Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vati

senior tag

válasz tildy #1 üzenetére

Szerintem lehet egy nő jó programozó, ahogy jó autóvezető is lehet. Alkat kérdése.

Egész konkrétan 2-t ismerek: az egyik a programozás mellett siklóernyőzik, Pesten autót vezet -egész tűrhetően!- szóval belevaló vagány csaj, ha nem is látszik rajta.
    A másik 5 év gyes után sikeresen visszailleszkedett a szakmába, az se semmi.

A fizetésről nem tudok, sajnos valószínű hogy müxik a régi rossz magyar szokás, hogy valaki cca. 30%-al kevesebbet keres, mert ''nő''.

Normális munkahelyen nem tudom elképzelni, hogy egy informatikust az alapján ítéljenek meg hogy nő vagy férfi. Megítélés? A siklóernyőzőt szerintem mindenki kedveli a munkahelyen, pedig elég szótlan fajta:)

Nálunk olyan 10% a nők részaránya a fejlesztők között (két nő), még a ''ritka mint a fehér holló''-előítélet se jön be.
    Mindketten prog.mat szakra jártak, abszolút nem kívülről jöttek. Szakmailag nem tudnám minősíteni őket, pedig 7 éve dolgozunk együtt - nálam biztos nem rosszabbak.
    Csak egyiküknek láttam a kódját - mintha női kézírást hasonlítanánk férfi kézíráshoz, én sose írok olyan szép, rendezett külalakú kódokat :-)))
    A férfi kód sokszor inkább rejtvényre emlékeztet, legalábbis az enyém.

Új hozzászólás Aktív témák