Új hozzászólás Aktív témák

• Roland8622

aktív tag

válasz w.miki #3435 üzenetére

Bele lehet zavarodni sajna :(

Én sem tudom mi legyen. Jó lenne tudnom, hogy a Hoya fényresötétedő lencsémhez melyik áll a legközelebb a kínai verziókból. Volt aki azt írta a visszajelzéseknél, hogy gyenge a sötétedő hatása a lencsének. Volt aki rakott fel képet (besötétedve), arra azt mondanám rendben van.
    Már vagy 10 verziót összeírtam. A hócipőm tele van már. De muszáj rendesen utána nézni, nem akarok koppanni. Ja és a visszajelzéseket is olvasni kell rendesen.

Erősen gondolkodom amúgy egy sima lencsén (amin mindenféle réteg van) + kereten és egy napszemüveglencse (természetesen ez is dioptriás) + keret verzión. Tehát 2 komplett szemüveg. A fényresötétedő zavar éjszakai vezetésnél. Lehet azért mert már a szemem annyit változott vagy esetleg a lencse felületkezeléséből amortizáltam le. Jövő tavasszal lesz 5 éves, szóval csoda hogy eddig így bírta.

Amúgy a lencsék felületkialakítása között is van különbség.
    Itt olvashatsz róla magyarul. Elég jól összeszedett írás.
    Mondjuk nekem a receptemen Sph. van tehát szférikus felületű. Ezek a legegyszerűbbek.
    Na most vagy ilyen papír volt kéznél amin Sph. dptr. szerepel vagy hanyagoljam az aszférikus felületű lencséket :F Utóbbiak vékonyabbak.
    Az Ofotértes papíromon szférikus, egyfókuszú van írva a leírásban. Lehet ennél kellene maradnom ?
    Ofotért foto classic felületkeményítéssel és antireflex bevonattal (HP G5N3) ez utóbbi kódszám alapján ez Hoya és Hollandiából van (közben papíron is megtaláltam).
    Alapanyag / Törésmutató >>> Műanyag/n=1.50 . Fura mert úgy emlékszem, hogy itt valami vékonyításról is volt szó a -2 dioptriánál.
    Ami kerettel nem olyan rég beállítottam az optikushoz, ott azt mondta a nő, hogy abba csak 1.61 megy bele az íveltsége miatt. Ehhez nem értek, de van összefüggés a keret és a lencse között az egyértelmű. De ha nem nagy a dioptria akkor minek a nagyon vékony lencse. Itt jön a képbe gondolom az üzlet :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés