Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz inf3rno #32574 üzenetére

a pc-ben nehézsúlyú processzor van, ahhoz képest viszonylag rendes buszokkal. a "hardveres" tűzfalakban vagy valami gagyi intel proci van (asa500-ban celeron, 100 megás depca kártyákkal anno, rotfl), vagy a mikrotikben mips, újabban arm architektúrájú proci(mago)k, és viszonylag kevés darab.

teljesen biztos vagyok benne, hogy egy pc tovább bírja, mint pl. egy mikrotik. A mikrotik korábbi csúcsgépében 72 magos tilera proci volt, ezt is leveri egy 16c32t amd pc. A mostani elérhető árú (fél milleren innen) mikrotikekben 4 magos 2GHz-es arm alapú proci van, a csúcsgépben 16 magos arm.

Nem, ez soha nem éri utol a pc-t. Akkor lehet vele teljesítményt elérni, ha a routerben valamiért van rendes switch is, és a switch chip elég okos, akkor jöhet az a szint, hogy egy mikrotik elkezd összemérhető eredményt elérni egy pc-vel. A komolyabb szolgáltatók (pl. netflix) most ott tartanak pc-vel, hogy 400-800 Gbps között tudnak https forgalmat egy pc-ből.

én egyébként szeretem a mikrotiket, de két hónapnyi kísérletezés után most egy efficient mag csinálja a hálózati kapcsolatomat.

Új hozzászólás Aktív témák