Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz #16514048 #17335 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm ha megpróbálod.
Egyébként Dexter nekem is eszembe jutott, mert a piros aljzatú medencét sokáig nézte meredten, na mondom most csesztem el a személyiségét.[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
OhAi27
tag
válasz #16514048 #17695 üzenetére
en most jelentkeztem grafikus kepzesre egy ingyenes OKJ tanfolyamra. Van eleg sok ilyen.
Ott van ugye meg a visart meg a krea ami szoba johet de ezek a kepzesek nagyon dragak (mome-rol nem is beszelve). Szvsz egy sima okj-s vegzettsegel na meg egy MASSZIV szaktudassal (ami nem feltetlen igenyel semmifele iskolat), es egy szep referenciaval mar nyert ugyed van.
a grafikus szakma szerintem pont nem az, ahol azt nezik, hogy hol vegeztel, hanem ahol a valos szaktudasod merik fel elso sorban. Vannak ezen a forumon is jo szakemberek akik allitasuk szerint nem rendelkeznek ilyen jellegu vegzettseggel de megis kiemelkedo a szaktudasuk. A munkaltato nem a papirt fogja nezni hanem a kompetenciadat.
-
OhAi27
tag
válasz #16514048 #17697 üzenetére
szerintem eleg.
mome-t azert megprobalhatod ha kozepiskolas vagy sima allamilag finanszirozott kepzesre. Eleg nehez bejutni de egy probat meger ha tenyleg kompetens vagy.
VisArt egyebkent nagyon jo, Krea-rol hallottam sok jot es rosszat is egyarant. Ezek a sulik arra jok, h megalapozzak a szaktudasod es ismerettseget szerezz a szakmadban. Viszont ha van egy jo referencia anyagod akkor kapkodni fognak erted a fejvadaszok.
ha biztosnak erzed a ps tudasod akkor fekudj ra az altalad emlitett szoftverekre ebben az evben es aztan kezdj el vmi okj-s tanfolyamot ami ezzel foglalkozik. Lehetoleg estit vagy levelezot, h tudj dolgozni mellette. Elso korben nyomdaknal kissebb kreativ studioknal kopogtatnek.
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #17756 üzenetére
○ A C mint horog ötletes, bár nagyobbra kéne csinálni a szakállat, mert kicsiben nem mutat.
○ A két betűtípus nem különül el eléggé egymástól, nem illik egymáshoz. A tök szögletes groteszk mellé én egy tök kerek és vékony groteszket tennék, mondjuk Avant Garde-ot. Így a C is kerekebb lenne, viszont az a grafika miatt lehetne nyugodtan félkövér C-ből átalakított alakzat.
○ A betűket egalizálni kell, ha kizoomolsz és megnézed kicsiben, akkor látod, hogy nagy az egyenetlenség a betűk között. A CARP trackingja nyugodtan lehet szűkebb, valamint a C és az A kerningje még szűkebb.
○ El lehet játszani a C-alakzat méretével, én nagyobbra venném, így kiemelkedne a tipóból.
○ Mindig nézd meg a logót nagyon kicsiben (zoomolj ki alaposan belőle), így látod, ha valami nem oké.
○ A logót mindig egy színnel készítjük el. Fehér alapon feketével ha jól mutat, utána jöhet a szín.
○ Kétfajta tracking variációt kell csinálni. A nagyméretű logóhoz lehet szűkebb a tracking, a kicsihez tágabb. A felhasználás módja dönti el, mikor melyiket használják fel.
○ Meg kell nézni a színeket, hogy hogy mutat negatívban, valamint negatív egy színnel nyomva is.Kábé ennyi hirtelen.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
fartfun
tag
válasz #16514048 #17765 üzenetére
Látom, itt sokan még nálam is komolyabban veszik a projektet. Sajnos nem maradt energiám nyomon követni a fórumot. Napi több órát ülök a photoshop előtt, százassával gyártom a varációkat, mert egyik sem tetszik, ezért jó, hogy ti adtok egy kis útmutatást ! Van még hova fejlődnöm, a tervezés az nekem teljesen holmály...Egyenlőre itt tartok:[link]
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #16514048 #18662 üzenetére
Símán ctrl+i (invert) a rétegen. Az, hogy Téged nem győztek meg... rossz progikat próbáltál. Vector magic a "standard", gyors és nem sokat kell (színektől, bonyolultságtól függően) utána igazgatni. Isőben sokkal kevesebb, mint megrajzolni, főleg, ha ilyen cikk-vakkos.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #20637 üzenetére
Az gagyi! Mi van akkor, ha a kép a szövegdoboz közepén van? Próbáld meg azon körbefuttatni a szöveget.
Itt az igazi ultimate módszer!
spiky03: A szöveg folyamatos halványítására nem csak a maszk a módszer: egyszerűen soronként kijelölöd és más színt adsz neki.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
ToBeY
nagyúr
válasz #16514048 #20649 üzenetére
Nem veszem sértésnek és meg is értem valahol...
Csak régebben ha valakinek volt valami baja a képet bedobta a topicba és ha valakinek volt kedve/ideje megcsinálta szimplán jófejségből.De úgy látom ez már elmúlt biztos sokan kéregettek.Többet biztos nem fogok hasonló kéréssel előállni.[ Szerkesztve ]
-
ccH2SO4
tag
válasz #16514048 #21113 üzenetére
Régen az internet rejtett bugyraiban lehetett találni ilyen széria számokat, amiatt kérdeztem, de ha nincs más mód, akkor természetesen megveszem, mivel nagy szükségem lesz a programra a közeljövőben.
Rákattintottam már a "BUY NOW" feliratra, de nem világos.http://www.adobe.com/uk/products/catalog.html
Ezen a linken lehet megvenni, vagy van egyszerűbb módja is?
-
ViZion
félisten
válasz #16514048 #21149 üzenetére
Kivétel: ha a rétegnek is adott valami keverési módot, pl. overlay vagy ilyesmin van, akkor ugye vágómaszk ide vagy oda, "színezi" egyben. De megint úgy kellett szinte bántalmazni a kérdezőt, hogy megtudjuk mik a körülmények.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz #16514048 #21153 üzenetére
Az mindenütt úgy van pedig. Mert a réteg keverési módjától függően ott amúgy is változik az alatta lévő színe (a nézőpontunkból, nem a rétegen), ehhez jön még amit a korr. réteg tesz. Lehet félreérthetően írom, sebaj.
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #21153 üzenetére
Úgy értve, ha a Clipping Masknak használt réteg nem Normál módban van, hanem bármely más átlátszó módban, akkor a fölötte lévő adjustment réteg színkorrekciója az alatta lévőre is hatással van. Így pontosan úgy viselkedik, mintha csak az adjustment maszkja lenne.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #16514048 #21260 üzenetére
Kicsit konkrétabban megfogalmazva, hogy ha egy fekete tárgyat lefényképezel, akkor azon minden lesz, csak fekete nem Ahogy a te képeden is látszik, valójában a szürke elég sok árnyalat meg fog jelenni, egészen a világos szürkéig. Feketénél a színeket sokkal jobban befolyásolja a megvilágítás, az anyag, a forma, mint más színeknél. Ezt nagyon nehéz leutánozni anélkül, hogy előtted lenne egy fekete fotó is... (de akkor meg minek nekiállni)
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
bb0t
senior tag
válasz #16514048 #21260 üzenetére
berzerker83 + kdavid94: Köszönöm mindkettőtöknek! Valóban invertáltam, meg a görbékkel játszottam. Megpróbálom úgy ahogy javasoltátok.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
fmx
aktív tag
válasz #16514048 #21664 üzenetére
Nemtudtam,hogy ilyen fórum is van,elnézést
Csak kiváncsiságból kérdezem.Most csináltam egy új baba márkának egy logót de nemtudom mennyi pénzt kérjek érte mert először megcsináltam a megrendelőnek az elképzelt logót aztán azt mondta mégsem ilyen tipusút akar és most küldött egy teljesen kész logót,amiben csak javítgatni kellett.Most akkor? -
justaview
senior tag
válasz #16514048 #22111 üzenetére
Köszönöm, eddig jól elmentem mellette. Megtaláltam!
UI scale factor-ként létezik. Van rajta Auto, 100%, 200%. Az Auto és a 100% ugyanúgy mikro méretű, a 200% felnyomja vagy a 4x-esére. Köztes állapot nincsen, de sebaj, ez utóbbival már el leszek.
(#22112) tikshow: Köszönöm, ez lett volna a következő kísérletem, ha nem jön be más.
-
norbi0604
aktív tag
válasz #16514048 #22178 üzenetére
Igen azt látom, hogy az nagyon megy egyből. Én, mint hozzá nem értő fordultam ebbe a topicba, gondolván ez a nagy Ps mágusoknak tényleg csak pár kattintás. Mindenesetre köszönöm neked brádör, meg köszönöm BonFire-nek is, a bajuszoson még nevettem is egy jót amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #22178 üzenetére
„Nincs a képpel semmi probléma, csak itt divat az ilyenekkel trollkodni.”
Ez nem így van!
Egyfelől, ha szépen megkér, végül mindig meg szokta kapni az illető a képét valamelyikünktől, ez csak afféle fricska, a miheztartás végett, három okból is.
1. Ha tényleg egy apró, pár kattintásos műveletről van szó, akkor arra szeretnénk rászorítani a felhasználókat, hogy csinálja meg maga, mert amit megtanulsz, azt nem vehetik el tőled, az már a tiéd. Elsősorban a fórumtopikok arra vannak, hogy segítsük azokat, akik meg szeretnék tanulni, és nem azért, hogy szívességmunkákat dobáljanak bele ide. Én csinálok naponta haveroknak kábé tíz ilyen szívességmunkát. Csak nem verem a mellem vele.
2. Ha tényleg olyan nehéz megcsinálni, hogy ahhoz Photoshop expert kell, akkor az meg nem szívesség, hanem szakmunka. Egy villanyszerelőnek egy villanykapcsolót kicserélni háromperces művelet, viszont ha én nem állok neki (mert nem értek hozzá), akkor kénytelen vagyok megfizetni. A kapcsolót, a kiszállást és a munkadíjat mindösszesen.
3. Ezzel a trollkodással picit gyakorlunk, ki tud kreatívabb ökörséget megvalósítani. Egy kis szakmai agygyakorlat.
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #22186 üzenetére
Hát, ha valaki még a viccet sem bírja, és még ráadásul türelmetlen is (add meg, uram, de tüstént), akkor az tényleg ne szívességmunkát csináltasson!
Azaz, ha se kitartása, se humorérzéke nincs, akkor legalább pénze legyen!
-
kriszwells
aktív tag
-
marilllyo
veterán
válasz #16514048 #22593 üzenetére
Sajnos nem erről van szó. Én itt alkalmazott vagyok. Nem ebben a munkakörben...de PS-sel elvagyok. Megértek, hogy csináljam meg. A feletteseinknek meg nem mondunk nemet. Olyat meg pláne nem, hogy "bocs...elb*sztam" vagy "bocs...de nem tudom megoldani" 2015-ben.
Ettől függetlenül nehezen tudom elképzelni, hogy ne lehessen megoldani mindezt PS-ben. Valahogy csak meg lehet.
Az a baj, hogy én akármilyen programba húzom be...ha leveszem róla a fekete színt akkor eltűnik és nem látszódik a "helye". Ők meg látják...
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Orionk
senior tag
válasz #16514048 #22721 üzenetére
köszi
Nekem CS5 Extended PS-em van. Ennél én nem találok ilyen A/4-es presetet.Tehát elindítok egy új, fehér munkaterületet ezzel a mérettel, csak CMYK módban és elkészítem az oklevelet.
Így nem lesz az elkészült kép vektoros. Ezután PS-ből kellene nyomtatnom A/4-esre ?
Azért gondolom, hogy muszáj lenne PS-ből, mert ha elmenteném JPG-ként ezt az oklevelet, akkor ha elviszem valahova a JPG-t, akkor ott nyomtatásnál lehet, hogy nem pont A/4-esnek ismerné fel. ugye ?köszi
-
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #23017 üzenetére
Nem. Rosszul látod. Ez, amit te mondasz, árukapcsolás. Egy összegért olyan szolgáltatásokat vetetnek meg veled csomagban, amelyekre nincs is szükséged! Az egylicences program 25,39 € havonta, ami több mint 8000 Ft mai árfolyamon. Nekem mondjuk a Photoshop+Illustrator+After Effects kell, ez a három havi 24 000-be kerül, mert nincs olyan konstrukció, ami kedvezményesen összeválogatott 3 szoftvert tartalmazna. Vagy előfizethetek az All Apps kontrukcióra havonta 101 €-t. És például az After Effectsnek nincs alternatívája, ha már itt tartunk, vagy ahogy a másik példámban is szemléltettem: ingyenes DAW nem létezik! Ha már a Photoshopot mindenki kényszeresen hasonlítgatja a használhatatlan Gimp-hez, amit újra csak leírok: nem lehet használni.
A hobbi nem azt jelenti, hogy beéred gagyi képekkel, hanem azt, hogy nem ebből származik a jövedelmed, de mint művész érdeket vagy benne, hogy legalább olyan jó munkákat adj ki a kezedből, mint az, aki ebből él. Ha már se így se úgy nem fizetik meg a művészetet, legalább legyen meg az eszközöd, hogy kifejezd magad. A Gimp erre alkalmatlan, az Inkscape Illustrator helyett dettó. Van persze CorelDraw, de az ismét fizetős.
Nem. Ha valamirevaló munkát akarsz kiadni a kezedből, szükséged van professzionális eszközkre. Amit – ismét mondok – régebben használt szoftverként vagy akciósan kedvezményesen meg lehetett venni, vagy kisírni karácsonyi ajándéknak, kizsarolni főnöktől. Előfizetést senki nem vesz neked, és újra mondom: ez a konstrukció nem rugalmas, pont úgy vannak belőve az árak, ha magad szeretnél összeválogatni vagy 3 szoftvert, akkor nagyon ne járjál jól.
Na, részemről ennyit a témáról, úgysem fogjuk itt megváltani a világot.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #16514048 #24707 üzenetére
Én is úgy gondoltam, h a fotózáskor a tükröződések eltávolításáról ír, nem a színezésről.
Egy csillogó, a környezetét tükröző felületet átszínezni macerás, sokszor gagyi lesz az eredmény. Egy viszonylag homogén, matt (nem csillogós) tárgy realisztikus színezése egyszerűbb, hihetőbb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Vesa
veterán
válasz #16514048 #27592 üzenetére
Mondasz valamit...Akkor annyi a megoldás, hogy nem upgradelni kell, hanem le kell szedni a régit, és újra feltelepíteni a Cloud-ból. Úgy már valszeg az újat teszi fel.
Nekem is valami régebbi verzió van fent, őszintén szólva nem nagyon követem, talán ki is kapcsoltam az update keresést és/vagy a figyelmeztetéseket. Ezzel együtt, én nem szedem le a régit, mert stabil és működik, az új cuccok pedig egyelőre nem hoztak lázba (munkámhoz meg szinte biztos, hogy nem fognak kelleni).
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest