- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostie
tag
Sziasztok,
Hozzáértők véleményét szeretném kérni, ha lehet:
Kb. 8 éve van szemüvegem, nem túl erős. A bal szemem látszólag nem is igazán igényelné, jól látok szemüveg nélkül is, a jobbal viszont egyre kevésbé láttam.
Úgy gondoltam itt az ideje új szemüveget készíttetni, a szemvizsgálat után az alábbi eredmények születtek (bal, sph: +0,5 ; cyl: -0.75; ax: 170 jobb: sph:+0,5 ; cyl: -1,5; ax:20)
A szemvizsgálatnál amikor a bal szememre próbálták a lencsét szóltam, hogy szerintem a legjobb ha nincs ott semmi, amire azt a választ kaptam, hogy bizonyos okok miatt oda is kell (valószínűleg a másik lencse miatt?).
Elkészült a szemüveg, és hát nem vagyok maradéktalanul elégedett. Közelre (kb. 1-2 méterig) jobban látok vele, viszont távolra a bal szememmel (ami eddig szemüveg nélkül is 100%-os volt), homályosabban látok. A jobb szemmel távolra is jó.
Valami nem jól lett bemérve vagy tényleg ennek így kell lenni? Azt vettem még észre, ha a szemüvegemet forgatom, a bal szememmel akkor látok jól, ha a vízszintes helyzettől kb. 15-20 fokot forgatok balfelé.
Menjek vissza, lehet ezen még javítani valamit?
Köszönöm előre is
-
majnz
tag
Üdv! Létezik olyan sötétedő lencse ami tükrös?
-
ferkoboy
senior tag
Olvass majd vissza. Szerkesztettem az előző hozzászólásomat.
Bele lehet tenni persze, csak nem lesz tartós. A gyártó saját ajánlása szerint sem alkalmas ez az alapanyag damilos és fúrt keretekhez.
Persze van mindig pár látszerész, aki jobban tud mindent mint a gyártó (más szakmákban is), így ha bajod lesz vele, nyugodtan vidd oda vissza, és élj a panasszoddal.Üdv: Ferkó
Szerk: látom közben elolvastad.
-
landi
csendes tag
... ezek után egyre nagyobb a gyanúm, hogy nem is ezt a lencsét rakták bele...
Garancia kártyát sem kaptam... csak egy A5-ös papírlapot, aminek a tetején van, hogy HOYA... -
ferkoboy
senior tag
Damilos keretbe, ez a lencse?
Felejtős. Gratulálok a tisztelt kollégának.Neked meg javaslom, hogy nagy odafigyeléssel bánj a szemüvegeddel! Elég egy kicsit is jobban megfeszülnie a keretnek, s máris kráteresen csorbulhat ki a lencséből egy-egy darabka a széli részeken...
- Ferkó
Szerk:
Garanciakártya? Ha már ott van mellé, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy az is van benne, ami.Lézergravírt ha kell megmutatom, hogy hol van benne, de hadd ne magyarázzam így online.
Köszi! -
landi
csendes tag
... azt szabad tudnom, hogy merre kell keresnem?
Egy damilos keretben van a lencse. -
ferkoboy
senior tag
Szia!
APM: ez egy Addpower lencse lesz HOYA-nál. BLC = Blue Control réteggel.
Igen, van rá mód meggyőződni róla, hogy az a lencse van e benne. Egy ún. lézergravír jelölés van a lencsében, amiből egyértelműen kiderül, hogy HOYA lencse van e benne, illetve a típusa is látszik ebből (szakavatott szemnek).
S hogy ez mennyi lenne nálam? Inkább privát üzenetben.
Üdv: Ferkó
-
landi
csendes tag
... illetve még az érdekelne, hogy arra van-e lehetőség, hogy a lencséről megtudjam, hogy eredeti Hoya-e...
Van-e vmi jelölés rajta? -
landi
csendes tag
: Ferkoboy
Csináltattam egy Hoya munkaszemüveget, saját kerettel.
J+B 1,75 dioptria, APM (ADM ?) BLC lencse.
Szabad tudnom, hogy mennyibe kerülne ez Nálad pl.?Köszönöm!
-
GhettoChild
tag
Helló !
Pár hete van meg a szemüvegem, nem egészen olyan lett mint amilyenre vágytam (nem gondoltam előre hogy nem lesz olcsó), mert igy is 20ezer ft / lencse volt (ami nem vékonyított és nem fényresötétedő), vagy ez így korrekt ár ?Amúgy az lenne a kérdésem, hogy a nem vezetéshez való fényresötétedő lencse db ára mennyibe kerül, meg pl. ha 40ezer ft akkor ez csak egy réteg ára, erre megy még a karc, víz... stb. rétegek ami még plusz 15-20 ezer ft / lencse kb. ?
A másik, hogy lehet buta kérdés, de utólag hogy fényre sötétedjen a lencse már nem megoldható, igaz ? -
c4bB
csendes tag
válasz
ferkoboy #1835 üzenetére
rendezgettem a képeket a gépen,és előkerültek ezek,gondoltam érdekességként berakom ide.
azért neked címeztem,mert végigolvasva a topicot,hozzáértőnek gondollak,aki készségesen válaszol,segít.
igen,kiváncsi voltam mit mondasz rá,mint független szakértő,és igen,jól láttad.
te hozzáértőként,én laikusként gondolom,hogy a csiszoláskor keletkezett,a befogatás miatt.
a boltosok anno kizártnak tartották,szerintük lehetetlen hogy a ragasztott befogatás ilyet okozzon,pedig elég nyilvánvaló.
szerintem ez csak műanyag lencsénél fordulhat elő,de nem értek hozzá.
azt tudom,hogy anno felvetettem nekik a lehetőséget,hogy mi van ha minden szemüveg ilyen amit kiadnak a kezükből,és úgymond segítségképpen elvittem egy épp akkor elkészült üveg lencsés szemüveget a korábban említett speciális fényviszonyok közé,de azon semmi problémát nem láttam,ezért gondolom,hogy a műanyag lencse lehet sérülékeny valamiért.köszönöm a megerősítést btw.
üdv.ja ha szakmailag esetleg érdekel ez a hibajelenség,szívesen elküldöm az egyik jól sikerült videót,amin a lencse szögének változásával gyönyörűen elő,majd eltűnik a folt.
-
c4bB
csendes tag
válasz
ferkoboy #1833 üzenetére
igen,sajnos ez a legjobb fotó.csak speciális körülmények között sikerült lencsevégre kapni (nem részletezem,de nevetnél).
ez az előző szemüvegem egyébként,csak érdekességképp tettem fel képet róla.
2 napos volt,gyakorlatilag még meg sem törölgettem,egyértelmű volt,hogy gyári hiba/készítéskor sérült.
utánanéztem neten,hogy hogyan csiszolják be a lencsét,és onnan tudtam már akkor ezt a ragasztós befogatást,én is erre gyanakodtam amikor visszavittem a boltba.
először fénykép és videó nélkül mentem,elmondtam, hogy bizonyos fényviszonyok mellett látok egy foltot a lencse közepén,elhajtottak miután szemrevételezés és mikroszkóp meg ki tudja milyen vizsgálat után sem láttak rajta semmit.(ami nem csoda,egy jól kivilágított boltban,ahol ezer lámpa van minden irányban,én sem láttam)
majd másnap vittem képeket és videókat a foltról,így ott fogták a szemüveget és lencsét cseréltek,azon már talán kisebb folt volt -nem voltam 100%-ig meggyőződve arról,hogy egyáltalán kicserélték-e- ,de azt már nem akaródzott cserélniük,megoldásként annyit tudtak ajánlani,hogy visszaveszik a lencsét,csináltassak máshol szemüveget (a keret az enyém volt).
a látást észrevehetően nem akadályozta ez a jelenség,a régi szemüvegemmel pedig sokkal rosszabbul láttam,ezért kényelmi okokból inkább megtartottam,egy-két év után lecseréltem,természetesen egy másik boltba mentem.
az a kisebbik baj,ha hülyének nézik az embert,erre van megoldás,nem mentem oda többet.
a nagyobb baj az,hogy nem tudni hány embernek adtak ilyen sérült/foltos lencsét,akik talán észre sem vették.
a legnagyobb baj pedig az,hogy talán ez a folt/hiba rontja a szemet,vagy csak a szükségesnél jobban megerőlteti,fogalmam sincs,de ez volt az oka,hogy elég hamar lecseréltem egy másikra. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
melyik vision expresst ajánljátok budapesten?
ide szól kedvezményem, azért választom őket.
ray-ban keretet választanék fényre sötétedő hoya lencsékkel (jelenleg is ilyen keretet+lencséket viselek) -
b4sxe
aktív tag
válasz
ferkoboy #1827 üzenetére
Tavolra latok rosszul, es se vizi sport se iroda, mindennapi hasznalatra kellene amikor nem vagyok itthon, mert valahogy zavar engem, arra kellene a kontaklencse. Mennyibe kerul a havi? Menjek be valahova szemeszetre es kerdezzem meg? Igazabol kuponvilagon akarom megvenni mert ezerszer olcsobb minden. VAGY ha tudok jo helyet ahol nornalisak es segitokeszek azt is szivesen fogadom
( koszi a valadzt)
-
schnee
újonc
Sziasztok! Nemrégiben csináltattam egy Hoya blue controlos lencsét és azt tapasztaltam, hogy minden kék (és csak kék) színű fényforrást duplán látok ha kb 6-7 méternél messzebb van. A régi szemüvegemmel illetve szabad szemmel rendesen látom. Elgé zavaró pl este amikor a szembe jövő rendőrautón pl én 2 fényhidat látok egymás felett. Okozhatja ezt a kék réteg?
A lencse adatai:
Dia 65 Sph +01.75 Cyl +00.75 Axe 090 Add +0.00 Pr
Dia 65 Sph +02.25 Cyl +01.00 Axe 095 Add +0.00 Pr -
ferkoboy
senior tag
válasz
krisi047 #1823 üzenetére
Annyival egészíteném ki Bencét, hogy attól, hogy a színérzékelésedet a sárga irányába tolja el picit, attól még nem lesz egészségtelen ez a szemednek. Épp ellenkezőleg - az a jó benne, hogy a fény ibolyakék spektrumának káros részét kiszűri.
(Kicsit hasonló a jelenség fényre sötétedő lencse esetén a barna színnel. Én kellemesebbnek érzem a barnát a szürkével szemben, de míg a barna elviszi kicsit a szín-érzékelés melegebb tónusok irányába, addig a szürke sokkal kevésbé változtat a színeken (ridegebbnek érzem én).)
-
ferkoboy
senior tag
Fogalmazz konkrétabban.
Mert ha csak ezt kell megválaszolnom, akkor azt mondom, hogy jók.Ellenben ha megosztod, hogy mihez is kell a szemüveg...akkor pontosabb választ tudok adni.
Szerk:
kontaktlencseAttól is függ, hogy egy héten hány nap / mihez használnád.Nem mindegy, hogy vizisportot űzöl hivatásszerűen, vagy irodában dolgozol, ...stb.
Ha semmi extrém, akkor valószínűleg egy havi lencsével járnál a legjobban.
Kell hozzá egy vizsgálat, egy betanítással, illesztővel!. Ez ha normális (lelkiismeretes) helyre mész, akkor átlag 1,5-2 órát igénybe fog venni (lehet többet is - függ attól is, hogy mennyire vagy ügyes).
A többit meg jobb megbeszéli személyesen ott, aki mellett döntessz a vizsgálat kapcsán. -
ferkoboy
senior tag
válasz
macilaci78 #1821 üzenetére
Üdv!
Nem teljesen értelek. Azt írod:
"Eddig nem használtam üveg lencsét."
Ellenben a szövegkörnyezetből meg arra engedsz következtetni, hogy üvegből volt a szemüveglencséd.Igények vannak, azt látom a felsorolásból.
Amiben gondolkodhatsz: (ABC sorrendben)
Essilor - Crizal Forte réteg (esetleg Crizal Prevencia vagy az Optifog)
HOYA - HiVisionLongLife réteg (esetleg SuperHiVision, vagy BlueControl)
Zeiss - DuraVisionPlatinum (esetleg Lotutec vagy DuraVision BlueProtect)Fényre sötétedő:
Essilornál - Transitions
Hoya - Trans. vagy Suntech
Zeiss - PhotoFusionTörésmutató ["vékonyítás"]: ehhez én így látatlanban azt mondanám, hogy n=1,60 legyen. (függhet azért a kerettől!!!)
Ezek voltak a műanyagok.
Hol tart ma? Előrébb bizonyos tekintetben, mint az üveg. A felület keménységét alapul véve viszont az üveg a keményebb/ellenállóbb. Ellenben amikor már rétegezett lencséről beszélünk, akkor nem a hordozó anyag keménysége lesz a döntő, hanem a réteg keménysége. Ott meg nem rosszabb a műanyag, a fentebb felsorolt - minőségibb rétegekkel.Üdv: Ferkó
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! Egy ujjabb kerdest tennek fel, bar az elozore sem kaptam valaszt . Konktaklencserol mi a velemenyetek? Szemuveges vagyok 3-4 eve kb, most szerentnek kontaklencsere valtani, nekem jobban tetszene, kenyelmesebb lenne. Arban hogy vannak? Havonta visszamegyek ahol csinaltatnam es ott venni kovetkezo havit ? Hogy mukodik ez? Nappal hordanam csak, itthon meg szemuveg. Tenyleg teljesen vakon vagyok ebben a temaban, valaki vilagositson fel
-
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Volt szó itt a Bluecontrol lencsékről. Csináltattam egy új szemüveget, tegnap kaptam meg. Minden nagyon szuper, minden nagyon jó, engem nem zavar, hogy a becsillanások kékes színűek és tényleg kevésbé fárasztó a szememnek a számítógép használat, ezt már néhány óra után észrevettem.
Ez volt az első néhány óra benyomása. Egyetlen egy dolog viszont egyre jobban zavar, és azon gondolkodom, hogy visszaviszem, mert kicsit átverve érzem magam. Mindent iszonyatosan sárgásra színez. Óriási a különbség, amikor kinézek a szemüveg alatt. Mérhetetlen módon bosszant, hogy rábeszéltek, mert a számítógépen színekkel is dolgozom és nagyon szeretek fotózni is. De mióta az utcán levettem, hogy körbenézzek különösen idegesít. Egyáltalán egészséges a szemnek hosszútávon, hogy mindent ennyire sárga színezeten keresztül nézek? Vagy esetleg az én lencsémmel van valami baj?
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! A fényre sotetedo lencsekrol mi a velemenyetek?
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
A szemüvegem eltörött. A 11 éves lencse ép, a 6 éves keret adta meg magát. Ez volt a 3. keret ezen a pár lencsén. Eddig nem használtam üveg lencsét. Úgy voltam, vele, inkább törjön el, mintsem évekig nézzem a karcos lencsét. Jellemzően póló szárába szárazon törlöm a szemüveget.
6 hete voltam SZTK szemészeten:
Sü: -3.0D / -3.0D
Refr: -3.75D - 1.0cyl 76
-5.0D - 0.75cyl 82Statusz:
Cd: sü = 1.0
os: sü = 1.0 Tdig: n / nAmire ezeken felül igényem van: magas karcállóság, vékony lencse, fényre sötétedjen, ne párásodjon. Budapesten hol lehet jó áron szemüveget csináltatni?
Milyen gyártó lencséje ajánlott? Hol tart ma a műanyag?Köszönettel:
macilaci78 -
ferkoboy
senior tag
Na pont ez az, látod!!! Ha egy helységen belül kell élesen látni (pl 4 méteren belül), és főleg a monitort kell nézni, akkor oda nem a progresszív lencse lesz a legjobb választás! Sokkal inkább egy jobb Munka-Progresszív lencsét javasolnék én. Ugyanis nem túl kényelmes a monitort (főleg asztalit) úgy nézni, hogy folyamatosan emelni kell a fejed... kényelmesebb testtartást eredményez ha egyenesen előre tekintésnél látjuk élesen a sz.gép képernyőjét - ez esetben ...
De mindenkinek szíve joga azt a helyet választani, amiben ő bízik. S ha neki ők ezt javasolták...Üdv: Ferkó
szerk: helyesírás
-
Pontjo
újonc
Minőségileg melyik lencse a jó multifokális
(vagy hogy hívják) szemüveghez-amit meg is lehet szokni?
-
7Sony7
addikt
válasz
ferkoboy #1813 üzenetére
Aha.. Mostmár kezdek teljesen elveszni. Rákerestem pl. erre a Hoya maxxee 1.56 photo hmc re, nem is dobott magyar találatot
Clip-on csak egyfélét láttam, nem tudtam, hogy van több féle is.Köszi az árakat. a vége fele egyre jobb.
-
ferkoboy
senior tag
Nem csak a Trans. létezik. Pl. Hoya Suntech Intense vagy Zeiss Photo Fusion... de sok "noname" is létezik.
Hoya maxxee 1.56 photo hmc pl.8650/db-tól...A clip-on nem értem miért nyulna be a látómezőbe...tipusa válogatja. Egyedileg is lehet mágneseset készìteni.Bár nem fogják akárhol elvállalni...
Szerk. Drivewear kb 45e/db... Xtractive - kb. 25-40e/db-tól...PhotoFusion 12e/db-tól...
-
7Sony7
addikt
válasz
ferkoboy #1811 üzenetére
Ezt a clip-on cuccot néztem, de nagyon benyúlik a látómezőbe, nekem legalábbis zavaróan.
Ezt nem igazán értem:"Vagy sima transitions (Signitures VII) [vagy más olcsóbb fényresötétedő típus] egy gyárilag elötétes keretbe(clip-on)"
Sehol nem találok árakat .Ezek közül melyik olcsóbb?:
Transitions Xtractive
drivewear? -
ferkoboy
senior tag
-
7Sony7
addikt
válasz
balazsbence #1809 üzenetére
Köszi az infót. Csak vezetéshez használom, úgyhogy utánanézek ennek a "drivewear" nak. (Bár attól tartok drága cucc lehet)
-
balazsbence
senior tag
Szia!
Transitions (sötétedős) lencse nem biztos, hogy megoldás lenne a problémádra.
Nyílt térben tökéletesen használható, de autóban már kevésbé, mert a mai szélvédők uv szűrősek.
A lencse pedig az uv-re reagál. Így lehet az előtétes lencse jobb megoldás, vagy az úgynevezett drivewear lencse, ez kimondottan vezetéshez van, viszont hátránya, hogy van egy alapszíne ami munka közben viszont lehet zavaró. Alapból sárga a lencse, fényre pedig barna lesz és polarizált is. -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Néhány éve szemüveges vagyok, távolra kell csak, vezetéshez használom. (talán) Cryzal lencsés, keret nélküli szemüvegem van most, minőségileg teljesen meg vagyok vele elégedve. Mostanában viszont egyre jobban zavar vezetés közben a reggeli napsütés, déli vakító fény. Erre szeretnék valami megoldást, ami olcsó (melós vagyok, a cég nem fizeti). Láttam, hogy lehet csináltatni mágneses kerettel, felcsiptethetőset; fix sötétítettet; sötétedős olcsóbb lencsét kerettel, vagy sötétedős drágábbat keret nélkülivel.
Mi az ajánlott megoldás szerintetek? -
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök új szemüveget venni, teljesen laikus vagyok.
Tudnátok mondani pár dolgot, amire érdemes odafigyelni vásárláskor?
Napi 10-12 órát ülök a gép előtt munkámból adódóan. (-1.75 mindkét szemem) -
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1805 üzenetére
Kicsit sarkosan látod a dolgokat.
Részben igazad van, de másrészt mindenki maga dönti el, hogy hol készíttet szemüveget, vagy vásárol bármit.
Utólag meg csak magát okolhatja, ha nem jól választott.
Az hogy hol adnak prémium árban "gagyit", az meg egy másik kérdés. Persze van ilyen, de ez ugyanúgy igaz lehet mindenre.
Megbízható helyről, megbízható minőséget venni nem lehetetlen vállalkozás! -
bringasisti
őstag
válasz
ferkoboy #1804 üzenetére
Én a márkás lencsék helyében / szándékosan nem írok márkát / csinálnék egy márkaboltot ugyanis a város másik feléből a fazonok villamossal becserkésznék, lenne forgalom mert egy volna Budapesten, a napi rezsi nem 3 vásárlóra terhelődne és a prémium lencsét is el lehetne adni a mostani gagyi árában! Az hogy 10 percet a vásárlónak várni kéne az meg megérné mert minőséget kapna!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1803 üzenetére
Szomorú, ha nem hozzáértők dolgoznak egy üzletben. (És ez vonatkozik az ofóra is. Lecsapódnak nálam is az ottani hozzánemértés képviselői is.)
Ellenben ez is olyan, mint bármely más szakma. Művelik pocsékul, elfogadhatóan, jól, és kiválóan is egyesek. ... -
bringasisti
őstag
válasz
ferkoboy #1802 üzenetére
Kicserélték a lencsét és átvettem a szemüveget. Most azt tudja amit kell, de nem tud többet mint az Ofotért. Csak egy gondolat; hatszor voltam a boltban négyszer nem volt vevő egyszer jött mikor mentem egyszer ment mikor jöttem. Ilyen forgalom mellett ha jön egy vevő az egész napi rezsit neki kell állni, ezért egy adott márka nem a legjobb termékét adják mert az már eladhatatlan összegbe kerülne. Most 50% os leértékelés van a lencsére. Milyen az árképzés el kell gondolkodni! Számomra ez olyan mikor a multi parkolóban bőr övet kínál egy jellegzetes beszéd stílusú és kiejtésű fazon 2 ezerért. Boltban bent 1200 Áfa - val számlával. Végül már 700 ért adná.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bringasisti #1801 üzenetére
Nem is az olvasóról van szó! ... az egy "mezei" tükörpróbával ellenőrizhető (mármint a konvergenciád - azaz a két szem összetartásának mértéke). Lencsetervezésnél meg megvan a bevett képletük a gyártóknak - ami több mindent tekintetbe vesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest