Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbchris
senior tag
Hogyan lehet a Premierben az effekteket meghosszabítani a két filmrészlet között ? Mert ugye csak a végére illtve elejére lehet odatenni a translationt . Bosszantó az is hogy nem látom animálva hogyan is néznek ki az effektek és mindig meg kell néznem a lejátszóval .
Lehet valahonnan még kiegészítő effekteket letölteni vagy úgy kell venni hozzá ? -
bbchris
senior tag
SZtem a legjobb az hogyha előszőr jó minőségben exportálod és valami konverterrel gondolok itt Total Video vagy VirtualDub-al stb konverterrel olyanná alakítod amivé szeretnéd . Alapból észrevettem a Premierben hogyha divx-et használok írtó galádul menti el , tiszta ködfoltos stb .
[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
Hú még én is kezdő vagyok ebben , én úgy csináltam csak sajnos rövid részlet volt kb 6 perces , hogy DV formátumban mentettem el majd Total Video konverterrel átkonvertáltam DivX-be . Mivel náld hosszabb a film ott valószínű ahogy az előző hozzászólásokban is írták vagy a Canopus vagy Intel codec-el tömörítsd össze és azt konvertáld át divX-be .Hétvégén nekiesek én is lepróbálom a dolgot .
-
bbchris
senior tag
Honnan lehet olyan Nitro vagy bevezető videókat letölteni adobe premierhez ? A régi adobe 5-ös cd-jén voltak olyan híradós videók meg mindenféle bevezető videók .
-
bbchris
senior tag
-
bbchris
senior tag
válasz Attila444 #635 üzenetére
És bizony tényleg nagyon jól kihasználja a 4 magos rendszert nem is kicsit . Pár perc alatt lekonvertálja a videókat . Nem tudom te hogy szoktad de valahogy az a verzió jön be hogy DV avi-ba mentem majd Power Video konverterrel WMV-re konvertálom át , így kapok aránylag normális minőséget .
-
bbchris
senior tag
Sajna csak a cinepack vagy canopus codec-ek jók vagy a dv . Mindegyik nagy méretű valóban éppen ezért érdemes utána átkonvertálni video konverterrel pl moviemaker (wmv formátumba ) , virtualdub vagy Total video konverter vagy bármi hasonlóval divX-be vagy Xvid-be .
[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
Ezt én sem értem hogy miért van így , pontosan én is a gány munka miatt próbálgattam mindent így maradt a canopus , csak írtó lassú a kódolása . Talán még az Xvid ami nagyjából jó de azt is hanyagolom a minőség miatt . Valszeg nem a köztes kódekekre van kiélezve a premier hanem a DV-re .
-
bbchris
senior tag
DVD-t vágni premierben ? Minek vannak erre egyszerűbb dolgok is . Vannak arra DVD author nevű programok amik ugyanezt megcsinálják . De ha már megvágtad akkor pl TMPG ENc DVD author és bemásolod az MPEG-eket sorban majd ugye ezt egymás után le fogja játszani , persze ehhez nem árt ismerni a működését .
-
bbchris
senior tag
válasz Korte123 #664 üzenetére
Valszeg itt NTSC PAL gond lehet . Én alapból PAL -ban mentem el a dolgokat ugye akkor kérdi ha új project-et akarsz létrehozni . De kipróbálhatod NTSC-vel is hogy mikor új project-et nyitsz akkor NTSC-re állítod . A kettő közül mennie kell valamelyiken .
Másik ne legyen fenn semmilyen codec pack pl Ace mega codec mert az elszúrja az egész premiert . Csak simán K-lite codec pack semmi extra más , azzal működik nálam . -
bbchris
senior tag
válasz Korte123 #667 üzenetére
Az AVI az egy tág fogalom . Az AVI-k különböző típusú kodek-ekben tömörített videók , pl DivX , Xvid , Canopus stb-stb de lehet tömörítetlen is ami tényleg óriási . Ezek mind-mind avi file-ok csak máshogy vannak tömörítve . Amit a premier kezel azok a szabvány videok pl : wmv , mpeg , mpeg2 és minden olyan video ami a windows-ban alapból benne van .Telepítsd fel a k-lite codec pack-ot azzal nem veszik össze a premier és elég jó .
-
bbchris
senior tag
Ne nagyon machináld a felbontást mert a premier érzékeny rá és hibával elszáll . Inkább a legvégén konvertáld át valami videó encoderrel pl Total Video Encoder . A premi piszok érzékeny a beállításokra és csak pár kódeket szeret , a többivel pocsék lesz a képminőség .
Dumb : Valami hasonlót én is tudtam csinálni , a zoomolás sikerült de olyat már nem tudtam hogy zoom és mozgatás , az kéne nekem is .
[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
Sajnos a premier ilyen , a legjobb továbbra is a DV video , igaz nagy méret de utána le kell konvetálni és kész . Én már próbáltam a gépre telepített számos kódek közül de mindegyik ramaty képminőséget adott , valahogy nem ugazán komálja a premier a kódekekek csak a sajátját . Ez van , konvertálni kell . De amúgy a cinepak by radius - (k-lite telepíti ) kódek még jó csak írtó lassan konvertálja de tiszta és jó minőséget ad ha az megfelel .
És mint írtam régebben is csak a k-lite kódekkel megy a premier normálisan és azt is frissen telepített windowsra kell rakni vagy később upgradelni .[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
válasz reményhal #710 üzenetére
Sajna ez van , ez a hiba nálam is a Sony kamerával felvett Mpeg2-nél hogy a premier csak a képet látja a hangot nem . Lehet hogy a CS4-ben ki lesz küszöbölve ez már addig meg marad a konvertálás . Vagy talán megoldás ha DV avi-ba teszed át , de ugye az is időigényes .
-
bbchris
senior tag
válasz SlashMate #717 üzenetére
Ne tömöríts se Xvid-el se DivX-el , azokat egyáltalán nem szereti a premier és néha villódzó képet csinál hibaként a videóban meg széteső filmet . A premier vagy DV-ben vagy cinepack kódek a legjobb ezutóbbi a k-lite kódek pack-ban van . Ugyan lassúak de a minőségük jó , sajnos semmi más megoldást nem találtam erre csak ahogy már CactuS fórumtársunk is írta utólag konvertálom át a DV-t vagy wmv-re vagy DivX-be de lehet Xvid-be is .
[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
válasz msylviee #724 üzenetére
Ezeket mindig a kódekek hibái csinálják . Tedd fel a k-lite full kódek pakkot azzal megy a premier . Lehet hogy frissített automatikusan a windowsod kódekeket a media playeren keresztül és ezért nem megy . Ha fenn van a k-lite akkor szedd le és rakd fel a legfrisebbet , pár napja adtak ki újabbat .
-
bbchris
senior tag
válasz Mobydick2009 #731 üzenetére
A Sonynál van hasonló probléma nálam is . Próbáld telepíteni a Panasonic saját kódekját ami a CD-n hozzá van . Csak a K-lite codec packot használd azzal tökéletes a premier . Ha nem megy akkor sajna marad a konvertálás , nálam is muszály mert a Sony mpeg-jét lűtja ugyan de a hangot már nem így át kell konvertálnom mpeg2-be az összes file-t .
-
bbchris
senior tag
válasz DuDieHUN #769 üzenetére
Szerintem már öregecske az a Windows XP a gépeden ezért lassul be . Nálam ugyan gyorsabb a Windows 7 de nem annyival , hiába a 64 bit az már más . Szerintem rakd újra az XP-t . Ha friss az XP akkor passz , talán akkor a kódekek lassítják be az XP-t . Ilyen hogy Ace Mega kódek az felejtős Premier alá .
-
bbchris
senior tag
Ez attól függ mi az amin nézed ha 4:3-mas a TV-d akkor 4:3-ra ha már LCD-d van akkor meg 16:9-es . Én valahogy úgy vagyok vele hogy nem csinálom közvetlen DVD-re mert sztem nem az igazi minőségű , inkább DV aviba mentem és DVD szerkesztővel csinálom meg . Nem tudom de valahogy a premiernek nem az igazi a minősége , azért csináltam Pinnacle studióval is és azért ott sokkal jobb képe volt . Láttam esküvői videót amit premierrel csináltak és igencsak észrevettem hogy olyan pixeles a kép az öltönyök vállainál pedig profi fotós csinálta a videót .
Azért próbálkozz , a lényeg hogy egy DVD-re kb 1 órai műsort szoktak felvenni vagy max 1,5 óra ami még jó , persze lehet többet is de az már a minőség rovására megy .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EAFC 25
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konteó topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest