Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kantor
tag
kicsit visszamegyek az idoben...
a nok ferfiak kenyes tema, altalaban sertodes a vege.
sok mindent a nok tudnak jol, pl amihez sok kitartas kell, vagy monoton muka, illetve anok altalaban szorgalmasabbak. viszont a kreativitas eleg ritkan a nok jellemzoje, nem is veletlen hogy amuveszek es egfyeb alkotok kis szazaleka no.
a fejlesztes tag fogalom. tapasztalatom szerint nigerezeshez jok anok, jobbak mint a ferfiak, de ha onaloan kell kitalani valamit akkor altalabn alul maradnak. ez persze a ''tarsadalmi eletre'' nem igaz, ott a nok a legnagyobb szarkeverok. en (most nagykepuseg nelkul) eleg jol belelatok az emberkbe, de az okos nokkel nagyon vigyazok, furkalodasban altalab tultesznek rajtam... szerencsere keves van beloluk -
vati
senior tag
Szerintem lehet egy nő jó programozó, ahogy jó autóvezető is lehet. Alkat kérdése.
Egész konkrétan 2-t ismerek: az egyik a programozás mellett siklóernyőzik, Pesten autót vezet -egész tűrhetően!- szóval belevaló vagány csaj, ha nem is látszik rajta.
A másik 5 év gyes után sikeresen visszailleszkedett a szakmába, az se semmi.
A fizetésről nem tudok, sajnos valószínű hogy müxik a régi rossz magyar szokás, hogy valaki cca. 30%-al kevesebbet keres, mert ''nő''.
Normális munkahelyen nem tudom elképzelni, hogy egy informatikust az alapján ítéljenek meg hogy nő vagy férfi. Megítélés? A siklóernyőzőt szerintem mindenki kedveli a munkahelyen, pedig elég szótlan fajta
Nálunk olyan 10% a nők részaránya a fejlesztők között (két nő), még a ''ritka mint a fehér holló''-előítélet se jön be.
Mindketten prog.mat szakra jártak, abszolút nem kívülről jöttek. Szakmailag nem tudnám minősíteni őket, pedig 7 éve dolgozunk együtt - nálam biztos nem rosszabbak.
Csak egyiküknek láttam a kódját - mintha női kézírást hasonlítanánk férfi kézíráshoz, én sose írok olyan szép, rendezett külalakú kódokat :-)))
A férfi kód sokszor inkább rejtvényre emlékeztet, legalábbis az enyém. -
simonzé
addikt
A nők technikai érzékéről szóló negatív sztereotípiákat az olyan nők alakítják ki, akik hülyék. pl. egyik csoporttársam a Word 3.1 -ből folytatott gyakorlati vizsga (egy begépelt szöveg 100 féle formázása) során nem nagyon boldogult. Helyette 441 oldalon keresztöl nyomta az entert.
A vizsga eredményhirdetésekor majd megszakadtunk a röhögéstől, hogy ilyen létezik.
Ugyanezzel a csajjal történt: kis teremben sok gép. Az aszalok egymásnak háttal összetolva, rajtuk a gépek zippzár-szerűen elrendezve (egyik erre néz, a másik arra). Két vicces fiú felcserélte egymással két, égymásnak háttal álló gép billentyűzet (átdugták egyiket a másikba). A csajok a szünetben gyakoroltak, és majd megőrültek, amikor nem az jelent meg, amit beírtak. Az a nekik háttal álló gépen jelent meg.. Ez a csaj 2-3 perc után sírva fakadt. Mi meg a terem ajtajában fetrengtünk a fölön a röhögéstől.
Az ilyen nők miatt rossz a női sofőrök megítélése is. A nők ugyanolyan jók lehetnek bármelyik szellemi foglalkozásnál. -
The_Tom
senior tag
ahol dolgoztam informatikai szempontbol 3 fontos szemely volt. az egyik a ceg egeszenek informatikai vezetoje, o ala tartozott minden, hardware software, nagy altalanossagban. viszont a progamert konkretan, mellyel a dolgozok 90%-a vegezte munkajat, 2 noi informatikus felelt. gyakorlatilag ok iranyitottak a fejlesztest, ok tartottak a kapcsolatot a fejlesztokkel, mivel kulso ceg csinalta. igazabol ok ketten lattak at az egesz rendszert teljessegeben. jol csinaltak a dolgukat, ertettek hozza. eloszor amikor odamentem furcsa volt, de mas teruleten is sok noi vezeto volt szoval megszoktam.
semmi problema nem volt, sem nekunk veluk, sem nekik velunk. fizetesrol nem tudok nyilatkozni.
Üdv. -
McJames
senior tag
Itt a közelben többnyire ugródeszkának használt állásban (szakmai tapasztalat, esetleg vezetői...), közalkalmazottként dolgoznak informatikusok. Hölgyek nincsenek túl sokan. Fizetésben nincs különbség, tekintve, hogy a közalkalmazotti tv. ilyenre nem ad módot (furcsa is lenne, de amúgy is...).
A munkahelyi megítélésben amennyire nekem rálátásom van, tök mindegy, hogy ki kicsoda, lényeg, hogy a munkája rendben legyen, ill. legyen szakmai tudása, önálló véleménye, és azért nem árt, ha akar és tud fejlődni is. Persze mindig és mindenhol léteznek agyamentek...
A bunkóságot természetesen nem kell és szabad tűrnie az ált. többségben lévő férfi kollégáktól, de nem árt, ha ezt nem ''dámaként'', felülről kívánja kezelni, hanem a megfelelő logikai szinten...Ha ilyen, a többség tutti támogatja.
Azt hiszem, hogy a nők nagy többségének gondolkodási sémája valamelyest más, mint a férfiaké. Ez azonban szvsz - hasonló vagy azonos tudásszint mellett -, pláne, ha csapatmunkáról van szó, nem hátrányként kezelendő, hanem előnyként. Egy nő uo. értékes és jó programozó lehet, mint egy ffi. Miért ne?! -
Édesapám felesége, aki egy 33 éves programozó hölgy, egy nagyon komplex és komoly programot írt meg néhány év alatt, és minden elismerésem az övé. Clipper-ben van írva, és jövőre ülteti át Windows-os felületre. Szociális téren használják a programot szerte az országban.
Le a kalappal a női programozók előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD IPS
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest