Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sidi: Régi Gépterem: 386DX
- lionhearted: Telekom TV Mikrotikkel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
CentOS semmiképp, kő stabilan most fog megszűnni nem sokára, mindenki vált el róla. Ubuntu LTS még talán okés is lehet, de mint írtam, lehetőleg ne a Gnome-os főverzió.
Bár én eddig sem ajánlottam ezeket, mert szakmailag nem tartom őket jó disztróknak. Azóta becsatlakozott egy másik érv, ami miatt nem fogom ezeket ajánlani senkinek, az pedig politikai ok, a fent nevezett disztrókat kiadó, fejlesztő szervezetek jelenleg RMS üldözésének ürügyén verik szét az FSF-et, hátráltatják a free software ügyét. Már eddig sem állhattam ki őket a bloat, corporate szutykaik miatt (Unity, Gtk, Snap, systemd, pulseaudio és társaik), már számos alkalommal kifejtettem az ellenérzésem az LTS meg egyebek iránt, de ez a legvégső szög volt a koporsójukba nálam, és elég ahhoz, hogy innentől fogva elvi alapon sem fogom ajánlani senkinek.
Írom ezt annak ellenére, hogy engem mindig is hidegen hagyott a politika. Meg ha az ember elér egy szintet, akkor onnantól ez a disztrófetisizmus, disztróhoppolás is mindegyé válik, mert megtanulja bármilyen disztrón beállítani magának azt a grafikus környezetet, szoftveres körítést, workflow-t, amit megszokott. Onnantól a disztrók már csak frissítési-kiadási mechanizmusban, esetleg initrendszer, csomagszám/tükörszám tekintetében különböznek, a többi csak részletkérdéssé válik (installer, default beállítások és default települő csomagok, grafikus felület, téma).
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós töltők 2025: tényleg megvan a 200 W?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- Samsung Galaxy S25 Ultra Jetblack 12/256 GB Új,6 hó gari!
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Új Asus 18 ROG WQXGA MiniLED 240Hz G-Sync i9-14900HX 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest