Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, nem biztos, hogy rossz is
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Megtetszett, hogy kb. a felére csökken a foglalt adat méret, ha zstd:15 opcióval betömörítem a rendszert. Viszont az EFI BTRFS driver alapon boot-oló gépem (2022-es kiadású a cucc, amit az alaplapi firmware-be égettem, de nem tudom pontosan melyik GRUB verzióból jött, mert utána még átutatzott valami más project-en a kód és valószínűleg sohasem lesz már update) reset-elni kezdett reboot után.
Vicces, hogy nincs mód mindent kitömöríteni ugyan úgy, ahogy be.Leszedtem rekurzívan a "c" (compress) flag-et mindenről, aztán futtattam sima btrfs defrag-ot 10GB extent target mérettel, de alig nőtt a foglalt terület (azóta nem próbáltam még boot-olni, mert lehoztam egy másik géphez az SSD-t, és nem akarom visszaszerelni, míg nem tűnik "jónak", ebbe viszont nincs beégetve BTRFS támogatás).
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest