Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenWRT topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

OpenWrt topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18022) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Kérdéseim story előtt:
kell-e nekem a gyári újrahúzás?
miket hagy meg az Upgrade, az okozhatja-e a problémát?

Nyáron vettem egy asus ac-65p-t. Szépen elkezdtem belakni, ment rá adblock, és együtt egyszerre volt fent egyik DNS-over-TLS, és egyik DNS-over-HTTPs ajánlott modul. Nem tudom melyik működött, de működött az adblock, és valamelyik, egymással, szépen.
Jóval régebb óta fent volt a wireguard VPN a gépen, ezek mellett is használtam 1-2-szer, csak volt mellette egyéb, ami jobban megfelelt, így az el lett hanyagolva. Valamiért újból kellett, így elindítottam, frissült, használtam, gép kikapcs, rendben. Mikor bekapcsoltam nem értem el az internetet. Parázva, hogy mi is lehet, elkezdtem resetelgetni a dolgokat. Becsúszott egy router reset is. Az sem oldotta meg az egészet, aztán rájöttem, mi is volt, azt töröltem és azután ment minden,de:

Tervezgettem már OWRT frissítést, és belekezdtem ha már úgy is lett egy reset, sajnos benéztem az egyik sort és felcsúszott az egyik példa snapshot-update/upgrade. Azt megpróbálván kompennzálni felment rá a legutóbbi stabil verzió(upgrade módszerrel).
Belakás közben tapasztaltam, hogy az adblock nem szűr szinte semmit annak ellenére, hogy a leszívott block-lista 800k-1M+, de a memória használat keveset változik (annak elenére, hogy kb ugyanannyi forrás kijelölése mellett korábban csak 600-700k volt, és neccezgettem memóriával 90%-ot. Szóval vagy nagy optimalizáció volt minden téren, vagy valami nem okés.
Ezt megoldandó most próbáltam volna vissza rakni a gyári firmware-t az ajánlott asus oldali megoldással, de hiába világít úgy ahogy kell a router, a program nem találja a routert.

Most nem tudom, hogy az alap valami nem oké problémámhoz kell-e resetelni a gyári frimware-re az egészet, vagy csak egy upgrade (vagy valami egyéb) elég lenne, annak ellnére, hogy ez már megtörtént; ragadhat-e bent valami ezt okozó beállítás, azáltal, hogy az upgrade nem töröl mindent...; és hogy ha tényleg vissza kéne mennem gyárira ehhez, akkor miért nem tudok.
Kaphatnék iránymutatást?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenWRT topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.