- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #8918 üzenetére
A cikkben szereplő. De feltételezem, nem ő az egyetlen, aki hasonló jogosultsággal rendelkezik.
Azt tartom súlyos problémának, hogy
- titkosítás nélküli privát adathordozót
- belső hálózaton használhat
- és ez nincs monitorozva.Ha a munkatársai adataival megtehette, akkor megteheti bárkiével, akiéhez hozzáfér.
Csak azért derült ki, mert nem akarta elsunnyogni.Lehet, hogy túlgondolom a cikket, és van külön egy "kollégák" adatbázis, amihez csak az nem fér hozzá, aki nem akar, az összes többit pedig hétpecsétes titok védi, de ez nem túl életszerű.
-
Apollo17hu
őstag
-
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #8163 üzenetére
De azt írom, hogy amikor meglátta a rendőrségi íróasztalon a körözési papírt, akkor még pontosan tudta, hogy hol tartózkodik (FB-n is sűrűn posztolgatott, bármelyik hülye megtalálta volna, ha elbattyog a kocsmához, ahol akkor dolgozott). Ezt az információt nem voltak hajlandóak felhasználni, mondván, az teljesen másik ügy.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Kb. fél éve írtam a topikba, mert haveromékat átverte egy csaló. (Lelépett a pénzükkel.)
Akkor adatrögzítés történt, azóta többször voltak rendőrségen. Egyik alkalommal haverom az íróasztalon meglátott vmi doksit, ami szerint egy másik ügyben már körözés van kiadva a csalóra, és szóvá is tette, hogy miért nem fogják el, ha ő tudja, hogy hol tartózkodik. Erre azt a választ kapta, hogy az nem az ő ügye, az övében a nyomozás(?) még nem tart körözési stádiumban.
Haverom legutóbb decemberben kapott értesítést, hogy kiadták a körözést, de az illető tartózkodási helye ismeretlen, ügy lezárva. +Haverom öccsét keresték telefonon (aki szintén károsított), hogy merre lehet a körözött személy.
Van esetleg ötletetek arra, hogy haverom mit érthetett félre vagy hogy miért nem intézkedtek a rendőrök még akkor, amikor lehetett volna?
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #7804 üzenetére
Konkrétan az volt, hogy tavaly ősz elején kiutaztak volna valami Premier League-rangadóra. Beszedte a jegyek árát a meccsre, meg állítása szerint szerzett egy kisbuszt, amivel Bécsig kivitte volna haverjaimat, ahol fapadossal mentek volna tovább. Ezt kb. 1 hónappal a meccs előtt kezdte szervezni. Amikor látta, hogy "összejön a buli", akkor kezdett telefonokat meg mindenféle elektronikus kütyüt ajánlgatni, hogy olcsón hozzájut. Erre is kapott pénzt, aztán amikor ki kellett volna menni Bécsbe, bedobott egy kamu indokot, hogy nem tud menni. A furgon viszont nem az övé, tehát más nem vezethetett volna helyette. (Ettől kedzve én pl. nem is láttam.)
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #7802 üzenetére
Köszönöm a felhomályosítást, így már világosabb az ügymenet.
Úgy lettek átverve, hogy egyikünk rokona a csávó, közel 3 éve ismerjük, akkor jófejnek tűnt. Aztán elkezdett szervezni egy közös programot, amire begyűjtötte a zsét. A programból nem lett semmi, a pénzt nem adta vissza.
-
Apollo17hu
őstag
-
Apollo17hu
őstag
Közel egy éve néhány haveromat lehúzta egy csávó. Pénzt kapott tőlük, mert azt állította, hogy nagyon olcsón szerez mobiltelefont/belépőket stb. Mindenki tízezres nagyságrendben adott neki, ő pedig kézzel írt "átvételi elismervényt" adott cserébe. (Az egyik ilyen papirost láttam én is, és hát szerintem nemigazán felelt meg a formai/tartalmi követelményeknek. Kezdve ott, hogy nem volt letanúzva, és dátum sem szerepelt rajta.)
A csávó hónapokig hitegette ismerőseimet, hogy nemsokára lesz pénze, és akkor megadja, de nem tette. Haverok nemrég elmentek az üggyel a rendőrségre, ahol állításuk szerint körözést adtak ki a csávó ellen.
Az a kérdésem, hogy valójában mi történhetett a rendőrségen? Tényleg körözést lehet kiadni ismerőseim elbeszélése, és az erősen hiányos "szerződések" alapján?
Ismerik a csávó címét, ezt is megadták a rendőrségnek, de hetek óta semmi nem történt.
Van esetleg olyan törvényes mód, amivel sarokba lehetne szorítani ezt az embert?
-
Apollo17hu
őstag
válasz
tolts.hu #7782 üzenetére
nézze már meg a neten hogy milyen egy szolgálati igazolvány
Köszi, pont azért kérdeztem itt, a fórumon, mert semmi kiindulási alapom nem volt. De továbbra is fenntartom az élethű hamisítvány lehetőségét, ahogy ez a bankjegyeknél is előfordulhat. Bankjeggyel nap-mint-nap találkozom, rendőri igazoltatásban még sosem volt részem.
-
Apollo17hu
őstag
Teljesen laikus vagyok, első látásra nem fogom tudni megállapítani, hogy a rendőréhez hasonló öltözetet viselő illető valóban rendőr vagy sem. Arra irányult volna a kérdésem, hogy van-e lehetőség ezt "központilag" ellenőrizni.
A lopott jelvény esetét kizárnám, ha egy rendőrtől lenyúlják, gondolom, az lenne az első, hogy bejelenti.
Tehát kamu jelvény kamu számát nem lehet ellenőrizni? -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Ha megállít a rendőr igazoltatni, akkor elkérhetem előtte az azonosítóját? Hogy működik ez? Megmondja, megvárja, amíg a 107-en csekkoltatom (egyáltalán ezen a számon lehet ellenőrizni?), majd utána nézi meg az igazolványom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PS Plus előfizetések
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)