- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
camaro79
aktív tag
válasz
VincentVG #64879 üzenetére
Nekem pluszos és cilinderes is a szemem. Ez a tekerős megoldás nem lenne rossz ötlet, de ugye a cilinderrel nem tud mit kezdeni, emiatt meg úgyis kellene bele előtét lencse (sajnos valszeg nem is lehet rakni bele, mert úgy gondolták, hogy megoldották ezt a kérdéskört).
-
gulasoft
őstag
Igen, igazad van, egy csúcgép + az egyebek tényleg nagyon húzósak, ezért tett jót a meta a piacnak a saját olcsó gép nélkül is üzemelő Questekkel.
Kroy leteszteli és megmondja tényleg azt tudja e amit írnak, és azt kapta e amit várt. Ez tök jó, csak aki csak az dioptria miatt venne ilyet, annak azért nem ár tudni mit jelent ez anyagilag, és mivel ez nem önálló headset mi kell hozzá, hogy egyáltalán kihajtsa, és innen kezdve már nem biztos hogy baj, hogy leírom az árakat. De lehet hogy ezzel mindenki tisztában van. -
mmdms
addikt
válasz
gulasoft #64891 üzenetére
Ez az anyagiaskodas resze a hszeidnek tok feleslegesek. Van aki ki tudja fizetni, es aldoz a hobbijara, mas meg elissza. De jo lenne ha csak ennyibe kerulne kiepiteni egy faja simriget, ennek az osszegnek mar a sokszorosanal jar az ember mire vr headset fele kacsintgat.
-
gulasoft
őstag
válasz
VincentVG #64890 üzenetére
Hát máshol ilyet nem láttunk, és ezért vannak a mágneses és beppatintható dioptriás lencsék jócskán olcsóbban. Ez mondjuk lehet jó lesz, de még ugye nincs. De nemsokára érkezik. 8-900.000-et meg ha valaki kiad érte, az az ő dolga (+1.5-millát arra gépre ami ezt meghajtja, de ez már csak hab a tortán)
A lényeg, hogy most nincs, de hamarosan lesz. -
gulasoft
őstag
válasz
zsozsa74 #64886 üzenetére
Nem baj, február március környékén jön, és kroy már előrendelte. Asszem ennél nincs visszaküldési lehetőség, de hát eccer élünk.
Legalább lesz egy független tesztünk.
Viszont odaadtam a chatgpt-nek ezt a kamerát nem tettünk bele mert béna pöcsök vagyunk részt.
A fizikai átjáró kiváló láthatóságot biztosít
A szöveg szerint egy fizikai felnyitható mechanizmus szerkezete van, amely lehetővé teszi az egykezes emelést és rögzítést a homlok fölött. Legyen szó kreatív felhasználási esetekről, mint a Blender/Unity és a VR terek váltogatása, gyors fényképek megosztásáról SNS-en vagy Discordon, a saját szemeid válaszreakcióját és felbontását használhatod. Ez nem okoz frusztrációt, szemben a kamerás átjáróval. Kollegákkal való beszélgetés olyan egyszerű, mint napszemüveg fel- és leemelése üzleti célra. A FlipVR vezérlők lehetővé teszik a zökkenőmentes átmenetet a valóság és a VR tér között anélkül, hogy el kellene engedni a vezérlőket - egyszerűen flipeld el a vezérlőket, majd emeld fel a MeganeX szuperkönnyű 8K-t, és ennyi.
Ez mekkor a marketink bullshit :-) -
gulasoft
őstag
válasz
VincentVG #64883 üzenetére
Ja 1900€ + bázisállomások és mondjuk index vezérlők, még úgy 200.000Ft értékben ha nem valami használt levedlettet akarsz a 8k-s fejszett mellé. Azért milyen mókás annak a megfogalmazása, hogy képtelek voltak kamár tenni bele, ezért nincs AR. Rendkívül kényelmesen egy kézzel felhajtható akárcsak egy napszemüveg a kollégákkal való kommunikációhoz :-)
Még jó esetben pont 1 milla alatt maradsz. Ja még nincsen majd jön, és előrendelve ennyi, viszont adnak hozzá 4 méternyi usb c kábelt. (He? Most akkor ez is usb C-n megy?) -
gulasoft
őstag
A 72-es van fent a questemen és van ilyen rajzolós kód a useremnél. Egy ideje ez a rajzolás valami iszonyat lassúm spektrumon jobbat írtam, ilyen vonalkat huzigál de azt is tök szarul ugrálva. Ez a 72-es hibája?
-
VincentVG
senior tag
hello szemuveges VR osok
. kerdes: lett egy +1D olvasoszemuvegem a legutobbi VR-ozasom ota. cilinder + egyeb nehezito korulmenyek nincsenek ( még.. elvileg.. ). ha jol lattam van par headset amin alapbol lehet dioptriat allitani de csak - (minuszos ) iranyban.
a + os irany mennyire zavaro? hatha van akinek hasonlo.
-
gulasoft
őstag
válasz
Archman 3 #64872 üzenetére
Simán jó, és talán még a modoltakkal is próbálkozhatsz kicsit kisebb felbontáson. Nekem i8-11900k-mvan ls egy OC-s4070ti om, ezzel 60 fpst ki lehet práselni az avatar luke rossos modjából, tegnap is vagy 3 órát lopakodtm valami marha nagy fúrókomplexomban a 20 exoskeletonos, meg 10 kis peon ellen.
A poén az, hogy a csalogos katonák durvábbal mint az exoskeletonosak ha meglátnak. Mondjul van az a gránátvetős szutyok, azt nagyon utálom azt csinálom ki először. Sorrend:sima katonák, gránátvetős exoskeleton, egyéb exoskeleton. Ha valakinek adhatok egy tippet, magas belőhetetlen épületről nem tudnak leszedni, csak a gránátvetős. De amíg az él , addig bujj gurulj van, mert nagyon messzire ellövi a gránátokat, ha nem sikerül egyből kicsinálni, akkor futás van.
(mondjuk a másik kedvenzem az aminek egy vasrudak vannak a pilótafülke előtt, és egy istennek sem akar megdögleni, csak az áramos nyíl amit lehet ellene alkalmazni kb minden másra immunis, vagy olyan keveset sebződik hogy az förtelem) -
válasz
xandrush0831 #64876 üzenetére
Egyelőre csak virágbóti a verzió
. 1 hónapja játszom, kb 10%-nal tartok úgyhogy hosszú projekt ez...
Köszönöm az eddigi tippeket -
laccy88
senior tag
Sziasztok!
Quest 3 tulajokhoz szól a kérdésem.
Gyakran tapasztalom, hogy Handtracking módból visszaváltva, vagy pl standby-ból visszatérve hosszú másodperceknek kell eltelnie, hogy felismerje a kontrollereket.
Környezeti fény jó, nem panaszkodik rá.
Esetleg tipp, hogy miért?
Más is tapasztal ilyet?
(legújabb SW)
-
Archman 3
tag
Sziasztok.
Az alábbi konfiggal szóba jöhet a PCVR ( Quest3s ) vagy inkább ne is próbálkozzak.
I5 12600K, 16gb DDR4 3200mhz, RTX4070
Előre is köszi. -
Bár még csak pár hete használok vt-t, elsősorban Rallysimfan, néha egy kis Alyx ami nagyon tetszik. Írtátok a moddolt játékokat. Van ezeknek valami gyűjtő oldala ahol össze van foglalva mihez van mod, azt hogyan kell telepíteni használni?
-
kiskuplung
őstag
válasz
gulasoft #64852 üzenetére
Én se tudok többet, pont az Outer Worlds-öt írtam volna, de ahhoz nagyon erős VR gyomor kell, meg látom már ki is beszéltétek. Mondjuk az egyik leginnovatívabb játékra azt mondani hogy kisherceges bolygón mászkálós olyan, mint az RDR2-t lóhere szimulátornak nevezni
A Far cry-ról nem tudtam, hogy megy modolva, köszi.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
gulasoft #64865 üzenetére
Nem mindenkinél van úgy hely. Pl én is kifordulok az asztaltól, és akkor van kb 1 méter előttem a kanapé széléig. Felette elhadonászok kinyújtott kézzel, de néha pl fel akarok venni valamit a földről akkor elérem a kanapét. A térdhajlatom szokott a széknek érni, hogy tudjam a pozicióm, és csak jobbra balra forgok, többit controllerrel.
-
gulasoft
őstag
válasz
Sati1984 #64862 üzenetére
Én mindíg sima forgással jászom, de egyébként menne a 360 fokos fordulás is, kábelmentesen a szoba közepén van egy szőnyeg, golfban 3 perc után nem tudom. hogy mere állok. Úgy van a szőnyeg lerakva, hogy ha rajta állok nem verek le semmit. Így ha érzem, hogy hopszi szőnyeg széle, akkor fizikailag visszatolatok a szőnyegre. Ez az űrben lebegés mondjuk okozhat gondot. Az eye of temple is olyan, hogy így 5 év stickes mozgásos vr után, 20 perc alatt totál rosszul lettem. Lehet ez is hasonló lehet, és meglepne egy hasonló érzéssel, majd egyszer kipróbálom ha lesz rá időm, de most az avatar elviszi a single playre szánt időmet.
-
Sati1984
tag
válasz
gulasoft #64861 üzenetére
Ez az, igen, illetve több bolygó is található a játékban, ezeket mind meg tudod látogatni.
Nagyon szépen VR-osodik, viszont az fontos kitétel, hogy aki nem szokott hozzá VR-ban a stickkel mozgáshoz, illetve a stickkel forduláshoz (nekem úgy van berendezve a VR-tér, hogy nem merek fordulni 360 fokban), annak extrán nehéz dolga lesz, és lehet ezt inkább később kéne játszania. Én minden játékban eddig snap turninget használtam, és azt már nagyon jól megszoktam, viszont ebben nincs snap, csak sima fordulás, és kellett egy 10 perc az elején, hogy hozzászokjak.
Plusz vannak olyan részek, ahol zéró gravitációban kell mozogni, akár úrhajóval, akár anélkül, és ott megintcsak elég vadul rángatódik a nézőpontunk, ráadásul még talaj sincs, lebegünk az űrben, úgyhogy ez még egy extra dimenzió, amihez megintcsak kellett 10 perc, mire hozzászoktam, pedig én már rengeteg stickkel mozgós és nézelődős játékot játszottam VR-ban. Szóval aki nem annyira gyakorlott, az tegye el későbbre, vagy csak nagyon óvatosan kezdjen neki.
-
-
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #64857 üzenetére
Igen a legjobb lenne egy 4090 vagy egy 5090 ott biztos fel lehet tolni maxra és a szemenkénti renderelést beállítani, de az csilliárdokba kerül, bár én spec a luke ross avataros modjaval 60fps-ben játszom, és elvisz az élmény, uevr-ből meg most móriáztunk és hát ott is a törpe csarnokok ha hubammeg látvány, úgyhogy nem tudom milyen kártyával próbálkozol, de valószínűleg az gyenge, mert az Alien fireteam elit is nagyon beszaratós volt vr-ba, és palworldöt is úgy toltam végig, és persze volt olyan, hogy amikor lovagoltam valami repülő lényen, akkor benne volt az arcomban a sörénye, de összességében tök jó volt, és továbbra is azt mondom, hogy a modderek mentik meg a pcvr-t. Semmi normális cím nem jön de szólj ha tévedek. Régebben is a gazdag gyerekek játékszere volt a VR és most hogy 133-250 között hozzá lehet jutni egy Q3S-Q3 fejszetthez, és a régebbi pcvr címeket jól viszik ez a rész olcsóbb lett.
Az igazán nagy PC címekhez ha mod készül, vagy az UEVR-al lesz megmodolva akkor továbbra is a gazdag gyerekek játékszere, mert a 4070ti kevés hozzájuk. Szerintem a kártyád gyenge, és az újabb játékokhoz már az enyém is. Egy jedi fallen order, egy return to mória uevr-al teljesen vállalható fpst ad, és már ezek is sokkal többek mint amit kifejezetten pcvr-ra írnak.
30-án kijönnek a kártyák és a tesztek meglátjuk hogy alakul a piac. Sokan használjuk az uevr-t és egy ilyen játék modolása 30mp. (ha a konfigot először töltöd, akkor 40)
Tehát se szarakodni se baszakodni nem kell vele. Kell alá egy atom vas, ha nincs akkor maradnak kisebb címek. (egyébként a móriát pont tegnap indította el egy srác rift-s-en egy ősrégi radeonos kártyán és hát közepesen volt neki diavetítés, a rift-s szar felbontása miatt legalább elindult, és hát életében nem hallott az uevr-ról, pedig több éve vr-ozik, és ő is azt mondta hogy hú ez mennyire állat)
Lehet, hogy pont az egyik legtöbbet értő ember szarakodás és baszakodás véleménye miatt nem merik kipróbálni többen, jobb kártyákkal, és jönnének rá, hogy azért ez nem annyira rossz mint amennyire ezt lefested. Ha tudsz upgradelj valami jobb kártyára, és próbáld ki azzal, és ha nincs lehetőséged akkor nézz meg régebbi címeket. (Jedi fallen order, és a mória a gyengébb kártyákon is elindul, (az utóbbihoz van fps config, tőlünk tölthető az uvr-configok szobából.) -
Tyrone89
aktív tag
válasz
xandrush0831 #64857 üzenetére
Ezt a meglátást én azzal tudnám megerősíteni hogy pl autós simek/simcade-k között számomra az acc-nek, ami ugye UE engine van a legcsúnyább megjelenése VR-ban.. Az Automobilista 2 és a Project cars 2 ami Madness engine azok brutál jól néznek ki VR-ban is.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
gulasoft #64852 üzenetére
Szerintem a szaron volt a hangsúly. Attól hogy nincs sok mod, az UEVR még nem lesz jó.
Mondjuk én az Alien megjelenés óta kezdem azt gondolni, hogy nem az injector miatt néz ki szarul az UEVR még magas felbontáson is, hanem az UE miatt. Pont ugyanazt az ótvar látványt kaptam a natív Alienben is, mint a mókolt UEVR-os Chernobylite-ban. Inkább viszem végig tízszer a HL2-t, mint ezeket a förmedvényeket. De majd RTX 9090-el fel lehet tolni a felbontást szemenként 16k-ra, és akkor úgy fognak kinézni mint az Alyx egy Rift S-en egy GTX 1070-el. -
KRoy19
őstag
Ha valakit érdekel használt HTC Vive Pro (csak a headset) 1 év garanciával, akkor ennyiért szerintem nem rossz deal. [link]
-
gulasoft
őstag
válasz
kiskuplung #64850 üzenetére
Injektáljunk meg baszakodjunk. Ez tetszik, akkor légyszives sorold a vr modolt progikat.
Kezdem én a sort akkor
Crysis,
Valheim,
Hl 1,2
Deep rock,
Sbunautica,
Farcry (nem luke ross-os mod)
folytatnád esetleg, én is szivesebben játszom jó modolt játékokkal. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
kiskuplung #64850 üzenetére
Köszi a tippet, ezt tényleg megérné kipróbálni. Anno nagy kedvenc volt ez a játék
-
kiskuplung
őstag
Innen letölthető a mod. Nem kell vele semmit se csinálni csak feltelepíteni, és működik. Annyit kér az elején, hogy az antialiasing legyen kikapcsolva.
GOG-on most éppen akciós a játék, ha valakinek nincs meg. Én ezzel a verzióval próbáltam (de Steam-essel is működik, a Remastereddel viszont NEM), tökéletesen működik, nem az az UEVR-es bohóckodás, hogy kínlódsz vele, a végén mégis szar.
Rendesen kiírja, hogy mikor melyik gombot kell megnyomni játék közben, van beépített manual és VR settings. A fegyverválasztás nem egy gomb, hanem rendesen elő kell húzni a vállad fölül, vagy a derekadról a pisztolyt.
Ki tud rakni egy indítóikont az asztalra, Crysis VR néven és már indul is, nem injektálgatunk meg baszakodunk. Tökéletes. -
sheep
addikt
válasz
ateszm #64847 üzenetére
Volt vastagabb de már egy ideje nem elérhető a shopban. A gyári kb. 11mm, ők gyártottak egy ideig 15mm-est de már nem kapható. Én a Studioform-tól rendeltem [link] , sajnos Új-Zélandi cég és így kb 2 hét mire ideér, de biztos lehet venni máshol is. Magyarországon van egy cég akik a Pimax hivatalos viszonteladói, esetleg kérdezz rájuk ki tudod-e próbálni. Én direkt a Pimax shopjából vettem mert jóval olcsóbb volt így, és most van egy akció is február közepéig, ha Reverbről váltasz elengednek még 80 $ -t.
-
Szemüvegem van igen.
A venni kell vastagabbat alatt mit értesz? Van nekik a honlapon, vagy egyéb oldalakon kell ezt lőni? -
sheep
addikt
válasz
ateszm #64845 üzenetére
Szerintem igen, én nemrég cseréltem Reverbet Pimax Crystal Light-ra, és nem bántam meg, gyönyörű képe van. 99%-ban szimezek, mondjuk az Alyxot én is végignyomtam de más nem nagyon érdekel.
Azt biztosan állíthatom hogy a képminősége nem marad el az 1440p monitortól, jók a színek, nekem semmi problémám vele. Viszont ha szemüveged van vagy egyéb szembetegség/korrekcióval élsz akkor nem biztos hogy jó lesz. A gyári vékony arcpárna miatt a szemed túl közel van a lencséhez és torz az egész kép, kell venni hozzá egy vastagabbat (ellentétben a Reverbbel mert ott meg túl vastag volt és emiatt kicsi a fov). Itt ha jól belövöd az ipd-t és mindent bekalibrálsz akkor fantasztikus képminőséget kapsz cserébe. -
Szép estét! Elgondolkodtam a Reverb g2 cserén, amivel amúgy teljesen elégedett vagyok. Jó irány lehet a Pimax Crystal Light? Felhasználását tekintve 90%sim 10% Half Life Alyx, és egyéb rejtvényes játék pl Room széria. Vagy van más ajánlott ezekre a dolgokra?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:ateszm -
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #64839 üzenetére
Igaz azt néztem én is hogy a késleltetés a VR ellensége, de ezt is sikerült erősen lecsökkenteni ezzel a dlss4-el nem? Az ASW meg csak az oculusokon működik, míg a dlss meg mindenen. Kevesen csinálnak VR teszteket, de majd ha végre nem csak a fizetett youtuberek jutnak hozzá a kártyákhoz beindul az is.
Pl. nyugodtan csinálhatnátok egy összehasonlítót, hogy a dlss4-el milyen a kép asw off, és dlss nélkül asw on. Nekem nem is tudom van e olyan játékom ami pcvr és lehet kapcsolgatni benne a dlss-t egyedül a hitman III-ra emlélszem, de itt soan szimulátoroznak és ott pl. lehet a dlss4 késleltetés ide vagy oda egy 5080-as kártyával több fps-t ad és jobb játékélményt mint a 4090, és van aki nem is questet használ, neki nincs asw, neki ad e valami pluszt az 5080. (fele áron mint a 5090) -
-Rolika-
senior tag
Igazatok van, tényleg 30. Talán iponon olvastam egy cikket ahol 24-et írtak.
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #64838 üzenetére
"Igen ezt értem, mikor csírább kártyája van az embernek, akkor érdemes bekapcsolva hagyni (főleg egy gtx 1080-on)"
Az ASW mindig be van kapcsolva, ez az alap, default allas. Aktivan ki kell kapcsolnod ha nem akarod hogy menjen. Azert megy allandoan hogy mindig 80/90/120 legyen az FPS. Fuggetlenul attol hogy a jatek allandoan nem birja tartani az FPS-t (mondjuk 55-65 kozott mozogna ha nem lenne az ASW) vagy csak itt-ott leesik a cel FPS ala. A DLSS-nek itt nem sok ertlem van mert a VR-ban a kesleltetes a legnagyobb ellenseged, ezert kell az ASW-t hasznalni. A DLSS a mukodesebol kifolyolag mindig rarak sokkal tobb kesleltetest mint az ASW mert a DLSS-nel kell a kovetkezo frame is, az ASW az elozot modositja csak.
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #64837 üzenetére
Igen ezt értem, mikor csírább kártyája van az embernek, akkor érdemes bekapcsolva hagyni (főleg egy gtx 1080-on), de ez még mindíg nem az a dlss amit én mondtam. Értem hogy ez az oculus megoldása ami a dlss fg-je lenne, de itt most az 5080-as kártya és a dlss4 mfg-je volt a téma, én arra írtam, hogy segítség lehet egy 5070, csak hát egy kezemen meg tudom számolni a mostanában kijött PC VR játékokat, pláne azokat ahol ez a DLSS4 kapcsolható lesz.
-
gulasoft
őstag
válasz
Raymond #64804 üzenetére
Hát lehet elbeszélünk egymás mellett. Szóba nem ejtettem az odt-t! Mi köze van a dlss frame generationnak az odt-hez? Ez műkidik akkor is ha indexen, pimaxon, anyámkínján nézed azt a vr programot amiben bekapcsolták a DLSS-ben a frame generationt (Hitman III megvan?) és ott nincs odt. Ott a DLSS frame generation simán csinált egy 60-70% plusz fpst. Most az hogy ezt én speciel egy oculuson néztem az egy dolog. Márpedig ha ott ezt be tudták kapcsolni, akkor lehet hogy ezt a mfg-t is rá lehet venni, hogy tolja ki a headsetre (miért ne tudná) a kártyában keletkezett frameket, és akkor azz 5080 nagyon bealázná a 4090-et ami egy story base, egy szimulátor, vagy bármi nem competitív fps-ben, nagyon sok plusz framet adhatna. Az megint más kérdés, hogy pvvr szinte egyáltalán nem jön ki, így marad a natív, meg a natívak oculusos verziói, és a modolt dolgok amik meg utólag nem tudják ezt a fg és mfg-ben keletkezett frameket rárakni a fejszett kijelzőire. De ennek semi köze az ODT-hez. Amíg indexem volt azt se tudtam mi az az ODT! Úgyhogy lehet X-szer ki lett tárgyalva az ODT-s rész, csak én meg nem erről beszéltem!
Mivel én nagyon sok modolt játékot játszom, nekem az 5080 a 4070ti-hoz nem hozna akkora előrelépést, mint egy 4090 vagy egy 5090, de aki sima PC VR játékokat játszik ott az 5080 mfg-je lehet segítség (vagy az 5070-é). De ez is csak spekuláció, ilyneket nem sokan tesztelnek le.
Mivel az DLSS4 többi fejlesztését megkapja minden régebbi rtx-es kártya, így lehet nem váltok egy darabig. -
-
gulasoft
őstag
Alza.hu-n is fent vannak a kártyák (5080-as csak) és ott is 30.-a van árnál feltüntetve.
-
fatal`
titán
válasz
Raymond #64823 üzenetére
Quality vs Quality se rossz. Bár én csak egy játékban használok VR-ban DLSS-t (EA WRC), kiváncsi leszek a különbségre a gyakorlatban, mert commentben azt írják, hogy növényzetnél több shimerring van az előző modelhez képest is.
Ha jól sejtem, akkor hivatalosan ma fog megjelenni az új driver, mert 5090 launch van.
-
Aki21
aktív tag
válasz
kiskuplung #64820 üzenetére
Köszi szépen az infót. Kicsit lemaradtam most mert kb 3hónapja nem vroztam így csak innen a forumból olvastam ezt az updatet is azért is kérdeztem rá.
-
Steve1207
veterán
Redditen is nagyon sokan jó véleménnyel vannak, hogy mennyire csökkent a ghosting. Szimeseknek van ACC rész is benne, ha legörgetnek [link] . Ha lesz idő beüzemelem a pcvr-t lassan, mert ez tényleg jónak tűnik, de aki folyamatosan használgatja erre ránézhetne pl ACC-ben, WRC-ben.
-
kiskuplung
őstag
Pár napra rá leállították a frissítést, és megragadtak 71-nél. De most már minden rendben van. Amúgy nem a Meta rontotta el a dolgot, hanem egy sokkal mélyebb probléma volt
-
Aki21
aktív tag
Sziasztok. Nem rég 1-2 hónapja volt quest3 ra a problémás frissítés. Azota van új vagy inkább még ne frissítsem a szemcsit?
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #64817 üzenetére
Egyebkent a 2080-al is jol megy, erdekes hogy mindket kartyanal 2 FPS-be kerult, termeszetesen mas beallitasok mellet.
-
Raymond
titán
En a CP2077-ben neztem az uj Tranformer upscale-et, a minoseg tenlyeg jobb, de akkor latszik inkabb ha a regi DLSS3 Quality van az uj Balanced vagy Performance-hez hasonlitva. Quality vs Quality eseteben nem jon ki annyira, legalabbis en nem lattam oriasi valtozast a ghosting jelentos csokkenesen kivul.
-
sheep
addikt
Kipróbáltam az új dlss4-et vr-ban és egész jónak tűnik. MSFS24-ben a műszerek már majdnem olyan élesek mint TAA-val, persze némi mosottság még mindig van, de észrevehetően jobb mint a régebbivel. És a másik ami még inkább feltűnt az a mozgás folyamatossága.
Először azt hittem 60 fps van beállítva de néztem hogy 45, és a mozgás teljesen folyamatos volt, semmi röccenés, akadás, mozgássimítás nélkül.
A szimeseknek szerintem ez mindenképpen pozitív lesz. -
sheep
addikt
Olvasom a redditen hogy a githubról letölthető az új dlss4 és már próbálgatják páran, egyelőre Cyberpunk és hasonlókkal.
Nagyon pozitívak az első benyomások, élesebb a kép és több fps. Na ebből profitálhat a vr, mindegyik szimben dlss-t használok de sajnos mosottá teszi a textúrákat némileg. Kiváncsi leszek vr-ban látni fogunk-e különbséget, én nagyon reménykedem. -
Dare2Live
félisten
válasz
fatal` #64808 üzenetére
Hamár Raymound linkelte mert fogyit is azonnal látni. [link] Az előrelépés fpsben kicsit jobb mint a 2080TI->3090nél, fogyi ugrás kb uaz. És az is gen lépés volt.
Ha megnézed érdemes az MFGs részt is meghallgatni. Ez így elsőre elég biztató.
Nekem ami valószínű csalódás lesz az a széria többi tagja. De végülis ugyanazon az MSRPn, jobb fogyasztással, több ficsörrel kapunk több FPSt. Mondjuk amennyit játszok nem kizárt marad a wqhd és a 3080.
szerk: Részemről a témát lezártam. 5090 amúgy se érint.
-
fatal`
titán
válasz
Dare2Live #64806 üzenetére
Pont a HUB reviewban, már a review elején, de Steve többször is viccel vele és el is mondja a végén, hogy miért.
30 százalék, ugyanekkora fogyasztás (és ár) növekedéssel. Ez egy 4090 Ti. És ez nem generációs ugrás így, hanem lószar. Ez még akkor talán felfogható lenne generációs előrelépésnek, ha nem nőtt volna a fogyasztás.
A 4090 70 százalékkal volt gyorsabb a 3090-nél. 3090 vs 2080 Ti is több volt bőven, mint 20%.
Az mfg meg mindenhol értelmetlen maszlag, ghosting, input lag. Alma vs körte. Sehol nem értelmezhető az 5070=4090, max a képernyőre kiírt számokban.
-
Dare2Live
félisten
Hol mondjáj, hogy ez egy 4090TI? Durva lenne... 30-35% 4k előrelépésre.
Én 30-35%os előrelépést hallok Hardware Unboxed 4Kban. Az bőven hozza a generációs ugrást, az jellemzően inkább 25-30%.
Ez az előrelépés pedig VRben mégnagyobb lesz a felbontás iatt és mert ramban nagyon komoly az előrelépés.A DLSS/FG egy más tészta. Avval a 4090 az 5090hez képest
egy szarnagyon gyenge. Ott nem 30-35% el veri az 5090 a 4090et hanem agyonveri, agyonalázza.
És latency alapján elég jónak tűnik elsőre az FG lesz.Árban persze horror lesz az 5090 enm kérdés de a 90es széria sose a jó ár/értékéről volt híres.
@Dyingsoul Vannak címek ahol értelmetlen, az FG. Meg va ahol nem. Ahol nem ott bizony az lesz, hogy 5070=4090.
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #64801 üzenetére
"Hát ha végre egy vr támogatná akkor valahogy megoldható a frame gen a vr-ra is"
Ez is mar X-szer ki lett targyalva - a VR-ban mindig van frame gen, nagyon akarni kell hogy kikapcsold az ODT-ben. Ami a VR-ban van az a FG es a Reflex 2 kevereke. Ugy csinalja az FG-t hogy a R2-hez hasonloan az input alapjan tolja el a pixeleket, de nem csak a parat ahogy az R2-nel mutatjak hanem komplett kepet general motion vectorok alapjan mint az FG.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Dare2Live #64799 üzenetére
"és ahol működik a DLSS4 ott brutál az előrelépés: Nem elrugaszkodott Jensen azon bemondása, hogy 5070 = 4090."
De, elrugaszkodott a bemondása.. Még pedig abban, hogy a két kártya közé semmiképp nem lenne szabad egyenlőségjelet tenni még egy hosszú mondat végén sem. De ránevelte az embereket, hogy így gondolkozzanak, ahogy te írod.
Számomra ilyen egyszerű a képlet:Teljesítmény:
A = B
Ezen felül: teljesítmény a különböző technológiákkal:
RT:
C = D
DLSS4:
F = G
DLSS4 + RT:
H = J
AI:
K = L
És nem kisregényeket kellene mellékelni, írogatni, olvasgatni meg azon gondolkodni, hogy most akkor melyik játék milyen technológiát támogat... Esetünkben VR-ról beszélünk. Ott is 5070 = 4090? Na ezért nem tartom jónak Jensen papa marketingszövegét átvenni.Ehhez egyébként Techpowerup tesztre sem volt szükség (persze jobb látni egy hosszabb elemzést a témában). Korábban #64628 Dyingsoul -ben linkeltem YT shortsban ugyanez a 35% különbség kijött. Azért mutatom ezt mert a metodika is benne van.
-
gulasoft
őstag
Hát ha végre egy vr támogatná akkor valahogy megoldható a frame gen a vr-ra is, mert a hitman3-ban pl a frame gen látványos pfs növekedést hozott a frame gennel, tehát ha bekapcsolják egy igazi vr-ba, ott hozhat előrelépést, csak hát ugye a modoltak nem mennek.
A luke ross mod is használja már a DLSS-t de a frame generationt ott is ki kell kapcsolni, ma jelent meg az indihez a mod, és egy elég méretes cikkben írja miket kell a konfigban állítni amit valami miatt a realconfig most nem tud megtenni, és ott is a frame generationt off-ra kell tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max