- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
retifosas
csendes tag
válasz kaciokos #2537 üzenetére
Tőled mindig fantasztikus dolgokat tudok meg! Köszi! A Midnight Commander szuperül működik, még az egeret is engedi használni. Olvastam, hogy neked egy Tp-Link 3600-as rutered van. Szerinted érdemes lenne kicserélnem a jelenlegi 1043-asomat nagyobbra? A sógorom szemet vetett a jelenlegimre és ebből az apropóból cserélnék. Arra gondoltam, hogy egy a vargalex build által támogatott legnagyobb Tp-linket venném. Igaz, a 4900-ast szemeltem ki, ami még nincs a támogatott listában, de az idő nem sürget. Még egy kérdés. A hd-idle nem igazán akar működni. A hdd megállás nélkül pörög egész nap. Mit tehetnék az érdekében? Köszi a válaszokat!
-
retifosas
csendes tag
válasz kaciokos #2533 üzenetére
A transmissiont már sikerült korábban leállítani. Windows alatt nem enged törölni. Azt írja ki, hogy szüntessem meg az írásvédettséget. Egyébként csatolt meghajtó esetén, az ott lévő fájlokat tudom írni, olvasni törölni is. Csak az mnt-ben lévőket nem engedi. Egyébként most tanulmányozom az ssh kapcsolatot. Puttyban sikerült kapcsolatot létesíteni. Most az alapvető parancsokat tanulgatom. Régen még DOS alatt még én is így csináltam, de már el is felejtettem, meg a linux azért más.
-
retifosas
csendes tag
Most, amikor a ruterhez semmilyen külső eszköz (megható) nincs csatlakozva, mégis a mnt-ben vannak mindenféle mappák meg fájlok. (transmission, run, stb) Valahogy tudom ezeket törölni? Eddig sehogyan sem sikerült. Van belőlük már egy példány a lecsatlakoztatott meghajtón.
-
retifosas
csendes tag
válasz kaciokos #2483 üzenetére
Szeretném megköszönni a segítségedet! A particio szóval világosítottál fel! A swap-ot korábban nem tudtam hova tenni! Nem tudtam hogy mi az. A beépített particionálóval simán megcsináltam. A csatolási pontok fülben elkerülte korábban a swap csatolása lehetőség.a figyelmemet, de a "particio" varázsszóval beugrott minden. Most már miden működik flottul. A miniDLNA is jó lett. Alexnek is köszönöm a munkáját! Üdv és köszönök mindent!!
-
retifosas
csendes tag
válasz vargalex #2481 üzenetére
Kedves Alex!
Köszönöm a választ!
Eddig sikerült kinyomoznom, hogy a swap fájl egy virtuális memória (lapozófájl), de hogy hogyan lehet létrehozni azt sajnos nem tudom. A neten ezt találtam róla. Ha lennél olyan kedves és megírnád, akkor azt nagyon megköszönném! Üdv![ Szerkesztve ]
-
retifosas
csendes tag
válasz retifosas #2464 üzenetére
Sziasztok!
Legyen szíves segítsen valaki!
Teljesen hozzá nem értőként feltettem a 1043ND-s rúteremre a vargalex féle openwrt-t. Alapvetően nekem az eredeti gyári is megfelelt volna. ha nem lenne egy Samsung smart tv-m. A DLNA sajnos a gyári firmware-val nem működik, ezért lett fontos az Openwrt. Feltelepítés után az alapbeállításokat simán, hamar megcsináltam (örömömre), vagyis eljutottam arra tudáspontra, amit korábban a gyári firmware-val. Igazából még csak most jött volna lényeg, vagyis a miniDLNA működésre bírása. Arra gondoltam, hogy majd ezt is csak megoldom valahogy. Csatoltam az usb meghajtót "/mnt" (64gb.os ntfs usb 3,0 pen-t), bekapcsolom a miniDLNA progit, de sajnos nem történt semmi. Itt megjegyzem, hogy fentebb erről már írtam a fórumban. Vargalex fórumtársnak köszönhetően eljutottam odáig, hogy a miniDLNA progi elkezdi szkennelni a csatolt meghajtót, de sajnos közbe jött egy új probléma, mégpedig az hogy a szkennelés közben a rúter folyton újraindul. Ez megtörténik 2x-3x, majd teljesen lefagy. Ekkor én áramtalanítottam a rútert, kihúztam az usb-t és újra bekapcsoltam a készüléket. Belépve a Luciba kikapcsoltam a miniDLNA progit is. Később még kétszer próbálkoztam. Először egy ntfs-re formázott hdd-vel, majd ugyanazt ext4-re formázva. Sajnos a probléma mindig ugyan az volt, többször újraindult, majd fagyott a rúter. Még leírom, hátha fontos lehet. A miniDLNA programot úgy állítottam be, hogy az, az adatbázis file-t és a log fájlt az usb -re készítette, de most hogy ki húztam az usb-t így a progi kikapcsolás előtt az mnt könyvtárba mentette a fájlokat. Ezt csak azért tudom, mert korábban a windows-os gépemen beállítottam hálózati meghajtónak a "\\openwrt\mnt" -t és most, hogy már nincs csatolva az usb, így is láthatóak a fájlok. Gondolom a belső memóriába mentette őket. Kérlek benneteket segítsetek nekem valahogy beüzemelni a miniDLNA progit! Semmimásra nem akarom használni a rútert csak erre. Előre is köszönöm a segítségeteket!![ Szerkesztve ]
-
retifosas
csendes tag
válasz vargalex #2462 üzenetére
Szia Alex!
Fél siker! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad. Végre szkennelte az Usb meghajtót. Most nem állítottam be csak video tartalomra, hanem mindenre "/mnt" . Sok mindent talált, de sajnos pont a fontos anyagokat nem.
Video fájlokat egyáltalán nem, a képekből sem mindet. Hangokat is talált, de pont a zenei mp3-as sokat nem. Végül megismételtem az egész folyamatot csak az adott video mappára "/mnt/Filmek", de itt továbbra sem tálálta a fájlokat. Itt olvastam, hogy egy bővített ffmpeg csomagra lehet szükség ahhoz hogy mindent megtaláljon. Egyébként mi az a swap fájl? Hogyan lehet létrehozni? A neten való kutakodásom eredményeként találtam egy új 1.1.0 miniDLNA programot. -
retifosas
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2460 üzenetére
Most, hogy írod újra indítottam, de a helyzet változatlan maradt. Üdv.
-
retifosas
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagy szülésen vagyok túl. Hosszú agonizálás után nekifogtam és feltettem a TL-WR1043ND ruteremre az Alex féle OpenWrt-t. A hosszú agonizálásom oka az volt, hogy nekem a linuxos dolgok olyan magasak, mint malacnak a zsebóra. Oka annak, hogy mégis belevágtam az volt, hogy az Alex féle verzióban van magyar nyelvű webes felület (Luci). Nem is gondoltam, hogy ilyen simán be tudom állítani az alapvető dolgokat. Van netem, működik a wifi, csatoltam usb maghajtót, amit távolról el is tudok érni, stb. Viszont van valami, amit sehogyan sem tudtam beállítani, az a miniDLNA. Odáig sikerült eljutnom, hogy a meghajtón lévő mappákat lehet látni, de sajnos mindegyik teljesen üresen jelenik meg. Pedig tele vannak videó fájlokkal. Ma egész nap a fórumokat olvasgattam, de számomra is érthető megoldásokat nem találtam. A beállításaimat az alábbi képeken láthatjátok: Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest