Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9046) bambano válasza ivivan (#9041) üzenetére


bambano
titán

No, kicsit bővebben:
a te egyik nagy bajod az, hogy akkora mennyiségű ismeretlen forrásból származó cucc van a gépeden, amiért épelméjű ember nem tud felelősséget vállalni. Azt mondtad, 400 domain, ebből legalább 100-ra külsősök töltögetnek fel anyagot, Ergo lövésed nincs, hogy mit, és ennyit egyszerűen lehetetlen kézzel auditálni, átbogarászni ismert és ismeretlen programozási bugok iránt. Ha nem tudod megvédeni a gépet a feltörés ellen, akkor egy megoldásod maradt: megcsinálni, hogy baromi nagyon gyorsan újra lehessen telepíteni nulláról. Ehhez kell másik gép és pxe.

Az egy partícióra rakásnak meg az a nagy hátránya, hogyha valami elszalad (pl. meglökik egy ddos-sal a kernelt és ettől sok lesz a log), akkor előfordulhat, hogy megállnak azok a cuccok, amik arra a partícióra akarnak írni. Ha egy partíciód van, akkor minden megállt.

A távoli szervizproci meg arra jó, ha nem felügyelet nélkül akarod újrahúzni, hanem kézzel... Én mostanában már nem veszek ilyen nélkül gépet. Olcsóbb 20-30 rugót kiadni egy kártyára, mert ez kb. két tank benzin.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.