Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VINIKOR
senior tag
Nagyon jól használható a leírásod, de lenne még néhány kérdésem.
1. File - Export - Adobe Media Encoder-nál hol van mpeg2? Mindenféle formátumot látok (HD-1440x1088 stb) de 720x576 mpeg2-t nem igazán.
2. A File --> Export -->Export to DVD-nél nem aktív a Burn billentyű: [link]
Pedig itt lenne a PAL DVD minőség. A 30 napos próbaverzióban ki van iktatva? Ezt használom.
3. Ezekre a billentyűkre tudnál írni egy kis magyarázatot: [link]
Esetleg nem lenne kedved írni tippeket? Bármi amiről még nem volt szó. Milyen ügyességekre képes még a progi. Mi olyat tud ami egy 20-30 ezer forintos nem?
Nagyon jól el tudtam igazodni az eddigi leírásaid alapján. Hatalmas kösz! -
JOINT72
csendes tag
(VINIKOR vagyok, csak nem tudok belépni ezen a néven )
1. az Audio Transitions-sal mit lehet változtatni? [link] Nem hallom a változás ha az ehhe tartozó Effect Controls-nál növelem a Duration idejét.
2. az Audio Effect-nél sem igazán hallom a vátozás, ha ráhúzom az audio snitt-re: [link]
3. Szövegnek hogy lehet adni mozgást, elhalványulást, színváltozást, ütemes felvillanást? Máshol az effecteknél szokott lenni, de itt nem találom.
4. Mentési gondok:
Ez a kiindulási tömörítetlen avi: [link]
Fotók az export menüjéről: [link]
File --> Export -->Export to DVD-nél ez az ablak: [link] Nem aktív a Burn.
File --> Export --> Adobe Media Encoder-nél: [link] Itt akármelyit választok ezt a hibaüzenetet kapom: [link]
Már a legelején kiválasztom a PAL-t. Mi a jelentősége, hogy Adobe és a DV PAL-t választok: Adobe PAL: [link], DV PAL: [link] Egyikkel sem tudok mpeg2-t.
A File --> Export --> Movie-nál megy az avi-ba mentés de...
...problémát így tudom megmutatni:: [link]
- bal video ablak: sarokban látni az FPS játék GPS kijelzését.
- jobb video ablak: Ilyen lesz a végeredmény. A GPS karikája épp hogy látszik.
Kiindulási anyag: tömörítetlen AVI, 1024 x 768 / 25fps ([link])
Mentett video: 720x576 AVI. A szélei körbe le vannak vágva.
Azt nem hinném, hogy a két felbontás közti különbség miatt lenne. Inkább a próbaverzióban így akadályozzák meg, hogy teljesértékű legyen, logó helyett. Bár csak tévednék.
Bocsi, ha hosszú lettem. Köszi az eddigieket is!
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
@ rlazol:
Scale - 75%-al tényleg helyreállt a képméret. Sőt ha a New Project indulásakor a Costum-ot választom [link] és Costum Setting-nél átírom a képméretet 1024x768-ra már eleve jó lesz.
Szöveg animálásról hadd kérdezzek:
1. Csináltam egy ilyen mozgó szöveget: [link] Egy távoli pontba eltűnik: [link] Hogyan oldható meg, hogy ne függőlegessen álljon a szöveg hanem be legyen döntve, mint a Star Wars nyitó felíratánál, ahogy kúszik a távolba.
2. Vizszintesen haladó szöveget csináltam. Oldalról bejön [link] , középpen várakozik [link] és az ellenkező oldalon kimegy. A kulcskockák pöttyeit szemmérték alapján helyeztem el a Effect control-ban. Hogyan lehet megoldani, hogy a szövegsnitt végpontjaitól egyenlő távolságra legyenek: [link] Valami vonalzót vagy pontos időkijelzést elő lehet hozni?
3. A szövegszerkesztő ablakban [link] Align és a Distribute ikonokkal mit lehet csinálni? A Center működik de ezek nem.
A Titler Styles ablakban egyetlen szövegdoboz (vagy micsoda) árválkodik és csomó hely van mellette. Gyanúsan üres ott minden, biztos nem véletlen. Milyen feladatokat lehet ott végezni?
Köszi a választ. -
VINIKOR
senior tag
Nem életbevágóan sűrgős, csak játszok a programmal Szép nyugodtan, ráérősen
A DV PAL Standard 48kHz-nél: [link] Costum Setting-ben mit lehet állítani a Fields-el: [link] ...és a Display Format-tal: [link]
Más:
Vizszintesen mozgó szöveget akarok készíteni. A szöveg nem fér bele a teljes Edit ablakba: [link]. Ha az Effect Control-ban Position-nal mozgatom a szöveget, eltűnik a lelógó rész: [link]. Talán még a New Project-nél a Title Safe Area-t vagy a Action Safe Area-t kell változtatni [link]? Utólag ezt lehet állítani?
Köszi! -
VINIKOR
senior tag
Kösz!
Vízszintesen mozgó szöveget hogyan kell beállítani, hogy pont a szövegsnitt elején lépjen be és a végén meg ki. Crawl ablakban ha így állítom be: [link] ... itt lép be a szöveg: [link]...stb. Akárhogy próbáltam nem jön össze.
Star Wars felirat:
Video Effect --> Perspective --> Basic 3D effektusnál a Tilt állításával lehet megdönteni szöveget ,de még nem jöttem rá, hogyan mozogjon úgy mint a Star Wars felirat. -
-
szamovar
tag
-
pdoki64
csendes tag
Közben rájöttem a dologra, nem szabad piszkálni a sárga vonalat, ami az Opacity-t állítja, én ezzel tettem ''láthatatlanná'' a Video2 sávon lévő klipet, amikor a Video1 sávot akartam látni. Elég az Enabled kapcsolót kikapcsolni, s akkor sem látszik, nincs piros csík, s nem is renderel. Egyébként mindkét AVI szabványos DV, kameráról lett egyenesen behozva. Köszi a segítséget!
-
olli
tag
Bocs, rossz a kérdés, és rossz helyen. Az Adobe Premiere Elementst néztem, de ott sem lehet több hangsávot exportálni. Legalább is nemes egyszerűséggel elszállt a program ezen próba exportálás során. Egy sávnál angol hangot ír ki a lejátszó program, azt szerettem volna magyarra változtatni a szerkesztés során.
[Szerkesztve]By cool !
-
VINIKOR
senior tag
Hali rlazol!
Marker lejátszás: [link].
Konkrétan: Felvettem a tv-ről az Magyar-Angol 6:3-at. Szeretnék egy olyan DVD-t készíteni, ahol nem csak a teljes filmet tudom megnézni, hanem a gólokat menübe összegyűjteném. Minden gólhoz egy marker-t rakok. Ezt mutatja a kép [link]. Szepesi megállás nélkül beszél és így nehéz kijelölni a Marker helyét, mert mindig egy félmondat gondolatmenetét szakítok meg. Ezért kellene a fokozatos hangbeúsztatás.
A Show Clip Volume a fő filmben is lehalkítja a hangot, így nem jó. A teljes film lejátszánál nem legyen halkítás. Így érthető?
.prm kiterjesztésű effektekről mit tudsz? Erről az effektgyűjteményről van szó: [link]. De mivel nem tudom telepíteni a Premiere 7-et, nem tudom kipróbálni. Azért akarnám a Premiere 7-et is felrakni, mert sokkal több effektet találok találok rá a neten, mint a Premiere Pro 2-höz.
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
Köszi a választ!Igazából egy már meglévő kb 300mb-os avi-t(ami egy swf file-ból készült) és egy wav file-t szeretnék összeheggeszteni a premierrel.
Cinepack radiust kipróbáltam de elég csúnya lett, igaz kb 80mb-ra sikerült lefogyasztani.Codec nélkül viszont 1giga a mérete.Microsoft video 1-el meg 500mb,és úgy szép is maradt.A DVD mpg-et hol lehet beállítani,vagy azt egy másik programmal érted?Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
sanyixXx
senior tag
-
bogingrol
aktív tag
Hat egyelore koszonom, de alapjaba veve a helyem (egyelore) eleg.Tomoritenem valamilyen szinten viszont muszaj, 5-6 oranyi felveteleim vannak, 3-4 szervezettol amiket ki KELL irnom dvd-re, mert a hely mindig kell az aktualis projectekhez (egyszerre neha 3-4 et kell csinalnom) es hat nekik is kell a felvett anyag.Kazettan nem tarthatom oket, mert kameram egyelore (egyeb dolgok kozbejovetele miatt) nincsen
Szoval az erdekelne konkreten hogy:
1. a huffyuv-ba tomoritett dolgokat ezek szerint eselyem nincs hogy premiere-be editalhassam?
2. ezentul ha kenytelen vagyopk tomoriteni, mit hasznaljak szerintetek, ha a premiere-rel is szeretnem kesobb editalni (a semmin kivul, mert mondom, kenytelen vagyok valamilyen szinten tomoriteni, mert MUSZAJ)
Amugy konfigom MSI-K7N2Delta ILSR,2*160gb WD sata,+80gbWD pata, 3000+ barton, 1gb ram, 6600 geforce (vivo) 256 mb ram.Tom nem valami videjovago alomgep, de hat egyelore ez van...
....vegul is a nyersvagast megcsinalhatom vegas-al, aztan kidobom uncompressed avi-ba, es azt mar ha minden jol megy szeresse a premiere...
esetleg egyeb otlet?
(jol el vagyok magammal ...)...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő
-
bogingrol
aktív tag
hu nagy kosze az otletert, erre visszaterek kesobb.amugy a nyersanyaggal az van hogy elmegyek kolcsonkonyorgok egy kamerat, felvesszuk ami kell, aztan ket napig ejjel nappal (na jo azert ez tulzas) szedem le kazirol a cuccot, aztan a kamerat visszaadom.ezert gaz a sok mindenki sok mindenet a vinyon tartani.elvileg a kuncsaftok nem fizetosek, de en szeretem ezt csinalni, rajtuk meg segitek, szal ez van, de ez miatt gond pl megvenni egy 500gb vinyot. ez az export to tape ez erdekelne kulonben.hogy mukszik ez? mi kell hozza ( szalagon kivul )?
hja es koszi mindent.amugy ha mar leirt dolgokat kerdezek eleg ha csak bobol egy linket.kosze...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő
-
robi0604
őstag
Na sikerült és köszönöm, sokat segítettél!
A menübe egyből berakta a jeleneteket, csak még arra nem jöttem rá, hogy hogy kell plussz gombokat hozzáadni...
Még egy kérdés: mivel lehet stereóból 5.1 hangot csinálni?
Tudom, hogy a legjobb az lenne ha meglennének a csatornánkénti hangjaim, de akkor nem lenne ilyen kérdésem...Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
robi0604
őstag
Én is így gondoltam...
Tényleg meg is teszi, örültem amikor a házimozi és progik is kijelezték.
Nade amikor elindítottam... csak a 2 első szólt, vagyis 5.1 kijelzéssel, stereoban hallgathattam...
Nem osztotta szét csatornákra.
Valahogy szeretnék 5.1-et, hiába tudom, hogy nem lesz a legjobb, de rá vagyok kattanva.
Később ha sikerül külön sávokat csinálnom akkor nem is fog ártani, ha tudom varjálni.
Ezért keresek valami megoldást.Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
dzsorden
tag
igen, bocsánat. tehát ugyebár amikor berakunk 1 klipet/felvételt a premierebe, akkor azt a monitorban tudjuk vagdosni - stb. na és ilyenkor van kép is hang is, minden szép! aztán amikor berakom a videóba, tehát abba a sávba (idő-nézet), ahol a videót vágom össze a klipekből (alapból ezt a gép aztszem sequence 01-nek nevezi el), na ha ott tehát megnyitom a vágott videót ezek után a source monitorban, akkor nincs hangja annak a felvételemnek...
mert alapból a procejct menüben be lehet állítani, hogy hány video - és audio-sáv legyen. és a video 1 sáv alatt van közvetlenül az audio 1 sáv, ami a video 1-nek a hangjait tartalmazza: na és nekem ez üres, csak vízszintes vonal van...
remélem ez most már érthetőbbre sikerült, az előzőt nagyon fáradtan írtam... üdv! -
zjuhasz
aktív tag
Köszönöm a választ! A mellékelt szoftvert nem használnám, tényleg az Adobe Premierrel capture-lök, szerkesztek... (a kártya -gondolom- hardeveresen digitalizál, a kijövő immár digitális jelet pedig a Premiere csak látni fogja...)
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
zjuhasz
aktív tag
Ezek szerint nem fogja látni Eddig csak dig. kamerán keresztül húztam be VHS-t, az meg ugye, dv. Akkor már csak egy pénztárcakímélő ötletem van: Beszedni pinnacle studióval DV-Aviba, majd szerkeszteni Premierrel. Csak nem ront a minőségén, hogy a studióval szedem be... Bár írtad, hogy rizikósnak itélte a környezeted a Pinnacle-t. (a studio szoftver vágó-effektező részével én is sokat bajlódtam, mire rászántam magam a Premierre való áttérésre.)
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
KMT
addikt
Az volt beállítva.
De most már mindegy... Kellett a hely, és töröltem a project preview fájljait. Nem tudtam, hogy olyan érzékeny a lelki világa, hogy el se fogja indítani a projectet... Szóval bukó, majd vegasban megpróbálom alakítgatni.
Nem tudod, hogy hol lehet beállítani 2.0-ban azt, hogy a beimportált videót ''kihúzza'' a project felbontására?
7.0-ban volt egy olyan beállítási lehetőség, hogy ''scale clip dimension to project size'' vagy valami hasonló. De az új premiere-ben nem találom.
Azért lenne fontos, mert mindig nagyobb felbontást szoktam beállítani, mint a videó eredeti mérete, különben ''kockásan'' lassít és gyorsít a progi... Ez amúgy mitől van? Vegasban meg minőség romlás nélkül lehet sebességet állítani. -
KMT
addikt
Akkor nem a preview fájlok miatt nem indul. Valszeg kevés a memóriám... Megnyitom a projectet, 2-3 perc alatt felépítget magának 1,4 GB virtuális memóriát, majd hibaüzenet nélkül kilép.
Ami a lassítást illeti, csináltam 2 videót. Az anyag ugyanaz, az egyiknél a project felbontása 640*480 (mint az eredeti anyag), a másiknál 720*540. A végén virtualdubbal ugyanolyan felbontást és bitrátát állítottam be.
Itt van a 2 vid:
http://tv.isg.si/site/filebrowser/KMT3/it
Az jól látszik, hogy amikor 50 %-os a sebesség, kockás lesz az egész. (Ez csak nálam lenne így?) A 2 videó közt viszont már nem olyan nagy a különbség. A régebbi premiere jobban kockásított nekem, és a felbontást növelve szebben lassított... Fura. -
KMT
addikt
640*480@30fps: Ez az eredeti fájl. Canon s1-is digi fényképező....
A 720*540 meg azért van, hogy kevésbé legyen kockás, csak nem akartam sokkal nagyobbat.
Szóval akkor az átméretezgetésekkel csak romlik a minőség?
A premiere-rel uncompressed avit szoktam csináltatni, és az is kockás (a lassításnál). Szóval a progiban van a hiba. ( vagy a fájlformátumban...)
Avi-t importálok, de valami hülye formátum lehet.
Köszi a segítséget, majd megpróbálom... -
KMT
addikt
Hát működni szokott a cross dissolve feketéből is. De majd kipróbálom mással is.
A monitoron azért nem lászik, mert a cross dissolve végénél van a ''mutató''.
Ott úgy van, h van egy klip amit elvágtam, az első felénél kisebb az opacity. Rá tettem a fade-et ami így csak kivilágosítja a klippet. A végénél értelem szerűen világos lesz a kép...
Remélem sikerült értelmesen leírnom.
Bemeneti formátum alatt mit értesz? Amúgy az, amit mondtam; digi kamerás .avi. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest