- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Jaja, furt kerethez eselytelen a sima muanyag lencse, jo esellyel mar akkor roncsolodik, amikor furni probaljak, mert nem eleg kemeny.
Vagy ha megis sikerul, akkor lehet, hogy ugy jarsz vele, mint a lokott hugom, hogy feleven belul 2 furt szemuvegre is rault, es mindkettonel kettetort a lencseDamilos keretnel mindegy, ott a damil osszefogja a lencse peremet, nem engedi hajlani/torni.
En Airwear Transitions V-ot hordok 4 eve, Crizal Alize reteggel, emlegettem mar parszor a topikban.
Multkor csodalkozott az egyik optikus, hogy milyen jo allapotban van, alig karcos annak ellenere, hogy mar 4 eves, durva karc egyaltalan nincs rajta, csak kisebb szabad szemmel alig lathato karcolasokat sikerult osszeszednem, igy mar nem teljesen sima a lencse felulete, megall rajta a kosz, nehezebb lett takaritani.
Ezert szeretnem lassan cserelni, bar az en extra igenyeimet ismerve lehet, hogy 10 even belul megterulne egy szemmutet.Viz/por/zsir/egyeb taszitas: retegfuggo.
Eredeti Crizal reteg csak vizlepergetot tudott, Crizal Alize a zsirt+port is taszitja, eggyel ujabb Crizal 2-ot, legujabb Crizal Forte-t nem ismerem, nem tudom, mivel tudhat tobbet.
Mindenesetre mar az Alize is sokkal tartosabb volt, mint az elozo Zeiss lencsem hiperszuperextramittudomenmilyendejodraga retege, ami 1 ev utan vizlepergetest mar nyomokban sem tudott felmutatni.
(Egyik Zeiss lencsem UV szurest sem)
Alize kb. 2 evig teljesen jo volt, torlokendo elso suhintasara lejott az ujjlenyomat a lencse feluleterol.
Airwear-t most Alize-vel vagy Forte-val lehet kapni, nyilvan az ujabb dragabb, bar nem tudom, megeri-e azt a parezer felarat. Nekem bevalt az Alize.
Masik pozitivuma meg, hogy laposabb az Airwear, mint a hagyomanyos lencsek.
Nemreg egy masik optikus aszferikusnak nezte a lencsemet, mire kozoltem vele, hogy 4 eve meg nem gyartottak aszferikus Airwear-t.
(azota olyan is letezik, dragabban.)Par negativuma azert az Airwear-nek is akad:
-eleg nagy a kromatikus aberracioja, sokkal erosebben szetvalik a feher feny az alkotoreszeire, mint mas lencseknel.
Annyira azert nem zavaro, lehet hogy eszre sem veszed, ha nem direkt ezt figyeled.
Mittudomen, szemed sarkaval nezed villamoson a feher kapaszkodot, akkor a bal ele narancssarga, jobb ele kek szinunek latszik.-fenyatereszto kepessege valamivel rosszabb, mint a hagyomanyos torheto/szanaszetkarcolhato lencseke
-Elozobol kovetkezoen a Transitions sem sotetedik rajta annyira/olyan gyorsan, mint sima muanyag lencseken.
Ar: en 11e/db-ra emlekeztem az optikusoknal latott Essilor katalogusokbol a raktarrol azonnal rendelhezo Airwear+Alize arara. (-5D-ig van akcioban, katalogus elejen van valahol.)
29e/par az valoszinuleg a rendelesre keszulo Airwear+Forte nem akcios ara lesz. -
ferkoboy
senior tag
Dptr függö a dolog.
Vehetsz hasonló rátegekkel ellátott lencsét Hoyánál is.
pl. Hoya Hilux PNX 1,53 Super Hi-Vision - kb.9500/db.
-"páramentestő - vizlepergetö - tükrözödésmentes -karcmentes..."
All-In-One.
Persze ezek a szavak közel sem azt takarják, amit a rétegezett lencse tud.
Karcálló - maradjunk annyiban, hogy átlag - szakszerű használatnál sokkalta ellenálóbb a karcokkal szemben.
Super Hi-Vision 3x ellenállóbb a karcokkal szemben pl. mint egy más normál antireflex-réteg.Ha valakit érdekel esetleg Transitions lencse, akár ajándék Titánium kerettel... vagy más egyéb, megkereshet.
Most találtam erre a topicra - jó sok tévképzet kialakult itt, pl cylendörtöl kezdve... Mókás volt olvasni, hogy milyen hatással van a cylinderes lencse, vagy annak hiánya a perifériális látásra... Természetesen köze nincs hozzá, de ha valakit érdekel, elmondom.
Szerk:
Airwear egy alapanyag fantázianeve, ez az alapanyag pedig nem más, mint a polycarbonát. Az hogy mit tartalmaz- mennyiért, azt pedig a rajta lévö réteg fantázianeve dönti el.
Pl essilornál - Crizal Alizé, vagy Crizal A2 ....
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest