- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecze
aktív tag
5 órája próbálja átméretezni a GParted a partíciót, valahol meg lehetne nézni, hogy hol jár, addig tudom, hogy kiadta a resize2fs parancsot, de folyamatjelző nincs, esetleg konzolból előhozható merre jár. Illetve, ha megszakítanám a folyamatot az adatvesztés, vagy sem?
Mert kiadnám konzolból a parancsot, amit kiírt a gparted, aztán ott csak van folyamatjelző, mert azt se tudom nem e ütközött hibába, vagy min tököl ennyi ideig.
Amúgy 1,4TB-s partíciót méreteznék át 1TB-ra, 900 giga adatot tartalmaz, -
ViZion
félisten
...telepítsd a GPartedet, Live módban is lehet. Ja, bocs, látom megoldottad, kicsit furán, de megoldás az megoldás
A "szörnyűség" neve Gnome Shell, és elsőre elég hmm... fura, de másodikra is.Viszont nagyszerűen átszabható, ami pl. Unityről nem mondható el. Nekem Bolt menüvel, meg pár kieggel nagyon kis "kezes" lett, a fura app menüt is lecserélte.
Tegnapi Linuxos "sikertörténet":
Van egy idős házaspár, tavaly raktam fel év végén az Ubuntu 11.10-et nekik a régi, vírusos XP helyett. Megbarátkoztak vele, pár hiba azért akadt a ~8 hónap alatt: 1.: skype nem indul... kimentem, hát indul. Ja, úgy indul, de nem a gép indulásakor... Megoldva.
2.: gép nem indul, valamit kiír... Mire kiderült (3 perc telefonos "supporttal"), hogy leállítás helyett kijelentkeztek, és nem tudták a felhasználó+jelszó párost (mivel auto login volt, csak jelszó kellett). Szerencsére hagyták amit telepítéskor adtam, így beléptek, Solved
Később beszéltünk, karácsonyra a gyerekektől kaptak "lapos monitort", de nem kell kimennem, mert ez pikk-pakk pont jó, állítgatni sem kellett...
3.: nem indul a gép, csak ha entert nyomunk... frissített a szerencsétlen, és Grub visszaállt 10 sec várakozásra, nyomkodtak ezt-azt, de nem az entert... így nem is indult. Kimentem, "javítottam" Grub 3 sec és indít.
4. tegnap nem indult a gép, valamit kiírt... semmi nem segített... kimentem, hát jogos, a régi cuccban feladta az elem a harcot, így áramkimaradás után a default BIOS nem találta az OS-t. Javítva. Persze mondtam, hogy a következőnél elemcsere (nem volt nálam, este volt, etc...)
Ilyenkor frissítek+takarítok is, közben a bácsi mesélte, hogy lánya "megcsodálta" a régi gép milyen jó lett Ubuntuval (idősek, nem akartam Xubuntut, itt nagy a launcher, stb, kényelmesebb) hát keresett valakit (Ő BP-en lakik), aki feltelepítette az Ő gépére is XP helyett -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Paragon vagy easus part. maganer kezel ext2 partíciókat, meg talán valami javítást is tudnak.
Viszont nem lenne sokkal egyszerűbb (meg biztonságosabb) bebootolni egy akármilyen Live disztróba USB / CD-n keresztül? Onnan simán ki lehetne adni az fsck.ext2 parancsot.
No meg ugye kapsz rendes part. managert is ilyen disztróban, ami valszeg szintén tud valamilyen javító eljárást, meg ugye átméretezést is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest