- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
Ne reménykedj! Az is ragasztva lesz. Kijelzőnél a ragasztást vékony műanyag pengével végig kell vágni, a mágneseknek kicsit ellentartani, kábeleket oldani, és már le is emelheted a kijelzőt. És gondolj bele, mi van akkor, ha nem lehet a user által bővíteni semmit? Alaplapi integrált lesz a Ram és az SSD is... láttunk már Appletől ilyet. A Pro már nem azt jelenti, hogy szabadon bővíthető, hanem azt, hogy nagyobb teljesítményt ad, mint az alap.
-
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
500wattos táp... hm.. nem fogsz fázni mellette
Elvileg semennyit sem, mert oda pozicionálják. Fel kell túrni 18magosra, a legerősebb elérhető GPUra, (nekem az 1TB Fusion Drive most is remekül teszi a dolgát, tehát az marad) és az alap rammal, amennyiben user által bővíthető. (Azt nem szabad az appletől kérni. Horror.)
Így mondjuk kihozol kettőt. Talán kettő és felet
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #26959 üzenetére
Neked lett igazad!
Es reszben nekem isA MBP nem frissult annyit, hogy szomorkodnom kellene miatta.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #26959 üzenetére
Megtörténhet. Simán. Mégis kevés esélyt látok rá. Inkább október, november.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #26957 üzenetére
Én arra látom a legkisebb esélyt, hogy frissüljön, persze simán tévedhetek.
Új Macbook, Air esetleg új iPad Pro. Bár ígértek pro iMac-et jövőre, egy csendes kis hardverfrissítés oda is érkezhet. Plusz Mac Mini. -
bmwk1200s
őstag
Sokkal, látványosan kisebb a mostani 15" a régi 15" képest. Kisebb a kerete a kijelzőnek.
Én nem is úgy általában az egyéni preferenciákat írtam, hogy ebben ez van, meg az.. csak megemlítettem, hogy a legutolsó kifogás a súlya lehet. Ha túl sok a teljesítmény, ha olyan extrák vannak, amit nem használna ki a user, az számomra jobban elfogadható érv. -
bmwk1200s
őstag
válasz
entoni1989 #26824 üzenetére
Vagy ott van még a carbon copy cloner
-
bmwk1200s
őstag
Állítólag jövőre jön egy jobban hozzáférhető (user upgrade szempontból) Mac Pro, arra azért kíváncsi leszek, illetve idén egy iMac és talán Mac Mini frissítés... jövőre lehet mindegyikből lesz egy Pro verzió is. Plusz újra lesz talán saját kijelző is.
Elkésettnek érzem, de legalább reakció a Pro felhasználók jogos kritikáira. És ezt már értékelni kell...
-
bmwk1200s
őstag
Jaa.. hogy frissült a Mac Pro... ahha ... értem... [link]
-
bmwk1200s
őstag
Na erre én nagyon kíváncsi vagyok: [link]
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Lejszi #26608 üzenetére
Ahogy ki tudom venni azt írja, hogy a Paragon NTFS ezen verziója nem támogatja a macOS verziót, ami a gépeden van. Túlságosan új verziójú. Na most vagy van ettől már újabb Paragon NTFS ami támogatja a rendszered, vagy teljesen újrahúzol egy régebbi macOS (OSX) rendszert.
Nem bétázol véletlen?
Esetleg a Tuxera nem jöhet szóba?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat #26597 üzenetére
Igen, azóta nem frissült a modell. Nekem mondjuk még mindig majd egy év AppleCare van rajta
és hibátlanul dolgozik az első bekapcsolás óta.
Ha nem nyírják ki a típust, szerintem az is frissülni fog a MacPro-val, iMac-el együtt. Április elejére várható az event. Szerintem várj addig, aztán meglátod.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
FlashLed #26571 üzenetére
Röviden leírnád a menetét, hogyan is sikerült? Már csak a jövőre vonatkozóan
Most próbáld meg, hogy elindítasz az elő rendszeren egy magasabb verziószámú telepítést. Meghajtó csatol és el kell indítani egy telepítést. Lehet, hogy a magasabb verziós EFI újabb oprendszert is igényel.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
FlashLed #26568 üzenetére
Ettől féltem, hogy nem lesz még benne.
Az a gond, hogy nem vagyok ott, vagy hogy a gép nincs itt.
Csak azt tudom javasolni, hogy egy megbizható mac szervízbe elvinni és rendszertelepítést kérni. Ott, ha kiderül hogy hardver hiba miatt nem képes települni, akkor alkatrésznek még mindig el lehet sózni a neten keresztül. -
bmwk1200s
őstag
válasz
FlashLed #26566 üzenetére
Ha command+R -rel indítod a gépet az internet recovery elindul?
Ha esetleg igen, akkor a disk utilityvel újra formázd le a merevlemezt os x extended (journaled)-re, és próbáld meg netről telepíteni. Javaslom ethernet kábellel, wifivel sok idő lehet. (Már ha egyáltalán elindul) -
bmwk1200s
őstag
válasz
FlashLed #26564 üzenetére
Melyik oprendszer volt rajta utoljára? Fent van most is egy, vagy már le lett gyalulva a meghajtó?
Találkoztam már régen hasonló problémával és ott az oldotta meg, hogy 10.6.8at telepítettünk (itt jelenik meg az App Store) és utána már gond nélkül sikerült a Maverickset felrakni. Én itt sem mennék feljebb.
Ha nagyon nem megy a dolog, érdemes lehet egy megbízható szakértőtől árajánlatot kérni, de nem árt tudni, hogy ez a gép vintage. Nincs már hozzá hivatalos hardveres support. -
bmwk1200s
őstag
válasz
Lejszi #26551 üzenetére
Hát igen.. érdemes informálódni vásárlás előtt, mert érhetik meglepetések az embert.
Manapság 4GB talán még elég alap dolgokra, de csodát nem szabad várni. Egy gyors SSD ugyanakkor sokat fog dobni a rendszer általános sebességén.
Magam is úgy gondolom, hogy szakemberre kell bízni, de lehetőleg olyanra aki már látott életében Macet -
bmwk1200s
őstag
válasz
Lejszi #26549 üzenetére
Hát nem egyszerű a művelet. MacBook-okba (Prot is beleértve) még a retina előtti korszakban, piszok egyszerű dolog volt. Mac Mini nehezebb szülés, de persze nem lehetetlen. Javaslom az iFixit tutorialt végignézni és megfelelő szerszámokkal nekikészülni. Ha lehet ne akard a csavarokat szétnyírni nem hozzápasszoló szerszámmal.
2014es Mac Minibe alaplapra forrasztott a Ram. Azt sehogy sem lehet növelni.
A cucc kibelezve: [link]
HDD csere: [link]
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Lejszi #26547 üzenetére
Köszi!
Az Apple régebben csak és kizárólag a saját, beépített SSD-in tette lehetővé a Trim használatát.
(Trimről ITT)
Egy ideje engedélyezi bekapcsolni 3rd party gyártóknál is terminalból.
(A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg helyi apple supportját, vagy a google-t.)Az általam ajánlott márka valahogy képes elhitetni a rendszerrel, hogy gyári Apple termék és így gyakorlatilag mindenféle mókuskodás nélkül aktív lesz alapból a Trim.
(valahol még képem is volt róla, hogy kiosztott a rendszer egy Apple hardver azonosítót a meghajtónak, de most nem találom)
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Lejszi #26545 üzenetére
Harmon kérdés? Akkor a füles topikban a helyed!
Viccet félretéve:
1. Satas legyen én mennie kell. Szívből ajánlom az Angelbird SSD-ket, amik hardveresen érkeznek nativ Trim supporttal. (mi több, mikor én építettem be a gépbe, akkor gyári Apple SSDnek látta)
2.+ 3. Beépítés után indítsd a gépet Command + R kombinációjával és netről fogja leszedni a telepítőt. Ezután a disk utilityvel formáznod kell a meghajtót Mac OS Extended (Journaled) formátumra. Mehet tovább a telepítés.Régebbi videó és régebbi rendszer, de így kell mennie: [link]
-
bmwk1200s
őstag
válasz
entoni1989 #26543 üzenetére
Nalam ment, amig tesztelesre itt volt egy
-
bmwk1200s
őstag
Ez attól függ mire lesz használva. A kijelzőt tudomásom szerint szépen kihajtja, videó és kép editálásba is be tudnak szállni, Game felejtős (vagy erős kompromisszumokkal és vagy régebbi játékok).
Itt látod összehasonlítva: [link]
Én azt a plusz 100euró körüli felárat lehet már megadnám a 390 javára, de ez én vagyok, lehet amire te használnád, ott sosem jönne ki a különbség.
-
-
bmwk1200s
őstag
Rovid ideig ingyenes a Dirt Showdown: [link]
Ha mar volt, akkor bocsi!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26056 üzenetére
Szépen összefoglaltad. Most két utat látok. Vagy tényleg fejek hullanak és komoly átszervezések lesznek, vagy elindul a cég egy hasonló úton, mint Steve távozása idején.
Forradalmat kell csinálni! Cégen belülit... -
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #26056 üzenetére
Már olvasom is!
-
bmwk1200s
őstag
Renderelni, mar a komoly cegek, renderfarmokat hasznalnak. Bar nem ertem ez hogy tartozik az okoszisztema kerdeskorhoz. Te tul Prokent nezed ezt.
Okoszisztema, pl. hogy az iphone-nal keszult kepek es videok elerhetoek szinte rogton az ipademrol, es a mac minirol anelkul, hogy kabelezni vagy 3rd party appot telepiteni kellene.
En mint maganszemelyt segito szolgaltatasokrol beszeltem, nem mint egy multiceg hardveres, vagy szoftveres embere. Nem is kevernem a kettot, mert annyira mas.Droid. Teljesen mind1 nekem, hogy milyen hardveren fut. Nem tud erdekelni, mert nem tetszik, nem szeretem.
Van benned valami nagyon komoly fusztraltsag, szkepticizmus. Sajnalom, mert ezek nelkul nyugodtabban el az ember.
Neked is megvan, hogy mik a preferenciaid az informatikaban, nekem is. Neked ugy jo, nekem igy.
Sok mindenben igazad van, de sok mindenben nem ertek egyet mert teljesen mas szemszogbol latjuk. Elbeszelunk egymas mellett. Nincs ezzel gond, csak feleslegesnek erzem.Beke
-
bmwk1200s
őstag
Igen, sajnos ez a helyzet.
Zenekeszites, videovagas, animacio, kepfeldolgozas, nyomtatvanykeszites es iosre fejlesztes.
Ezekben azert meg eleg jo.
Az okoszisztemaban mai napig nem erzem versenykepesnek a wint es az androidot.
Elobbi a mobilplatformbol hal ki, utobbinak feherhollo a jelenlete asztali es notebook vonalon.
(Tudom ott vannak a linuxok es winek kozott biztositott 3rd party appok, de ezek ugye nem nativ dolgok)Linuxot en is szeretem, de nem ertek kellokepen hozza.
-
bmwk1200s
őstag
Nálam pedig az. Én mikor megláttam a Tigert beleszerettem és azóta is tart. Ha nem igy lenne... mondom, visszamennék Amigára
Milyen Mac-ek vannak abban a szobában? Van eladó?
Teljese egyetértek! Jobs halála után már mobilgyártók és csak utána Mac gyártók. Sőt! A kettő között még jó pár másik termék is van. Elfelejtik szépen honnan is és mivel is indultak.
És bár van Apple Watchom... kicsit szomorú vagyok, hogy ékszer-kiegészítő gyártók lettek.
Van bennem nem kevés elfogultság az OS iránt, de azért azzal sem vagyok vádolható, hogy szemellenzős lennék. Nem szeretem a wint, de nem is fogom elvitatni az érdemeit.
-
bmwk1200s
őstag
Ja persze, nem is allitottam, hogy felveheti a versenyt a mai szerverekkel, sot az sem hogy a mostani szerveruk mas lenne mint ait te irtal. De en meg el tudom kepzelni, hogy idovel felujitjak a dolgot.
Mindenben egyetertek veled, es szomoru latni, hogy mi lett a cegbol es hogy milyen iranyba halad.
Ettol nekem meg mindig jobb es tobbet ad az osx, macos mint a win, de elfogadom hogy masnak meg az a jobb. Izlesek es felhasznalasi teruletek.
Kivancsi vagyok az uj fajlrendszerre is. Meg kb fel ev es meglatjuk mi lesz belole.
"Nem meglepő, elég félelmetes élmény lehet corporate környezetben érzékeny meg high secure területeken OSX-et adminolni" - kerdezd meg a Greentubeosokat
-
bmwk1200s
őstag
Arra mennek, amiben sok penz van. Ha egyszer kelleni fog meg, akkor lesz.
Nem reg volt valahol egy cikk, hogy a meg meglevo es mukodo xserve-nek mekkora tabora van meg mai napig es meglepo hogy hasznaltan is mennyit kernek egyert. Valamire csak jo volt es jo a mai napig ha sokan nem valtjak le. (Sokan a tulajok kozul)Es meg ez is letezik: [link]
-
bmwk1200s
őstag
Ezt elfogadom, alapvetoen en multimedias feladatokban gondolkodom.
Ez nem is kerdes, hogy oda MS megoldas kell. Bar az is teny, hogy szerver szinten a linux is eros, bar az megint masik tortenet.Nem csak az IBM all at. Itt is egyre tobb ceg vasarol be nagytetelbe Macbol es ujra erdekes kezd lenni a mac szerver.
-
bmwk1200s
őstag
Ki bantja? Epp azt irtam, hogy az Apple Hw es Sw kezd egyre gyengebb lenni minden teren.
En keszseggel elhiszem neked, amit tapasztaltal, te meg nekem hidd el, hogy ha feje tetejere all is a vilag, akkor sem lesz tobb kozom mar a windowshozEz meg az en elmult 25 eves tapasztalatom mondatja velem. (huuu b@szki de oreg vagyok mar
)
Egyebkent milyen melos gepre nincs alternativa?
(Itteni nyomdaipari dolgozok mondtak nekem, hogy melora csak Mac! A windows jatszani van, komoly munkat sosem biznanak ra - 1990 evek kozepetol Macen vannak)
-
bmwk1200s
őstag
Megépíteni és telepíteni nincs kedve.. utána már kezeli a fellépő problémákat.
vm2: "mondjuk Apple HW-ról is sokan visszaállnak :-)" - hála az égnek az én ismeretségi körömben csak windowsos hardverről állnak macOS hardverre. Visszafelé még senkit nem láttam, pedig elismerem, hogy egyre gyengébb minden téren.
-
bmwk1200s
őstag
Elfelejted a lustaság faktort
Ismerek olyat, aki simán meg tudná csinálni, de inkább csináltat.
Plusz garanciát kap rá, hogy nem lesz bibi. Akit ajánlottam srác is úgy rakja neked össze, hogy minden funkció teljesértékűen megy és a későbbi update-ekkel sem lesz gond.(#26000) TigerCat: ha már ajánlottak egy konfigot, nekem ez a kis méregzsák tetszik: [link]
-
bmwk1200s
őstag
Persze. Csak gondoltam akkor már a 9xx sorozatból (kivéve a Ti-t) a legerősebbet írom, ha már a 1080-al kell versenyezni. A gond továbbra is a driver hiány a 10xx széria esetén. macOS alá nem lesz nagy valószínűséggel, és igy macOS alatt a VR is kérdéses. Egyébként igaz az is, hogy Quadro vagy FirePro is szóba jöhet, ott talán meg van (még) oldva a driver kérdés.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat #25989 üzenetére
Ha nem játszol, akkor semmi különbséget nem látnál abban, hogy a 4K kijelződ egy GTX 980 hajtja vagy egy GTX 1080. Ahhoz a grafikai munkákhoz, amiket tudom hogy csinálsz elég kell hogy legyen. Persze lehet olyan projekted is amit én nem ismerek, de az már nagyon komoly 3D-s render kellene hogy érezd a különbséget.
A két kártya között főleg árbeli különbség van és a tényleges hardveres különbség játékokban jönne ki.
GTX 980
- persze itt 3 van belőle, de 3 4K-s monitor is
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat #25987 üzenetére
Nem is kell annak lennie. Mondom, nézd csak meg! GTX 980. Mire nem elég, őszintén?
Én meg sosem voltam Nvidiás, a hideg is kirázott tőle, még anno
. Azóta lettem jobban Nvidia párti, hogy bemutatkozott a 10xx széria. Előtte, nagyon rég, még ősidőkben
Sapphire Radeon 3850-em volt... és még AGP-s
Imádtam!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat #25985 üzenetére
500 ezret egy haklira?
Azok már nem is lesznek támogatva. A 10xx szériához nem fog macOS driver készülni, ha igazak a pletykák. Az nvidia nem adja ki a kezéből a drivert, az apple meg csak úgy nem engedi, nekik kell, hogy lássák a forráskódot. Szerintem a GTX 980 bőven elég még mindenre. Kb. 3-4szer erősebb, mint ami most a csúcs 2016os rMBP-ban van. -
bmwk1200s
őstag
válasz
bladekettő #25983 üzenetére
Bécsben a McSharkban. Pesten talán az iStyle-ban
-
bmwk1200s
őstag
válasz
bladekettő #25979 üzenetére
Korant sem biztos, hogy jobban jarnal vele. Voltak mar panaszok a cserelt alaplapokra is. Irorszagban sem mindig vegeznek tokeletes munkat
A helyedben, ha jo aron van es tenyleg szeretned, elvitetnem a tulajjal egy ellenorzesre. Hatha a diagnosztika mutat vmit.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
bladekettő #25976 üzenetére
A GPU hibara valo hajlam miatt mar nem igazan mernem.
Bar tobb ismerosomnek is van es nagyon szeretik. SSDvel es 16GB rammal szinte minden feladatra jok. Korlatozottan meg jatszani is lehet vele, steamrol peldaul L4D egesz jol fut alatta. -
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
Hát ez az. Mert az is kell, hogy továbbra is működjön a Thunderbolt Displaybe épített webcamera és sztereo hangszóró. Tehát én úgy okoskodom, hogy a Mac Mini egyik Thunderbolt portjába kell bekötni az eGPU-t a másik Tb portjába meg a Thunderbolt Displayt és letiltani a belső integrált intel gput. Nem lesz más megoldásom, be kell ruházni egy külső PCI-e házba, meg egy gtx 960 - gtx980 GPU-ba és addig próbálni amig vagy nem működik, vagy kideríteni, hogy tuti nem működik. Csak ez azért elég költséges lesz így, hogy vagy megy majd vagy nem.
(#25962) TigerCat: naaa! Ne tessék sértegetni az otthoni gépem! Becsülettel teszi a dolgát
Lehet nem is fogják többet frissíteni. Ki tudja. De azért nem olyan rossz az. Párom is imádja és szépen tud rajta dolgozni. -
bmwk1200s
őstag
Felvetődik újra és újra a kollégák és az ügyfelek felől is az eGPU problematikája.
Elvileg a Sierra már nativan támogatja az eGPU-t, de a neten lévő videók alapján így is komoly mókolást igényel. System Integrity Protection-t ki kell kapcsolni és bele kell nyúlni a rendszer mélyébe.A kérdésem az lenne, hogy pl. egy Mac Mini és Thunderbolt Display közé be lehet e iktatni egy külső videokártyát? MacBook-okkal egész szépen működik a dolog, sőt Mac Pro és Mac Minivel is láttam már működő rendszert, de Thunderbolt Display-jel még nem.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel? Várható a jövőben olyan eGPU ami csak plug and play módszerrel működni fog macOS alatt windows nélkül?
Meglepő, de olyan mértékű gyorsulást tud adni egy külső videokártya, hogy elgondolkodtam rajta, és ha megoldást találnánk, azt az ügyfelek és persze felétek is tudnám kamatoztatni.
-
bmwk1200s
őstag
A telepítés utáni első indítást követően már meg tudod adni, hogy milyen nyelv legyen az alapértelmezett. (Az első indításnál jön fel az alapkonfigurálás)
Lehetséges, hogy már a telepítést is lehet magyarul végigzongorázni, igaz ezt sosem próbáltam. (Lehet, hogy már az USB kulcsról való indításnál meg lehet adni a magyar nyelvet) -
bmwk1200s
őstag
EVGA GTX 980 SC megy
-
bmwk1200s
őstag
Ez itt a reklám helye!
Ha esetleg Bécsben járnátok... látjátok, hogy az alkalmazottakon kívül nincs más a boltban
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25937 üzenetére
Talan mert a Safari nem Chrome
(#25938) oszy: jol teszed
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #25923 üzenetére
De hat ezt mar probaltak, nem?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
TigerCat #25920 üzenetére
Törlést/Formázást itt találod:
[link]Fusion Drive építést itt:
[link]USB-s telepítőről kell bebootolni és onnan a terminallal. Olyat telepítő, ami már ismeri a Fusion Drive-ot.
Ha követi a leirásokat nem lehetne gond, de persze nem vállalhatom a felelősséget.Miután az új fusion drive kész, lehet rá telepíteni a rendszert.
-
bmwk1200s
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Háztartási gépek
- Túra és kirándulás topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest