Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8601) Sanyabá válasza káen (#8599) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Nem tudok ilyen jogszabályról, :N csak józan paraszti ésszel gondolkodva , ha ilyen történt volna.

Precedens volt már, és értelemszerűen az útólsó vitte el a balhét.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#8602) Agyasima válasza Vertigo18 (#8600) üzenetére


Agyasima
senior tag

Tehát, pusztán elméletileg: ha az előttem haladó jármű elé becsapódik egy meteorit, amiben ő belerohan, ezáltal 3 méter alatt 50-ről 0-ra csökken a sebessége, akkor én leszek a hibás, hogy belementem? Ebből következően meg a követési távolság legyen egyenlő a teljes fékutammal kb. minden esetben?

Vagy az eredeti felvetésre visszatérve: nekem tisztában kéne lenni azzal, hogy az előttem lévő autó rosszul mérte fel a követési távolságot?

Nem jogászkodni, vagy belemagyarázni akarok. És persze tisztában vagyok a magyar rögvalósággal is. De azért fura. Vagy ez is azon dolgok egyike, amit ha besz@punk, akkor éljünk vele együtt és kész.

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#8603) Dluinet válasza Vertigo18 (#8600) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Ennyike

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#8604) stefi76 válasza Agyasima (#8602) üzenetére


stefi76
tag

"Tehát, pusztán elméletileg: ha az előttem haladó jármű elé becsapódik egy meteorit, amiben ő belerohan"

Az van, hogy valójában tényleg nem jól választják meg a közlekedők a 100%-os biztonságos megálláshoz a másik mögötti távolságot az adott sebességhez.
A jogszabályalkotó és alkalmazó mindent figyelembe vesz, ami megtörténhet és történhet olyan esemény - lásd hármas karambol esetén - amikor 1 másodperc alatt 0-ra tud redukálódni az előtted lévő sebessége és ekkor neked meg kell tudnod állni biztonságosan mögötte.

Nem kell meteorit.
Realitása van egy ilyen eseménynek, valós élethelyzet a közlekedés során?
Igen, látjuk, itt a példa.
Meg kell tudni nekünk akkor állni?
Persze, erre is fel kell készülni, ez egy elvárt dolog, megtörténhet és meg is történik sokszor.
Tehát hibáztunk.

Nem tartunk megfelelő követési távolságot igazából.
Úgy kell a másik mögött haladni, hogy annak baleset vagy műszaki hiba okán mindig számítanunk kell a majd azonnali 0-ra való sebességcsökkenésére, megállására és így nekünk meg kell tudnunk állni mögötte..
Ez a helyes közlekedési mód a jogszabály szerint, bármennyire is furcsának tűnik.

(#8605) Bandus99 válasza stefi76 (#8604) üzenetére


Bandus99
őstag

Csendben megjegyzem, tul azon hogy valoban megfelelo kovetesi tavolsagot kell tartani ez gyalorlatban nem egyszeru varosi forgalomban foleg Pesten.
Tegyuk fel 50 a sebesseg mennyi hely kell mondjuk ahhoz hogy egy nem.20 eves kifogastalan reflexxel biro sofor megalljon egy elotte bekovetkezo utkozes eseten?
Ha ezt a tavolsagot betartja, hany masodperc tellik el mig ezt a rest egy fittipaldi kitolti?
Meg Pecsen is lattam 2x2 savoson viszonylag tomott sorokban autozva hogy jobbrol a buszoblot kihaaznalva elozott valaki. Pontosan nem lattam mert akkora fekete fustfelhot eregetett maga mogott.
Tudom ez nem mentseg csak ugy mwgjegyeztem.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#8606) stefi76 válasza Bandus99 (#8605) üzenetére


stefi76
tag

Nem, ez így igaz, túl sok az autó és nem "engedhetjük meg" azt a luxust a városi forgalomban, hogy ne a másik nyakában guruljunk, ennyi autó mellett nem életszerű, hogy valóban megtartsuk azt az előírt követési távolságot, ami egy ilyen szituációban elég lenne.

(#8607) Vertigo18 válasza Agyasima (#8602) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen. Sajnos az a joggyakorlat, hogy BÁRMI okból áll is meg bárhogyan az előtted haladó jármű, neked meg kell tudnod állni mögötte.

Halkan megjegyzem, hogy sajnos a magyar joggyakorlat is olyan sarkos, mint a te példád. És most nem bántani akarlak, de vagy fehér, vagy fekete, vagy ez, vagy az, vagy igen, vagy nem. Csak - szerencsére - az életben nem minden szélsőséges, tudni kellene egy kicsit a lovon ülni, nem mindig kihajolni egyik oldalra. Arany középút, sajnos ezt nem ismerjük.

Egyszer egy vezetőm mondta, hogy majd ha nyugdíjba megy, akkor vesz egy Ladát, aminek a fékberendezésére el fog költeni rengeteg pénzt. Azzal fog majd kocsikázni lakott területen kívül, amíg nem talál egy többmilliós kocsival rendelkező ficsúrt, aki előtt majd hajt vagy 120-szal, amíg rá nem lép a gázra a ficsúr is és el nem kezd belemenni a seggébe. Aztán, ha majd jön egy lakott terület tábla, akkor HIRTELEN lefékez majd (hiszen a jogszabály szerint egy méterrel korábban még mehet kilencvennel, de azon a pár centin le KELL fékeznie 50re), a háta mögött meg majd a tízmillcsis bömössel belemegy a hülyegyerek. Aztán meg perel majd a volt vezetőm, mert itt fáj a nyaka, meg ott a dereka... És Magyarországon nyerne is! Elhiheted.

Egyébként kérdeztél egy kérdést. Több hozzáértő is ugyanazt mondta. Tényszerűen, nem érzelmektől fűtve, teljesen kívülállóként. Nem a véleményüket mondták, hanem a tényt. Ez van. El kell fogadni.

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8608) -NOKIA-


-NOKIA-
Ármester

Köszönöm a válaszokat! :R

(#8609) Mezga82


Mezga82
csendes tag

Sziasztok!

A napokban megtalált levélben egy észak-olaszországi városka rendőrkapitánysága, hogy "bűncselekményt" követtem el a településükön tavaly február 27-én azzal a rendszámú autóval, ami valóban az enyém.
Itt a vád:

Ami "vicces" ebben a történetben, hogy soha nem voltam még ott sem gyalog, sem autóval, sőt 2014 óta ezzel az autóval nem léptük át a magyar határt. Kölcsönadva és eltulajdonítva sem volt az autó. A párom és a családom tudja ezt igazolni. Közel 120 euro kifizetésére köteleznek anélkül, hogy bármilyen fénykép vagy egyéb igazolná a vádat.

Fentiekre hivatkozva azonnal fellebbezést fogalmaztam meg, valamint írtam a BRFK-nak, a kerületi rendőrkapitányságnak, az ORFK központi panaszirodájának, valamint az olasz nagykövetségnek is. Ezt követően pedig ismét az ottani rkf-nak és másolatba beraktam a hazai szerveket.

Kérdéseim:
Ezen kívül tehetek még szerintetek bármit? Egyelőre sehonnan nem kaptam választ (hétvége volt ugyebár).
A magyar hatóság tudja igazolni azt, hogy nem történt ezzel a rendszámmal határátlépés 2014 óta?
Bárminemű bizonyíték hiányában kötelezhet az olasz rendőrség pénzbírságra (nálunk is mindent legalább fotóval kell igazolni)?

Megírtam nekik, hogy garantáltan nem lehet bizonyítékuk erre, mert itthon tartózkodtam Magyarországon, ahogy az autó is. Nem vagyok hajlandó kifizetni az összeget.

Előre is köszönöm, ha valaki érdemben tud segíteni vagy legalább megerősíteni, hogy helyesen jártam el a fellebbezés ügyében! :R

(#8610) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8609) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ebből a bescannelt részéből a levélnek sehol sem látszik, hogy mennyire hiteles a levél. Ez egy nyomtatott szöveg. Biztosan onnan kaptad, ahonnan írták? Mi támasztja alá, hogy nem "John Money Black" akarja, hogy utalj neki pénzt?

Egyébként jól tetted, hogy írtál az említett helyekre. Számomra csak az a fura, hogy ha valóban csalás áldozata lettél, akkor honnan tudják vajon, hogy az a rendszám milyen magyarországi személyhez, címhez kapcsolódik...

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8611) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8610) üzenetére


Mezga82
csendes tag

A teljes levelet nem szívesen hoznám nyilvánosságra. A kapitány bélyegzője látszólag csak rá van fénymásolva a papírra, ezt leszámítva teljesen hivatalosnak tűnik a levél és onnan is jött elvileg, ahol a kapitányság van.

Pár éve hozzáférnek a magyarországi gépjármű nyilvántartáshoz. Így találhattak meg. Kérdés, hogy olyasvalaki, akinek van ehhez jogosultsága.... vagy sem...

Semmiképp nem fizetek... Úgyhogy felőlem lehet csaló is :)

A levél szerint egy detektor rögzítette a rendszámot. Gondolom van ott kamera. Küldjenek képet.

(#8612) BÁ Nutrition válasza Mezga82 (#8611) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

teljesen egyszeru a sztori, mivel nem voltal ott le sem fenykepezhettek. lehet a faxbukon talaltak meg a fotod h olaszoknal feszitesz es beprobalkoztak, nem hinnem h olasz szalat kellene kiindulasnak keresni(hogy fertek hozza a gepjarmuadatokhoz, lakcimhez kint), inkabb indul egy ilyen szal forditva, tehat innen, csak krealnak ra egy sztorit, ez is olyan mint a becsongetnek jaj kiraboltak hadd hivjam a rendorseget, meg adjon egy pohar vizet a nagy ijedtsegre stb tortenetek csak mas a formaja, ehhez raadasul oda se kell menniuk -> lebukni is nehezebb
anglia csordultig van ilyenekkel. telon is kaptam mar vagy 3szor nekemjottel a kocsiddal mi a biztositasi szamod uzeneteket full kamura. kb meg a telefonkonyvnek se neznek utanna csak random nyomogatjak. kolleganak az 8eves gyereke detto.
szal amit lehetett megtettel, foglalkozni kb annyit fognak vele mint a gepjarmulopasokkal. lezarjak h megtortent es max veletlen egyszer kiderul valami 0-3% esellyel

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#8613) Mezga82 válasza BÁ Nutrition (#8612) üzenetére


Mezga82
csendes tag

A jogász topikban kiveséztük a történetet. Itt van pl. a kép az állítólagos bűntényt elkövető autóról és az én autómról tegnap délelőtt: [link]

A magyar rendőrség csak annyit ír nekem, hogy ez nem a hatáskörük. Semmi segítő szándék sem az ORFK, sem a BRFK, sem a kerületi kapitányság részéről. Legutóbbi legalább megírta, hogy nem foglalkoznak vele.

Mi van ha egyértelműen bizonyítható, hogy csaló akar kiszedni belőlem pénzt egy szánalma gmail-es poliziás címről? Akkor sem hatáskörük? :F

Gyurcsány szövege jutott eszembe, mikor mondta, hogy el lehet innen menni. Megszoksz, vagy megszöksz, mi úgyis sz@runk a fejedre. Úgy érzem, hogy szokásosan cserben hagy az állam. Nem változott semmi, csak annyi, hogy már legalább 2x annyian mentek ki.... :(((

(#8614) LuckyL válasza Mezga82 (#8613) üzenetére


LuckyL
őstag

szerintem egy ezer fős nyomozócsoportot kellene felállítani, hogy ezt az ügyet kivizsgálják!
bele kellene vonni a NATO-t is :D

cryptot minden termékemért elfogadom

(#8615) Vertigo18 válasza LuckyL (#8614) üzenetére


Vertigo18
addikt

Hagyd el!

Veszíteni fogsz, hidd el!

Tapasztalat!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8616) LuckyL válasza Vertigo18 (#8615) üzenetére


LuckyL
őstag

nem biztos!

lehet hogy előtte megpróbálja belevonni ebbe az ügybe Vágó Istvánt, Torgyán Józsefet, ír a tékozló homárra, megkeresi a ténykeket, a célpontot és az rtl hiradót, illetve mint tudatos állampolgár megkéri a CIA-t, FBI-t hogy szálljon be a felderítésbe (esetleg a NASA-t is, hiszen bárhonnan jöhetett az a levél, mindent ki kell vizsgálni) de a végén -TUDOM- hogy fel fogja emelni a telefont és megkérdezi az olasz rendőrséget, hogy küldött-e ilyen levelet!

ne kérdezd honnan tudom, de TUDOM :)

cryptot minden termékemért elfogadom

(#8617) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8615) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Nem fogom elhagyni a dolgot. Megkeresett nemrég a nagykövetség, hogy a rendőrség nevében egy kinti parkoló cég jár el. A nagykövetség is javasolja a feljelentést. A kinti főkonzulhoz kell majd forduljak.

(#8618) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8617) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nem is neked írtam, hogy hagyd el...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8619) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8618) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Ja, bocsi, azt hittem közvetetten nekem szólt.

(#8620) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8619) üzenetére


Vertigo18
addikt

A topik sajnos már nagyon régen elment abba az irányba, hogy minden egyes kérdező hsz-ére jön 1, vagy kettő válasz, aztán valaki idetol egy olyan hozzászólást, amiben a Rendőrséget, a rendőröket, a rendszert, vagy akármit elkezd fikázni. Éppen ezért a topikot szépen lassan elhagyták azok a "lakók", akik valóban tudnának, akarnának segíteni és meg is halt az egész...

A másik kedvencem az, amikor valaki kérdez valamit, és ha nem azt válaszolják neki, amit Ő már előre elgondolt, akkor aztán kiborul.

Dehát nekem is remeg már elég sokszor a kezem a "topik törlése a kedvencek közül" gombon.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8621) Bandus99 válasza Vertigo18 (#8620) üzenetére


Bandus99
őstag

Maradj csak, kellesz nekunk ide ;)

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#8622) BÁ Nutrition válasza Vertigo18 (#8620) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

En max annyit irtam h nem foglalkoznak vele. Legalabbis realis esely az egesz minimalis. Ha egy tobb millios autolopasnal kb eselytelen vgy kb max veletlen derul ki valami akkor a pitianer sztorikra annyira se lesz kapacitas. Ez teny. Nem lett vele fikazva senki

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#8623) Vertigo18 válasza BÁ Nutrition (#8622) üzenetére


Vertigo18
addikt

Szerinted "tény", hogy nem foglalkoznak vele? Gondolkozz csak egy kicsit! Ideírta és ÉN például máris foglalkoztam vele!

A több milliós autólopásoknál szerinted mit kellene tenni? Komolyan kérdezem, mert érdekelne, hogymilyen ötleteid lennének az egész rendszer megreformálására.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8624) Sanyabá válasza Mezga82 (#8617) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Nos , nem értelek. Tudod hogy nem a te rendszámod, s autód, akkor minek foglalkozol vele továbbra is?

Nem neked kell bízonyitani az ártatlanságodat, hanem nekik kell hitelt érdemlően bizonyítani a bűnösséged!

Kár időt, és energiát fordítani rá!

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#8625) Mezga82 válasza Sanyabá (#8624) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Többek között, mert pl. ma mesélte egy ismerősöm, hogy a barátja rendszámát lehamisították és elgázoltak azzal az autóval egy embert. Hosszú évekig járt bíróságra. Ha most nem szólok és legközelebb nagyobb bajt csinálnak azzal a vélhetően litván bömössel, akkor én szívjak?

Amúgy most fejeztem be a levelet a milánói magyar főkonzulátushoz. Többek között ilyenre is kitértem. Beleírtam, hogy a magyar rendőri szervek csak tájékoztatásképp, bűnmegelőzés szempontjából szerepelnek CC-ben, de ha kell személyesen megteszem a feljelentést Magyarországon ismeretlen tettes ellen. Amúgy most az a bizonyos (behajtó)cég nagyban lapít, mióta felhoztam, hogy nem magyar a rendszám, meg feljelentést emlegettem (a gmail-es cím mellett). Aztán majd meglátjuk kinek bírja jobban a cérna...

(#8626) Sanyabá válasza Mezga82 (#8625) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Mondjuk önmegnyugtatás okán érthető.
Sok szerencsét a procedúrához!
Várjuk a fejleményeket!

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#8627) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8625) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nem tudom, mennyire nyugtatlak meg...

RENGETEGSZER van olyan, hogy megállít egy rendőr egy gépkocsit és a helyszínen a nyilvántartó beadja, hogy körözik a gépkocsit. Aztán ilyenkor van egy ellenőrzési procedúra egy másik, komolyabb nyilvántartón keresztül, ami kiadja, hogy pl. egy kenyai gépkocsinak UGYANAZ mondjuk a rendszáma és azt körözik.

Tehát sok helyen használhatják ugyanazt a rendszám felépítést.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8628) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8627) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Igen, egy fórumtárs írta a jogi topikban, hogy Németországban köröztek egy ugyanolyan rendszámú autót, mint az övé, ráadásul szerencsétlennek még a típus is azonos volt. Csak annyi különbséggel, hogy náluk 3x2-be, nálunk meg ugyebár 2x3 van tagolva a rendszám.

Egyébként írta budapesti olasz nagykövetségről a hölgy, hogy számos ilyen eset van, mint az enyém. Oda-vissza. Őket olyan Magyarországon megbírságolt olaszok keresik fel sorra, akik sok esetben még soha nem is jártak hazánkban. Ő irányított panaszommal a kinti, területileg illetékes főkonzulhoz.

Most már harmadik napja lesz, hogy az utolsó üzenetem után lapít a behajtócég vagy mifene. Pedig eddig meglepően gyorsan reagáltak minden levélre. Lehet rájöttek, hogy valamit nagyon elb...tak. :U

(#8626) Sanyabá Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#8629) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8628) üzenetére


Vertigo18
addikt

Azért majd írd le mi volt!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8630) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8629) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Mindenképp :K

(#8631) Mezga82


Mezga82
csendes tag

Kérem, ha bárki tud segíteni :R

[link]

[ Szerkesztve ]

(#8632) Mezga82


Mezga82
csendes tag

Olvastam valahol olyat, hogy Magyarországon tilos az elülső rendszámtábla világítás. Ha ez valóban igaz, tudna valaki linkelni ezzel kapcsolatban hivatalos előírást?

Köszönöm! :R

(#8633) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8632) üzenetére


Vertigo18
addikt

A 6/1990-es Köhém rendelet leírja, hogy milyen lámpákkal lehet felszerelni a gépkocsit. Ami ott nincs, azt nem szabad.

Külön megvan az is, hogy melyik világítótest hova helyezhető és milyen irányban világíthat, milyen színnel.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8634) Debilon válasza Mezga82 (#8632) üzenetére


Debilon
addikt

mi a bánatnak előre rendszámtábla világítás?

amúgy nem, nem lehet előre rendszámtábla világítást tenni

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#8635) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8633) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Köszi :R

#8634) Debilon Szintén köszi, de nem én akarom, hanem egy gyanúsított autón van elülső rendszámtábla világítás, ami nem az enyém.

(#8636) Mezga82


Mezga82
csendes tag

"Good afternoon,
I would like to inform you that the fine has been cancelled.
Best Regards"

Hát ennyi... Semmi bocsi, vagy ilyesmi, de legalább köszönni megtanítottam őket :DDD Ezt a behajtó cég küldte a gmail-es címről. Gondolom hivatalos lezáró határozatot ti is kérnétek?

(#8637) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8636) üzenetére


Vertigo18
addikt

Hát nem tudom, én nem láttam még olyat, hogy a hivatalos határozaton felül még emailben is írnának... :)

De legalább jól végződött! :)

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8638) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8637) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Pont, hogy az nincs, csak ez a mail. Azért gondoltam, hogy nem ártana kérni. Akár tőlük, akár a kinti rendőrségtől.

(#8639) Mezga82 válasza Mezga82 (#8638) üzenetére


Mezga82
csendes tag

Megvan a doksi is :DD

(#8640) Vertigo18 válasza Mezga82 (#8639) üzenetére


Vertigo18
addikt

Akkor most mehet a feljelentés! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#8641) Mezga82 válasza Vertigo18 (#8640) üzenetére


Mezga82
csendes tag

ÁÁááá. Örülök, hogy végre lezárult. :K

(#8642) bucihost


bucihost
senior tag

Sziasztok. Nem tudom be fér-e ide, hátha. Nem tudja valaki, hogy "büntetés végrehajtás" ban, az iskola alatt (7hónap) állományba kerül e az illető (kap e fizetést) ?

(#8643) káen válasza bucihost (#8642) üzenetére


káen
tag

Ha arra gondolsz, hogy a most felvételt nyert BV-s tanulók a képzés alatt kapnak-e fizetést, akkor a válasz igen. Ugyanúgy a határvadász képzésben résztvevők is kapnak (nem is keveset).

(#8644) bucihost válasza káen (#8643) üzenetére


bucihost
senior tag

Igen. Komádiban csinálnak BV-t és keresnek irodai dolgozókat is. 30km-re lakom Komáditól,és gondoltam megpróbálom. Csak a kiírás alapján nem volt tiszta hogy a 7 hónapos iskola alatt jár a fizetés vagy sem. Azt lehet tudni, hogy a későbbiekben azzal az iskolával rendőrséghez is "át lehet menni" vagy valamilyen átképzés kell? :R

(#8645) káen válasza bucihost (#8644) üzenetére


káen
tag

Biztosan nem kompatibilis a kettő. A közeledben nincs HV képzés?

(#8646) bucihost válasza káen (#8645) üzenetére


bucihost
senior tag

Őszintén nem tudom . nemrég rég költöztem Szentpéterszegre, csak láttam hogy Komádi hirdeti a BV-t.. Irodai adminisztrációs munkakörbe is, és mivel most épp álláskereső vagyok gondoltam megpróbálom. :F

(#8647) BÁ Nutrition válasza bucihost (#8644) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Inkabb keress mas szakmat...

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#8648) bucihost válasza BÁ Nutrition (#8647) üzenetére


bucihost
senior tag

Őszintén teljesen halott munka terén a környék, Debrecenbe meg havi 100 ért nem fogok bejárni (35 az útiköltség és nem térítenek). Fizetés szempontjából meg ez a BV-s adminisztratív munka meg nem lenne rossz, sőt.... és bejárást is támogatják / térítik.... De majd lesz valahogy. Mi az oka, hogy keressek mást? Tapasztalat?

(#8649) BÁ Nutrition válasza bucihost (#8648) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

nem tudom milyen lehetosegeid vannak, de ha barmifele tehetseget vagy kreativitast (+kitartast) erzel magadban akkor semmikepp nem javaslom h ilyesmi palyara menj(rendvedelmi szervek..)
civilkent nem erted mi az a parancsuralmi rendszer, es h milyen fergek tudnak lenni veled munkahelyen a fonokeid mondjuk, amit en lattam belulrol h eleg megkeseredett elete volt szinte mindenkinek, folyamatos a stressz amit ertelmetlen dolgok, helyzetek okoznak, de mivel durvan korlatozottak a lehetosegeid, a mozgastered ezert kb csak felbaxod magad folyamatosan. persze van aki ezt konnyebben viseli, de nem ez a jellemzo. emlekszem mikor megvontak a kedvezmenyes szolgalati nyugdijat akkor a szakszervezetek jottek tuntetni a parlamenthez, es pl felhoztak h az varhato eletkor 57 ev, akkor hova akarjak emelgetni, nem tudom ez mennyire takarja a valosagot, de fater kollegai kb mind el is hullottak nyugdijas kor elso 2-3 eveben, es ez csak rosszabb lesz szerintem.
tul nagy litaniat nem akarok irni, en mar 5 eve leszereltem es nem bantam meg, ez eleg jellemzo velemeny, akit ismerek es otthagyta a ceget az mind ugyanigy van vele.

amikor en leszereltem azt ereztem h egy elkepzelhetetlen nagy teher, ko szakadt le rolam es mintha hawaii-n lennek..

ennek ellenere lehet h nincs mas lehetoseged, de akkor is inkabb azt javaslom h max arra hasznald fel h tanulj valamit, kepezd ki magad es lepj is le idoben

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#8650) Debilon válasza bucihost (#8648) üzenetére


Debilon
addikt

nem tudom mennyi idős vagy, de ha van lehetőséged, kerüld el, és inkább költözz ha tényleg ennyire nincs ott munka ahol laksz

útiköltség térítés, meg hetente, havonta változó kérelmek, autóra 15ft/km tömegre meg 80% ha minden igaz

plusz amit írtak, a töménytelen mennyiségű szívás

azt sem írtad, hogy egyenruhásként vagy civilként lenne ez az irodai meló, mert abban is nagy különbségek vannak a bért illetően

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.