- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Segítségeteket szeretném kérni. Talán itt olvassa valaki, akinek volna ötlete.
Van egy Mandriván beállított wlan hálózatom.
Itthon problémamentesen üzemel, DHCP-vel.Suliban viszont úgy néz ki, nem kap IP-t a DHCP-től, holott winben tökéletesen működik.
Olykor viszont megkapja az IP-t és olyankor működik is, tehát az egyéb beállítások rendben vannak. Emellett a gépet ilyenkor újraindítva szintén jó, mivel az előzőleg megkapott IP-t használja, ha a DHCP-től nem kap.Múltkor próbáltam dhclient-tel IP-t kérni, de nem sikerült (lehet, hogy kevésszer próbáltam
).
Néhány log részletet feltettem ide.
Amikor nem jó, erre jut egyébként:
dhclient: No DHCPOFFERS received.
Mi okozhatja a gubancot?
--> Miben különbözik Linux és Windows a DHCP lekérését illetően?Beugrott az is, hogy kb. egy éve a sulis gépek is ugyanebbe a gondba futottak bele, ott is winből rendben volt, kábeles hálón. Nem tudom, mi lett a megoldás, momentán megkérdezni sem tudom, de én nem tudok pl. statikus IP-t kiosztani magamnak, mindenképpen DHCP mögött kell, hogy legyek.
Mit tudnék esetleg variálni a DHCP működésében?
Bármi javaslatnak örülnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Háztartási gépek
- Battlefield 2042
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest