- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
Az AAA tényleg szemetet gyárt, tökéletesen egyetértek. Nagy költségvetésű játéknak álcázott wasd mozifilmek, amiket közösségi médiában az influenszerek hánynak a gyanútlan emberek szájába. Nagy szégyen, hogy tömegeket lehet ezekkel behülyítani. Ezért említettem feljebb kiemelve a B szintet, ami eleve sokkal jobb.
A 90es évek végén/2000res évek legelején szerintem az volt az igaz, hogy az AAA tűrhető volt, a B az többségében szemét, a C/indie meg részben szemét/részben jó.
2010 óta az AAA szerintem abszolút szemét, nincs egy említésre vagy játszásra méltó cím se, B viszont szinte kivétel nélkül király szintű játékokat hoz, C/indie meg vegyes.
Kicsit 2020 óta mondjuk elkezdett leülepedni az egész, nem megy a generációváltás, gondolom a zoomer játékfejlesztők nem igazán tudják felvenni a fonalat.
-
hunluki
senior tag
Én kaptam egy céges macbook airt amit használhatok privátként is és voltam olyan hülye hogy eladtam az asztalimat (4690k, 1060 6G) és a konzolok mellől hiányzott a régi retro stratégia és unreal tournament lövölde életérzés, ezért lett a NUC. Az hogy mindenből a minimálisat próbálom használni az egy érdekes kattanásom, pl van egy XP-s netbookom is (Atom N450 2 giga rammal) amin XP (Jazz Jackrabbit 2, knights and merchants, age of 2, warcraft 3 és hasonszőrűek) és puppy fut
Ezen a nucon is van egy dual boot debian i3-al, meglepően sokat használom azt is. Mostanában azt a tendenciát látom hogy a gyerkőcök is kezdenek rápattanni, szóval bekerül a gép az ő szobájukba, apa meg kapja az új NUC-ot
Amúgy játékokat nézve szerintem tényleg régebben jobbak voltak. Ma is ha körbenézel akkor látod hogy AAA szemetet gyárt kb (tisztelet annak a néhány kivételnek aki nem), minden a grafika meg live service meg lootbox meg anyámfüle, egyedül az indie címeket érdemes járatni ha jó játékot akarsz. Azt meg remélhetőleg fedora alatt steamen tudom majd egy ideig csinálni ha esetleg nem jönne valamelyik konzolra.
Privát használatra meg ugye pingvin nem eszik sokat, remélem hogy az új nucot addig tudom hajtani amíg el nem porlad. Ami másnak e-waste az nekem kincs, ezzel is legalább minimálisan teszek ezért a sárgolyóért amin élünk
-
Pikari
veterán
Egyébként a pentium n/celeron n igp-je meglepően erős, ez volt az intel első igazán jó igp-je (kb ugyanaz, mint ami hd graphics 4200 címszó alatt ment a haswellben, csak kissebb csíkszélességen).
Én az asztali gépemen szoktam gamelni, de véletlenül kinyírtam a grafikus kártyát, és nem fűlött a fogam ahhoz, hogy *már megint* új videókártyát vegyek. Így vettem egy laptopot 17 inch kijelzővel és nvidia 1060 alapú quadro kártyával, és most azon szoktam játszani inkább. Ebbe a laptopba 4 ssd-t, vagy 2 ssd-t és 2 hdd-t lehet tenni, úgyhogy egy laptop méretű sshd-ra felklónoztam a régi asztali win7et, és egyszerűen beleraktam. Meglepő módon megy rajta a windows 7 normálisan, bár az usb drivereket úgy kellett órákon keresztül googlizni hozzá.
-
hunluki
senior tag
Saját IGP, semmi extra. A trükk az hogy a felbontás alacsony, maga a monitor gyárilag 1280x1024-es de a legtöbb játékot 1024x768-ba szoktam rajta játszani. Dragon Age origins pl simán megy így high-on kisebb zárt területeken 25-35 FPS között, nyílt terepen mondjuk azért már más a helyzet, de nem kapkodós játék ugye
Amúgy lassan öröklik a gyerkőcök így ahogy van, nekem meg jön egy i5 5250U-s nuc 16 giga dual channel (itt lesz egy nagy előrelépés mert a mostani csak single channel + HD6000 IGP sokkal combosabb) rammal és természetesen ssd-vel.
Az ok: Ez az utolsó hivatalos W7 támogatott széria, nekem meg kb az volt az utolsó jó windows, szeretnék belőle egy "kimaxolt" W7 retro PC-t csinálni. A form factor azért van mert kevés a helyemTudom hogy nem ideális, de nem is célom a lelkét kihajtani, a combosabb címekre ott a PS4/SeriesS.
Dual bootba meg kap egy fedorát mindennapos használósnak egy 1080p monitorral, játszani meg 720p lesz az irányzék.Hogy én mivel kezdtem... valami 3.1-es géppel, de a specjeit nem tudom, régen volt, apám hozta haza melóból. Az első gépem amire emlékszem az egy 100mhz pentium volt 16 mega rammal és talán 1,4 giga hdd-vel, W95-el
-
hunluki
senior tag
Nálam is nagyot megy a retro offline PC hullám manapság, az én vadállatom (Celeron N3000, 4GB Ram, SSD) így fest:
Amúgy nem tudom hogy nosztalgia vagy tényleg régen jobbak voltak a játékok de ez a gép simán be tud szippantani hosszú órákra, míg a PS-t, xboxot vagy switchet sokkal hamarabb leteszem. RÉGENMINDENJOBBVÓT!!!444!!négy
-
Pityu89
senior tag
A Worms Armageddon és a Pokoli szomszédok se maradjon ki.
-
Ez nem vén, a 486 vén
Különben meg, jó szórakozást hozzá -
ergoGnomik
tag
Ez mitől vén? (Abit VH6-II + Pentium III 1000 + Radeon 9600 XT, helló!
) Bacsisnál és a hozzá hasonló érdeklődési körűeknél kérdezz körbe vén PC témakörben, hogyan is kell azt értelmezni.
-
Yézi
aktív tag
Bár már lassan 3 éve, hogy 775-tel szórakoztam utoljára, akkor viszont én úgy tapasztaltam, hogy elég jól reagál a memóriaórajel növelésére.
Ha emlékeim nem csalnak, itt 800MHz és 1066MHz esetében is ugyanazt a gyári, CL5-5-5-15 időzítést használtam (subtimingok piszkálása nélkül), E7600 szépen profitált is belőle, Q6600-at viszont már lusta voltam lemérni vele.
Persze nyilván játékfüggő volt nagyon, egyes esetekben már alig volt mérhető a gyorsulás. -
Pikari
veterán
Teljesen jó a Q8400 is, a 775 foglalat már nagyon szenved ezek alatt a nagy teljesítményű processzorok alatt, nem nagyon bírja etetni őket.
A hűtést felesleges volt cserélni, legalábbis, ami nem az a legkisebb legvékonyabb szabvány lga775ö hűtő, hanem a közepes magasságú, az tökéletesen elég ahhoz a processzorhoz.
A ram foglalattal sajnos szerencsétlenül jártál, ezért is nem szretem a két ramfoglalatos alaplapokat, 4 foglalat esetén bele lehetett volna pattintani 8at, és akkor aztán játszadozás közben nyitva lehetne egy csomó weboldal, és egyéb program is.
A ramot gondolom a dizájn miatt vetted meg. A teljesítményre az órajelének lényeges kihatása nincs 800 mhz fölött, azon túl minden csak egy szimbolikus aktus 775ön. Persze ez a gép nem a teljesítményhajkurászás címszava alatt született nyilván
Modern AMD kártya nem volt jó választás windows mellé 775ön, mert nagyobb a driver overhead mint az nvidiának, sokszor pont ez a pár százalék dobna át a játszhatóság/szaggatás vonalon. Ez az általad leírt AAA típusú játékokban semmilyen hátrányt nem fog jelenteni, mert az amd szeret masszívan alkalmazás specifikus optimizációkat használni ezekhez, de ha mondjuk egy random nem-AAA 4-5 éves opengl 2.1/3.1 kaliberű játékot felraktok, ott előfordulhat, hogy a radeon le fogja a frame ratet szabotálni 20 fps alá.
Összességében szép, hogy updatelni tudtad a kis csótányt, mert a core2quad procik eléggé megritkultak, van, hogy hetekig találni se lehet aprón egyet se.
-
CaNNa3IS
senior tag
game copy-world OMG ott mennyit voltunk. Régi szép idők ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Synology NAS
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- 50napot futott! MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest