- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
válasz
BomiBoogie #30697 üzenetére
A qualcom x2 ami alapban 7 külön szálat tart fent a kamerakezelésre, sokkal gyorsabb, olvass utána fél éve írta, hogy szerintem ez lesz benne, és igazam lett. Párnázott lesz a fejszett, ami már nagyon kijárt, könnyebb lesz. Egy új erősebb procis questet nem hívnák quest s-nek, sem ráncfelvarrásnak. Kíváncsi leszek, hogy fogják rá a meglévő játékokat portolni, egy crosscompiler után elég sokat ell optimalizálni.
[link] -
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Jacek
veterán
válasz
izomman1 #30694 üzenetére
En is szeretnem a nagyobb fovot, szerintem eloszor feljonnek a tobbiek 4k-ra max ezutan jon a nagyobb fov, ez van szotyogtatni kell a tudast.
De alapvetoen GPU problem is van mert jo felbontassal 140+ fovot meghajtani pff esetleg majd az uj gennel. De ha az nvidian mulik minima fel millio, az meg no comment mar.. -
izomman1
senior tag
Hát lehet, hogy igazad van (lencse összehasonlításon nem látok ekkora különbséget ) de a nagy FOV ról akkor se tudok lemondani .. Majd egyszer ha szerencsém lesz valakinél kipróbálom vagy Pesten áll az ajánlat aki engedi nekem kipróbálni a HP Reverb 2 G majd az kipróbálhatja nálam cserébe a Pimax 5k plus -t .. Ősszel csak lesz rá jelentkező itt a fórumon
-
ZsZso
Közösségépítő
Creed: Rise to Glory - 5€ a Green Man Gaming -enSosesenemvoltmégilyenolcsó
-
izomman1
senior tag
Tudom hogy nagy de a supersampling felskálázással egészen jó pixel mentességet tudok a Pimax 5k plus esetén is elérni és a fentebb felsorolt dolgokban mind hátra lépnék , így én várok egy hasonló felbontást, de nagyobb FOV val . (Pimax 8k X az lenne na de annyi pénzt érte.. nem éri meg ár érték arányban ide vezet, ha nincs verseny a felső ligában sose jó.. )
Pimax 5k plus amúgy majdnem tudja az Index felbontását még így nagy FOV vel is valaki azt preferálta valaki meg az indexet ilyet is olyat is láttam a youtuberek körében..
Index és sima HP Reverb között meg nincs nagy pixelességi\élességi eltérés ahogy én elnézem ezt a videót : [link] -
sheep
addikt
válasz
izomman1 #30674 üzenetére
Ha neked a fov a legfontosabb és ez felülírja a képminőséget akkor valóban nem éri meg váltanod. Amúgy az új Reverbnél beharangozott jobb képminőséget én is parsztvakításnak érzem (ne legyen igazam), szerintem ugyan az a lencse lesz benne, legfeljebb valami apróságot módosítanak. Leginkább az állítható ipd adja el, ez sokaknak jól jöhet akik emiatt nem vették meg eddig.
Mondjuk számomra így is a legjobb hmd a piacon, mert nekem meg a képminőség a lényeg, és ebben semelyik másik headset még csak meg sem közelíti a felbontás miatt. -
izomman1
senior tag
válasz
kiskuplung #30685 üzenetére
A VR t nem hagytam abba az örök szerelem csak sokszor nem volt időm fórumozni
Oculus Játék: Már most látni a Medal of Honor os új játékról is, hogy kicsit rajzfilmszerűre egyszerűre vették a grafikát. ( Oculus Quest kompatibilitás miatt ) pedig milyen jó lenne a mai grafikájú FPS eket tolni VR ban.. Igazi VR támogatással... -
izomman1
senior tag
Oculus al is egy nagy gond van.. Alig ad ki AAA címeket ha pedig kiad akkor majdhogynem egy lebutított játékot ad ki grafikailag mostanság hogy az Oculus Quest esek is élvezhessék.. Így gyakorlatilag a Quest grafikai képessége a szűk keresztmetszet vagy mik a tapasztalatok a Phantom: Covert Ops például PC-n szebb mint Questen? Van különbség? Sajnos a PC-s VR piacot az Oculus teljesen elhanyagolja mostanság...
Jav. : Bár most nézem van összehasonlító videó de ez akkor se annyira nagy grafikai durranás : [link]
-
izomman1
senior tag
De most nézem knuckles kontroller és base station még hiányba is van.. nem rendelhető csak a Headset .. Most nézem Indexre és cuccokra is valve oldalán 8 hét várokozási idő.. A vírus betett mindennek mi van itt kérem szépen..
-
izomman1
senior tag
válasz
Dyingsoul #30681 üzenetére
Igen kerekítettem 1000 re.. Hát igen elég húzós eszköz még kontroller és base station is kell hozzá. De ha már megvan nem dobom el fillérekért. ( buknék rajta több száz ezret használtan ugyanis annyiért adható el ha pedig később mégis kéne vehetném arany áron vissza díjnyertes barom lennék akkor ) Garanciára vissza térve . Kicsit lassúak kétségtelen most lett rossz a Pimax kábelem a sok hurcolástól- nyomorgatástól ( szemcsés kicsit a kép kábel hiba miatt) és majd 3 hétre érkezik kb igény bejelentéshez képest egy olcsó egyszerű kábel hozzá... Bár Amazonról biztos gyorsabb a reagálási idő.. Utógondolat Pimax hivatalos honlapjáról olcsóbb berendelni..
-
izomman1
senior tag
Tyre Wood lencse – lencs összehasonlításában sem látok nagy átütő élesség különbséget a sima Reverb és az Index között .. Jó mondjuk a Oculus Rift S hez képest már nagyobb a különbség de ott se óriási.
[link]Pimax 8k Plus amugy kapható is már Amazonon egy vélemény született is..
nem tudok németül , de valami olyat írhat google fordítóval a srác, hogy :
"Érdemes frissíteni egy 5k + -ról? Attól függ, hogy mit keres. Kevesebb SDE - határozottan. Tökéletes élesség - azt hiszem, akkor az 5k + marad, ami ezt az SDE-t ismét "csökkenti". Az Artisan minden bizonnyal jó választás, vagy ha ez valóban az utolsó eszköz a szimulációs területen, a 8KX. A magasabb felbontás határozottan segíti a 8k + -ot, de a 3080TI előtt nem látok sok mozgásteret. Számomra ez 5k + -ra való frissítés. Az 5k + vagy annál hasonló SDE zavart? nem, akkor nem fog sokat hozzáadni neked - akkor jobb 5 k + és 144Hz."Vagyis ergo nem (tökéletes élesség is fontos nem elég a több pixel ha homályos a kép mögötte vagy nem nagyobb felbontású) talán a Pimax 8kX ami magasabb felbontást generál a háttérbe ( jobb kábelen) a HDMI nek de már tényleg fog kelleni a 3080 TI és az ára is brutális az eszköznek.. így várok..
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #30678 üzenetére
+1
A Pimax-szel az a gond, hogy ha a gari fontos, akkor tudjuk milyen a support... Én év elején gondolkodtam Pimax-ben de elvetettem látván a horribilis árakat és azt, hogy cirka háromnegyed évet kell várni rá, mire kiszállítják... (ez volt év elején a helyzet)
A másik az, hogy drága. Az 1000 Euró is sok, a 2000 meg pláne az...
Én CV1-ről fogok váltani így számomra majdnem minden szempontból előrelépés lenne a G2. Pimax-ről te szerintem se válts sehová ha már egyszer megvan. -
-
izomman1
senior tag
Amazonon még mindig a Pimax 5 k plus majd 1000 euróba kerül! [link] (ami már tartalmazza az adókat ) Azért ahogy néztem most ilyen 480 euróért tudnám kukázni a Pimaxet .. Na most azt képzeljétek el kukáztam megjön a HP Reverb 2 G kicsit jobb SDE vel és az összes felsorolt fentebbi hátránnyal kicsi FOV val.. És akkor döbbennék rá gyerek ez nagyon kevés már Pimax után.. inkább ne.. Tudom vissza is lehetne küldeni a HP Reverb 2 G 14 napon belül és később is eladhatom a Pimaxat , de egyszer a caseking el eljátszottam azt, hogy berendeltem egy sima riftet 450 euróért és 12 . napon vissza küldtem mégse kell kicsit használtam , de nem lett lerongyolva. ( nyilván a fóliát levettem és egyebet ) erre fel pedig azt mondták mivel már használva volt ezért csak olyan 380-399 eurot fizetnek vissza érte. 1-2 hónapot vártam a pénzre persze elfogadtam ( + a postát is nekem kellett fizetni németbe visszaküldésre ugye ha jól emlékszem ) Annyira nem jó opció inkább várok egy igazán jobb eszközre nem csak egy kicsit jobb SDE re váltok majd.. Talán egyszer megjelenik majd az Oculus Half Dome is.. Oculusnál és a Steam VR eszközöknél amúgy a szoftver is jobb a WMR headsetek alap szoftvere is el van maradva talán reprojection sincs? Vagy már van , de teljesítményben nem tudja azt hozni a WMR home mint egy Oculus vagy egy alap steam es eszköz.. De javítsatok ki ha tévedek.
(apropó teljesítmény pont 1 hete ígérte Sebastian fog benchmark cikket feltenni azóta sincs nem ? Ez is felettébb furcsa csak az előnyöket hangsúlyozta most ki mint egy igazán megbízott PR szakember ) -
Jacek
veterán
válasz
izomman1 #30674 üzenetére
Ne terj vissza ennyi, mindenki eldonti mi a fontos neki. Nekem pl mindent felul ir a kepminoseg, ez most a reverb egyertelmuen.
Szerencsere megjelent elorendelesben skandinav webshopban a G2 ahol 60 napos vissza kuldes van, kiprobalom sima reverb melle max visszankuldom ha simben nincs elore lepes. -
izomman1
senior tag
[link] Oculus is ősszel valami új eszközt fog villantani lehet Quest 2 lesz de lehet valami más is.. HP meg ugye Sebastian sztárolásával most azonnal rendelj elő , mert nem lesz készlet később garantáltan! Mintha tudnának ők is valamit év végén a mezőny eléggé beerősödik. Bár árazás tekintetében nem egy kategória a Pimax 8k X is ami megjelenik.
-
izomman1
senior tag
Hát nem tudom srácok lehet én vagyok össze rakva , de inkább most ezt a HP Reverb 2 G kihagyom , ezért :
Teszteltem nagyon sokáig most a Pimax 5k Plus on az FOV különbségeket és arra jutottam, hogy nekem már egy 114 es FOV egészen egyszerűen elképzelhetetlen. A nagy normálnál úgy képzeljétek el Pimax esetén mint egy motorsisak pexijén keresztül néznéd a világot ég és föld.
Pimaxnél van potato ( Ez lehet a sima VR sisakok FOV ja ) small ( 130-135 fok körül ) normál 140-150 es és 170 es pedig a large . Normálnál én alig látok torzítást van igaz de nem jelentős.
A játékok is sokkal jobban futnak Pitool on mint régen vannak címek amiket 90 fps el 1.5 os pitool al normál FOV ba igaz reprojection bekapcsolással szinte tökéletesen tudok játszani ahol már alig látható a pixel. (húzott GTX 1080 TI vel és egy I7 es társaságában) Ahogy elnéztem az lencsés összehasonlító videókat olyan óriási kép élességi különbség nincs mint ahogy azt a Sebastian beharangozza. (Régi Reverb ről van ) Nem véletlenül nem tesz fel az új Reverb 2 G ről egy lencse – lencse összehasonlító videót csak szubjektívan sztárolja , hogy jobb és kész sokkal. Sima régi Reverb lencse összehasonlítások bár vannak , de ott én nem látok akkora átütő sokkal többet látoka világból élményt. Sebastian pedig szerintem elfogult lehet a bolttól még kap is valami jutalékot, hogy ennyire bereklámozta az eszközt , hogy minél több rendelést generáljon. (néztem a fórumot a videó alatt szintem mindenkinek egyenként kommentel, hogy nem fog csalódni az eszközbe rendelje elő azonnal! tényleg sok ideje van ilyeneket írogatni nézzétek végig millió embernek írta ezt )
Tehát az indokok amiért most ezt én kihagyom ( lehet én vagyok a hülye ) :
-Pimax 5k plus után 150 as általánosan használt es FOV ról vissza térni 114 re nincs az az isten. ( nem tudom mikor lesz ezen a szinten egy Oculus vagy egy Index lehet 10 év is kell neki
- még így kicsi torzítással is élvezhető eléggé )Pimax 5k plus hoz kapom a headstrap et (augusztus vége ) ami szintén elvileg olyan kényelem és hangzás lesz megegyező Reverb és Indexxel megegyező .
-144 hz is nagyon kafa ami 90 hz es Reverbhez képest nagy különbség
-Ligthouse tracking mérföldekkel jobb hiába mond akárki akármit volt részem benne apró késleltetett követésen is észre vettem (ligthouse hoz képest ) az erős napfény szintén zavarta. Kardos lovagos játékot igazán nehéz volt élvezhetően játszani lassú volt a Samsung Odyssey -vel egész egyszerűen a követés és jópárszor volt akadás is . (karddal való csapkodás ) Lehet most ez jobb sokkal ,de akkor se olyan jó , mint egy ligthouse
-Oculus Rift Half Dome is jöhet (hogy idén vagy jövőre ki tudja ) akármikor annak elvileg 130 as FOV ja lesz ami már talán szódával elmenne ha élesebb kép fogad és jó játék támogatottság ( Ocuolus home )
-Utolsó érv: 585 euroért ne gondolja senki, hogy egy Indexet vagy egy Pimax et verő eszközről lehet szó kizárt. Akkor az ára se lenne ennyi az említett két másik eszköz majdnem dupla annyiba fáj.. Pont jól van pozícionálva az ára ennyit mondjuk biztosan ér is .Konklúzió számomra : Nekem érdemes a Pimax 8k plus vagy inkább a Pimax 8k X re várni (vagy Oculus Half Dome ) bár annyival többe kerülne a sima Pimax 5k Plus hoz képest, hogy egyenlőre a kicsit jobb pixel mentesség szintén nekem nem éri meg ennyit jelenleg .. ( ár- érték arányban )
Pre order rendelésem most törlöm (mert én is benyeltem ezt a PR szöveget ) kizárt hogy kis FOV ra visszatérjek !
-
gulasoft
őstag
válasz
kiskuplung #30672 üzenetére
Ráncfelvarrott? Vadi új proci, új lencsék, áttervezett headset, és wandok, ezt azért nem mondanám ráncfelvarrásnak. Ilyen erővel egy i7 egy ráncfelvarrott i3, de ezek csak spekulációk meglátjuk ősszel a bemutatón, most mindenesetre nem vennék quest-et, bár erősen gondolkodtam második headsetnek, de most már várom az őszi bejelentést, csak nehogy ez a covid megint bekavarjon.
Arra leszek kíváncsi, hogy most akkor lesz majd olyan játék, ami a quest2-n fog e majd futni csak? -
Bagoly81
aktív tag
[link] lehet hogy lesz uj oculus !?
-
-
barcalaci84
őstag
válasz
Dyingsoul #30663 üzenetére
itt meg a g1-ről : [link]
a 4 kamera kb arra kell h mindenki megnyugodjaon mert a 4 több mint 2
a wmr tracking 2 kamerával is nagyon jó és minden játszható ...
ami hibája van , azt meg nem oldja meg a 4 kamera , de a usereknek ezzel lehet eladni
szóval a wmr trackingnek és az oculusos trackingnek is megvannak a maga hibái , de egyszerűen az emberek 99 %-nak nincs szüksége jobbra..a g2-es video-t egy az egyben meg tudta volna csinálni g1-es verzióval is
-
Raymond
titán
válasz
gulasoft #30665 üzenetére
Nem kell villantani nekik semmit. Egyreszt a Rift S kezelesebol lathatod milyen prioritassal rendelkezik naluk a PCVR jelenleg, sot a Rift S letezesebol lathatod hogy mar 2018-ban amikor a dontes megszuletett arrol hogy ez legyen mar azota milyen prioritast kap. Nem valami magasat. A masik dolog az ara. Az hogy van egy hardverben osszessegeben sokkal jobb HMD de 600EUR aron annak ugyan van valami kihatasa a 450EUR-or Rift S-re, de messze nem akkora hogy ettol a kardjukba dolnenek. Eleg vagy semmi vagy egy 449->399 arcsokkentes es ott vagy az 599 vs 399 vita kozepen. Es az 500 USD/EUR osszeg meg mindig nagy lelektani hatar egy konzumer termeknel. Nem beszelve a tobbi content es mas maszlagrol amivel nyomni tudjak a sajat termekuket. Vagy peldaul a Quest felhasznalasa mit halo product hogy ott a "cross-buy lehetosege a vezeto standalone VR platformal" es hasonlok.
"...kíváncsi leszek mikor találnak fel olyan kütyüt ami nagy általánosságban megoldja a vezeték nélküli átvitelt az usb és a display porton is."
Ennek nem sok ertelme lenne. Mindek porthoz kotni a vezetekes atvitelt? Csak az adatot kell atkuldeni ahhoz nem kell se USB se DP vagy barmilyen mas bemenet ha vezetek nelkuli atvitelrol van szo. A kello sebessegu megoldas pedig mar letezik, ott a WiFi 6 es 60Ghz 802.11ay tamogatas az uj Qualcomm XR2-ben ami a legnagyobb valoszinusegel a kovetkezo Oculus standalone HMD-t hatja majd. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Jinxb1rd #30666 üzenetére
Experten tolta. Persze gyári számmal, de az legalább nem copyrightos. (aszem)
Biztos, hogy az extrém pályákon nem olyan a követése, mint mondjuk a CV1-nek vagy az Indexnek. Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy ígyis-úgyis kompromisszumot kell kötni valamiben. Az Indexnél is lehetne sorolni, hogy miben kell kompromisszumot kötni a magas ár ellenére is. A G2-ben a felbontás, a sweet spot, az audio, a kényelem, a godray eltűnése, a kontroller ergonómiája legalább piacvezető szintű.
Persze még én sem próbáltam, de több pozitívuma van a G2-nek, mint bármelyik más headsetnek, ugyanígy neki van a legkevesebb negatívuma az eddigiek alapján.
Nyilván ha valakinek a legjobb tracking kell és a tracking minden szempont felett áll, az lighthouse követéses HMD-t fog vásárolni. Én sajnálok rá annyi pénzt ezért a trackingben fogok kompromisszumot kötni. A videó csak azt mutatja, hogy szerencsére ezen a téren sem olyan fészes a helyzet, úgyhogy nem lehet azt ráfogni ez a nagy negatívuma a G2-nek. Az inside out korlátain belül remekül működik, nekem ennyi már elég. -
gulasoft
őstag
válasz
Dyingsoul #30663 üzenetére
Hát igen villantani kell az oculusnak valamit ősszel, hogy az emberek várjanak a HP vásárlással. A vezetéknélkülisége még nagy előny, kíváncsi leszek mikor találnak fel olyan kütyüt ami nagy általánosságban megoldja a vezeték nélküli átvitelt az usb és a display porton is. (a display porton egy Amr esetén oda vissza)
-
Dyingsoul
Topikgazda
Az MRTV készített videót a Reverb G2 követéséről.
Úgy tűnik jó munkát végeztek tracking oldalon is és a Beat Saberrel sem lesznek gondok. -
gulasoft
őstag
válasz
sanya9321 #30659 üzenetére
Nézd meg biztos fent van neten hogy kell cserélni, és keress egy motort. Szomorú, hogy egy alkatrész elromlása esetén mindent kidobunk. Régen voltak szervizek, ha most nyitna valaki egyet dugig lenne melóval, de lehet felkopna az álla a manapság divatos dobjuk ki vegyünk másikat hozzáállás miatt, de ez annak is köszönhető, hogy nincs szervíz aki ilyennel foglalkozik. 22-es csapdája. Én ha megint megpandel az index kontroller, biztos nem veszek másikat, rendelek alkatrészt és megpróbálom megcsinálni. Most a hotas kakilt be, folyamatosan rezeg (fizikailag nem, csak a szoftverben látszik), ha nem lenne garis szétkapnám, így azonban szervíz lesz.
-
sanya9321
újonc
Sziasztok,
Oculus Rift S-hez kontrollert honnan tudnék rendelni? A bal kontrollernek a rezgő motorja elkezdte megadni magát viszont Oculus oldalról nem tudok rendelni ide.
-
sheep
addikt
válasz
pRoject22 #30648 üzenetére
De ez gondolom játéktól is függ. Volt 2080-as kártyám, és nem sok különbséget tapasztaltam teljesítményben a 1080ti-hoz hasonlítva, viszont ez utóbbit jóval olcsóbban be tudtam szerezni (és +3 gb vram). Az a pár fps nem oszt nem szoroz, legalábbis nálam. Az újabb architektúra miatt persze jobb lehet a 2080 hosszabb távon, de ezt mindenkinek egyénileg kel mérlegelnie. Én úgy voltam vele hogy ha kijön a 3xxx nvidia akkor úgyis cserélek, addig meg a legjobb ár/érték arányú kártyát akartam.
-
pRoject22
őstag
válasz
juliabrilke #30653 üzenetére
Persze, mivel 4 év gari van rá igy a 3-as széria megjelenését követően is eladható jó áron a sok garinak köszönhetően, teljesítményben meg sokkal jobb mint a 1080Ti
-
gulasoft
őstag
Azt írták hogy 30xx-es sorozat olcsóbb lesz mint a mostani 20-as és talán 4* gyorsabb? Már lassan a proci lesz a szűk keresztmetszet.
-
barcalaci84
őstag
válasz
izomman1 #30649 üzenetére
a játékban vélhetően nem jön update , hiszen oculus exkluzív cím ,
így elvileg csak touchra van megcsinálva...
wmr controllerhez már van layout és már végig is vittem a storyt reverben is...ha az uj controllhez nem lesz jó a default layout , akkor vagy vársz pár napot míg valaki megcsinálja , vagy megcsinálod pár perc alatt te magad... -
izomman1
senior tag
-
izomman1
senior tag
Valamint ha valami régi nevet veszek elő mondjuk : Skyrim VR vagy Fallout VR akkor szintén elég csak egy layout ot csinálni hozzá és menni is fog? ( Ezeket a címeket már nem hiszem, hogy updatelni fogják ilyen idő távlatban. ) Vagy a valve steam VR alap rendszeren belül erről általában "gondoskodik" , hogy induljon az adott Steam VR os játék? (Mivel ők is a készülék létrehozásában részt vesznek )
-
izomman1
senior tag
válasz
barcalaci84 #30643 üzenetére
Egyik kedvenc játékom a Asgard's Wrath .
Az új HP Reverb kontrollerét ez az Oculus os cím csak akkor fogja támogatni , ha jön ki a játékban egy update vagy elég a steam VR -ban egy layout ot csinálni hozzá? -
pRoject22
őstag
Én 1080Ti-t cseréltem 2080 super-re, a super erősebb a sima 2080-nál de nem erősebb a 2080Ti-nál, a kettő között van valahol. A 1080Ti-hoz képest érdemi előrelépés és nem kerül 400K-ba, én 240 bruttóért vettem 4 év garanciával. Érezhetően jobb és sokkal több fps-em volt vele a ReverB-vel.
-
tobias88888
őstag
válasz
izomman1 #30646 üzenetére
Jótállás 1 év, szavatosság 2 év, a szokásos. Európában ez fix szabály, biztosan működik is, nekem a 23. hónapban javította a német Fanatec a pedálomat. Ami az egyedüli szivás, hogy nálunk nem forgalmazzák, azaz 1 évig a német boltot, 1 és 2 év között a német HP szervizt keresheted, ha baj van.
Ez 2021 január 1ig igaz amúgy, onnantól meg jön a sávos jótállás. Pontosabbat itt az összefoglalóban találsz: [link]
-
izomman1
senior tag
Azt meg tudja nekem valaki mondani, hogy az így előrendelt HP Reverb 2G re mennyi év jótállás jár? Ha EU ból jön akkor 2 év vagy csak 1 év ?
-
bunnyhu
senior tag
válasz
barcalaci84 #30643 üzenetére
Ó, ez a sima HP-vel is előjön. Most, így CV1-ről váltva roppant kilóg a lóláb elég sok játéknál, szimplán nincs felkészülve ilyen felbontásra se a textúra se az objektum felbontása.
Az új G2 kontrollerhez szerintem nem kell majd újrabindelés, mert úgy néztem simán lekoppintották az oculus kiosztást ami meg támogatott. -
barcalaci84
őstag
válasz
izomman1 #30634 üzenetére
mennek ezek a játékok is ...ahogy fentebb írtam nem a default controller layoutot kell használni , hanem egy user által feltöltöttet...ha az sincs akkopr meg csinálsz 2 perc alatt az adott játékhoz...
de a G2-nek új controllere lesz , amihez nyílván sok játékhoz nem lesz még ilyen kiosztás és vélhetően neked kell majd megcsinálni
nagyon ritka ami tényleg nem megy ...pl La Noir egy frissítés óta nem megy állítólag
ezeknek a lencsvideóknak semmi értelme , mert köszönőviszonyban sincs a szabad szemes látványhoz...
a pimax 5k+ és a reverb közt zongorázni lehet a különbségetkétkezues lőfegyverekkel nálam nincs gond...illetve a közelséggel sincs...íjazás is tök jól megy
követésben akkor van kisebb hiba ha sokáig (pár mp) alacsonyan tartom a kezemet vagy magasan...de ahogy meg látja a akamera akkor egyből helyreáll...
ha mozgásban van akkor szépen megsaccolgatja h hol van épp a kontroller...
szerintem minden tök jól végigjátszható , és élvezetesen játszható különösebb problémák nélkül...egy dologra viszont érdemes felkészülni :
a nagy felbontású kijelző és a csaknem screendoor mentesség miatt felszínre kerül h némelyik játék igencsak csúnyácska
egy-két játékom megleptt ilyen téren , mert korábban riften még szépnek gondoltam -
válasz
izomman1 #30639 üzenetére
Levonják a számláról, legalább is nekem levonták.
Most adtam el a pimax 5k+-omat, ez még az első szériás darabok közül volt. Ezeket sokáig nem lehetett 120hz-re frissíteni, kb egy hónapja megoldották, igaz csak 110hz-re, de látszik, hogy foglalkoznak a régi hmdkkel is. Nekem a topikban terjesztettekkel ellentétben csak pozitív élményem van a Pimax hozzáállásával kapcsolatban, szinte minden idegesítő szoftveres hibát javítottak mostanra. Igaz csak autós szimulátorozásra használtam, másról nincs tapasztalatom, de erre tökéletes volt. Fél éve próbáltam a reverbet, sajnos tényleg ég és föld a felbontásbeli különbség a HP javára. Kicsivel fullhd alá pozicionálnám. Csak a gyerekbetegségei miatt nem tartottam meg, de most a g2-vel az összes hardveres hiba javítva lett szóval én újra megpróbálom. Pimax 8kx-et szokásos módon egy éve ígérik, tervben van, de inkább kivárom a második javított generációt. Addig hátha sikerül megbarátkozom a kisebb fov-val. -
sheep
addikt
válasz
juliabrilke #30640 üzenetére
Attól függ milyen játékkal akarsz játszani és mennyire számít a grafika. A sima 2080-at én hagynám, kb. annyit tud mint a 1080ti, és azt olcsóbban be lehet szerezni. 2080ti jó lehet, de az meg olyan drága még mindig hogy az meg azért nem éri meg.
Szal én most várnék a 3xxx nvidiára, vagy ha jó áron be lehet szerezni akkor egy 1080ti, akár gari nélkül is ha rendben van. -
izomman1
senior tag
Fentebb linkeltem 5 alap játékot amit néha elő veszek és elvileg Steam VR szerint nem támogat. Például simán megy skyrim VR moddolt GTX 1080 TI vel 144 hz en ha bekapcsolom a reprojection-t Nem igazán látni szellemképet és elég jó normál FOV mellett de akármilyen játék Onward is megy már pimax 1.2 mellett ( nem 1 el és így nagyon sok játék bír menni amúgy ) szintén ugyanezen paraméterekkel folyékonyan és látod a különbséget főleg FPS -ben 90 vagy 144 hz között. Utobbi időben egész jól fejlődött a Pitool optimalizálásban. Pixel is egész jó Pimax 5k Plus ban (nagy előrre lépést éreztem Odyssey után ) , de sose lehet elég jó és igen van torzítás a széleken de már megszoktam . Mostanság tesztelem magam milyen a sima Vive FOV ja hát.. eléggé szoktatnom kell Pimax után magam , hogy kisebbre hozzá szokjak.. Nem is tudom az a plus pixel megér e ennyit számomra csak akkor ha jelentősen élesebb a kép nem csak kicsikét .. Bár a Reverb a kép élessége miatt izgat. CSak bankkártyán foglalják a pénzt ha elő rendelem és ha törlöm az elő rendelést idő közben nem kell vissza utalniuk a pénzt ?
-
sheep
addikt
válasz
izomman1 #30634 üzenetére
Amúgy mivel hajtanád ki a Reverbet 144 hz-en? Én a 1080ti-t szarrá hajtva örülök hogy 60 fps-t kapok Il2-ben. Mondjuk én szerencsés vagyok mert egyáltalán nem zavar a 60 hz mód.
90 hz-ről nem is álmodok, nincs olyan gpu ami meghajtaná. 144 hz-n esetleg pasziánsz vr futna.
És mi az a játék ami esetleg nem támogatja a wmr-t és nagyon játszanál vele? Vagy csak a jövőre gondolsz? -
izomman1
senior tag
valamint bár tudtam Onwardolni is annak idején a Samsung Odyssey vel anno, de a követés picit késleltetett volt a Vive Wand hoz képest és ha nagyon közel tartottam az arcomhoz a kontrollert elvesztette a jelet így picit távolabb minimum 10 cm vagy még többre kellett tartanom a kontrollert a fejemtől célzáskor is csak így voltam képes játszani kétkezes fegyverrel megfelelően Onward ban. Bár megoldottam tudtam , de kicsit kényelmetlennek éreztem ezt mindig ... Ez javult a WMR headset eknél..? Ha jól tudom Oculus Quest\ Rift S nél ilyen gondok nincsenek már .
-
izomman1
senior tag
vagy itt van még egy ami elvileg nem támogatott : Raw Data alap mű : [link]
-
izomman1
senior tag
válasz
barcalaci84 #30633 üzenetére
Itt van 4 nagy cím ami a Steam VR leírás szerint nem támogatja a WMR headset et elvileg , mert nincs ott a jele vagy ezek mennének szintén csak nincs frissítve megfelelően a Steam VR oldal?
[link]
[link]
[link]
[link]
Sebastian jó fickó mindig azt a headset et sztárolja amit éppen tesztre kap 4 hónapja a Pimax 8kX től volt elájulva múlt évben a Pimax 5k plustól előtte meg a Samsung Odyssey től ( utóbbi pixelességben nem volt valami nagy szám előre lépés főleg hogy nem ment minden vele bár a színek és a fekete jó volt benne)
Sima Reverb ről itt van pár videó mennyivel jobb a pixel Pimax vagy Index és sima Reverb hez képest.. Nem látok átütő élességet bár kétségtelen élesebb . Mondjuk ez szabad szemmel jobban átjön majd .. (G2 ről kéne ilyen összehasonlító lencse videó de azt még Sebastian se tett fel nem is értem miért ?? ) Sima Reverb VS többi headset videók : [link]
Kétségtelen a magasabb felbontáson élesebb a kép , de sokkal élesebbnek nem mondanám és fotó realisztikustól még messze van , mert még mindig látszanak a pixelek. Picit jobb pixel sűrűség , de rosszabb játék támogatás , jelentősen kisebb FOV és 144 hz helyett csak 90 hz nem tudom megéri e a váltást nagyon vacilálok... :S Igaz én szerettem a WMR headsetekbe, hogy könnyen mozgatható nincs base station ... ami nálam egy nagy előny is meg hátrány is egyben..Apropó úgy nehéz a váltás, hogy augusztusba kapom elvileg ingyen a Pimax tól ( ha betartják mert jó rég várom) a MAS-t hozzá ami elvileg pont ilyen Valve stílusó audió lesz ( pre order volt Black Friday kor régen és ajándékba ígérték hozzá amit email en most vissza is igazoltak tehát hangzás és kényelmem is egy szinten lesz csak a pixelesség nem ) Ha elő rendeled a REverb et csak egyenlőre a bankkártyán az egyenleget zárolják ugye? De nem vonják le.. és bármikor gondolom törölhető az elő rendelés és felszabadul a pénz vissza utalásra se kell várni nem? Köszi az infót! -
barcalaci84
őstag
válasz
izomman1 #30632 üzenetére
Amiket én próbáltam azok mind mennek wmr-en.. Persze biztos vannak olyanok amik nem, de még nem futottam bele...
Controller gombkiosztas valóban volt h nem volt megcsinalva alapból wmr-re, de általában már volt hozzá játékosok által ujrabindelt.... Ezeket egybőlbe is tudod tölteni...
Ha nincs ilyen akkor pár perc alatt beallitom magamnak...
Revive - val az oculus exkluzívak mennek... A nem exklizivaknal futottam már bele olyanba h nem ment revive-on...
Mixed reality portálnak természetesen futnia kell a háttérben.
Pixelsurusegben sokkal jobb mint a pimax 5k+...Nagyon sokkal :)Fény kell neki, de pl ha megy a TV (nálam arra van kötve a gép) , akkor annak a fénye elég neki nálam éjszaka is.
-
izomman1
senior tag
Még annyit a játékok támogatásához , hogy steam VR szerint jelenleg 1431 játékot támogatja a WMR headset : [link]
Míg ha Vive ra rákeresel vagy Indexre : 4800-5000 db játék a támogatott : [link]
Sajnos mivel fény érzékelős a követés gyanítom a Windows Home nak futnia kell ergo támogatásilag is ugyanazt fogja tudni mint a régi WMR headsetek amiknél jópár oculus os játék egész egyszerűen én úgy tapasztaltam el se indult vagy nem volt jó a kontroller támogatás. Apropó fény érzékelős követés... csak világosban jó a követés sötétben már nem.. -
izomman1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg, hogy a HP Reverb 2G támogatja nativan a Steam VR -t vagy csak mint a többi Windows Mixed Reality headset? ( vagyis a Microsoft Home nak is kell futnia alapból mint a többi WMR headsetnél ha steam VR akarok használni? )
Mert emlékszem a múltból, hogy sok játék mivel nem natívan támogatta a steam VR-t nem indult el rendesen a Samsung Odysseym el . Mondjuk minden 3 játék nem ment , mert vagy nem volt jó a kontroller támogatás vagy mert szar volt eleve már a headsetben a kép. Bár ez később lehet támogatásilag változhatott, de ez volt a tapasztalat. Sőt a Revive al se ment minden Oculus os játék míg egy öreg Vive al meg igen... Ez az egy nagy félelmem a cuccal és az is, hogy Pimax 5k plus hoz képest a pixelesség sokkal de sokkal jobb? Mert a Pimax 5k plus már tud normál FOV ba ( 150 ) már 144 hz en is muzsikálni míg a Reverb csak 90 igaz az is megfelelő lehet.. Félek nagy visszalépés is lehetne a váltás , de az MRTV -s bemutató után nagyon ajnározza Sebastian , hogy micsoda fotó realisztikus a kép és nem is gond a 110 es FOV ... Szóval natívan támogatná a Steam VR -t szerintetek vagy nem és ez is csak egy szokványos WMR headset lehet ?
Köszi az infót , ha valaki ezt tudja! -
tikshow
addikt
Sziasztok! VIVE bazisallomosokhoz lehet idehaza fali rogzitot kapni?
-
Jinxb1rd
addikt
Én egyrészt a kábelhiba miatt vacilálok. Folyamatosan ez jön elő, bármit mutatnak, ez egy cseppet sem jó előjel. Két hónap alatt egy ilyen mérnöki hibát nem fognak megoldani úgy, hogy még le is akarják gyártani előre az eszközöket szeptemberre. Képtelenség. Ezt kábé így fogod kapni, ahogy most látod ezzel a hibával.
Másrészt, mire kiszállítanák, lehetséges, hogy megint akadozni fog a szállítás a koronavírus miatt. Ha valami hardveres hiba lesz, garanciáztatás, csere... hónapokat késhet a dolog.
Nem tudom, szerintem egyelőre kivárok, a Rift S-t úgyis refundolhatom agusztus 22-ig bármikor. Lehet tudni meddig lehet előrendelni a G2-őt?
-
Márton
nagyúr
A Hardware Accelerated GPU Scheduling segít valamit VR esetén?
Videóvágás esetén állítólag igen, de játékoknál kb. semmi előnyt nem látok a yt-on. -
barcalaci84
őstag
válasz
Dyingsoul #30622 üzenetére
egyrészt a hp-nak van magyarországi supportja , így őket érdemes zalkaltni első körben...ha postázni kell , akkor meg kb tök mindegy h 20 vagy 2000km-re kell (ez nem oculus h nem támogatott ország és nem foglalkoznak a hibával)
és én úgy látom az összes vr eszköz gyártási minőségével probléma van...
persze a kábelfiaskó nem hiányzik senkinek -
sheep
addikt
válasz
Dyingsoul #30622 üzenetére
Én nem félnék a kábelhibától a helyedben. Lassan egy éve használom a javított reverbet és soha semmi probléma nem volt vele, pedig nem kímélem. És kb. annyit csináltak hogy egy műanyag 5ft-os csatot adtak hozzá. Azóta meg összejött annyi tapasztalat hogy nem hiszem hogy újra elkövetik ugyanazt a hibát. Akkor ott fejek fognak hullani.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kiskuplung #30607 üzenetére
Én még nem rendeltem meg de erősen hajlok rá. Viszont az én rendelési szokásaimra ne adj semmit... Egy nyamvadt m.2 SSD-n is már két hónapja gondolkozok, hogy kellene egy 1 TB-s a 256-os helyett mert munkára is kellene de helyette nyomorgok pedig megvan rá a pénz.
Várok a semmire kb, G2 esetében is.Én arra gondoltam, hogy mindenképp meg kellene venni a G2-t. Annyira sokat ad az áráért, hogy ha VR user szempontból nézzük nem nagyon van min gondolkozni.
Ha meg az Oculus villant valamit a Connecten, legrosszabb esetben is el lehet adni jóval a következő Oculus megjelenése előtt is akár így az árán sem lehet sokat bukni igazából.
Ha az Oculus tényleg valami nagyot villant én tuti azt fogom csinálni, hogy ha lesz G2-m és az Oculust ismerve 21' márciusa környékén jöhet a következő HMD-jük akkor eladom vagy Karácsonykor vagy év elején a G2-t és addig a CV1-et használom amíg az új Oculus megjön. Merthogy a CV1-et tuti nem fogom eladni bármilyen HMD jön bármikor. De ez persze csak az én taktikám, biztos lehet ettől jobban is taktikázni de ez függ mindenki egyéni lehetőségeitől.Én amiatt vacillálok, hogy ha annyira amatőr lenne a HP, hogy a G1 revíziója ellenére itt is elköveti ezt a kábelhibát, az hatalmas mínusz lenne. Azért sweet spot ide meg oda, a piacon lévő headsetek negatívumai közül az egyik legnagyobb az, ha nem működik a HMD...
És ha rossz is lenne szar lenne németbe postázgatni. De a hétvégén szerintem úgyis elő fogom rendelni. Szeptember 15 nagyon jól hangzik. -
a2d2
addikt
A programok telepítéséig mindenképp kell kapcsolat.
Ha már fent vannak akkor utána offline is lehet.
De sok játékban van pl online ranglista meg ilyenek amik nem lesznek kapcsolat nélkül elérhetőek.
Szóval mehet az hogy bent a lakásban telepíti és utána kint az udvarban/réten, ... játszik vele.
Én néha hátraviszem teljesen a hátsókertbe, esetleg elviszem kerti buliba de akkor is tolok alá egy mobil hotspotot telóról hogy teljes értékű maradjon. -
bunnyhu
senior tag
válasz
barcalaci84 #30618 üzenetére
Az mondja azt, hogy nincs eszköz - csak azután veszi észre, hogy ki-bedugtam.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Dyingsoul #30606 üzenetére
Jah, arra gondoltam, illetve arra, hogy ezután is bontható marad-e vajh - mert az mondjuk egy jó feature, lásd én ahogy jártam, hogy helyből szar kábelt kaptam a zsír új cuccal. És ez már a rev2 ugye, szóval a HP elég ügyes ahoz, hogy a javított kiadásba is hibásat küldjön ...
Barcalaci: Olyant amúgy a mostanim csinál, hogy be van dugva de nem indul el a mixed reality-vel csak ha kihúzom az USB-t és vissza. Szokott neked ilyesmit csinálni, van rá valami megoldás? Más a ki-bedugáson kívül
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Ismeros szeretne venni Questet,es azt kerdezte,hogy internet nelkul is lehet e jatszani vele?
Valaszokat elore is koszi -
kiskuplung
őstag
válasz
kiskuplung #30612 üzenetére
Available September 15 2020. Pre-order here and now to get yours first
Mintha a tegnapi streamer csóka is azt mondta volna, hogy a HP azt ígéri, hogy az előrendelők biztos megkapják megjelenéskor (szeptember közepe), de csak fél füllel hallgattam.
Szerintem csipkedniük kell magukat, mert akkor lesz az Oculus konferencia is.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #30612 üzenetére
Hát most azon agyalok, hogy meg. Oculust augusztusban hoznák, akkor már inkább ezt rendeljem meg, nem?
De nem arról volt szó, hogy ősszel nem jön még ki a cucc? Azért értetlenkedem. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
kiskuplung #30607 üzenetére
Lentebb azt írja, hogy EU-n belül nincs szállítási díj.
Illetve ezt írja:
Delivery time Pre-order now, Expected Delivery End of September
Szeptemberben már hoznák? -
Enton
addikt
válasz
barcalaci84 #30608 üzenetére
Szóval a g2-vel is várható egy újabb revízió és akkor simán ugyanúgy engedik szélnek mint az origi reverb-et.
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
Enton
addikt
Reverb g2 live kérdések órája:
-
kiskuplung
őstag
Na igen, én még nem tartok ezen szinten
De most sikerült végigvinnem az első fokozaton, és a másodikon is a 2/3-ig jutottam, úgyhogy érezhető a fejlődés... Na, jó játékot hozzá
-
Dyingsoul
Topikgazda
HP Reverb G2 review az MRTV-től. Most megy a premier, van érdeklődés (1300 néző)
Szerk:
A videó leírásában van link egy német bolthoz, ott 583,90 €-ért van listázva a HMD.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!