mégis alkalmi , mégis valami tiszteletet sugárzó öltözködés.És az én szememben ez nem csak öltöny lehet...
Áh, mindegy.....
Jeges:ha már ezen múlik akkor az már rég rossz....Én nem szívesen dolgoznék egy olyan helyen...
[Szerkesztve] -
jeges
senior tag
azér' egyrészt a nőknél ''kissé'' más a helyzet...
másrészt a topik indítója nem programozónak megy...
abba' egyetértek, hogy ha vki izzad, annak kevésbé áll jól az ''illatfelhő'', mint az öltöny :DDD
avval viszont nem értek egyet, hogy a programozók nem ''szoktak'' öltönybe' járni.
lehet, az én felfogásom konzervatív, de nem vagyok egyedül, és azt gondolom, megéri inkább kiöltözni, mint hogy ezen múljon a dolog -
faster
nagyúr
Én beszélgettem állásra jelentkező programozókkal, nem feltétel az öltöny, de 50 jelentkezőből csak a 8 öltönyös nevére emlékeztem a kör végén. Akit a céghez felvettek, annak nem kellett soha többet öltönyben jönnie dolgozni, de ez akkor is egyfajta gesztus. A legtöbb elég szakadt szerelésben jött, ez inkább hátrány, mint az öltöny.
Aki üzletkötői vagy menedzseri állásra jelentkezik (itt nem feltétlen csúcsvezetői posztra gondolok, hanem pl. projekt menedzserire is), annál az öltöny alap.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nem tudom, én sosem kosztümben mentem állásinterjúra.
Egyrészt elég izzadós vagyok, ezért a lengébb ám mégis izléses ruhákat jobban preferáltam.Pl. kis fekete szoknya, valami szép színes blúzzal.
Szerintem nem mindig fest jó képet az emberről a kiöltözés.Spec szerintem programozókhoz nem is illik az öltöny.Mit mondjak:páromat diplomaosztóján láttam öltönyben először, és bár az öltöny szép volt, jó is állt rajta, mégis nevetségesen nézett ki.Nem értette mi olyan muris :)
Szal ha valaki programozónak megy, vegyen fel egy laza inget, meg fekete farmert és csá. -
Cruz
aktív tag
Csak most vettem észre, hogy magas rangú személyek lesznek jelen. A HR főnök is ott van akkor inkább a nagykönyves megoldás és öltöny/nyakkendő. A sportosabb megjelenés ha fekete/sötétszürke szövetgatya + világosabb árnyalatú zakó...
Kalappal! -
Cruz
aktív tag
Szia!
1. Azt mondták, nem kell kiöltöznöd = nem díszmagyar, de elegánsabb viselet javallott. Ha nem is feltétlen fehér ing selyemnyakkendő, de egy sportosabb zakóból nem lehet gond és még fázni sem fogsz. Ha van hozzá illő nyakkendőd az jót tehet.
2. Ha lehet ne mintás inget válassz! Inkább vmi világosabb színűtt, vagy lehet benne csík (vékony csík ami passzol a ing színéhez) de akkor elegánsabb ing.
3. Mindenképpen bőrcipő!!! Sportcipő kizárva, bőrcipő (mindegy, hogy utcai vagy alkalmi, de legyen csillogóra tisztítva)
4. Megpróbálható a farmer+zakó de én nem javaslom. A világos színű szövetnadrág elmegy, de jobban mutatna egy sötétebb színű gatya plusz világosabb színű zakó (a zakó nyugodtan lehet szolíd ''kockás mintával'', mert az sportos és fiatalos)
Ha tudod, hogy nagyobb fejesek is jelen lesznek, akkor érdemes a hivatalosabb kiöltözésen gondolkodni, mivel az ilyen emberek öltöny/nyakkendőben járnak.
Egyébként az álmoskönyvek a témában azt írják, mindig öltöny/nyakkendő, de te jobban érzed a környezetet ahová jelentkezel. -
jeges
senior tag
vki azt mondta, túlöltözésből nem lehet baj, én személy szerint neki adnék igazat.
én legutóbb májusba', a legnagyobb kánikulába' vótam interjún, mégis öltönybe' mentem.
öltöny mindig jó, mer' ha véletlen háklis az interjúztató az öltözködésre, a ''rossz érzés'' megmarad benne....
és a kiöltözés a tisztelet megadását is jelenti a partnerral szemben, ami pedig nem utolsó dolog... -
e-biza
őstag
az egyik plázában lévö moziba keresnek csoportvezetöt, s ma megyek a mozi igazgatohoz ileltve a hr vezetöhöz elbeszélgetni.
én egy szép sárga, kockás ingre gondoltam, hozzá egy vajszinü vászonnadrág, de ezek szerint az nem ezt kéne preferálnom. szövetnadrágbol csak fekete szinü van. ingböl van ugye ilyen sötétcitromságra,piros,kék,szürke,fehér,kékesszürke,zöld. -
faster
nagyúr
Túlöltözöttségből baj nem lehet. Cégtől és a megpályázni kívánt pozíciótól is függ, kell-e öltöny.
-
X-COM
nagyúr
cégtől függ, pölö microsoft-nál mikor voltam, alig láttam embert öltönyben
-
e-biza
őstag
up :)
-
e-biza
őstag
hi,
a kérdésem csak annyi, hogyan öltözzek fel? ma mennék, itt bp-en kánikula van. tegnap a munkaközvetitö azt mondta nem kell kiöltözni (gondoltam egy világos -drapp- nadrágra ileltve egy világos, sárga ingre ;] ). egy mozi csoportvezetöi állásra jelentkeztem.
válaszokat elöre is köszi. :)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest