Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Segítségeteket szeretném kérni. Talán itt olvassa valaki, akinek volna ötlete.
Van egy Mandriván beállított wlan hálózatom.
Itthon problémamentesen üzemel, DHCP-vel.Suliban viszont úgy néz ki, nem kap IP-t a DHCP-től, holott winben tökéletesen működik.
Olykor viszont megkapja az IP-t és olyankor működik is, tehát az egyéb beállítások rendben vannak. Emellett a gépet ilyenkor újraindítva szintén jó, mivel az előzőleg megkapott IP-t használja, ha a DHCP-től nem kap.Múltkor próbáltam dhclient-tel IP-t kérni, de nem sikerült (lehet, hogy kevésszer próbáltam
).Néhány log részletet feltettem ide.
Amikor nem jó, erre jut egyébként:
dhclient: No DHCPOFFERS received.
Mi okozhatja a gubancot?
--> Miben különbözik Linux és Windows a DHCP lekérését illetően?Beugrott az is, hogy kb. egy éve a sulis gépek is ugyanebbe a gondba futottak bele, ott is winből rendben volt, kábeles hálón. Nem tudom, mi lett a megoldás, momentán megkérdezni sem tudom, de én nem tudok pl. statikus IP-t kiosztani magamnak, mindenképpen DHCP mögött kell, hogy legyek.
Mit tudnék esetleg variálni a DHCP működésében?
Bármi javaslatnak örülnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok : ! Legjobb Áron ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.12.)
- PC Game Pass előfizetés
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
).