- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 féle rendszer van a wdr3600-as routeremen. Szeretném időzíteni a router újraindítását, pl. hetente egyszer hajnali 3-kor. A wifi ki-bekapcsolása időzítve van, jól gondolom, hogy az újraindításra is van lehetőség?
Előre is köszi a válaszokat!
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
vadkutya01 #5415 üzenetére
Megoldódott a problémám SSH-n keresztül nano-val szerkesztve a config fájlt.
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
vadkutya01 #5407 üzenetére
Sziasztok!
Még nem kaptam választ. Viszont hiába akarom megadni a mappa elérését a könyvtárnál, átírom a /mnt részt és beírom, hogy: /mnt/sda3/transmission/done, minden save, majd aplly -nél még egy sort feldob a /mnt-vel. Kitörölni nem hagyja.. Vagy ki tudom törölni, csak nem az marad, amit én akarok látni, mentem és alkalmazom, majd ismét megjelenik a /mnt is, de azután már 2x...
Hogy tudom kitörölni onnan azt a könvtárat, ami nem kell?Mellékelek egy képet, hogy érthetőbb legyen a problmém...
L:/dl/upc/2015-01/10/419973_mvugsx7q27ubjgbf_kepkivagas.jpg]
-
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex openwrt-je van fent a wdr3600-as routeremen, minden megy hibátlanul. Napokban vettem egy 3d-s smart tv-t és dlna-val szeretném megosztani wifin keresztül a transmission-nel letöltött tartalmakat. A merevlemezen van olyan, pl. céges tartalom, vagy 10 éves baráti bulis képek stb.., amihez nem szeretném, ha bárki hozzáférne, aki épp tv-zik. Hogy lehetne korlátozni, hogy csak a transmission done könyvtárát listázza? /mnt a könyvtár most, ha utána beírom, hogy /dev/sda3/transmission/done, majd mentem, rögzíti a fentieket, de ugyanúgy ott marad 2. könyvtárként a /mnt is. Így megint csak marad minden látható.. Ötlet?
Ezt mind luciból tettem eddig.Gábor
-
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
crontabs a következőt írja:
# WARNING: this is an auto generated file, please use uci to set cron entries
# this file is generated from /etc/config/crontabsEddig itt be volt állítva a wifi időzítő, vpn szervert próbáltam beállítani az openwrt wiki oldaláról, a leírás feléig jutottam és kb ott adtam fel egyelőre.
Viszont azóta nem megy az időzítés. Szerintem semmi olyat nem csináltam, ami módosíthatta volna a crontabs beállításait. Engedélyezve van, el van indítva és újra is indítottam a crontabs-t. Beállítom a wifinél a következőt, elmentem:0 14 * * 1-5 /sbin/wifi on
59 23 * * 1-5 /sbin/wifi off
0 8 * * 0,6 /sbin/wifi on
59 23 * * 0,6 /sbin/wifi offNem működik mentés után, illetve router reboot után ismét a fenti hibaüzenetet tapasztalom... Ötlet?
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
vargalex #4889 üzenetére
Egy kis segítséget kérnék. Openvpn-t állítanám be, eddig jutok:
____
4. szerver konfig (a távoli gép a 192.168.10.70-79 tartományból fog címet kapni)
#/etc/config/openvpn tartalma:...
____4. lépésnél szerkeszteni kéne az openvpn config fájlt. Nanoval megnyitom, bemásolom a leírásban található részt, majd miután a ctrl+x kéri a yes vagy no váalsztást, kiválasztom a yest és kiírja ugyanitt a yes helyett, hogy get help, illetve alá, hogy no.
Segítenétek, miért nem tudom elmenteni? Ugyanebből a mappából pl a sambát szerkesztve enged menteni. Nem tudom, mit jelent, de hátha segít: amikor kilistázom a config mappát, akkor minden szürkével van megjelenítve, kivéve az openvpn, az zöld színű betűkkel van írva.
Mit nem csinálok jól?
-
vadkutya01
csendes tag
20 karakteres jelszavam van, kis és nagybetű, számok és több spec. karakter.
Ez így mennyi ideig tartana fel egy elszánt támadót? Mivel megváltoztatni eddig nem tudtam a root usert, próbáltam biztonságos jelszóval védekezni.
Https? Csak simán valami.pelda.org-gal jelentkeztem be eddig. Hogy tudnék https-sel?
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
vargalex #4889 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát amit szeretnék: root username-mel jelentkezek be luci-n és ssh-n is, + nyilván jelszó.
Leszeretném cserélni a root-ot valami másra, hogy még nehezebb legyen feltörni a routeremet(például annak, aki megtudja a ddns-es elérésemet.. bruteforce-szal nyilván a root felhasználónévvel+jelszóval próbálkoznak)Pl.:
username: root
pass: 123456helyette így tudjak belépni:
username: valamipelda
pass: 123456Így jobban érthető?
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
sesomaru1989 #4878 üzenetére
Belekezdtem (volna), de itt kb. el is akadtam:
A szerveroldali telepítés OpenWrt-n:
root@OpenWrt:~# opkg update
root@OpenWrt:~# opkg install luci-app-openvpn openvpn openssl-utilEzek közül egyiket sem találom. Aztán újraindítottam a routert, hátha az megoldja. Utána ezt a hibát írta ki:
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/vargalex_v1.1.7.
Downloading http://downloads.x-wrt.org/xwrt/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.x-wrt.org/xwrt/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz, wget returned 1.Nálatok jó(akik Alex buildjét használják)?
-
vadkutya01
csendes tag
Kössz az eddigi válaszokat, akkor várom a többit
-
vadkutya01
csendes tag
Van swap(128mb), van exroot(kb. 400 mega) és van egy hdd(kb. 600 gb) felcsatolva. Tehát van hely, nem ezzel van a problémám.
Már regisztráltam ddns szolgáltatónál, jó ideje működik és használom, ahogy fejjebb leírtam1.: Router bejelentkezésénél a root ssid-t akarom másra változtatni.
2.: Szeretném logoltatni a webes felületről történő belépéseket/belépési kísérleteket is.3.: Szeretnék vpn-t használni. Router lenne a szerver és egyidőben egyszerre csak 1 kliens csatlakozna rá neten keresztül, pl. melóhelyről vagy másik irodából stb..
4.: Be akarom álíltani sambán, hogy legyen több user. Mindenki csak azt a mappát láthassa, amihez engedélyt adok. Hol lehet user-t létrehozni és hozzájuk jelszót beállítani? Jelenleg minden megosztott mappát lát minden gép...
Illetve azt nem tudom, hogy arra van lehetőség, hogy a helyi hálózaton csak egy adott ip címmel rendelkező gép lássa az adott mappát? Fix ip címei vannak a laptopoknak és jó lenne korlátozni, ki és mihez fér hozzá. Így pl. ki lehetne kerülni a jelszó beállítást. -
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Ha fentivel kapcsolatban senkinek semmi ötlete, akkor a következőről tudtok valami infót adni?
Vpn-t szeretnék beállítani. Tipp, vagy valami netes leírás, ami alapján elindulhatnék? -
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban senkinek semmi ötlete?
http://prohardver.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/hsz_4860-4860.html
Üdv.!
-
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek két dologban.
Az első, hogy beállítottam egy port forwardingot azért, hogy távolról is elérjem a router konfig felületét.
Melóból proxy alól ssh nem megy, viszont melóhelyre nem akarom korlátozni az ip címet, ahonnan elérhető a routerem. Sokszor kell telefonról is belépni és az mindig új ip címet kap egy újraindítás után.
Szóval, a kérdés az lenne, hogy milyen biztonsági intézkedést tehetnék ezzel kapcsolatban?
Megváltoztatnám a root ssid-t bejelentkezéshez, de ezt még nem találtam meg sehol. Neten olvasgattam már, de szinte csak angolul van erről infó és az sem teljesen egyértelmű, mit és hogy kéne..Második az előzővel kapcsolatos, szeretném logoltatni a webes felületről történő belépéseket is, illetve a belépési kísérleteket. System fül alatt a System Properties résznél luciban a logging fülre kattintva van több beállítási lehetőség is, pl.:
Log output level:
-debug
-info
-notice
-warning
-error
-critical
-emergency
-alertPróbáltam alert-tel, emergency-vel, warning-gal és error-ral. Szerintetek mit kéne beállítani, hogy ezt is lássam? Néztem a system és a kernel logban is a beállítások után.
-
vadkutya01
csendes tag
Vargalex féle build van fent, van itt is Lucihoz hasonló?
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4850 üzenetére
Ez így működőképes? Egyébként köszi a választ!
szombat és vasárnap
0 8 * * 6 /sbin/wifi up
59 23 * * 6 /sbin/wifi down
0 8 * * 0 /sbin/wifi up
59 23 * * 0 /sbin/wifi downhétfőtől péntekig
0 14 * * 1 /sbin/wifi up
59 23 * * 1 /sbin/wifi down
0 14 * * 2 /sbin/wifi up
59 23 * * 2 /sbin/wifi down
0 14 * * 3 /sbin/wifi up
59 23 * * 3 /sbin/wifi down
0 14 * * 4 /sbin/wifi up
59 23 * * 4 /sbin/wifi down
0 12 * * 5 /sbin/wifi up
59 23 * * 5 /sbin/wifi downMindegy, milyen sorrendben vannak, így is jó? És lehetne egyszerűbben?
-
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Beállítottam a wifin egy időzítést. Éjfélkor lekapcsolja, reggel 8kor bekapcsolja. Minden nap és működik nagyon korrektül.
Arra szerintetek van lehetőség, hogy több opciót is megadjak? Pl. hétfőtől péntekig 14-24-ig kell a wifi, hétvégén pedig a fentiek alapján.
Köszi a választ!
Így van most beállítva:
0 0 * * * /sbin/wifi down
0 8 * * * /sbin/wifi up -
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Ftp beállítással, vagyis inkább az alapokkal kapcsolatban kérnék segítséget.
Amióta OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 fw van fent, olvasgatom a külföldi, magyar oldalakat. Egyelőre még arra sem jöttem rá, hogy a vsftpd fülön hol kell beállítani azt, melyik mappákat ossza meg. Az sem tiszta, hogy érhetem majd el a routerre kötött hdd tartalmát helyi hálózaton kívüli gépről.
Addig eljutottam, hogy itt kell felhasználót hozzáadni:
Edit the /etc/vsftpd.users file for allowed users (one user per line)
Itt alapból van egy ftp nevű. Gondolom valahogy erre hivatkozva kéne elérnem az ftp szervert a router jelszavával? Viszont még mindig nem tudom, hol szabályozhatom és hogyan, melyik mappákhoz férjek hozzá távolról.
Itt is van egy webes felület, vagy pl. total commanderből érhető el a megosztott mappa?Gábor
-
vadkutya01
csendes tag
Köszönöm az infót!
Feltettem, minden megy rendben. Először a swappal kezdtem, fel is mountolta. Viszont a többi partíciót már nem. Fontos adat nem volt a hdd-n, így a belső formázóval leformáztam, szépen megcsinálta az exrott-ot is, swap-ot is. Végre jó a transmission is, router reboot után is megmaradnak a torrentek.
Szóval mindenkinek köszi az eddigi segítséget, ha elakadok, még írok.
Gábor
-
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a vargalex féle openwrt telepítéséhez. Most az attitude adjustment van a wdr3600-as routeremen, tehát a sysupgrade verziót kell feltennem.
Letöltöttem a megfelelő verziót, viszont ez 7.3 mb. Gondolom ez nem probléma és pont rá fog férni.
Eddig tiszta.
A kérdés, hogy mit jelent ez:
Csak akkor tedd fel a firmware-t, ha az ellenőrző összeg egyezik! Webes felületen történő frissítés esetén a LuCI kiírja az MD5SUM-ot!
___________Mi ez az md5sum? És pontosan miért, hogy kell ellenőrizni a windows-os programmal ezt a "checksum"-ot? Már rég felraktam volna, de nem tudom, mi ez az md5sum fájl, ezért inkább itt kérdezlek titeket.
Gábor
-
vadkutya01
csendes tag
Most addig eljutottam, hogy fstab-ban a global mount elé raktam az sda1-es partíció exrootra való mountolását. Most így néz ki:
config mount
option enabled '1'
option device '/dev/sda1'
option uuid 'd0d30af7-e8d5-cf01-c0c1-0af7e8d5cf01'
option fstype 'ext4'
option is_rootfs '1'config global 'automount'
option from_fstab '1'
option anon_mount '1'config global 'autoswap'
option from_fstab '1'
option anon_swap '0'config swap
option device '/dev/sda2'
option enabled '1'Ezután ha restartolom, mountolja az sda1-es partíciót, viszont ide mountolja:
innen:
/dev/sda1
ide:
/tmp/overlay-disabled
1.77 GB / 1.87 GB
1% (9.19 MB)Viszont a "/tmp/overlay-disabled" mappa teljesen üres. Tehát innen nem tudom kitörölni a "extroot.md5sum" fájlt, mert a /etc mappa sincs, amiben ez lenne Alex leírása alapján ( http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_11618-11618.html )
DE, ha beírom ezt:
umount /dev/sda1
mount /dev/sda1 /overlay , akkor felmountolja exrootként, de csak a kvöetkező router reboot-ig.Tipp?
-
vadkutya01
csendes tag
Először is köszönöm az eddigi segítségeteket!
Bár itt most kicsit elakadtam..
root@OpenWrt:~# ls -las /tmp/overlay-disabled/etc
ls: /tmp/overlay-disabled/etc: No such file or directoryMegpróbáltam magam mountolni, hátha... :
root@OpenWrt:~# mount /dev/sda1 /overlay
NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/sda1': Invalid argument
The device '/dev/sda1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
root@OpenWrt:~#Nem igazán akar összejönni ez az exroot. Pedig amikor először csináltam, sikerült. Viszont más problémák miatt ment az alap beáll. visszaállítás, azóta nem tudom megcsinálni az exroot-ot. Pedig ez a pár mega nagyon hamar elfogy.
Alex!
Ma fel szerettem volna tenni a te openwrt-det(nagyjából mindent tartalmaz alapból is, amit már kinéztem magamnak és szükségem lehet rá) a kis wdr3600-asomra, de nem igazán értettem az oldalad alján ezt a részt:
_____________Egy hete vettem meg a routert, nagyon tetszik, az openwrt is. Először még az eredeti tp-linkes fw-t is vissza akartam tenni, annyira elvesztem. De aztán olvasgattam és tele van lehetőséggel a routerem, már csak normálisan be kéne állítani az alapokat, hogy jobban beleáshassam magam. De itt egyelőre az alapokkal is probléma van, pl: exroot.
-
vadkutya01
csendes tag
Exroot-tal kapcs. egy kis segítség?
filesystem:
/dev/sda1
mount point:
/tmp/overlay-disabled
available:
82.47 MB / 88.24 MB
used:
1% (1.06 MB)ssh-n lecsatoltam, majd luciban újra hozzáadtam uuid alapján, external root négyzetet kipipáltam, de megint ugyanúgy írja a mount point-nál, hogy:
mount point:
/tmp/overlay-disabledSzerintetek mi a baj?
ui: közben próbáltam egy ilyet:
The device '/dev/sda1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
______________________ -
vadkutya01
csendes tag
-
vadkutya01
csendes tag
Factory reset segített... Megy a megosztás, automatikusan felcsatol mindent, minden oké..
Most valamiért az exroot nem sikerült, úgyhogy lesz még egy köröm..
A transmission távoli elérésére tudtok ötletet adni? Ddns-sel a router táolról elérhető, port forwarding van beállítva a tűzfalon. Valahogy ebből kiindulva nem lehet a transmissiont is elérni?
-
vadkutya01
csendes tag
válasz
beleszólok #4777 üzenetére
Valamiért mégsem mountolja.
Az is probléma, hogy az mc-t, nano-t pl. meg sem akarja nyitni. Nano-nál is ugyanezt a "Error opening terminal: xterm." hibát írta ki. Neten olvasgattam, 1-2 dolgot kipróbáltam. Most nano-nál már ezt írja:
"root@OpenWrt:~# nano
-ash: nano: not found"root@OpenWrt:~# mc
Warning: file /etc/mc/sfs.ini not found
Warning: cannot open /usr/lib/mc/extfs.d directory
Error opening terminal: xterm.Lehet visszaállítok mindent egy factory resettel és az elejéről beálíltok mindent. Swap fájlnak mekkora hely kell? Mert akkor csinálok neki a hdd-n egy partíciót.
-
vadkutya01
csendes tag
Ezt látom fstab-nál:
root@OpenWrt:~# vi /etc/config/fstab
config global 'automount'
option from_fstab '1'
option anon_mount '1'config global 'autoswap'
option from_fstab '1'
option anon_swap '0'config mount
option target '/home'
option device '/dev/sda1'
option fstype 'ext4'
option options 'rw,sync'
option enabled '0'
option enabled_fsck '0'config swap
option device '/dev/sda2'
option enabled '1'config mount
option enabled '1'
option device '/dev/sdb2'
option target '/mnt/sdb2'
option fstype 'ext4'config mount
option enabled '1'
option device '/dev/sdb3'
option target '/mnt/sdb3 '
option fstype 'ntfs'Az én olvasatomban engedélyezve van az sdb3-as partíció autumatikus mountolása, vagy valamit rosszul nézek?
Egyébként miért jobb hdd-n a swap, mint pendrive-on?
Munkahelyen nem tudok ssh kapcsolatot létrehozni proxy alól, így marad egyelőre a ddns-es megoldás megváltoztatott ip címmel, portot is állítottam be és egy elég erős jelszót...
Transmission távoli elérése ötlet? -
vadkutya01
csendes tag
Sziasztok!
truxcanis vagyok, pár hozzászólással fejjebb kérdeztem. Sajna nem tudok belépni többet a másik felhasználómmal, de a régit visszaszereztem..
infó: tl-wdr3600-as router köv. paraméterekkel: Firmware Version: OpenWrt Attitude Adjustment 12.09 /LuCI 0.11.1 Release (0.11.1).Előre léptem és már látom a hálózaton megosztott mappákat az összes laptopon. SIKER
Van egy pendrive, amin van exroot és swap. Ezeket router restart után is szépen indítja.
A másik usb portra egy 600 gigás külső hdd-t raktam. Ez formázva van ext4-re és ntfs-re. 400 giga ext4, 200giga ntfs és 100 mega ntfs.
A probléma, hogy restart után szépen magától felmountolja az ext4-es 400 gigás partíciót(sdb2), a 100 megás ntfs-es partíciót(sdb1). Viszont a 3. 200 gigás ntfs-es partíciót(sdb3) nem mountolja fel, csak ssh-val tudom megoldani a
"mount /dev/sdb3 /mnt/sdb3" paranccsal külön minden router restart után.
Olvasgattam és talán a legjobb egy script lenne, ami induláskor elvégzi a fenti parancsot.Másik probléma, hogy a transmission be van állítva úgy, hogy az sdb2-re töltse le a fájlokat, viszont amikor a router újraindul, kiesnek a torrent fájlok transmission-ből.
Ezen kívül szeretném elérni a transmission-t pl melóból. A router konfig felületét elérem ddns-sel, de a transmission-t nem.Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hozzak létre scriptet a mountolós problémára és mit kezdjek a transmission-nel?
Előre is köszönöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motoros topic
- Apple asztali gépek
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Autós topik
- Gitáros topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest