Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiborg
aktív tag
Szia! Köszi.
Látom, de ezzel az a baj, hogy nem akkor nullázom amikor akarom( resettel vagy kapcsolat bontásával nullázható) illetve a nagyobbik baj, hogy áramszünet esetén is törlődik.
Ez pl. egy egy hónapos megfigyelési periódusban problémás, főleg ilyen viharos időszakban.Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
vargalex
Topikgazda
válasz kiborg #11649 üzenetére
Szia!
Én első körben a vnstat-ot tudom ajánlani. Van LuCI felülete is.
Esetleg, saját megoldás is szóba jöhet.Alex
-
suste
veterán
válasz kiborg #11651 üzenetére
logolni a vargalex által már ajánlott rrd-tools -os megoldás a jó (de ez extrooot-ot igényel), vagy felrakod a mi basic vagy statset mentésünket (ami pont BB alatt készült) és ott is van forgalom statisztika (ez jóval kevesebb helyet foglal, valszeg elfér a flashben) ([link])
a vnstat-nál hogy megmaradjanak a képek, kell kreálni egy mentést, mert alapból az a RAM-ba ment, így az is elveszik....
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Openwrt alá nincs "karakteres böngésző csomag"? Valami Lynxhez hasonló? A lényeg az lenne, hogy SSH-n keresztül használható legyen. Esetleg, ha prémiumnak ki tudná listázni a html fájl forráskódját, az sem lenne rossz.
ⓑⓣⓩ
-
Melorin
addikt
Üdv!
Hogy tudnék bizonyos weblapokat és ip címeket blokkolni Suste-s openwrt alatt? A Tűzfal/Egyéni szabályok-ba beírtam egy oldalt de nem blokkolja -
vargalex
Topikgazda
válasz Melorin #11660 üzenetére
Az egyéni szabályokba standart iptables parancsokat kell írni.
Miből gondoltad, hogy csak a címeket beírva működni fog? Miből gondoltad azt, hogy az éppen tiltás lenne?Alex
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
WDR3600-ra van telepítve 15.05 Chaos Calmer. 5GHz-es sávjával szeretnék csatlakozni egy szintén 5GHz-es eszközre kliens módban. A gond az hogy a forrás eszköz (E5377Ts-32 Mifi) csak az alábbi csatornákat támogatja: 100,104,108,112,132,136,140. Amit ugye a WDR3600 natívan nem támogat (gyári firmware-vel)
Viszont OpenWRT-vel látja a WDR3600 a MIFI-t és csatlakozik is rá kliens módban, viszont csak maximum 54Mbps-val. Ami ugye az "a"-s szabvány sebessége és nekem jobb lenne az "n"-es szabvány (ami 300Mbps)Van valami ötletetek, hogyan lehetne ráerőszakolni, hogy az N-es szabvánnyal csatlakozzon a MIFI-re?
-
CHIPman
nagyúr
Lehet valamit tenni akkor, ha olyan image-et tettem fel, amiben működik a failsafe mód de nem kap IP-t? Szükség lenne rá, mert valamiért egyik pillanatról a másikra nem enged be SSH-n (access denied), és a LuCi-t sem érem el. WiFi-n és Etherneten is ugyanez.
Valaki esetleg serial porton flashelt már image-et? Hogyan lehetne házi eszközökkel serial kábelt fabrikálni?Egyébként egy kínai mini routerről van szó, filléres tétel, csak ezért nem rendelnék másikat, ha meg lehet oldani.
hardverapro.hu/tag/chipman
-
ArthurShelby
addikt
Üdv!
Van két openwrt képes routerem.
Egy 841nd v8, és egy 741nd v2. A 841nd-n sikerült beállítanom a upc wifree-t kliens módba, de a 741nd-n sehogy sem sikerül. Egyszerűen nem tudom miért nem tud felcsatlakozni (és miért nem kap ip címet).
Azt tudom, hogy az időzónát UTC-re kell állítani (841nd-n már rontottam el ezzel a beállításokat).
A beállítást ez alapján csináltam.
Egyszerűn nem értem (és idegesít), hogy a 2 router beállítása között mi a különbség, mit csinálok másképp, mi a baj.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Egy OpenWRT-t futtató routeren meg lehetne oldani azt valamilyen scripttel, hogy a router figyelje hogy van-e internetelérés, és ha nincs, akkor automatikusan meglátogassa a loginfelületet, és belogoljon egy felhasználó/jelszó párossal?
Ha a router ezen a módon képes lenne állandóan belogolni, akkor a rá csatlakozó eszközök is elérnék az internetet? -
kormi0312
senior tag
Szerintetek lehet telepíteni Suste féle OpenWRT-t CC-re?
-
vargalex
Topikgazda
válasz ArthurShelby #11667 üzenetére
Ugye a 741nd nem a 4. eszköz lenne, ami ugyan azzal a felhasználói névvel csatlakozna? A szükséges csomagokat telepítetted?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz AeSDé Team #11668 üzenetére
Szia!
Ha pl. curl-al megoldható a login-olás (általában igen, de lehet trükkös az oldal javascriptekkel, stb.), akkor igen, elvileg megoldható.
Alex
-
Intel fan11
őstag
Udv. Asztali gepemmel atkoltoztunk a szomszed szobaba de ott nincs vezetek a nethez! Wifis topik ajanlottak ezt a topicot hogy itt tudnak segiteni egy tp linkes 841 nd - n kellene firmwaret frissiteni hogy a telekomos digieloszto wifin adjon jelet a routernek abbol pedig vezetekkel legyen netem az asztali gepbe! Hogy kell firmwaret frissiteni es h tudom a routert ugymond kliens modban mukodtetni? Koszi elore is
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #11672 üzenetére
Ebben tudna vki segíteni, mert jelenleg nincs netem asztali gépre és jó lenne belőni a routerem!
-
suste
veterán
válasz Intel fan11 #11676 üzenetére
olyan openwrt-t vagy lede-t tegyél fel, amiben van luci (ez a webes felület neve)
ilyenek a stabil buildek (Owrt BB/CC, Lede 17.01.1/17.01.2), és általában a custom buildek (vargalex/suste)
ha fent van valamelyik, akkor ismerkedj meg a luci-val
wifis csatlakozáshoz még youtube videó is készült vargalex jóvoltából (openwrt repeater) -
suste
veterán
válasz Intel fan11 #11678 üzenetére
ezért van az összefoglaló!
találsz linket, de a google is egyből kidobja a főoldalakat, ahol meg találsz "download" részt a menüben, ahol találsz fw-ket
neked "ar71xx" alatt kell keresgélni a routered típusa szerint
telepítés és egyéb leírások az openwrt wiki -ben (szintén google ) -
suste
veterán
válasz Intel fan11 #11680 üzenetére
teljesen logikus, ha v7-ed van, akkor a v7-hez való factory verzió kell, ha gyári fw-re akarod feltenni
a felrakása pont ua, mint a gyári fw frissítése, tehát a gyári fw webfelületénn az upgrade menüben betallózod a letöltött ÉS LEELLENŐRZÖTT (md5) fájlt, aztán megnyomod az upgrade gombot
frissítés közben ne csinálj semmit, és ne legyen áramszünet sem
ha sikeres a frissítés, akkor a 192.168.1.1 -en már a "luci" fog fogadni -
suste
veterán
válasz Intel fan11 #11683 üzenetére
google a barátod (mint már írtam): [link]
-
Intel fan11
őstag
Köszönöm szépen. Ezekből holnap este megpróbálom megcsinálni! Viszont ami nem világos! Ha ez összejön a 2 eszköz közül melyik fogja szorni a wifi jelet? Ugyan úgy a digitális elosztóm? A tp linkes routerem csak fogadja a netet és vezetéken adja tovább? vagy 2 wifi elérhetőségem lesz?
-
suste
veterán
válasz Intel fan11 #11685 üzenetére
a videón a repeater (ismétlő) beüzemelés van, tehát a 841 rácsatlakozik a fő wifire (mint egy átlagos kliens), és tovább szórja wifit másik SSID-vel, és természetesen kábelen is használható
a fő wifihez nem nyúlsz, tehát az úgy működik ahogy eddig -
Gyurka6
őstag
válasz Intel fan11 #11688 üzenetére
Nem kell más hozzá, a 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 en keresd.
Gyurka
-
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Egy régi La Fonera ap-t relay bridge módba állítottam. Wifin csatlakozik a hálózatomra, és kábelen nyomja tovább a netet. Egy Ip kamerát kötöttem rá. A kamerát elérni így a hálóról a többi gépről.
Magáról a routerről sajnos nem elérhető, pedig a routerrel akartam róla képeket mentegetni.
Valami static route-ot kéne állítani, hogy a router is elérje a rajta átmenő eszközt?Backifire van a routeren, mert csak az elérhető rá.
[ Szerkesztve ]
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
suste
veterán
válasz Drótszamár #11690 üzenetére
A bridge interfesznek adni kell ip-t, azt ami a router címe a fő hálózatban.
Érdemes fixalni az ip-jét a fő routerben, hogy ne kelljen állandóan allitgatni..... -
-
tjsz
senior tag
válasz Intel fan11 #11692 üzenetére
Ipconfig-ra mi a válasz?
-
Tamy
senior tag
válasz Intel fan11 #11692 üzenetére
Ha használtan került hozzád, vagy valaki már állítgatta korábban, akkor bármi más is lehet a címe. Parancssorba írd be: ipconfig /all, keresd meg mit ír átjáróhoz, az lesz a router ip címe. Persze még a port is lehet bármi, ha így sem megy nyomj egy resetet a routeren, utána próba újra.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Intel fan11
őstag
Resettel sikerult! Sajatom en vettem ujonnan csak kb 3 eve nem volt hasznalva. Modemhez volt kotve regen h legyen wifi itthon. Miert kellett resetelni? Igazabol sosem volt allitgatva. 1 szer csatlakoztattuk felhasznalonevvel jelszoval meg wifit beallitottuk es annyi!
-
Tamy
senior tag
válasz Intel fan11 #11695 üzenetére
Pedig akkor valaki valamikor megváltoztatta vagy az ip címét, vagy a portot. Ha most ugyanazon érted el, mint amin a reset előtt is próbáltad, akkor nagyon más nem lehet.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
suste
veterán
válasz Intel fan11 #11697 üzenetére
nevezd át egy rövidebb névre (pl firmware.bin)
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
egy IP kamerát szeretnék távolról is elérhetővé tenni DDNS-el. Maga a DDNS működik, egy weboldal, ftp, Luci elérhető távolról, gondoltam azok szabályai alapján könnyű lesz a beállítás, de mégsem sikerült. Amit el szeretnék érni:http://192.168.1.121:80 - online felület
rtsp://192.168.1.121:554 - stream URL-ek
(esetleg még telnet 23-as porton, de először ezek működjenek)Amit megcsináltam:
bármelyik router IP-en át port 666-nél IP 192.168.1.121, port 80 lan-ben
bármelyik router IP-en át port 554-nél IP 192.168.1.121, port 554 lan-ben
bármelyik router IP-re port 554-nél a eszközön Accept inputDe sajnos se a webui nem jön fel 666-os porton, se a stream nem meg 554-en
Mit kellene még be/átállítani?[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Formula-1
- OLED TV topic
- BMW topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest