Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
cat `find . -type f` > file.txt.
ez az alkönyvtárak file-jait is összefűzi. azért nem kód, mert az idézőjel fontos (alt-gr 7)
cat * > file.txt
csak az aktuális kt file-jait fűzi össze, ha alkönyvtárak is vannak, arra hibát ad (de továbblép).
bár ennek így nem sok értelmét látom. bár gondolom valójában nem az /etc-t akarod öszefűzni -
bambano
titán
A legtöbb linux havonta rotálja és törli a régi utmp,wtmp fileokat, ergo ha nem tetted el évekre visszamenőleg, akkor sehogy.
A /bin/bash nem jó szokás, egyre kevesebb linuxon lesz olyan, dash-ra akarnak átszokni valami számomra ismeretlen okból. /bin/sh elég.
Ha már awk-kal lőssz ágyúval verébre, egyszer is elég szegényt elindítani. Mezők kivágására vagy cut vagy sed.
pl. cut -d \( -f2 | cut -d \) -f1
User idejének kiválogatására grep.
read x
echo -n $x felhaszáló ideje:
last|grep $x | sed -e 's/[^(]*(//' -e 's/)//'| awk -F: '{perc=perc+$1*60+$2} END {print perc}'Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Ha neked megfelel muzeális jellegű eclipse meg jvm (mert a 4-es debianban nem új van), akkor apt-get install eclipse és a többit megoldja a rendszer. Én nem tenném, mert a 6u6-os jdk-ban is vannak ronda bugok, 6u7-esnél régebbit csak olyan gépre tennék, ami nem baj, ha felborul.
Ha meg legújabb kell (én ezt javaslom), akkor feleslegesnek tartom a jdk miatt a debian csomagkezelését tuningolni, letöltöd a java.sun.com-ról a legutolsó jdk-t, kicsomagolod valahova, beállítod a JAVA_HOME-ot és ennyi. Eclipse-vel ugyanez. Eclipse-t sose néztem, úgyhogy lehet, hogy találsz jdk-val összecsomagolt eclipse-t.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Vladi
nagyúr
-
bambano
titán
Nem értem, amit írsz. Azt mondod, fedorában a csomagkezelőt használod telepítésre, akkor debian alatt miért nem használod azt? Ha beírom neked az előző hsz-embe a korrekt, egy parancsból álló megoldást, akkor miért nem használod? Komolyan mondom, még itt kiderül, hogy a fedora csomagkezelője jobb, rögtön be is fonom a hajam...
A rendszerórát két ok miatt állíthatja át:
- a cmos clock nem utc-ben jár
- van windows is a gépeden és a próba során bebootoltad azt is.Szerintem a probléma a klavi és a szék között van.
Van benne gyárilag pidgin, egy darab apt-get utasítással lehet feltenni, vagy ha nem bírod a karakteres terminált, akkor van benne synaptics csomagkezelő, használd azt.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Nkboy
senior tag
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest