Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Race-Face
tag
Nos, sajnos azt kell mondjam, a Mac még nem tart ott, hogy otthonra nyugodt szívvel ajánlani tudjam. Az ára szerintem annyira nem vészes, alap eMac bruttó 200 körül, a G5 hatszázezres indulója azért már húzósabb... de az mégis egy kétprocis rendszer - brutális teljesítménnyel. És macintoshéknál ez az ár tartalmazza az operációs rendszert és egy csomó programot, pc-mac összehasonlításnál érdemes ezt is figyelembe venni. (no meg persze úgy fair, ha az árakat ''neves'' pc - mac viszonylatban nézzük) Egy mai mac már többnyire szabvány hétköznapi alkatrészekkel bővíthető (pl. ram, dvd-író). Ugyanakkor a későbbi upgrade erősen korlátozott. Egy pc-t lehet szinte alkatrészenként cserélni, gyorsítani, mac-nél alaplap+proci adott, a körítést lehet némileg változtatni. Szóval ha majd lassúnak találja valaki a dual G5 2 GHz-est, kénytelen lesz az egész gépet lecserélni...
(húúú, de szívesen szidnék már egy ilyen gépet, csak itt lenne az asztalomon...''tetű mekinntossss!'')
Szoftver. Ízlések és pofonok, nekem az OsX annyira tökéletes, hogy szinte fáj, maga az oprendszer fantasztikusan gyors, látszik, hogy egy kézben van a hardver és a szoftver rész. Mondjuk nekem az XP-vel sincs bajom, csak nem kell naponta új programokat feltelepíteni ''kipróbálásiból''. Ja, de, van bajom, XP alatt maga a GUI érezhetően lassabb, de nem vészes.
Sebesség. Ez ugye nehezen összemérhető, de összehasonkításképp: a munkahelyi asztalom egyik sarkán mac G4 1 GHz, az ellenfél P4 (nem cerka, habár grafikai gép) 1,7 GHz. Mindkettőben 1 giga ram. Photoshop 6.0 alatt ugyanazokat a műveleteket végeztem mindkét gépen, és a mac néhol győzött... Általában ~10 %-kal dolgozott tovább, mint a pc. Figyelembe véve az órajel különbségeket ez azért szép eredmény a mac-től. Ezek után egy dual G5 2 GHz-et el lehet képzelni... (Sajnos még én is csak elképzelni tudom...)
Összességében a macintosh annak jó választás, aki egy bizonyos feladatra (pl. kiadványszerkesztés, zeneszerkesztés vagy egyszerű otthoni használat, internet, levél a nagymaminak) akar gépet. Állítólag minden feladatra van mac-es program, de pc-re több programot írnak, és könnyebb is beszerezni pc-s programot (igen, a vásárlásra gondolok).
Ugyanakkor akit elkap a Macintosh-életérzés, úgyis venni fog egy mac-et. Játszani meg egy pléjsztésönt. És pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest