Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Sziasztok!

Most próbálkozom a chrootolt "rendszeren" initrd-t csiholni, de már a csomagtelepítésnél elakadtam, mert azt dobja, hogy a /dev/null -hoz nincs joga. Néztem, hogy miért, erre látom, hogy rosszul volt létrehozva a live rendszeren. Na, gondoltam rm -f -el letörlöm és újra létrehozom, de ezt dobja:

root@KStudio:/# mknod /dev/null c 1 3
    mknod: '/dev/null': Operation not permitted

Mivel a gépben nincsen winchester, csak rengeteg ram, így ez is egy Live Ubunturól megy és a nasomon van maga az FHS fájlrendszer, amit sima ssh csatolással ( sudo sshfs -o allow_other,defer_permissions root@nas.hu:/ubi/chroot/mappa/ ./Desktop/ubuntu-chroot/ ) csatoltam fel. Lehet, hogy az ssh csatolás miatt lesz gondja a jogokkal... Ha adok rá rekurzívan egy 777-et, az gondolom megoldja a dolgot, de később még lehetnek vele gondok, ha éles rendszerként használnám... :D

Mi tévő legyek? :F

Szerk.: Igen, az ssh csatolás miatt nem megy a dolog... Ha belépek a nasra és onnan mknodolok, akkor minden oké. Amit viszont nem értek, hogy a fájlok mind root-tal lettek létrehozva és az ssh csatolás is roottal történik, akkor miért nincsen jogom hozzá?

Viszont ugyanúgy permission Denied-et dob, ha belépek a chrootba és próbálnék egy apt-get update-t:

sh: 1: cannot create /dev/null: Permission denied

A jogok pedig így néznek ki:

crw-rw-rw- 1 root root 0, 0 Mar 25 10:24 /dev/null

:R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés